Un pariu facut acum 15 ani s-a adeverit. Bill Gates dubleaza miza

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 13:29
12967 citiri
Un pariu facut acum 15 ani s-a adeverit. Bill Gates dubleaza miza
Foto: Hepta.ro

Fondatorul Microsoft Bill Gates si sotia sa au dat publicitatii o scrisoare in care spun cum cred si spera ca va arata lumea pana in 2030. In fiecare an, ei publica o astfel de scrisorea, care contine si mai multe asa-zise pariuri pentru anii ce urmeaza.

Ideea de predictie sau pariu a fost inspirata din prietenia de-o viata dintre Bill Gates si celalalt cofondator Microsoft, Paul Allen. In urma cu 40 de ani, cei doi au pariat ca PC-urile vor transforma modul in care oamenii lucreaza si se joaca in toate colturile lumii, potrivit Business Insider.

"Pariul n-a fost tocmai un pariu. A fost o oportunitate de a face computerele mai personale si de a-i face pe oameni mai puternici prin magia software-ului. Unii au crezut ca sunt nebuni, insa, pana la urma, totul s-a dovedit a fi ok", se arata in scrisoarea sotilor Gates.

Fabuloasa viata a lui Bill Gates: A platit mai mult pe o carte decat pe avionul sau

Acum 15 ani, un alt pariu a fost facut. Cofondatorii Microsoft au prezis ca vor reduce radical inegalitatea dintre oameni "prin introducerea inovatiilor in sanatate si educatie".

"Progresul pe care l-am vazut pana acum este uimitor - atat de uimitor incat vrem sa dublam miza pariului facut in urma cu 15 ani si sa stabilim teluri si mai ambitioase pentru urmatorii 15 ani", se mentioneaza in epistola de anul acesta.

Anul acesta, Bill si Melinda Gates pun un pariu ambitios: ca "vietile oamenilor din tarile sarace se vor imbunatatii mai repede in urmatorii 15 ani decat in orice alta perioada a istoriei. Iar vietilor lor vor deveni mai bune decat ale oricui altcineva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Bill Gates Microsoft, #Bill Gates pariu, #Bill Gates pariu sotie , #Microsoft