Contractul cu Bechtel a fost desecretizat de Sova si Fenechiu (Video)

Marti, 30 Iulie 2013, ora 15:28
4742 citiri
Contractul cu Bechtel a fost desecretizat de Sova si Fenechiu (Video)
Foto: govconwire.com

Contractul grupului american Bechtel cu statul roman pentru construirea Autostrazii Transilvania a fost desecretizat, marti, si publicat pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS).

Ordinul privind declasificarea acestor documente a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 406 in data de 05.07.2013 si a fost semnat de Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor la acea data, si Ion Moraru, Secretarul General al Guvernului, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Momentan, pe site-ul DPIIS nu a fost publicat si contractul initial, semnat in 2003, ci doar cele doua modificari aduse intelegerii, in 2006 si 2011, precum si acordul de incetare.

Proiectul pentru construirea autostrazii Transilvania a inceput in 2004, cu traseul Brasov - Bors, contractul valorand 2,2 miliarde de euro.

Lucrarile s-au intrerupt, insa, la jumatatea anului 2005, cand s-a inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Contractul cu Bechtel a fost reziliat - Romania trebuie sa plateasca 37 milioane euro

Din totalul de 415 kilometri pe care trebuia sa-i construiasca Bechtel, s-au facut doar 52, intre Turda si Campia Turzii, compania renuntand la tronsonul dintre Targu Mures si Brasov.

Pentru cei 52 de kilometri, statul roman a platit nu mai putin de 1,4 miliarde de euro.

Ulterior, pe 29 mai 2013 contractul a fost reziliat, iar Romania trebuie sa plateasca 37,2 milioane de euro cu titlu de despagubiri celor de la Bechtel.

C.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#contract Bechtel desecretizat, #publicare contract Bechtel, #Sova contract Bechtel , #autostrada Transilvania