Cum e sa cresti un miliardar: Tatal lui Bill Gates povesteste detalii despre viata fiului sau

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 12:18
12350 citiri
Cum e sa cresti un miliardar: Tatal lui Bill Gates povesteste detalii despre viata fiului sau
Foto: Facebook/BillGates

Tatal lui Bill Gates, cofondatorul Microsoft, a povestit cum era fiul sau in copilarie si ce l-a motivat sa ajunga unul dintre pionierii industriei IT.

Bill Gates Senior a rememorat cateva momente din viata celui mai bogat om al planetei intr-un interviu acordat Forbes.

El sustine ca, in copilarie, fiul sau citea foarte mult, in special enciclopedii si science-fiction.

11 lucruri surprinzatoare despre Bill Gates - Ce nu stiai despre cofondatorul Microsoft

"Ma incanta faptul ca ii placeau cartile, insa Bill citea atat de mult incat am implementat o regula pentru el: fara carti la cina", a marturisit tatal cofondatorului Microsoft.

Gates Senior a mai povestit ca, in clasa a cincea, fiul sau a avut o tema in care trebuia sa aleaga dintr-o lista de meserii pe cea pe care ar vrea sa o urmeze. Desi a ales "astronaut", el a mai desenat o casuta in care a scris "cercetator".

"A fost dintotdeauna curios sa vada cum functioneaza lumea si avea in minte o imagine clara despre cum va arata viitorul sau, dar si opinii bine formate. Insa la vremea aceea nu credeam ca baiatul care statea la celelalt capat al mesei va ajunge sa-mi fie sef. Dar uite ca s-a intamplat", a mentionat Gates Senior.

El isi aminteste ca fiul sau a fost interesat de calculatoare inca de mic, dar a devenit "dependent" la varsta de 13 ani.

Pariurile lui Bill Gates pentru viitor: pe ce tehnologii mizeaza miliardarul vizionar

A avut joburi inainte de facultate? De ce a renuntat la Harvard?

In ultimul an de liceu, Bill Gates a avut un job de scurta durata ca programator la o unitate de producere a energiei din North Bonneville, iar tatal sau nu a fost ingrijorat cand a renuntat la cursurile universitatii Harvard.

"La momentul acela, noi, parintii, nu mai aveam un cuvant de spus in luarea acestor decizii. Bill avea ideile sale si voia foarte mult sa isi indeplineasca telurile cu afacerea cu calculatoare pe care o pornise impreuna cu Paul Allen. Dar trebui sa va marturisesc ca nu ne-a picat bine ca a renuntat la facultate, insa ne-am dat seama ca stia ce face", a explicat tatal omului de afaceri.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#tatal Bill Gates amintiri, #interviu tatal Bill Gates, #copilari Bill Gates , #avere