Ziare.com

Bill Gates: La 20 de ani, nu aveam niciodata weekend-uri libere sau concedii

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 14:31

   

Bill Gates: La 20 de ani, nu aveam niciodata weekend-uri libere sau concedii
Cine nu-l invidiaza pe Bill Gates? Este al doilea cel mai bogat om din lume, a reusit sa construiasca un imperiu si are o familie model. Insa toate acestea sunt rezultatul fanatismului sau iesit din comun.

Intr-un interviu spectaculos, Bill Gates vorbeste despre programul sau de lucru din tinerete, hobby-urile sale, dar si despre cati bani le va lasa copiilor sai.

Pana la 55 de ani, fondatorul Microsoft a reusit sa ajunga de multe ori pe coperta revistei Forbes. Impreuna cu Paul Allen, acesta a reusit sa transforme un start-up anonim infiintat in 1975 intr-un gigant tehnologic in valoare de 400 de miliarde de dolari.

Citeste mai multe despre Bill Gates: La 20 de ani, nu aveam niciodata weekend-uri libere sau concedii pe Business24.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2649 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

avea hobbies si n-avea grija zilei de miine

era in weekend 7 zile pe saptamina

 

Am citit memoriile lui Paul Allen.

Lucrau si cite 2 zile in sir, apoi dormeau 20 de ore sub masa, in laborator.
La 17 ani Bill si Paul lucrau in bunkerul din Vancouwer (Statul Washington, ca e unul si acolo) cot la cot cu programeri de meserie, inclusiv Norton, ca sa faca fail-safe un mainframe PGP-10 al retelei electrice (un fel de RENEL).
Din i970 pina in 1974 urmareau microprocesoarele lui Intel 2002, 4004, 8008. Nu aveau un viitor. In 1974 Paul aduce documentatia lui 8080. Bill spune: asta da, dar sa asteptam computerul. In ianuarie 1975 apare Altair facut pentru hobbisti de MITS in Albuqerque. Paul si Bill pun mina pe telefon in Harvard unde erau studenti si il anunta pe Ed Roberts de la MITS ca au un BASIC aproape gata. De fapt nu scrisesera nici un rind.
Bill se ducea doar la cursurile grele de la Harvard unde lua mereu nota maxima. A avut doar un C la chimie.
Lasa cursurile balta, se duc la Albuquerque (New Mexico) unde muncesc in ritmul 48 ore cu 20 de ore de somn inclusiv multe pizza. Bill face high level programming, in timp ce Paul face limbajul masina (ASSEMBLY), command interpreter si tools development.

In 1977 apare concurenta pentru Altair: TRS-80, Apple II, TI99,

Commodore, Amiga. Cel mai prietenos cu programele era BASIC ul lui Microsoft lung de 4KB, dar suportind bine floating point matematic operations adaugat de unul Montesoff. In principiu, Paul si Bill Gates au adus inovatia de a simula viitoarele procesoare si computere pe un mainframe.
In 1979 se muta in Seattle, unde ploaia permanenta ii indemna pe programatori la lucru. In 1981 IBM le ofera contractul pentru primul sdevarat Personal Computer care era PC-1 sub numele secret de cod CHESS. Cei doi iau legatura cu alte doua companii din Seattle care lucrau la un Operating System pentru mainframes

 

Cele doua companii faceau un Operating System zis QDOS

adica Quick and Dirty Operating System. Impreuna au cumparat parti de cod si Microsoft a creat DOS (valabil si azi in parti de cod).
Tot in 1981 au adus pe ungurul Charles Szimoniy de la Xerox din Palo Alto. Xerox era cel mai avansat in inovatii: Pe niste microprocesoare Alto aveau un GUI (stramosul comun al Windows si al MacIntosh), cu un mouse si cu cut-paste, cu primele laser printers cu multe fonts. Dot Matrix printers aveau doar un font, si bateau multe pagini semi-goale, sau chiar goale. Charles lucrase si inainte, dar mai ales dupa la programul WORD, mult mai prietenos decit Wordstar si Wordperfect, cu multe fonts si cu print preview. Ulterior au creat Office care poate fi folosit si de o bunica.
In 1983 Paul are un cancer (Hodgkin) si se retrage de la munca zilnica, dar vine si azi la sedintele consiliului de administratie, ca co-proprietar.
In continuarea cartii, Paul Allen apreciaza prezentul si viitorul hardware si software, asa cum a facut-o intotdeauna.
Ambii merita fiecare dolar pe care l-au facut, iar cui nu-i place, nu are decit sa intre el in bussiness si sa munceasca el mai bine.

 

Hobby-urile lui Gates? Stiu doar citeva.

Filme, poker, bridge, conducerea masinilor de viteza cu mare viteza si cu amenzi, water-ski.
Rareori isi oferea cite o duminica nelucratoare.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor