Romania TV, amendata de CNA din cauza lui Gigi Becali

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 19:25
4060 citiri
Romania TV, amendata de CNA din cauza lui Gigi Becali
Foto: Arhiva

CNA a aprobat, marti, amendarea cu 20.000 lei a postului Romania TV, in urma unor reclamatii formulate de deputatul Dan Radu Zatreanu si jurnalistul Dan Tapalaga, care au acuzat lipsa de interventie a moderatorilor fata de cuvintele injurioase adresate de George Becali unor invitati.

Amenda a fost data in baza articolelor din Legea audiovizualului care impun obligativitatea moderatorilor sa nu permita perpetuarea injuriilor in randul invitatilor.

Dan Zatreanu a sesizat CNA ca Becali a adresat cuvinte jignitoare unuia dintre invitati, fara ca moderatorul Iulia Nagy sa-l atentioneze si fara a intrerupe interventia, cu toate ca jignirile s-au repetat.

Becali, nou atac la Adriana Saftoiu: Daca as avea o femeie ca tine, as exila-o

In cadrul emisiunilor de stiri ale postului de televiziune Romania Tv, au avut loc doua interventii in direct ale lui George Becali in care acesta a folosit un limbaj injurios.

Cristina Trepcea, membru CNA, a motivat ca "este campanie electorala si emisiunile au rolul de a prezenta candidatii asa cum sunt ei, pentru ca oamenii sa ii vada asa cum sunt."

Narcisa Iorga a dorit insa sa sublinieze ca "exista limite si in libertatea de exprimare", fiind sustinuta si de Christian Mititelu.

Narcisa Iorga a cerut ca Becali "sa fie oprit de moderatori, nu sa fie stimulat".

Ea a sesizat ca trebuia ca moderatoarea Laura Chiriac sa il intrerupa pe Becali, iar radiodifuzorul sa tina sub control derapajele politicienilor si ale altor invitati.

Becali, noi jigniri membrilor USL - victima de azi, Mitrea, "un dobitoc si-un prost"

In cadrul emisiunii "Stirile Serii de la ora 20.00", din data de 13.11.2012, Gigi Becali a intervenit prin telefon si a avut un schimb de replici cu jurnalista Andreea Pora, prezenta in studio. Emisiunea este incadrata de post ca fiind "dezbatere electorala".

Pe data de 15.10.2012, la emisiunea informativa "Romania de la ora 12.00", George Becali i-a adresat cuvinte injurioase politologului Radu Carp, invitat in studioul RTV, alaturi de Dragos Frumosu.

Postul RTV a mai primit o somatie si doua amenzi.

De asemenea, CNA a hotarat sa sanctioneze cu somatie publica si posturile Antena 3, Realitatea TV si OTV pentru dezechilibre in emisiunile informative sau de dezbateri electorale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#CNA amenzi Gigi Becali, #Romania TV Gigi Becali, #CNA amenda Romania TV , #stiri Gigi Becali