Presa de azi: Arestarea latifundiarului, speculata electoral

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 07:39
4825 citiri
Presa de azi: Arestarea latifundiarului, speculata electoral

Dosarul hotilor lui Becali, sechestrat intre Parchete, titreaza Gandul in editia de luni. In timp ce Gigi Becali joaca table in arest, iar la Maglavit se fac slujbe pentru eliberarea lui, anchetatorii au inceput sa se ocupe de furtul Mercedesului latifundiarului.

Deocamdata, activitatea acestora consta in pasarea dosarului intre diverse institutii. Astfel, surse judiciare au declarat pentru Gandul ca politia Ilfov s-a autosesizat vineri, la mai bine de doua luni de la comiterea furtului.

Dosarul a fost inregistrat la Parchetul Judecatoriei Buftea, insa procurorii de acolo n-au vrut sa ramana cu un cartof fierbinte in mana. Asa ca au predat dosarul la Parchetul ierarhic superior, cel de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti. Dar procurorii care au preluat coordonarea anchetei prefera acum sa lucreze cu politistii de la Capitala, nu cu cei din Ilfov.

Intrebat de ziarul Gandul de ce hotii care i-au furat masina lui Becali nu sunt arestati si nici macar cercetati, Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, a declarat pentru Gandul ca politistii din subordinea sa executa dispozitiile procurorilor, pe care nu pot nici sa le comenteze, nici sa le prezinte.

Gardianul sustine ca Nici al doilea film nu dovedeste agresarea hotilor masinii lui Becali. Instanta a emis, duminica la pranz, o autorizatie de perchezitie informatica asupra telefonului folosit de Stefan Dediu pentru a filma discutiile din barul din Pipera.

Specialistii IT ai IGP au descarcat, duminica dupa-amiaza, materialele video in prezenta lui Dediu, insotit de avocatul sau, Aurelian Badulescu.

Potrivit unor surse, in telefon se aflau trei filme de aproximativ 15 secunde fiecare, precum si trei fotografii. Se pare ca nici aceste filme nu dovedesc vreo agresiune asupra hotilor.

Materialele video urmeaza sa ramana la dosar, fara a putea fi depuse, luni, ca probe, la recursul impotriva deciziei de arestare.

Legea lui Gigi, scrie Ziua. Dosarul finantatorului Stelei a ajuns la Tribunalul Bucuresti, unde se va judeca, luni, recursul avocatilor acestuia impotriva arestarii preventive a lui Becali de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Cel ce se autointitula "razboinicul luminii" si "om cu frica de Dumnezeu" este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal.

Instanta motiveaza ca apropiati si sustinatori ai lui Gigi Becali au actionat la indemnul si sub comanda acestuia intr-o maniera care sfideaza regulile de drept: urmariri cu masinile noaptea in oras, uzul de arma in loc public, existand posibilitatea ranirii si altor persoane, pentru gasirea si pedepsirea autorilor furtului autoturismului.

Din Romania libera aflam ca E oficial: Gigi Becali, pericol social. Instanta si-a motivat decizia de a-l aresta pentru 29 de zile pe Gigi Becali prin faptul ca actiunea sa de "justitiar" reprezinta un pericol social si sfideaza legile. Faptul ca Becali e o persoana publica, recunoscuta in unele medii ca "formator de opinie", a contribuit la aceasta decizie.

Judecatoria sectorului 1 a explicat ca a dispus arestarea lui Gigi Becali alaturi de alte patru persoane, printre care si seful bodyguarzilor sai, Catalin Zmarandescu, pentru ca "gravitatea deosebita a faptelor retinute in sarcina inculpatilor poate fi suficienta pentru a contura ca acestia prezinta pericol pentru ordinea publica".

Avocatii lui Becali vor ataca aceasta decizie astazi, la Tribunalul Bucuresti. Judecatorii confirma, de asemenea, si santajul la care urma sa fie supus Becali din partea clanului interlop al "Gemenilor", cei care i-au furat masina si apoi au fost sechestrati.

Magistratii au apreciat ca este "de neconceput" ca Becali si ceilalti patru inculpati, care au actionat "la ordinul si din dispozitia" sa, sa sfideze regulile de drept si sa recurga la "proceduri judiciare paralele" care nu au nici o legatura cu ordinea si cu statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal.

Arestarea latifundiarului, speculata electoral de Geoana si de Antonescu, noteaza Evenimentul Zilei. Liderii PSD si PNL sustin ca presedintele Basescu are legatura cu scandalul "Becali". Vanghelie merge mai departe: urmeaza arestarile de ziaristi.

Arestarea lui Gigi Becali nu a ramas fara ecou nici intre politicienii. Primii care au sarit au fost PSD-istul Mircea Geoana si liberalul Crin Antonescu, care au invocat amestecul in afacerea "Becali" al potentialului lor contracandidat in cursa pentru Cotroceni, presedintele Traian Basescu.

Motivul interventiei prezidentiale ar fi implicarea familiei Basescu in scandalul "Puiu Popoviciu". In corul comentatorilor a intrat si liderul social-democratilor din Bucuresti, Marian Vanghelie, care a mers mai departe chiar, "profetind" alte arestari de care nu vor scapa nici macar ziaristii.

"Pe holuri, in afara si pe unde am mai fost se discuta ca domnul presedinte Traian Basescu urmeaza sa aresteze alte trei persoane importante. Oameni importanti din mass-media", a afirmat Vanghelie, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Becali arestare, #Gigi Becali arestat, #Becali Geoana Antonescu , #stiri Gigi Becali