Liderii UE impun noi sanctiuni dure Rusiei

Autor: Ana Ilie
Joi, 17 Iulie 2014, ora 10:08
3021 citiri
Liderii UE impun noi sanctiuni dure Rusiei

Liderii Uniunii Europene au fost de acord sa impuna noi sanctiuni dure Rusiei, din cauza actiunilor acestei tari in Ucraina. Miercuri, liderii Uniunii au solicitat Bancii Europene de Investitii sa nu mai semneze noi acorduri de finantare cu Moscova.

Liderii celor 28 de state membre, reuniti la Bruxelles, au fost de acord si sa coopereze pentru a suspenda finantarea operatiunilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in Rusia, scrie New York Times.

Este pentru prima data cand liderii europeni isi exprima dorinta de a pedepsi companiile ruse "care sustin material sau financiar actiunile ce submineaza sau ameninta suveranitatea, integritatea teritoriala si independenta Ucrainei" si au ordonat ministerelor lor de Externe sa intocmeasca liste de persoane sau entitati pana la sfarsitul lui iulie.

O alta decizie ii poate afecta pe oligarhii din cercul de la Kremlin: ministrii de Externe din UE trebuie sa ia in considerare vizarea persoanelor sau companiilor "care ofera activ sprijin material sau financiar factorilor decizionali din Rusia responsabili de anexarea Crimeii sau destabilizarea estului Ucrainei".

SUA se leapada de UE si vor sa impuna sanctiuni mai dure Rusiei

Pana in prezent, UE a vizat 72 de persoane din Ucraina si Rusia cu decizii de inghetare a conturilor si interdictii de calatorie. Si doua companii cu baza in Crimeea au fost vizate.

Escaladarea sanctiunilor indica, potrivit sursei citate, exasperarea liderilor europeni cu privire la faptul ca Rusia nu a dat curs cererilor formulate de ei la summitul din 27 iunie cu privire la actiunile specifice de incetare a revoltei armate pro-ruse din estul Ucrainei.

Liderii UE au cerut si Comisiei Europene sa ia in considerare, caz cu caz, daca programele de cooperare UE-Rusia ar trebui suspendate, cu exceptia celor ce privesc cooperarea transfrontaliera si securitatea.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#UE sanctiuni Rusia, #UE sanctiuni Ucraina Rusia , #stiri BERD