UEFA, prima reactie oficiala despre Cazul Valiza: Steaua, la un pas de dezastru

Marti, 28 Mai 2013, ora 08:58
6199 citiri
UEFA, prima reactie oficiala despre Cazul Valiza: Steaua, la un pas de dezastru
Foto: Gsp

Reprezentantii forului continental au vorbit in premiera despre cazul Valiza si despre implicatiile pe care le-ar putea avea impotriva clubului de fotbal Steaua.

Thomas Giordano, ofiterul de presa al forului european, a anuntat ca UEFA va incepe o ancheta in cazul in care Gigi Becali va fi gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), informeaza editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

"Daca Inalta Curte va decide altfel decat instantele sportive, ne vom afla intr-o situatie asemanatoare cazului Fenerbahce, din punct de vedere al contradictiei dintre solutii. Noi si acum analizam cazul Fener, e un dosar cu mii de file", a spus Giordano.

Ce s-a intamplat in Turcia? In urma cu doi ani, mai multi oficiali ai lui Fenerbahce au fost condamnati pentru coruptie, insa clubul nu a fost retrogradat. UEFA a deschis o ancheta, iar clubul a fost exclus din Liga Campionilor.

Cazul Valiza: Becali vrea in libertate, judecatorii amana verdictul

Giordano spune ca UEFA va proceda astfel si in cazul Stelei, deoarece este o participanta in cupele europene.

"Dupa sentinta definitiva din civil, asteptam sa vedem daca instantele sportive din Romania redeschid cazul. Vom actiona functie de decizia lor pentru ca Steaua participa in cupele europene", a mai spus oficialul UEFA.

Pentru Steaua ar fi un dezastru

Excluderea din cupele europene ar echivala cu un dezastru pentru Steaua. Banii proveniti de la UEFA sunt principala sursa de finantare pe care echipa de fotbal cu care clubul trebuie sa reziste cat timp Becali va fi dupa gratii.

Numai in acest sezon, Steaua a incasat peste 12 milioane de euro pentru prezenta in Europa League. Iar banii din Liga Campionilor ar fi de doua ori mai multi!

Cazul Valiza: Becali a comis o gafa uriasa in fata judecatorilor

Pe langa banii proveniti de la UEFA, Steaua ar inregistra pierderi uriase si din vanzarea biletelor.

In aceste conditii, pentru a putea supravietui, Steaua va fi nevoita sa isi vanda cei mai importanti jucatori.

C.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Gigi Becali Valiza, #Steaua caz valiza, #retrogradare Steaua , #Steaua
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Jiji_Oaie ca face Steaua sa dispara!