Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.511 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

12 violoncele, in concert

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 00:05

12 violoncele, in concert La Sinagoga Bistrita a avut loc un concert extraordinar sustinut de 12 violonisti celebri, intitulat "12 violoncele - Ansamblul Napocelli", avand ca director artistic pe Emeric Kostyak.

Organizatorii evenimentului artistic au fost Societatea de Concerte Bistrita - infiintata de Gavril Tarmure, Primaria municipiului Bistrita si Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" - director prof. dr. Dorel Cosma.

In prezenta unui numeros public

Life Show / stiri Life Show 3 vizite [ Rasunetul ]

Un poem de Olimpiu Nusfelean remarcat de Romania literara

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 13:11

Un poem de Olimpiu Nusfelean remarcat de Romania literara Romania literara, revista a Uniunii Scriitorilor din Romania, director Nicolae Manolescu, publica la rubrica "Eveniment" un reportaj despre prima editie a Festivalului National de Literatura, in cifre, nume si instantanee, proiect ambitios al USR, organizat de Filiala Cluj a USR, presedinte Irina Petras. In opinia reporterului, FestLit Cluj 2014, la care au participat reprezentanti ai celor 20 de filiale ale USR, "a transformat orasul, pentru trei zile, in capitala a scrisului romanesc",

Life Show / stiri Life Show 7 vizite [ Rasunetul ]

Tariceanu, la Sanmihaiu de Campie: Eu va propun o alta Romanie, nu o Romanie a scandalurilor si a certurilor

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 02:05

Tariceanu, la Sanmihaiu de Campie: Eu va propun o alta Romanie, nu o Romanie a scandalurilor si a certurilor Candidatul independent la alegerile prezidentiale, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, in comuna Sanmihaiu de Campie, la sarbatoarea Ziua Recoltei, ca ceea ce propune in calitate de viitor presedinte este o alta Romanie, o Romanie lipsita de scandaluri, dispute si certuri, care nu fac decat sa consume inutil energie. Tariceanu a dat ca si exemplu disputa sa cu presedintele Traian Basescu. ,,Dar nu ma intrebati cata energie inutila am consumat pe aceste certuri, pe aceste scandaluri

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Rasunetul ]

O noua galerie de arta in Stefan cel Mare

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 00:05

O noua galerie de arta in Stefan cel Mare Vineri, 31 octombrie, de la ora 17.00, in strada Stefan cel Mare, nr. 20, va fi vernisata o expozitie interesanta semnata de Virginia Branescu, intr-un spatiu inedit, intr-un fost magazin care a capatat, prin

Life Show / stiri Life Show 9 vizite [ Rasunetul ]

Noua statie de epurare la Beclean

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 13:10

Noua statie de epurare la Beclean Dupa ce la Beclenut tratarea apei potabile a devenit realitate la parametri superiori, gratie unei investitii majore din fonduri europene accesate in baza unui Masterplan derulat la nivel de judet pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare, a venit acum randul statiei de epurare a orasului de pe Somes sa beneficieze, in cadrul aceluiasi program, de reconstructii. Demolarea, in acest caz, a insemnat valorificarea la fier vechi in interesul

Actualitate / stiri Actualitate 10 vizite [ Rasunetul ]

APIA elibereaza adeverinte de credit pentru crescatorii de ovine si caprine

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 02:05

APIA elibereaza adeverinte de credit pentru crescatorii de ovine si caprine Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii pentru ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la specia ovine - caprine, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia. Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre

Business / stiri Business 16 vizite [ Rasunetul ]

Trupa de teatru "Dor Somesan", din comuna Sant, la Festivalul "Povestea vorbei", la Gaesti

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 00:05

Trupa de teatru "Dor Somesan", din comuna Sant, la Festivalul "Povestea vorbei", la Gaesti Timp de doua zile, la Gaesti, in sala de spectacole a Casei de Cultura "Dumitru Stanciu", va avea loc cea de-a XIV-a editie a Festivalului National de Umor Popular "Povestea vorbei", una dintre cele mai importante manifestari culturale organizate de Primaria orasului.

Trupa de teatru flocloric si nescris "Dor Somesan", face parte din ASOCIATIA FOLCLORICA "DOR SOMESAN" din comuna Sant, asociatie ce a luat fiinta din anul 2012 si este membra a ASOCIATIEI NATIONALE DE FOLCLOR DIN ROMANIA, al

Life Show / stiri Life Show 15 vizite [ Rasunetul ]

Se apropie scadenta primei rate din impozitul pe veniturile agricole

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 00:06

Se apropie scadenta primei rate din impozitul pe veniturile agricole Incepand cu anul 2013, prin prevederile Codului Fiscal, poesorii de terenuri agricole si de animale sunt obligatia sa plateasca impozit pe venitul agricol. Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala prin reprezentantele din teritoriu a distribuit contribuabililor deciziile de impunere. Scadenta se apropie.

Potrivit celor mentionate in decizie, plata a 50% din obligatii se face pana pe 25 octombrie, dar urmare a sfarsitului de saptamana cu zile libere, limita de plata va deveni 27

Business / stiri Business 11 vizite [ Rasunetul ]

Concert extraordinar "12 Violoncele"

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 13:09

Concert extraordinar "12 Violoncele" Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal si Societatea de Concerte Bistrita va invita joi, 23 octombrie 2014, la un concert extraordinar intitulat "12 Violoncele", sustinut de Ansamblul Napocelli.

Membrii ansamblului:

Ciprian Campean, Sandor Harangozo (HU), Elod Kostyak, Emeric Kostyak (CH), Istvan Kovats,Levente Nagy, Filip Papa,

Life Show / stiri Life Show 6 vizite [ Rasunetul ]

Zona de la Sens capata o noua infatisare prin reabilitarea termica a blocurilor!

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 10:09

Zona de la Sens capata o noua infatisare prin reabilitarea termica a blocurilor! Primaria Bistrita implementeaza nu mai putin de trei proiecte care vizeaza imbunatatirea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli de crestere". In fapt, vorbim despre reabilitarea termica pentru 28 blocuri si peste 2000 apartamente de pe raza municipiului.

Rezultatele incep deja sa se vada, chiar daca lucrarile nu sunt

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Rasunetul ]

Comelf sustine activitatea Gloria Bistrita

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 02:06

Comelf sustine activitatea Gloria Bistrita Dupa ce saptamana trecuta firma Electroplast a sarit in ajutorul echipei FC Gloria Progresul Bistrita pentru a face deplasarea la Turda, iata ca in aceasta saptamana o alta companie de renume sustine activitatea fotbalistica a judetului.

"In aceasta saptamana a venit alaturi de noi Comelf pentru a ne sustine financiar. Cine stie, poate saptamana viitoare vom vorbi despre o alta companie care va sustine echipa. Este un semnal ca Gloria merge mai departe. Toti oamenii de bine sunt alaturi de

Sport / stiri Sport 55 vizite [ Rasunetul ]

Seria de lecturi din literatura chineza in liceele din Bistrita a debutat la Colegiul National "Andrei Muresanu"

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:05

Seria de lecturi din literatura chineza in liceele din Bistrita a debutat la Colegiul National "Andrei Muresanu" Asociatia Romana de Prietenie cu R.P.Chineza Filiala Judeteana "Bistrita-Nasaud" dezvolta, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud un proiect de lecturi din literatura chineza in liceele din municipiul Bistrita.

Prima sesiune de lecturi a avut loc la Colegiul National "Andrei

Life Show / stiri Life Show 32 vizite [ Rasunetul ]

Un regal de muzica Sud-Americana, la Sinagoga Bistrita

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 13:08

Un regal de muzica Sud-Americana, la Sinagoga Bistrita In organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a Centrului Judetean pentru Cultura B-N, in parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrita, la Centrul Multicultural Sinagoga din Bistrita, s-a desfasurat, in prezenta unui numeros public meloman, format de 15 ani de cand fiinteaza Societatea de Concerte Bistrita si Noua Orchestra Transilvana, un regal de muzica sud-americana.

Concertul, unul apropiat de sufletele si amintirile tineretii spectatorilor, in care ei au fredonat, cantat cu

Life Show / stiri Life Show 9 vizite [ Rasunetul ]

De astazi, se autorizeaza la plata avansul pentru subventia pe suprafata

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 00:06

De astazi, se autorizeaza la plata avansul pentru subventia pe suprafata Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand de astazi, 16octombrie 2014,autorizeaza la plata avansul catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS)-Campania 2014.

De acest avans vor beneficia toti fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesara conditiilor de eligibilitate in conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Cuantumul pentru plata SAPS- Campania 2014 este de 156,

Business / stiri Business 140 vizite [ Rasunetul ]

Zilele comunei Josenii Bargaului, la cea de a a IX-a editie

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:08

Zilele comunei Josenii Bargaului, la cea de a a IX-a editie In organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Primariei si Consiliului Local Josenii Bargaului, duminica s-a desfasurat, in preajma hramului de Sfanta Parascheva al bisericii din localitate, cea de a IX-a editie a "Zilelor comunei", sub sloganul cultural "Josenii in sarbatoare".

Manifestarea cultural-artistica a avut loc in Caminul Cultural din Josenii Bargaului, incepand cu ora 17, si a debutat cu premierea cuplurilor care au

Life Show / cultura 19 vizite [ Rasunetul ]

Scoli de milioane, la Beclean

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:06

Scoli de milioane, la Beclean Au inceput, in aceste zile, lucrarile uneia dintre cele mai mari investitii pe care a derulat-o vreodata orasul Beclean.

7 milioane de euro, bani europeni distribuiti din fondul de rezerva a Guvernului, au sa schimbe radical fata a trei scoli din Beclean.

Cei mai multi dintre acestia, in jur de 6,8 milioane, se vor transforma intr-un campus scolar ultramodern la Colegiul National "Petru Rares", in curtea caruia se afla si Liceul Tehnologic "Henri Coanda". Un corp nou de cladire cu 24

Business / afaceri 16 vizite [ Rasunetul ]

Cupa Casa EMA la inot se desfasoara in weekend la Bistrita

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 13:09

Cupa Casa EMA la inot se desfasoara in weekend la Bistrita Sambata, 18 octombrie 2014, Clubul Sportiv Casa EMA organizeaza Cupa Casa EMA la inot, cea mai importanta competitie de natatie din judet, la care sportivii de la cluburile bistritene au acces gratuit.

Deja o traditie pentru inotul bistritean, Cupa Casa EMA a ajuns la cea de-a IV-a editie, reunind la start cluburi sportive importante din tara (Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi, Baia Mare, Turda, Alba Iulia etc). Peste 150 de copii nascuti incepand cu anul 2001 se vor lupta in piscina Casei EMA

Sport / stiri Sport 34 vizite [ Rasunetul ]

Fermierii pot intra in posesia adeverintelor de la APIA pentru credite

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 02:05

Fermierii pot intra in posesia adeverintelor de la APIA pentru credite Beneficiarii pentru ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la specia bovine, pot intra in posesia adeverintelor ce permit accesarea de credite pentru finantarea activitatilor curente, informeaza, intr-un comunicat de presa, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Conform sursei citate, creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii

Business / stiri Business 35 vizite [ Rasunetul ]

Peste 100 de extrase de carte funciara au fost inmanate gratuit proprietarilor

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 13:10

Peste 100 de extrase de carte funciara au fost inmanate gratuit proprietarilor Azi, la Primaria Bistrita s-au inmanat 140 de CF-uri pentru suprafata de 19,8481 ha, pentru imobile din municipiul Bistrita amplasate in ridul "La soare", sectoarele cadastrale nr. 100, nr. 130 si nr. 150; in ridul "Zavoaie" sectorul cadastral nr. 718; in ridul "Rat Crainimat", sectorul cadastral nr. 172 si ridul "Valea Scurta", sectorul cadastral nr. 155.

Primaria municipiului Bistrita a demarat, in anul 2009, realizarea lucrarii "Cadastru general in municipiul Bistrita si localitatile

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Rasunetul ]

Proiectul de hotarare privind Centru Intermodal de Transport Public va fi supus votului in Consiliul Local

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 13:10

Proiectul de hotarare privind Centru Intermodal de Transport Public va fi supus votului in Consiliul Local Planul Urbanistic Zonal "Centru Intermodal de Transport Public, strazile Garii, Rodnei, Industriei, Tarpiului, Artarilor, Trandafirilor" a fost tema dezbaterii publice organizate de Primaria municipiului Bistrita. Desi reuniunea nu a atras un numar mare de persoane, a existat cu adevarat un dialog intre cetatean, primar si specialist, ne comunica reprezentantii administratiei locale pe site-ul propriu.

Pe scurt, varianta cea mai fezabila pentru obtinerea finantarii din fonduri europene

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Rasunetul ]

Vezi cati ursi si lupi pot fi capturati in Bistrita-Nasaud, daca pun in pericol siguranta oamenilor!

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 00:06

Vezi cati ursi si lupi pot fi capturati in Bistrita-Nasaud, daca pun in pericol siguranta oamenilor! Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a transmis o adresa tuturor prefectilor si directorilor agentiilor judetene pentru protectia mediului, din judetele care detin populatii de carnivore mari, prin care ii informeaza cu privire la noile reglementari pentru aprobarea derogarilor in cazul speciilor de urs, lup si pisica salbatica, precum si la aprobarea numarului maxim de interventie, repartizat pe judete si gestionari de fonduri cinegetice, asa cum prevede Ordinul 1575/16.

Business / stiri Business 22 vizite [ Rasunetul ]

Electroplast va sustine deplasarea Gloriei in partida cu Ariesul Turda

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 00:07

Electroplast va sustine deplasarea Gloriei in partida cu Ariesul Turda Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, primarul Ovidiu Cretu, staff-ul Gloriei Bistrita si al FC Gloria Progresul Bistrita, reprezentanti ai mediului de afaceri s-au intalnit la Palatul Administrativ pentru gasirea unor solutii financiare in vederea sprijinirii echipei de fotbal.

Pe parcursul a aproape doua ore, problemele de natura juridica si nu numai au fost intoarse pe toate fetele in ideea salvarii unei echipe si, mai mult decat atat, a unui brand al orasului, fie ca ne

Sport / stiri Sport 33 vizite [ Rasunetul ]

ACL Nasaud: Domnule Mircea Romocea, acest partid v-a facut director, inspector scolar si om politic

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 13:09

ACL Nasaud: Domnule Mircea Romocea, acest partid v-a facut director, inspector scolar si om politic In urma scrisorii melodramatice, publicata in presa zilele trecute, ne vedem pusi in situatia de a va raspunde, cu speranta ca mesajul nostru va fi corect receptionat si inteles de catre concetatenii nostri.

In primul rand va amintim, domnule primar, ca acest partid pe care il blamati, v-a facut director, v-a facut inspector scolar si v-a facut om politic.

Acum ati trecut in alta barca si ati uitat tot.

Nu credeti, domnule primar, ca v-ati inrosit prea repede si prea tare?

In al

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Rasunetul ]

La BisFest 2014 - Missa Incoronarii si Simfonia I

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 13:08

La BisFest 2014 - Missa Incoronarii si Simfonia I Intr-o organizare a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura B-N, Societatea de Concerte "Bistrita", Liceul de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita, avand ca parteneri Primaria Bistrita si Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita" s-a desfasurat, la Biserica Evanghelica, un superb concert vocal-simfonic la care au evoluat, cu profesionalism si virtuozitate, Noua Orchestra Transilvana, Filarmonica Transilvania Cluj si Corul Excelsior al Liceului de Muzica "Tudor

Life Show / stiri Life Show 14 vizite [ Rasunetul ]

Gala folclorului traditional din judetul Bistrita-Nasaud

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 00:05

Gala folclorului traditional din judetul Bistrita-Nasaud Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud

Primaria si Consiliul Local Matei

organizeaza

duminica, 12 octombrie, ora 15.00 la Caminul Cultural Corvinesti

Gala folclorului traditional din judetul Bistrita-Nasaud

Invitati:

Taraful "Paunita" din Sangeorz-Bai

Formatia de

Life Show / stiri Life Show 8 vizite [ Rasunetul ]

Echipa de volei masculin, in colaps! Primaria Bistrita nu a mai alocat banii, din cauza renumitei Legi 69

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 00:07

Echipa de volei masculin, in colaps! Primaria Bistrita nu a mai alocat banii, din cauza renumitei Legi 69 Presedintele Clubului Sportiv Pro Volei Bistrita, Alin Dehelean, atrage atentia autoritatilor locale asupra situatiei echipei de volei masculin, acum, la doar o saptamana inainte de debutul campionatului.

Problemele financiare risca sa determine retragerea echipei din Bistrita, dar, mai mult, pentru ca "recidivam" la acest capitol, riscam ca pe viitor federatia de specialitate sa nu mai accepte afilierea niciunui club de pe meleagurile noastre. Primul meci este programat in 18 octombrie, la

Sport / stiri Sport 17 vizite [ Rasunetul ]

Cetateni de pe strada Tabara cer ajutorul primarului Ovidiu Cretu: Exista pericol de prabusire a drumului

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 00:06

Cetateni de pe strada Tabara cer ajutorul primarului Ovidiu Cretu: Exista pericol de prabusire a drumului Cetateni de pe strada Tabara din localitate, prin prezenta va aducem la cunostinta ca in urma lucrarilor de decolmare a santurilor, drumul s-a ingustat si reprezinta pericol de prabusire, iar conducta de gaz s-a deplasat, de asemenea, autoutilitarele de pompieri, de gunoi si de

Actualitate / stiri Actualitate 9 vizite [ Rasunetul ]

Scriitori bistriteni la Colocviile de la Nicula

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 00:05

Scriitori bistriteni la Colocviile de la Nicula La Colocviile de la Nicula, dedicate in editie 2014 scriitorilor Ioan Alexandru, Vasile Avram si Ion Apostol Popescu,care isi au loc de vesnicie intre cararile de iarba ale vestitei Manastiri, cat si vietii si operei Inaltului Bartolomeu, alaturi de cercetatori, cadre universitare, preoti, doctoranzi, scriitori din Cluj, Sibiu, Baia Mare, Timisoara, Zalau, Sfintu Gheorghe, Galati, Targu-Mures, Gherla au fost invitati scriitorii bistriteni, traitori in Tg.Mures, Nicolae Baciut si Valentin Marica.

Life Show / stiri Life Show 25 vizite [ Rasunetul ]

Campionat de fotbal pentru tineri, organizat de Parohia Maieru

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 21:07

Campionat de fotbal pentru tineri, organizat de Parohia Maieru Parohia nasaudeana Maieru a organizat un campionat de fotbal destinat ciclului gimazial, competitie la care au participat elevii mai multor scoli din zona. Intalnirea a debutat la ora 08:00 cu un Te Deum savarsit in Biserica "Sfantul Arhidiacon Stefan", de preotii Dan Cismas si Ioan Lapuste.

Sport / stiri Sport 5 vizite [ Rasunetul ]

Elevii din Budesti, lectii la Tasuleasa si in Padurea Pedagogica

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 13:11

Elevii din Budesti, lectii la Tasuleasa si in Padurea Pedagogica Prin colaborarea cu Primaria comunei Budesti si prin contributia domnului primar Codrea Vasile, 44 de elevi din ciclul gimnazial al Scolii din Budesti selectati dupa rezultatele la invatatura si purtare, au efectuat o excursie la Piatra Fantanele la sediul Asociatiei Tasuleasa si la Padurea pedagogica din apropiere.

Pentru multi elevi proveniti din zona de Campie a judetului a fost o noutate absoluta deoarece ei nu mai vazusera niciodata in realitate un munte, nu au avut ocazia sa calce cu

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Rasunetul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima