Gigi Becali si FCSB, amenzi de la FRF pentru discriminare: Iata cati bani vor plati

Marti, 05 Martie 2019, ora 12:00
4237 citiri
Gigi Becali si FCSB, amenzi de la FRF pentru discriminare: Iata cati bani vor plati
Foto: Arhiva Hepta.ro

FCSB si patronul echiepei, Gigi Becali, au primit amenzi in valoare totala de 20 de mii de lei din cauza declaratiilor discriminatorii ale latifundiarului.

Comisia de Disciplina din cadrul FRF a decis amendarea cu 15.000 de lei a omului de afaceri, actionar majoritar al FCSB, si cu 5.000 de lei a clubului sau.

"In temeiul art. 54 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sanctioneaza paratul George Becali cu penalitate sportiva in cuantum de 15.000 lei

In temeiul art. 54 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sanctioneaza paratul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportiva in cuantum de 5.000 lei", se arata in comunicatul Comisiei.

Articolul 54 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF spune urmatoarele:

"Orice persoana care, in mod public, discrimineaza sau denigreaza pe altcineva intr-o maniera jignitoare pe motive de rasa, culoare, limba, religie, sex, origine etnica sau care comite o alta fapta avand acest caracter, va fi suspendata pentru 6 jocuri la toate nivelurile, in cazul jucatorilor, echipei tehnice si antrenorilor si 4 luni pentru oficiali. In plus, clubul caruia apartine faptuitorul va fi sanctionat o penalitate sportiva de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare noua abatere de acelasi tip penalitatea urmand a fi majorata cu 1/2 fata de cea aplicata anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sanctinat gradual cu programarea jocurilor fara spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportiva de 60.000 lei. Daca acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeasi sanctiune se aplica si in cazul in care o persoana are un comportament xenofob, ofensator sau care hartuieste o alta persoana pe astfel de motive."

Becali si FCSB au primit amenzi pentru declaratiile date de latifundiar cu privire la obligativitatea infiintarii unei echipe de fotbal feminin.

"Daca vor sa ma puna sa am echipa feminina, ma retrag din fotbal. Cum adica sa faci lucruri impotriva lui Dumnezeu? Am si eu pacatele mele, dar lucruri nefiresti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele sa joace handbal, baschet. Cum sa joace femeie fotbal? Nu e facuta pentru fotbal. Madularele ei nu sunt facute pentru fotbal. Femeia a fost facut de Dumnezeu din barbat, pentru barbat. Femeia e facuta sa fie atrasa barbatul de ea. Daca facem asta, batjocorim formele facute de Dumnezeu ca sa il atraga pe barbat. O schimonosim pe femeie! Boxul si fotbalul le schimonoesc pe femei!"

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Becali amendat FRF, #Becali amenda discriminare, #Becali FCSB amenda FRF , #stiri Gigi Becali