Gigi Becali pierde din nou in fata fotbalului

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 13 Mai 2019, ora 07:42
11758 citiri
Gigi Becali pierde din nou in fata fotbalului

Pentru al patrulea sezon consecutiv, Gigi Becali pierde lupta cu fotbalul, iar echipa lui pierde un titlu pentru care a luptat aproape de una singura.

Este uimitor cum cel mai mediatizat "patron" din fotbalul romanesc ne demonstreaza an de an ca nu este capabil sa inteleaga lucruri elementare despre acest sport si face de fiecare data aceleasi greseli sperand sa obtina rezultate complet diferite.

De-a lungul acestui sezon am scris mult, poate prea mult, despre Becali si despre erorile lui, erori ce s-au dovedit pana la urma catastrofale pentru echipa ce avea ca unic obiectiv castigarea campionatului.

Transferurile fara logica, facute de parca ar fi intr-un joc de tip manager, colaboratorii straini de fotbal a caror calitate unica este ca pot spune "da, patroane" pe mai multe tonuri, jucatorii ridiculizati saptamana de saptamana la ore de maxima audienta, antrenorii care nu fac altceva decat sa-i asculte la virgula indicatiile, toate acestea au contribuit la esecul FCSB.

Iar ratarea titlului in acesti patru ani in care gruparea din Berceni a concurat de una singura, neavand rivali la nivelul investitiilor, reprezinta un esec usturator.

Din nou, ce mi se pare de-a dreptul incredibil in cazul Becali este faptul ca acest om nu reuseste sa invete nimic din ceea ce i se intampla, el incercand in fiecare an sa faca acelasi lucru sperand sa obtina rezultate diferite. Este fabulos!

Pe de alta parte, sunt absolut convins ca tot ce face latifundiarul din Pipera este complet asumat.

In momentul in care refuzi antrenori competenti, dar cu personalitate, preferand yesmani penibili, care iti pun in aplicare orice elucubratie fotbalistica, nu poti fi surprins de rezultatul final. In momentul in care cumperi fotbalisti mult supraevaluati doar pentru ca sunt "de la Hagi" si n-ai macar un minim de rabdare cu acestia nu poti fi surprins de rezultatul final. In momentul in care oamenilor cu experienta si rezultate din lot le dai "doua sau trei sanse" de a juca si de a demonstra ce pot nu poti fi surprins de rezultatul final.

Gigi Becali pierde an de an duelul cu fotbalul, dar pare ca este ceea ce isi doreste!

Imaginati-va putin ca FCSB ar castiga titlul. Becali ar aparea triumfator anuntand ca strategia lui este cea mai buna din lume si ca va castiga Liga Campionilor. Evident ca nimeni nu-l va baga in seama mai mult de doua secunde. Va anunta apoi transferuri spectaculoase, dar dupa cazurile Matei si, mai ales, Stoian, este evident ca niciun jucator ce are sansa unei cariere decente in strainatate nu va accepta sa joace pentru echipa din Berceni. Dupa care ar urma o eliminare rusinoasa, poate apropiata de cea suferita de CFR Cluj in vara, din cupele europene.

Asa, ratand din nou titlul, latifundiarul are ceea ce isi doreste el cel mai mult, expunere media.

Daca despre Becali am tot scris ca face, absolut ilogic, aceleasi greseli sperand sa obtina rezultate diferite, presa, sau o parte din ea, este parca hipnotizata de patronul FCSB intr-o legatura bolnavicios-pavloviana, ascultand si redand delirul becalian an de an.

In fiecare zi omul de afaceri din Pipera este in direct la diferite posturi TV spunand aceleasi lucruri si noi, oamenii din presa, ne grabim sa ii oferim spatii largi fara a ne intreba de ce facem asta.

Foarte probabil, la un moment dat aceasta legatura se va rupe. Din pacate, nu datorita principiilor si a profesionalismului, ci pentru ca Becali nu va mai avea bani. Ratand atat de mult obiectivele, banii se duc. Nu poti sa dai milioane de euro pe jucatori de la Hagi si sa nu castigi titlul sau sa nu intri in grupele cupelor europene, dar sa speri ca vei face profit.

Coeficientul FCSB, cel atat de laudat de latifundiar, s-a dus in cap si echipa nu va mai fi cap de serie in tragerile la sorti importante din preliminarii. Valoare nu prea exista pentru a bate formatii cat de cat bune din Europa. Faza grupelor devine tot mai inaccesibila, iar banii oferiti de UEFA pentru aceasta performanta se transforma intr-un soi de premiu la loto si, usor-usor, bula vanzarii de jucatori pe bani multi se va sparge.

Acela va fi momentul in care Becali va iesi partial din scena si se va transforma intr-un soi de Mitica Dragomir, pseudo-analist pe gratis pentru anumite medii de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Becali FCSB titlu, #becali titlu liga 1, #Becali FCSB CFR Cluj , #stiri Gigi Becali