Presa de azi: Gigi Becali, din Parlament la CEDO

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 07:25
2347 citiri
Presa de azi: Gigi Becali, din Parlament la CEDO

Becali ramane cu buricul netaiat?, se intreaba Jurnalul National. Modul in care au procedat avocatii lui Gigi Becali denota mai degraba dorinta de a furniza material pentru campania electorala, decat vointa de a obtine scoaterea din arestul preventiv a clientului lor.

Invocand vicii de procedura ce tin de exercitarea dreptului la aparare in cazul retinerii lui Gigi Becali, avocatii au pierdut lupta pentru scaparea clientului lor de arestul preventiv, atat la instanta de fond, cat si la cea de recurs. Cu alte cuvinte, doua instante, din care una prin verdict definitiv, au considerat perfect valabile actele incheiate de procurori.

Odata bagat pentru 29 de zile la arest, Gigi Becali a fost purtat marti la instanta pentru judecarea cererii depuse de aparatorii sai, si anume aceea de revocare a mandatului de arestare. In esenta, motivele invocate au fost aceleasi cu care avocatii s-au impotrivit, fara succes, arestarii. Au pierdut si aceasta cauza.

In timp ce instanta judeca marti cererea de revocare a mandatului de arestare, a iesit informatia ca speta va intra miercuri in atentia Comisiei senatoriale pentru abuzuri, for sesizat de avocati pentru abuzurile care ar fi fost savarsite de procurori si de judecatori in acest caz. Din punct de vedere tactic, se poate spune ca a fost vorba despre erori?

Avocatii stiu foarte bine ca o asemenea comisie nu poate da un verdict ori vreo recomandare fara a se imixtiona in actul de justitie. Cu alte cuvinte, din capul locului petitia trebuia adresata Consiliului Superior al Magistraturii. Asa, ce au obtinut dupa audierea de miercuri de la Comisia senatoriala? Efectul este acela ca petitia va ajunge tot la CSM, unde comisia o va trimite saptamana viitoare fara a face absolut nici o recomandare.

Gigi Becali, din parlament la CEDO, aflam din Evenimentul Zilei. Cazul "Gigi Becali" va ajunge saptamana viitoare la CEDO. Cel putin asta a sustinut avocatul latifundiarului, Catalin Dancu, in timpul audierii de miercuri din Comisia de abuzuri a parlamentului.

"Am anuntat Comisia ca saptamana viitoare, in lumina tuturor documentelor, vom depune in regim de urgenta o plangere la CEDO impotriva Romaniei si vom solicita presedintelui Curtii ca sa dezbata in regim de urgenta problema drepturilor incalcate in privinta lui George Becali", a spus Dancu.

Cat priveste pozitia parlamentarilor in acest caz, Gabriel Berca, presedintele Comisiei de abuzuri, a declarat ca audierea a fost o formalitate, evaluarea presupuselor abuzuri in cazul finantatorului Stelei fiind de competenta CSM.

"A fost o discutie absolut tehnica. In baza raspunsurilor primite de la avocati, comisia va face un raport pe care il va inainta CSM, care va decide. Comisia de abuzuri nu cheama la audieri procurori sau judecatori. Nu avem competentele necesare. Nu ne putem imixtiona in dosare", a explicat Berca.

Sef de club, de partid si familist cer eliberarea, noteaza Ziua. Aparatorii lui Gigi Becali fac cereri de eliberare a acestuia invocand faptul ca el este presedintele clubului Steaua, persoana publica si familist.

Avocatii se vor plange, saptamana viitoare, la CEDO impotriva Romaniei, sustinand ca lui nu i-au fost respectate drepturile.

Lotul de avocati al lui Becali a inregistrat miercuri la Judecatoria Sectorului 1 doua cereri de eliberare provizorie ambele avand acelasi continut, una judecandu-se joi. Unul din motivele invocate pentru eliberare este acela ca Gigi ca Becali este presedinte la Steaua.

Primul dosar contine o cerere semnata de avocatul Cezar Bivolaru si de Gigi Becali. Patronul clubului Steaua arata ca desfasurarea urmaririi penale cu el aflat in stare de libertate nu ar fi impiedicata, "in conditiile in care sunt o persoana publica, sunt presedinte de partid, sunt presedintele clubului Steaua, sunt casatorit si am trei copii minori in intretinere".

Gardianul anunta ca Dupa europarlamentare, Gigi Becali va reveni la conducerea PNG. Consiliul National al Partidului Noua Generatie, care s-a desfasurat, miercuri, la Bucuresti a stabilit faptul ca aceasta formatiune politica va sprijini candidatura lui Gigi Becali, pe listele Partidului Romania Mare, pentru alegerile europarlamentare.

Robert Ionescu, vicepresedintele PNG a declarat, in exclusivitate pentru ziarul Gardianul ca reprezentantii acestui partid au decis doar sustinerea lui Gigi Becali in aceste alegeri, si nu a partidului condus de Corneliu Vadim Tudor.

Dupa consumarea scrutinului din 7 iunie, Gigi Becali va reveni la conducerea Partidului Noua Generatie.

Pana la alegerile europarlamentare, activitatea Partidului Noua Generatie va fi coordonata de catre Nicolae Trache, membru fondator al acestei formatiuni politice si secretar general al partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Becali proces arest, #Becali CEDO avocati , #stiri Gigi Becali