Presa din Canada este la picioarele Biancai Andreescu dupa triumful de la US Open

Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 07:16
26609 citiri
Presa din Canada este la picioarele Biancai Andreescu dupa triumful de la US Open
Foto: Twitter / US Open Tennis

Bianca Andreescu este marea vedeta a tenisului mondial incepand de sambata seara, dupa ce a triumfat in finala de la US Open, dupa un meci palpitant in fata marii campioane Serena Williams, de 23 de ori castigatoare de turnee de Grand Slam.

A fost 6-3, 7-5, pentru sportiva cu parinti romani, care a condus cu 6-3, 5-2 si a ratat o minge de meci, fiind apoi egalata la cinci, Serena trimitand mansa secunda in prelungiri. Cronica intalnirii o puteti reciti mai jos:

Bianca Andreescu a castigat finala US Open dupa un thriller cu Serena Williams

Presa din Canada este acum la picioarele acestei tinere fete de 19 ani, care a adus sambata Canadei primul titlu de Grand Slam din istorie. Cel mai important ziar din tara frunzei de artar, The Globe and Mail, a notat despre aceasta noapte ca fiind una istorica pentru sportul canadian, laudand in acelasi timp ascensiunea fulminanta a romancei:

"Pana in primavara, putina lume auzise de Bianca Andreescu. Acum, veti auzi non-stop de ea! Urmatoarea decada este a ei. Acest titlu de Mare Slem, primul din partea oricarui canadian, a venit dupa o victorie convingatoare in fata poate a celei mai mari jucatoare de tenis din istorie. O finala cu un tenis de mare calitate. Bianca Andreescu este un nume pe care nu il vom uita!", nota editorialistul Cathal Kelly, de la publicatia mai sus citata.

Mai mult, Toronto Star aseamana victoria Biancai cu cea a celor de la Toronto Raptors in NBA in aceasta vara, prima data cand o formatie din Canada se impunea in campionatul nord-american de baschet. In titlul cronicii finalei de la US Open, cei de la Star notau: "She the North. Adolescenta Bianca Andreescu o invinge pe Serena Williams pentru a deveni prima canadianca detinatoare de Grand Slam", cu referire aici la sloganul pe care il au cei de la Toronto Raptors, "We the North".

"Bianca Andreescu a inceput acest an pe 152 WTA, fiind clasata inainte de US Open pe locul 15 in lume. Ascensiunea sa meteorica a fost si este una dintre cele mai frumoase povesti ale sportului canadian din acest an, iar victoria de sambata ne convinge sa credem ca aceasta poveste va continua", mai adauga ziarul din Toronto.

Dupa aceasta victorie, Bianca Andreescu urca pe 5 WTA, depasind-o pe Simona Halep in clasament, aceasta fiind fara indoiala cea mai buna clasare pentru romanca ce acum reprezinta tara din America de Nord.

Prima reactie a Biancai Andreescu dupa ce a castigat US Open: Mesaj emotionant pentru parintii romani

Serena Williams, dupa ce a pierdut finala US Open cu Bianca Andreescu: "Ma bucur ca a castigat ea"

Finala masculina de la US Open are loc duminica de la ora 23, intre Rafa Nadal si Daniil Medvedev.

D.A.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#presa Canada la picioarele Biancai Andreescu, #reactii presa Canada dupa triumf Bianca , #stiri Bianca Andreescu