Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.472 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Concert extraordinar "12 Violoncele"

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 13:09

Concert extraordinar "12 Violoncele" Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal si Societatea de Concerte Bistrita va invita joi, 23 octombrie 2014, la un concert extraordinar intitulat "12 Violoncele", sustinut de Ansamblul Napocelli.

Membrii ansamblului:

Ciprian Campean, Sandor Harangozo (HU), Elod Kostyak, Emeric Kostyak (CH), Istvan Kovats,Levente Nagy, Filip Papa,

Life Show / stiri Life Show 1 vizite [ Rasunetul ]

Zona de la Sens capata o noua infatisare prin reabilitarea termica a blocurilor!

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 10:09

Zona de la Sens capata o noua infatisare prin reabilitarea termica a blocurilor! Primaria Bistrita implementeaza nu mai putin de trei proiecte care vizeaza imbunatatirea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli de crestere". In fapt, vorbim despre reabilitarea termica pentru 28 blocuri si peste 2000 apartamente de pe raza municipiului.

Rezultatele incep deja sa se vada, chiar daca lucrarile nu sunt

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Rasunetul ]

Comelf sustine activitatea Gloria Bistrita

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 02:06

Comelf sustine activitatea Gloria Bistrita Dupa ce saptamana trecuta firma Electroplast a sarit in ajutorul echipei FC Gloria Progresul Bistrita pentru a face deplasarea la Turda, iata ca in aceasta saptamana o alta companie de renume sustine activitatea fotbalistica a judetului.

"In aceasta saptamana a venit alaturi de noi Comelf pentru a ne sustine financiar. Cine stie, poate saptamana viitoare vom vorbi despre o alta companie care va sustine echipa. Este un semnal ca Gloria merge mai departe. Toti oamenii de bine sunt alaturi de

Sport / stiri Sport 39 vizite [ Rasunetul ]

Seria de lecturi din literatura chineza in liceele din Bistrita a debutat la Colegiul National "Andrei Muresanu"

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:05

Seria de lecturi din literatura chineza in liceele din Bistrita a debutat la Colegiul National "Andrei Muresanu" Asociatia Romana de Prietenie cu R.P.Chineza Filiala Judeteana "Bistrita-Nasaud" dezvolta, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud un proiect de lecturi din literatura chineza in liceele din municipiul Bistrita.

Prima sesiune de lecturi a avut loc la Colegiul National "Andrei

Life Show / stiri Life Show 20 vizite [ Rasunetul ]

Un regal de muzica Sud-Americana, la Sinagoga Bistrita

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 13:08

Un regal de muzica Sud-Americana, la Sinagoga Bistrita In organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a Centrului Judetean pentru Cultura B-N, in parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrita, la Centrul Multicultural Sinagoga din Bistrita, s-a desfasurat, in prezenta unui numeros public meloman, format de 15 ani de cand fiinteaza Societatea de Concerte Bistrita si Noua Orchestra Transilvana, un regal de muzica sud-americana.

Concertul, unul apropiat de sufletele si amintirile tineretii spectatorilor, in care ei au fredonat, cantat cu

Life Show / stiri Life Show 9 vizite [ Rasunetul ]

De astazi, se autorizeaza la plata avansul pentru subventia pe suprafata

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:06

De astazi, se autorizeaza la plata avansul pentru subventia pe suprafata Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand de astazi, 16octombrie 2014,autorizeaza la plata avansul catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS)-Campania 2014.

De acest avans vor beneficia toti fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesara conditiilor de eligibilitate in conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Cuantumul pentru plata SAPS- Campania 2014 este de 156,

Business / stiri Business 85 vizite [ Rasunetul ]

Zilele comunei Josenii Bargaului, la cea de a a IX-a editie

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:08

Zilele comunei Josenii Bargaului, la cea de a a IX-a editie In organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Primariei si Consiliului Local Josenii Bargaului, duminica s-a desfasurat, in preajma hramului de Sfanta Parascheva al bisericii din localitate, cea de a IX-a editie a "Zilelor comunei", sub sloganul cultural "Josenii in sarbatoare".

Manifestarea cultural-artistica a avut loc in Caminul Cultural din Josenii Bargaului, incepand cu ora 17, si a debutat cu premierea cuplurilor care au

Life Show / cultura 19 vizite [ Rasunetul ]

Scoli de milioane, la Beclean

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:06

Scoli de milioane, la Beclean Au inceput, in aceste zile, lucrarile uneia dintre cele mai mari investitii pe care a derulat-o vreodata orasul Beclean.

7 milioane de euro, bani europeni distribuiti din fondul de rezerva a Guvernului, au sa schimbe radical fata a trei scoli din Beclean.

Cei mai multi dintre acestia, in jur de 6,8 milioane, se vor transforma intr-un campus scolar ultramodern la Colegiul National "Petru Rares", in curtea caruia se afla si Liceul Tehnologic "Henri Coanda". Un corp nou de cladire cu 24

Business / afaceri 14 vizite [ Rasunetul ]

Cupa Casa EMA la inot se desfasoara in weekend la Bistrita

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 13:09

Cupa Casa EMA la inot se desfasoara in weekend la Bistrita Sambata, 18 octombrie 2014, Clubul Sportiv Casa EMA organizeaza Cupa Casa EMA la inot, cea mai importanta competitie de natatie din judet, la care sportivii de la cluburile bistritene au acces gratuit.

Deja o traditie pentru inotul bistritean, Cupa Casa EMA a ajuns la cea de-a IV-a editie, reunind la start cluburi sportive importante din tara (Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi, Baia Mare, Turda, Alba Iulia etc). Peste 150 de copii nascuti incepand cu anul 2001 se vor lupta in piscina Casei EMA

Sport / stiri Sport 31 vizite [ Rasunetul ]

Fermierii pot intra in posesia adeverintelor de la APIA pentru credite

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 02:05

Fermierii pot intra in posesia adeverintelor de la APIA pentru credite Beneficiarii pentru ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la specia bovine, pot intra in posesia adeverintelor ce permit accesarea de credite pentru finantarea activitatilor curente, informeaza, intr-un comunicat de presa, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Conform sursei citate, creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii

Business / stiri Business 32 vizite [ Rasunetul ]

Peste 100 de extrase de carte funciara au fost inmanate gratuit proprietarilor

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 13:10

Peste 100 de extrase de carte funciara au fost inmanate gratuit proprietarilor Azi, la Primaria Bistrita s-au inmanat 140 de CF-uri pentru suprafata de 19,8481 ha, pentru imobile din municipiul Bistrita amplasate in ridul "La soare", sectoarele cadastrale nr. 100, nr. 130 si nr. 150; in ridul "Zavoaie" sectorul cadastral nr. 718; in ridul "Rat Crainimat", sectorul cadastral nr. 172 si ridul "Valea Scurta", sectorul cadastral nr. 155.

Primaria municipiului Bistrita a demarat, in anul 2009, realizarea lucrarii "Cadastru general in municipiul Bistrita si localitatile

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Rasunetul ]

Proiectul de hotarare privind Centru Intermodal de Transport Public va fi supus votului in Consiliul Local

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 13:10

Proiectul de hotarare privind Centru Intermodal de Transport Public va fi supus votului in Consiliul Local Planul Urbanistic Zonal "Centru Intermodal de Transport Public, strazile Garii, Rodnei, Industriei, Tarpiului, Artarilor, Trandafirilor" a fost tema dezbaterii publice organizate de Primaria municipiului Bistrita. Desi reuniunea nu a atras un numar mare de persoane, a existat cu adevarat un dialog intre cetatean, primar si specialist, ne comunica reprezentantii administratiei locale pe site-ul propriu.

Pe scurt, varianta cea mai fezabila pentru obtinerea finantarii din fonduri europene

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Rasunetul ]

Vezi cati ursi si lupi pot fi capturati in Bistrita-Nasaud, daca pun in pericol siguranta oamenilor!

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 00:06

Vezi cati ursi si lupi pot fi capturati in Bistrita-Nasaud, daca pun in pericol siguranta oamenilor! Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a transmis o adresa tuturor prefectilor si directorilor agentiilor judetene pentru protectia mediului, din judetele care detin populatii de carnivore mari, prin care ii informeaza cu privire la noile reglementari pentru aprobarea derogarilor in cazul speciilor de urs, lup si pisica salbatica, precum si la aprobarea numarului maxim de interventie, repartizat pe judete si gestionari de fonduri cinegetice, asa cum prevede Ordinul 1575/16.

Business / stiri Business 22 vizite [ Rasunetul ]

Electroplast va sustine deplasarea Gloriei in partida cu Ariesul Turda

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 00:07

Electroplast va sustine deplasarea Gloriei in partida cu Ariesul Turda Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, primarul Ovidiu Cretu, staff-ul Gloriei Bistrita si al FC Gloria Progresul Bistrita, reprezentanti ai mediului de afaceri s-au intalnit la Palatul Administrativ pentru gasirea unor solutii financiare in vederea sprijinirii echipei de fotbal.

Pe parcursul a aproape doua ore, problemele de natura juridica si nu numai au fost intoarse pe toate fetele in ideea salvarii unei echipe si, mai mult decat atat, a unui brand al orasului, fie ca ne

Sport / stiri Sport 30 vizite [ Rasunetul ]

ACL Nasaud: Domnule Mircea Romocea, acest partid v-a facut director, inspector scolar si om politic

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 13:09

ACL Nasaud: Domnule Mircea Romocea, acest partid v-a facut director, inspector scolar si om politic In urma scrisorii melodramatice, publicata in presa zilele trecute, ne vedem pusi in situatia de a va raspunde, cu speranta ca mesajul nostru va fi corect receptionat si inteles de catre concetatenii nostri.

In primul rand va amintim, domnule primar, ca acest partid pe care il blamati, v-a facut director, v-a facut inspector scolar si v-a facut om politic.

Acum ati trecut in alta barca si ati uitat tot.

Nu credeti, domnule primar, ca v-ati inrosit prea repede si prea tare?

In al

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Rasunetul ]

La BisFest 2014 - Missa Incoronarii si Simfonia I

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 13:08

La BisFest 2014 - Missa Incoronarii si Simfonia I Intr-o organizare a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura B-N, Societatea de Concerte "Bistrita", Liceul de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita, avand ca parteneri Primaria Bistrita si Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita" s-a desfasurat, la Biserica Evanghelica, un superb concert vocal-simfonic la care au evoluat, cu profesionalism si virtuozitate, Noua Orchestra Transilvana, Filarmonica Transilvania Cluj si Corul Excelsior al Liceului de Muzica "Tudor

Life Show / stiri Life Show 13 vizite [ Rasunetul ]

Gala folclorului traditional din judetul Bistrita-Nasaud

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 00:05

Gala folclorului traditional din judetul Bistrita-Nasaud Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud

Primaria si Consiliul Local Matei

organizeaza

duminica, 12 octombrie, ora 15.00 la Caminul Cultural Corvinesti

Gala folclorului traditional din judetul Bistrita-Nasaud

Invitati:

Taraful "Paunita" din Sangeorz-Bai

Formatia de

Life Show / stiri Life Show 6 vizite [ Rasunetul ]

Echipa de volei masculin, in colaps! Primaria Bistrita nu a mai alocat banii, din cauza renumitei Legi 69

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 00:07

Echipa de volei masculin, in colaps! Primaria Bistrita nu a mai alocat banii, din cauza renumitei Legi 69 Presedintele Clubului Sportiv Pro Volei Bistrita, Alin Dehelean, atrage atentia autoritatilor locale asupra situatiei echipei de volei masculin, acum, la doar o saptamana inainte de debutul campionatului.

Problemele financiare risca sa determine retragerea echipei din Bistrita, dar, mai mult, pentru ca "recidivam" la acest capitol, riscam ca pe viitor federatia de specialitate sa nu mai accepte afilierea niciunui club de pe meleagurile noastre. Primul meci este programat in 18 octombrie, la

Sport / stiri Sport 16 vizite [ Rasunetul ]

Cetateni de pe strada Tabara cer ajutorul primarului Ovidiu Cretu: Exista pericol de prabusire a drumului

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 00:06

Cetateni de pe strada Tabara cer ajutorul primarului Ovidiu Cretu: Exista pericol de prabusire a drumului Cetateni de pe strada Tabara din localitate, prin prezenta va aducem la cunostinta ca in urma lucrarilor de decolmare a santurilor, drumul s-a ingustat si reprezinta pericol de prabusire, iar conducta de gaz s-a deplasat, de asemenea, autoutilitarele de pompieri, de gunoi si de

Actualitate / stiri Actualitate 8 vizite [ Rasunetul ]

Scriitori bistriteni la Colocviile de la Nicula

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 00:05

Scriitori bistriteni la Colocviile de la Nicula La Colocviile de la Nicula, dedicate in editie 2014 scriitorilor Ioan Alexandru, Vasile Avram si Ion Apostol Popescu,care isi au loc de vesnicie intre cararile de iarba ale vestitei Manastiri, cat si vietii si operei Inaltului Bartolomeu, alaturi de cercetatori, cadre universitare, preoti, doctoranzi, scriitori din Cluj, Sibiu, Baia Mare, Timisoara, Zalau, Sfintu Gheorghe, Galati, Targu-Mures, Gherla au fost invitati scriitorii bistriteni, traitori in Tg.Mures, Nicolae Baciut si Valentin Marica.

Life Show / stiri Life Show 25 vizite [ Rasunetul ]

Campionat de fotbal pentru tineri, organizat de Parohia Maieru

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 21:07

Campionat de fotbal pentru tineri, organizat de Parohia Maieru Parohia nasaudeana Maieru a organizat un campionat de fotbal destinat ciclului gimazial, competitie la care au participat elevii mai multor scoli din zona. Intalnirea a debutat la ora 08:00 cu un Te Deum savarsit in Biserica "Sfantul Arhidiacon Stefan", de preotii Dan Cismas si Ioan Lapuste.

Sport / stiri Sport 5 vizite [ Rasunetul ]

Elevii din Budesti, lectii la Tasuleasa si in Padurea Pedagogica

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 13:11

Elevii din Budesti, lectii la Tasuleasa si in Padurea Pedagogica Prin colaborarea cu Primaria comunei Budesti si prin contributia domnului primar Codrea Vasile, 44 de elevi din ciclul gimnazial al Scolii din Budesti selectati dupa rezultatele la invatatura si purtare, au efectuat o excursie la Piatra Fantanele la sediul Asociatiei Tasuleasa si la Padurea pedagogica din apropiere.

Pentru multi elevi proveniti din zona de Campie a judetului a fost o noutate absoluta deoarece ei nu mai vazusera niciodata in realitate un munte, nu au avut ocazia sa calce cu

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Rasunetul ]

Recital extraordinar - Haute... Musique

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 13:08

Recital extraordinar - Haute... Musique In organizarea Consiliului Judetean B-N, Centrul Judetean pentru Cultura B-N si Societatea de Concerte "Bistrita" s-a desfasurat, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita, un recital extraordinar de muzica sustinut de prestigiosii si recunoscutii artisti profesionisti Florin Ionescu - Galati la vioara si Vasilica Stoiciu - Frunza la pian.

Recitalul s-a desfasurat sub sigla Haute ... Musique si face parte din colectia de toamna, fiind abordate piese

Life Show / stiri Life Show 9 vizite [ Rasunetul ]

Gloria Progresul Bistrita a mai bifat o victorie! 2-1 cu Unirea Jucu

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 00:06

Gloria Progresul Bistrita a mai bifat o victorie! 2-1 cu Unirea Jucu Gloria Bistrita a invins acasa, in etapa a sasea a Ligii a III-a, pe Unirea Jucu, scor 2-1. Golurile gazdelor au fost marcate de Jarda, in minutul 19, si de Hlinca, in minutul 69, in timp ce pentru Unirea Jucu a punctat Turcu, in minutul 67.

Dupa sase etape, Gloria se afla pe locul 6, cu 9 puncte, golaveraj

Sport / stiri Sport 9 vizite [ Rasunetul ]

Aprecieri critice si premiu literar pentru Mariana Irimia

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 00:05

Aprecieri critice si premiu literar pentru Mariana Irimia Lunile septembrie-octombrie par sa fie de bun augur pentru scriitoarea Mariana Irimia, aceasta castigand zilele trecute premiul revistei "Actualitatea literara" in cadrul Festivalului National de Literatura "Agatha Grigorescu Bacovia", Mizil, editia anului 2014.

Publicatia patronata de literatul Nicolae Silade a acordat premiul pentru un fragment dintr-un roman ce va aparea in cursul anului viitor. Aceasta distinctie vine la numai doua saptamani dupa ce criticul Alex Stefanescu a laudat

Life Show / stiri Life Show 7 vizite [ Rasunetul ]

Zilele filmului maghiar, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 00:05

Zilele filmului maghiar, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita Festivalul Filmtettfeszt ofera publicului transilvan filme maghiare care nu au intrat in distributia de filme din Romania, in acelasi timp asigurand publicitate si posiblitate de afirmare pentru cineastii din Transilvania. Oferta acestora de-a lungul timpului a devenit tot mai diversificata, mai bogata, proiectandu-se filme mute, creatii ale amatorilor, filme artistitice de scurt-metraj, documentare si de animatie ale unor cineasti consacrati, creatii studentesti, respectiv lungmetraje

Life Show / stiri Life Show 21 vizite [ Rasunetul ]

Consilierul judetean Vasile Negruseri a parasit PDL si a ales sa fie independent

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 13:07

Consilierul judetean Vasile Negruseri a parasit PDL si a ales sa fie independent Consilierul judetean PDL Vasile Negruseri a renuntat la partid alegand sa ramana independent, actele oficiale in acest sens fiind depuse, azi,

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ Rasunetul ]

Spatiile interioare si curtea Muzeului Judetean, revitalizate printr-un proiect de peste 6 milioane lei

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 10:09

Spatiile interioare si curtea Muzeului Judetean, revitalizate printr-un proiect de peste 6 milioane lei Consiliul Judetean isi va da acordul, in sedinta extraordinara de astazi, pentru asigurarea sustenabilitatii organizationale si functionale a proiectului "Concept de organizare, functionare si revitalizare a unor spatii interioare si curtii Muzeului Judetean Bistrita-Nasaud", incheiat intre Consiliul Judetean si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud. In fapt, Consiliul Judetean se angajeaza ca prin aparatul propriu de specialitate sa asigure asistenta specializata, instruirea, consultanta si

Actualitate / stiri Actualitate 17 vizite [ Rasunetul ]

Nutu Tabara: 2014 este un an agricol bun pentru producatorii din judetul nostru

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 02:06

Nutu Tabara: 2014 este un an agricol bun pentru producatorii din judetul nostru Ing. Nutu Tabara, directorul executiv al Directiei pentru Agricultura Bistrita-Nasaud, sustine ca anul 2014 este unul bun pentru producatorii mari si mici din judetul nostru, asta datorita vredniciei oamenilor, investitiilor facute prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, dar si conditiilor meteo favorabile. "Vreau sa ii felicit pe toti producatorii din judetul nostru si sa le urez sanatate", a punctat Nutu Tabara, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural.

Seful Directiei

Business / stiri Business 21 vizite [ Rasunetul ]

Primaria Bistrita, interesata de dezvoltarea sectorului artistic si mestesugaresc

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 02:05

Primaria Bistrita, interesata de dezvoltarea sectorului artistic si mestesugaresc Primaria Bistrita, in parteneriat cu Fundatia Mihai Eminescu Trust, elaboreaza un plan de implementare a bunelor practici in domeniul artelor si mestesugurilor la nivelul municipiului Bistrita in cadrul proiectului "Politici antreprenoriale inovative in sectorul mestesugurilor", cu acronimul INNOCRAFTS.

,,Pentru elaborarea unui plan care sa raspunda cat mai bine nevoilor locale reale a avut loc o dezbatere privind dezvoltarea sectorului artistic si mestesugaresc in Bistrita, la care au

Life Show / stiri Life Show 12 vizite [ Rasunetul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima