Fotbal Club Faci Ce Spune Becali

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 23:30
6539 citiri
Fotbal Club Faci Ce Spune Becali

Naivii care credeau ca FCSB are alt antrenor in afara finantatorului si a celor din anturajul sau si-au primit raspunsul categoric dupa meciul de la Craiova, atunci cand Gigi Becali a explicat cat se poate de clar ca denumirea corecta a echipei sale este Faci Ce Spune Becali.

Nicolae Dica nu este primul antrenor care s-a transformat intr-un umil executand al ordinelor venite din Pipera dupa ce a ajuns la echipa ilfoveana, insa este primul umilit la un asemenea nivel, public si la ore de maxima audienta.

Ceea ce alimenteaza informatiile tot mai insistente ca Becali incearca sa il forteze sa demisioneze.

Dar s-o luam cu inceputul. Opera de umilire a lui Dica a fost inceputa chiar de catre antrenor, care, intr-un acces de sinceritate vecin cu disperarea, a declarat dupa infrangerea din Banie ca ar putea face mai mult la FCSB daca ar avea mai multa libertate. A fost un ultim strigat dupa ajutor al celui care s-a complacut in aceasta situatie inca de cand a fost numit.

Becali a simtit momentul si l-a "executat" in stilul sau caracteristic pe Dica. Fara sa o spuna cu subiect si predicat, construindu-si astfel tactica retragerii, omul de afaceri a transmis nu doar ca antrenorul nu va avea parte de libertatea pe care si-o doreste, ci si ca acesta nu are practic niciun cuvant de spus in activitatea echipei.

Indiferent de ce se intampla la antrenamente, Becali decide cine intra titular, cine este schimbat si chiar ce sistem ca fi folosit.

Sigur, sunt lucruri care se stiau si care s-au mai intamplat si cu alti antrenori inaintea lui Dica, insa niciodata Becali nu a fost atat de crud in opera sa de umilire a unui tehnician. Ceea ce inseamna, repet, ca zilele lui "Nic" pe banca tehnica a FCSB sunt numarate si ca acesta nu are ce face pentru a schimba situatia.

Dar de ce se complace un tehnician tanar in aceasta stare? Raspunsul cred ca e simplu, din disperare! Dica este la inceput de cariera, a fost parasutat pe banca FCSB-ului de la o echipa ce abia promovase din Liga 3 si nu a demonstrat pana acum decat ca este un foarte bun executant. Un CV atat de subtire incat nu ar convinge nici seicii din zona Golfului Persic! Prin urmare, temandu-se de o pauza prelungita sau chiar de o reinventare pe modelul Radoi, el accepta senin ordinele si umilintele lui Becali in speranta tot mai desarta ca va castiga un titlu ce i-ar putea aduce un iluzoriu contract in alta parte, dupa ce va fi dat afara.

Asa cum am mai scris pana acum, strategia lui Dica este complet gresita si el nu va reusi in acest mandat decat sa isi creeze imaginea de umil servitor, pe care patronii il pot manevra dupa bunul plac. Iar aceasta imagine este foarte greu, daca nu chiar imposibil, de combatut.

Dupa demiterea inevitabila a lui Nicolae Dica sunt sanse foarte mari ca FCSB sa devina cu adevarat Faci Ce Spune Becali. Asta pentru ca urmatorul tehnician ar urma sa fie Ionut Lutu, soferul latifundiarului, asistat in pregatire de "cel mai bun manager din Romania", asa cum singur se lauda, Mihai "MM" Stoica. Va fi o echipa de vis, ce va demonstra oricui mai crede inca in profesionalism, ca acest cuvant nu are nicio legatura cu echipa din Berceni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Becali Dica FCSB, #Dica dat afara FCSB, #Becali Lutu antrenor FCSB , #stiri Gigi Becali