Dezvaluiri in dosarul Becali: Geamanu spune i s-au oferit bani sa influenteze victimele

Luni, 07 Iunie 2010, ora 15:50
2044 citiri
Dezvaluiri in dosarul Becali: Geamanu spune i s-au oferit bani sa influenteze victimele
Foto: Arhiva

Sandu Geamanu, martor in dosarul in care Gigi Becali este judecat pentru sechestrarea celor care i-ar fi furat masina, a sustinut, luni, la instanta suprema, ca europarlamentarul i-ar fi oferit, printr-un intermediar, un milion de euro pentru a convinge partile vatamate sa dea declaratii favorabile.

Astfel, avocatii din dosar i-au cerut lui Ilie Alexandru, poreclit Sandu Geamanu, sa spuna daca isi mentine declaratia data in alt dosar, referitoare la niste bani, care i-ar fi fost oferiti de Becali.

Geamanu a spus ca, intr-adevar, o persoana "din partea lui Becali" i-a dat un milion de euro, pentru a ii convinge pe hotii masinii sa dea declaratii favorabile europarlamentarului, insa a refuzat oferta. Mai mult, Geamanu a subliniat ca nu a facut nicio intelegere cu procurorul de caz.

Povestea lui Geamanu

Ilie Alexandru sustine ca nu a fost prezent nici cand hotii masinii lui Becali au fost luati de bodyguarzii acestuia, in zona Pasajului Victoria, si nici la discutiile din barul din Pipera.

Cu toate acestea, Sandu Geamanu le-a povestit magistratilor ca in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, la el acasa a venit fratele lui Stan Constantin David si i-a spus ca acesta a fost "sechestrat de niste tigani".

Avand in vedere ca era prieten cu tatal celor doi, Geamanu a plecat spre soseaua Stefan cel Mare, cu fratele lui David, iar pe drum au fost sunati de sotia acestuia, care le-a spus ca masina in care era cel pe care il cautau era lovita, intr-o intersectie din apropierea Pasajului Victoria.

Sandu Geamanu le-a mai spus judecatorilor ca in intersectia unde se afla masina lovita a vazut mai multi politisti care faceau cercetari si care i-au cerut sa paraseasca locul accidentului. Ulterior, Geamanu a declarat ca a facut "o investigatie tacita" si a aflat ca una dintre persoanele din masina lovita fusese impuscata, astfel incat s-a dus la Spitalul de Urgenta si s-a interesat daca a fost adusa victima.

Geamanu a explicat ca apoi s-a intors acasa si, in jurul orei 02:30 noaptea, cei trei hoti au venit si i-au povestit ca au fost agresati de bodyguarzii lui Becali si obligati sa mearga la un bar din zona Pipera, unde au fost loviti.

Declaratiile date de Geamanu in instanta au provocat agitatie atat in randul bodyguarzilor lui Becali, cat si printre hotii masinii europarlamentarului, astfel incat presedintele completului a trebuit sa intrerupa de cateva ori audierea acestuia, pentru a face liniste in sala de sedinta.

Ilie Alexandru este trimis in judecata intr-un alt dosar, alaturi de mai multe persoane, judecate pentru furturi de masini de lux, printre care si autoturismul lui Gigi Becali.

In cadrul sedintei de luni, ICCJ a audiat alti doi martori. Unul dintre acestia a participat la discutia din barul din Pipera si a sustinut ca "din cate a vazut, partile vatamate au fost bine tratate si nu au fost agresate".

Al doilea martor este un paznic la o firma aflata in apropierea intersectiei de unde angajatii lui Becali i-au luat pe hoti. Acest martor a spus ca a auzit impuscaturi si ca a vazut o persoana a fost lovita si aruncata in portbagajul unei masini, dar nu a putut recunoaste pe nimeni, pentru ca tot s-a intamplat la o distanta mare.

Gigi Becali a fost prezent, luni, pentru cateva minute in sala de sedinta, iesind cand Sandu Geamanu a inceput sa dea declaratia.

Inalta Curte va relua audierea martorilor din dosar pe 23 septembrie, fixand pentru 6 iulie termen de verificare a legalitatii arestarii preventive in cazul lui Nicolae Dumitrascu.

Gigi Becali a fost trimis in judecata, pe 16 octombrie 2009, pentru trei infractiuni de lipsire de libertate. Alaturi de Becali, in acelasi dosar au fost trimise in instanta alte sase persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Gigi Becali masina proces, #martori audiati Becali , #stiri Gigi Becali
Comentarii