Avocatul Poporului verifica penitenciarele: Nu infirm, nu confirm daca e vorba de Gigi Becali

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 14:03
4754 citiri
Avocatul Poporului verifica penitenciarele: Nu infirm, nu confirm daca e vorba de Gigi Becali
Foto: romanialibera.ro

Mai multe penitenciare din tara, printre care si Poarta Alba, sunt supuse de joi unui control efectuat de catre Avocatul Poporului, care verifica mai multe plangeri trimise de catre detinuti. Purtatorul de cuvant al avocatului poporului a refuzat sa precizeze daca Gigi Becali e unul dintre reclamanti.

Potrivit Romania Tv, printre penitenciarele verificate se gaseste si Penitenciarul Poarta Alba, unde isi ispaseste sentinta finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali. La acest penitenciar, plangerile ar fi fost trimise catre institutia Avocatului Poporului chiar de catre Gigi Becali si de catre un alt detinut.

"Daca e vorba de domnul Gigi Becali nu confirm si nu infirm", a raspuns purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului, Matei Alexandru Vartosu, intrebat de catre Ziare.com daca institutia pe care o reprezinta efectueaza un control la Penitenciarul Poarta Alba, adaugand ca nu poate oferi alte date.

"Vizavi de cotrolul care se face de catre Avocatul Poporului la Poarta Alba nu putem sa stim care sunt detinutii care au facut aceste sesizari. Avocatul Poporului are dreptul de a face controale inopinate despre care noi nu aflam dinainte, in cazul in care sunt sesizari sau petitii din partea unor detinuti.

Gigi Becali, victorios cu Penitenciarul Poarta Alba: Ce drepturi a castigat

Nu stim daca il vizeaza pe Becali sau pe alte persoane cunoscute", a declarat inspector de penitenciare Carmen Utoiu, din partea Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Reprezentantul ANP a precizat ca nu detine o evidenta a controalelor efectuate de Avocatul Poporului in ultima vreme.

Gigi Becali executa o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, in urma condamnarii in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. El a primit si un spor de sase luni de inchisoare, dupa ce a mai primit doua condamnari in Dosarul Valiza si in cel al sechestrarii hotilor care i-au furat masina.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Avocatul Poporului controale Poarta Alba Becali, #Avocatul Poporului sesizari detinuti Becali, #Avocatul Poporului penitenciar Poarta Alba Gigi , #stiri Gigi Becali