Apple, in razboi cu FBI: Pozitia surprinzatoare a lui Bill Gates

Marti, 23 Februarie 2016, ora 19:47
3878 citiri
Apple, in razboi cu FBI: Pozitia surprinzatoare a lui Bill Gates
Foto: Arhiva Reddit

Multi jucatori din industria IT americana au precizat ca sunt de partea Apple in "razboiul" cu FBI, care doreste decriptarea unui telefon folosit de unul dintre cei care au pus la cale atacul de la San Bernardino, soldat cu 14 morti, insa Bill Gates, fondatorul Microsoft, e de alta parere.

El nu crede ca se va crea un precedent periculos si este sigur ca e vorba de o solicitare unica, transmite The Verge.

"E vorba de ceva specific, de un caz unic, unde Guvernul cere accesul la o informatie. Nu solicita ceva la modul general", a transmis Bill Gates.

Fondatorul Microsoft considera ca ar trebui sa existe reguli clare pentru cazurile in care Guvernul poate accesa astfel de informatii.

De partea Apple se afla Facebook, WhatsApp, dar si Twitter, printre altele.

Apple versus FBI: Gigantii IT care il sustin pe Tim Cook in "razboiul" cu autoritatile americane

La 16 februarie, un judecator federal a ordonat Apple sa ajute FBI sa capete acces la telefon. Compania poate sa raspunda tribunalului pana la 26 februarie.

Apple versus FBI

Deocamdata, compania a refuzat sa se supuna, spunand ca s-ar stabili un precedent care ar forta-o sa acceseze telefonul unui suspect de fiecare data cand autoritatile emit un mandat.

Apple sustine ca astfel ar incalca increderea utilizatorilor, normele de protectie a intimitatii si ar slabi securitatea telefonului mobil.

Apple reactioneaza: Solicitarile Guvernului american sunt socante

Ba mai mult, unii analisti arata ca FBI solicita companiei sa realizeze un program software care sa le permita accesul la smartphone-ul teroristului (iPhone 5C). Insa odata ce va fi creata, aceasta "unealta" poate deveni o arma cibernetica daca ajunge in mainile nepotrivite, astfel ca ar fi pusa in pericol siguranta a sute de milioane de utilizatori.

Seful Apple: FBI vrea sa incalcam libertatile civile ale utilizatorilor

In replica, seful FBI, James Comey, a spus ca autoritatile americane vor sa acceseze doar informatiile din telefonul lui Sayed Farook, unul dintre cei doi autori decedati ai atentatului ce a facut 14 morti.

Apple nu vrea sa deblocheze telefonul unui terorist. Autoritatile acuza o "strategie de marketing"

Mai mult, el a dat asigurari ca nu se va crea un precedent periculos si a insistat asupra faptului ca telefonul respectiv ar putea avea informatii importante despre alti teroristi.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Bill Gates razboi Apple FBI, #Bill Gates Apple FBI, #Bill Gates FBI , #Microsoft