Becali: Daca mai ramaneam o saptamana in arest, vuiau toate ambasadele

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 20:53
4686 citiri
Becali: Daca mai ramaneam o saptamana in arest, vuiau toate ambasadele

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit, marti, ca daca mai ramanea o saptamana in arest si daca nu era eliberat in Vinerea Mare sub control judiciar "se pregateau multe".

"Daca mai ramanem o saptamana in arest vuiau toate scrisorile de la toate ambasadele. La ora ata, cand noi vorbim si cand Becali a facut doua saptamani si cand Becali a facut prezenta, dar e jenant ca eu am trecut azi p-acolo, hotii sunt liberi. Si sunt hoti periculosi", a declarat Becali, marti, la Antena 3.

Dupa cele doua saptamani de arest, Becali spune ca "actul de dreptate nu este o meserie doar pentru a lua salariul, salvezi viata omului, ca doctorul sau ca preotul care salveaza sufletul".

Finantatorul Stelei ii critica pe magistrati ca, desi i-au oferit mult mai multa libertate decat ceruse, situatia e "deranjanta, in principiu," pentru ca cei care i-au furat masina "se plimba liberi prin tara".

Judecatoarea are dosar

"O sa o tin toata viata mea minte pe judecatoare. A fost regia lor cu amenintarea pe mail, sau poate singura si-a facut-o. Libertatea pe care Dumnezeu o da nu poate nimeni sa o ia decat daca crede asa. Dar ea niciodata nu a crezut asa. Zambea.

Avocatii pledau si le-am zis 'Ce pledoarie de doua ore, ne da drumul', ca ea zambea. E o femeie draguta, o femeie frumoasa. Dar am vazut ca zambea si cu zambetul pe buze nu a executat libertatea, ci demnitatea. Mi-am dat seama dupa aia cata falsitate poate sa aiba un om cand stie dinainte ca trebuie sa execute libertatea unui om", a povestit Becali

Mai mult, finantatorul Stelei spune ca era constransa si ca a primit ordine din cauza unui dosar: "Ce sa faca saraca? ca era constransa, a primit ordine. Nu e inamovibila, nu stiu ce dosar are. Daca ai un dosar si ai demnitate, du-e la CSM si spune 'Mie mi se spune asta, dar nu pot sa fac asta. Luati masuri cu mine voi'.

Ea a spus ca nu are cum sa motiveze pericolul public. Daca eu sunt pericol public, cum sta presedintele Romamiei langa mine? L-am invitat. Nu l-a obligat nimeni sa stea".

Popoviciu, Tutilescu, Vadim si Hrebenciuc

Pe timpul arestului, numele lui Becali a fost legat de toti cei implicati, anterior, in scandaluri mediatice: Puiu Popoviciu, Mircea Basescu, Marian Tutilescu, intre timp schimbat de la Politia Capitalei, dar si de Viorel Hrebenciuc si Corneliu Vadim Tudor, care l-au vizitat in inchisoare.

Despre speculatii care inclinau balanta spre cazul Popoviciu sau de scandalurile legate de familia Basescu, Becali s-a ferit sa faca afirmatii, aratand ca incearca sa nu isi mai faca dusmani.

"Daca cineva poate sa citeasca printre randuri, o sa citeasca printre randuri. Deja strang probe despre alte lucruri, de alte persoane, oficialitati, sau oameni carora li s-a spus: 'Zi de Becali si scapi!.

Stiu milimetru cu milimetru ce s-a intamplat, de la A la Z, tot, cu lux de amanunte. Nu pot sa spun, ca acum sunt sub cotrol judiciar si imi vreau lbertatea. Nu am vrut sa le fac rau, a fost doar o chestie de ambitie de bussines.

Poate am sapat si eu groapa si am cazut si eu in ea. Dar eu nu am vrut sa fac rau nimanui cu acea sesizare" a declarat Becali despre implicarea sa in cazul Puiu Popoviciu.

Despre Hrebenciuc, spune ca l-a vizitat in arest pentru ca ii este "prieten intim". "Hrebenciuc m-a vizitat pentru ca imi este prieten. Prieten intim. A fost coincidenta ca venit atunci si Vadim. Mi-a adus o alinare (Viorel Hrebenciuc n.r.) pentru ca voiam sa mai stiu si eu ce si cum. Dar mi-a zis ca nu stie", a povestit Becali.

Despre Marian Tutilescu, finantatorul Stelei sustine ca s-ar fi inteles cu hotii sa ii faca dosar: "au venit oameni si mi-au spus la B1 Tv din partea hotilor ca daca nu le dau 50.000, s-au inteles cu Tutilescu sa imi fac dosar.

I-au invatat pe hoti asa: ca sa se adevereasca ce spuneau ei, ei au pregatit totul cu o saptamana inainte, asta am aflat ieri. Ei cautau acele trei declaratii pe care hotii le-au dat, ca i-am obligat eu sa spuna ca mi-au furat masina".

Promite razbunare politica

Asemenea lui Alexandru Laspuseanu care ameninta pe patul de suferinta ca de se va scula pe multi va popi, Becali promite razbunare. Insa una politica.

Asadar, desi spune ca este impacat cu situatia actuala, Becali da asigurari ca, daca va avea ocazia, se va razbuna politic. "Nu pot sa spun totul, pentru ca sunt sub control judiciar si am nevoie de libertatea mea.

Eu am iertat din punct de vedere material si fizic toate aceste personaje, dar din punct de vedere politic, daca voi avea ocazia ma voi razbuna. Am zis ca o sa ma implic si o sa ma razbun pe oameni dementi care pot sa distruga familii".

Becali inca mai crede in justitie

Gigi Becali se declara in continuare increzator in justitia romaneasca, chiar daca recunoaste ca o parte dintre magistrati sunt controlati politic.

"Am suta la suta incredere in justitie, ca se face dreptate, dar in magistrati numai 80%, 2 din 10 sunt manipulati. Am incredere in justitie pentru ca actul final conteaza" a adaugat Becali.

Nu in ultimul rand, latifundiarul din Pipera a dezvaluit ca se teme ca i s-ar putea inscena o incalcare a conditiilor impuse de instanta, pentru a putea fi din nou aruncat dupa gratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Becali arest libertate, #Becali Hrebenciuc Popoviciu , #stiri Gigi Becali