Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce a fost achitat Becali in dosarul hotilor de masini - iata motivarea instantei

Joi, 02 Februarie 2012, ora 19:47
2275 citiri
De ce a fost achitat Becali in dosarul hotilor de masini - iata motivarea instantei
Foto: Arhiva

Instanta suprema arata, in motivarea deciziei prin care George Becali a fost achitat pentru sechestrarea celor trei barbati care i-au furat masina de lux, ca ipoteza procurorilor, potrivit careia presupusii hoti ar fi fost dusi impotriva vointei lor la barul din Pipera, nu se probeaza.

Potrivit motivarii deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) din 19 octombrie 2011, prin care Becali si garzile sale de corp, Stefan Dediu, Otto Zmarandescu, Marcel Popa si Niculaie Dumitrascu, au fost achitati, "ipoteza judiciara dedusa judecatii prin rechizitoriu in sensul ca cele trei parti vatamate ar fi fost sechestrate timp de aproximativ doua ore in barul situat in satul Pipera este lipsita de orice suport probator, conducerea si ramanerea in localul amintit a partilor vatamate avand loc cu consimtamantul acestora".

Becali, despre achitarea in cazul sechestrarii de persoane: S-a facut dreptate

Astfel, judecatorii arata, in motivarea citata, ca ipoteza conducerii fortate a celor trei presupusi hoti in barul din Pipera nu este sustinuta de probe. Mai mult, instanta sustine ca timpul petrecut de cei trei in bar a fost alocat unor "discutii moralizatoare" din partea lui Becali, precum si schimbarii placutelor de inmatriculare ale autoturismului sau de lux sau scrierii declaratiilor solicitate de omul de afaceri.

"Toate aceste activitati s-au petrecut in timp ce partile vatamate consumau cafea, apa si bauturi alcoolice, intr-un interval de circa 30-35 de minute, imprejurari de fapt incompatibile cu lipsirea de libertate", noteaza judecarorii instantei supreme.

Totodata, judecatorii ICCJ sustin, in motivarea deciziei din octombrie 2011, ca nici ipoteza potrivit careia Becali si-ar fi instigat garzile de corp sa ii rapeasca pe suspectii de furt nu se sustine prin probe.

Judecatorii precizeaza ca Becali a cerut doar sa i se recupere masina, "activitate intru totul legitima si legala, legea permitand recuperea bunurilor de la hoti de catre proprietar".

De asemenea, instanta suprema sustine, in aceeasi motivare, ca Becali le-a cerut expres angajatilor sai sa nu fie violenti cu suspectii de furt, iar din probele de la dosar reiese ca omul de afaceri "a exclus din primul moment ideea de violenta in operatiunea de recuperare a masinii si a oricarei forme de constrangere in atingerea scopului reprezentat de recuperarea bunului".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, pe 19 octombrie 2011, achitarea omului de afaceri George Becali si a celor patru garzi de corp ale sale, Stefan Dediu, Otto Zmarandescu, Marcel Popa si Niculaie Dumitrascu, pentru lipsire de libertate, in dosarul privind sechestrarea celor trei barbati care ar fi furat autoturismul europarlamentarului.

In acest caz, Becali a fost arestat preventiv aproximativ trei saptamani, in luna aprilie 2009. De asemenea, si politistul Romulus Dumitrescu a fost achitat pentru complicitate la lipsire de libertate si favorizarea infractorului.

Pe de alta parte, instanta suprema a decis sa il condamne la un an de inchisoare cu suspendare pe Marcel Popa, garda de corp a lui Becali, pentru uz fara drept de arma neletala.

Becali: Ceea ce a facut procurorul nu este demn de un om sanatos

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ICCJ motivare Gigi Becali sechestrat, #sechestrare hoti masina Becali, #Gigi Becali arestat sechestrat hoti , #stiri Gigi Becali