Becali: M-au chemat la DNA pentru ca vin alegerile

Luni, 24 Martie 2008, ora 15:15
2198 citiri
Becali: M-au chemat la DNA pentru ca vin alegerile

Finantatorul Clubului Steaua, Gigi Becali, a fost audiat luni aproximativ patru ore de procurorii DNA, in dosarul in care este urmarit penal, alaturi de fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, privind schimburile de terenuri dintre el si Ministerul Apararii.

La iesirea din sediul DNA, Gigi Becali a afirmat ca a fost nevoit sa dea o declaratie in fata procurorilor in acest dosar.

"Sunt suparat. M-au pus sa dau declaratie pentru ca vin alegerile", a spus Becali.

Inaintea audierilor finantatorul Stelei a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor.

In acest dosar, Becali este invinuit de dare de mita.

Ancheta vizeaza si mai multi generali de armata care l-ar fi ajutat pe Becali - intre anii 1995-1997 - sa schimbe un teren din comuna ilfoveana Stefanestii de Jos cu unul similar ca dimensiuni, dar intr-o zona mai scumpa din comuna Voluntari.

Prejudiciul astfel creat este estimat la trei milioane de dolari.

Ministerul Apararii a motivat la vremea respectiva ca va construi la Stefanesti o unitate militara importanta.

Avocatul lui Becali, Catalin Dancu, a declarat luni ca va depune o serie de documente, acte ce ar atesta ca statul nu a avut niciodata titlu de proprietate pe terenurile vizate de procurori, ceea ce ar face ca Ministerul Finantelor sa nu se poata constitui ca parte vatamata in acest dosar. El va mai depune si o hotarare de Guvern prin care terenurile ar fi fost trecute din domeniul public in proprietatea comunelor Stefanesti si Voluntari.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat, pe 19 septembrie, pe presedintele Romaniei pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala a lui Victor Babiuc, fost ministru PD al apararii nationale, pentru luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul schimbului de terenuri dintre MApN si Gigi Becali.

Instanta suprema a respins in data de 25 mai ca inadmisibila plangerea fostului ministru al apararii, Victor Babiuc, impotriva rezolutiilor prin care procurorii Parchetului General au decis redeschiderea dosarului schimbului de terenuri dintre finantatorul Stelei, George Becali si MApN, si l-au trimis la DNA.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis respingerea plangerii lui Victor Babiuc dupa ce dosarul s-a intors de la Curtea Constitutionala.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
#Gigi Becali, #DNA, #Victor Babiuc, #audiere, #mita, #schimb terenuri , #Victor Becali