Microsoft intr-o noua era. Va reaprinde magia noul CEO?

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 22:40
3786 citiri
Microsoft intr-o noua era. Va reaprinde magia noul CEO?

Microsoft pariaza pe o combinatie de nou si vechi pentru a revigora compania, insa analistii considera ca schimbarea anuntata prin numirea lui Satya Nadella ca director executiv al pionerului tehnologiei ar putea fi ingreunata de prezenta inca activa a lui Bill Gates si a fostului CEO, Steve Ballmer.

Nadella, 46 de ani, de origine indiana, a primit recent sarcina monumentala de a explora noi directii de dezvoltare pentru gigantul american. Gates, care a renuntat la functia de presedinte al Consiliului de Administratie, ii va fi consilier pe probleme de tehnologie, scrie Reuters.

De asemenea, John Thompson va prelua pozitia lui Gates de presedinte al CA.

Bill Gates renunta la sefia Consiliului de administratie Microsoft

Cu 39 de ani de activitate in spate, compania care a alimentat revolutia PC se confrunta acum cu o problema de identitate pe termen lung, dupa ce a pierdut startul pe piata mobila - care a cunoscut cea mai spectaculoasa dezvoltare in ultimii ani.

"Compania este condusa de un triumvirat. Satya - ca noul CEO, Bill - in calitate de consilier de produs, si John Thompson - la conducerea board-ului. Va depinde mult de modul in care acestia se vor intelege. Principala intrebare pe care o am este daca Satya chiar va fi lasat sa faca schimbarile majore de care are nevoie compania, atat la nivel de produs, cat si la nivel de personal", a afirmat Bill George, profesor la Harvard Business School si fost CEO al Medtronic.

Microsoft se concentreaza in prezent pe dispozitive si servicii, si mai putin pe licentierea software-ului, urmarind sa replice succesul Apple in combinarea serviciilor online populare cu dispozitive atractive.

Viziunea a fost deja setata de Ballmer anul trecut.

"Dintr-o perspectiva generala, nu cred ca se vor schimba multe. Strategia stabilita in 2013 este cea care da directia in care se indreapta compania", a spus Sid Parakh, analist la McAdams Wright Ragen.

Elementul online ar putea contribui la consolidarea conducerii lui Nadella, cel care creat serviciile cloud in cadrul Microsoft. El a ocupat anterior postul de sef al grupului Could & Enterprise, baza pentru produse cloud de consum precum Office 365. Microsoft nu a anuntat inca cine va fi numit acum in aceasta functie.

"Orice companie de software trebuie sa faca aceasta schimbare catre software ca serviciu, deoarece in zece ani de acum nu va mai exista asa ceva ca licentiere de produs software", sustine Ted Schadler, analist la firma de cercetare Forrester.

Odata cu promovarea, Nadella un primit un salariu generos de 1,2 milioane de dolari, un bonus anual maxim de trei ori mai mare si un pachet de actiuni in valoare de 12,3 milioane de dolari.

El este al treilea CEO al Microsoft, dupa Gates si Ballmer. Inainte de Microsoft, a lucrat la Sun Microsystems, detinut in prezent de Oracle.

Primul interviu al lui Satya Nadella dupa numirea in functia de CEO al Microsoft:

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Satya Nadella CEO Microsoft, #Bill Gates Microsoft, #conducere Microsoft , #Microsoft