Emotii mari pentru Becali. Cum vor procurorii sa-l trimita la inchisoare

Joi, 21 Martie 2013, ora 09:48
8128 citiri
Emotii mari pentru Becali. Cum vor procurorii sa-l trimita la inchisoare

Gigi Becali va fi adus din nou in fata justitiei. Finantatorul Stelei risca sa petreaca ani grei dupa gratii, intr-un dosar ce se poate incheia saptamana viitoare, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Dosarul Valiza" va avea un nou termen de judecata luni, cand Inalta Curte de Casatie si justitie va analiza recursul pe care procurorii l-au facut la decizia achitarii inculpatilor din acest caz.

Procurorii solicita ca Becali sa-si petreaca urmatorii patru ani dupa gratii, iar in recursul pe care l-au inaintat sustin ca finantatorul Stelei poate produce un precedent periculos.

"Daca toti finantatorii, cluburilor din Liga I de fotbal ar proceda in maniera lui George Becali, s-ar pierde notiunea de competitie sportiva. Prin oferirea sumei de 1,7 milioane de euro, 100 de mii de euro pentru fiecare jucator al echipei Universitatea Cluj, acestia din urma erau "platiti", "retribuiti" sa joace in interesul echipei Steaua Bucuresti si, implicit, in interesul inculpatului George Becali", se arata in recursul procurorilor, conform ProTV.

De asemenea, procurorii mentioneaza ca Becali a incalcat legea, motiv pentru care ar trebui pedepsit ca atare.

"Un astfel de comportament privind acordarea unor avantaje intre cluburi aflate in aceeasi competitie consituie fapta penala si trebuie tratat cu maxima de seriozitate intrucat distruge notiunea de performanta sportiva si creaza monopoluri de putere", se mai arata in recursul procurorilor.

Fata de precedentele termene, Becali se confrunta cu o problema reala. De aceasta data, finantatorul Stelei nu mai poate primi o pedeapsa cu suspendare pentru ca are deja o sanctiune de trei ani de acest gen.

Gigi Becali a fost achitat in data de 17 aprilie 2012 de cei trei magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de ceilalti inculpati din dosar.

Ziare.com va transmite, luni, in timp real sedinta de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

C.S.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Gigi Becali Valiza, #Gigi Becali recurs Valiza, #pedeapsa Becali Valiza , #stiri Gigi Becali