Gheorghe Mateut: Becali nu a fost citat (VIDEO)

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 21:08
2302 citiri
Gheorghe Mateut: Becali nu a fost citat (VIDEO)

Patronul Stelei, Gigi Becali, nu a fost citat sa se prezinte la audieri, asadar atunci cand a fost ridicat de politie cu mandat s-a incalcat legea, sustine unul dintre avocatii lui, Gheorge Mateut.

"S-a dispus retinerea fara sa fie ascultat. Nu a fost citat. Poate fi adus cu mandat inainte de a fi citat, insa doar daca judecatorul considera ca e nevoie in rezolvarea cazului", a declarat Mateut joi.

"Potrivit legii, un om poate fi ridicat doar daca a avut mandat sa se prezinte la audieri si nu s-a prezentat", a adaugat avocatul lui Gigi Becali.

Gigi Becali a fost dus, in jurul orei 21:00, la Judecatoria Sectorului 1, unde va fi judecat mandatul de arestare preventiva de 29 de zile.

Catalin Dancu, si el reprezentant al lui Becali in instanta, spune ca inca nu stie sub ce acuzatie a fost retinut clientul sau pentru ca nu i s-a permis sa vada documentele in baza carora patronul Stelei a fost ridicat de mascati.

"Am vorbit cu el (...) Nu ni s-a permis sa luam cunostinta de acuzatie. Nu ni s-a permis sa vedem sub ce acuzatie este retinut. Acum plecam la tribunal", a declarat Dancu, adaugand ca procurorii vor propune arestarea preventiva a lui Becali.

Ulterior, Dancu a explicat ca primul lucru care trebuie verificat este daca s-au respectat procedurile legale si daca s-au respectat drepturile lui Becali.

"Voi vedea daca s-a respectat o procedura legala, daca s-au respectat drepturile lui George Becali", a declarat Catalin Dancu, adaugand ca latifundiarul din Pipera "nu a dat nicio declaratie decat in fata avocatului".

Dancu a precizat ca nu stie inca daca este vorba de o razbunare si ca ancheta are un caracter secret. "Nu exista niciun avocat din oficiu, pe cel din oficiu Becali l-a refuzat", a declarat Dancu.

Gigi Becali a fost retinut de procurori la ora 13:00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, joi, ca Gigi Becali este pus sub invinuire pentru lipsire de libertate in mod ilegal, finantatorul Stelei aflandu-se la sediul Politiei pentru audieri in legatura cu sechestrarea a trei persoane care i-ar fi furat masina.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gigi Becali retinut, #avocat Dancu Hateut, #politie Becali mandat , #stiri Gigi Becali