Rezultatele 1 - 30 din 1000 (4.247 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

De la biserica din suflet, la biserica din spital

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 15:09

Biserica din spital, semn al convergentei dintre stiinta si religie, asa cum demonstreaza si numeroasele editii ale simpozionului de Medicina si Teologie de la Bistrita, apreciate in mediile academice din tara si din strainatate, este un fapt implinit. Asezarea orasului pe harta manifestarilor spiritualitatii europene si integrarea identitatii romanesti printre natiunile clubului select, care si-a facut din respectarea drepturilor omului si din libera circulatie a persoanelor si ideilor un

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Conferintele Bibliotecii

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 15:09

Conferintele BiblioteciiBiblioteca Judeteana George Cosbuc va invita vineri, 20 ianuarie, de la ora 13.00,

la Conferintele

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Un superb recital extraordinar... Iarna - sanie si vara - samba

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 15:09

Un superb recital extraordinar... Iarna - sanie si vara - sambaIn organizarea C.J B-N si CJC B-N s-a derulat, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita, un superb, impresionant si profesionist concert sustinut de prof. univ. Romeo Rimbu - la oboi, acordeon, pian, Doru Roman - percutie si Sorin Petrescu - la pian, care au incantat asistenta, culegand numeroase si indelungi aplauze, la scena deschisa, pentru evolutia, talentul si profesionismul interpretarii repertoriului de o aleasa priza la public.

In deschiderea evenimentului a facut o pertinenta

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

De ce se neaga Holocaustul?

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 15:09

De ce se neaga Holocaustul?Dupa ce au curs rauri de cerneala si s-au transformat zeci de paduri in hartie de scris pentru a relata infernul care s-a creat impotriva umanitatii, se mai gasesc si astazi promotori ai ideii ca de fapt n-a existat un holocaust. Acestia sunt negationistii. Ei neaga insasi lagarele de concentrare. Daca pretind ca sunt istorici, nu putem sa-i numim decat ,,asasini ai memoriei'' sau pur si simplu ,,asasini ai istoriei'' spun cei care se ocupa in mod deosebit de aceasta problema. Este cea mai

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

Cristina Iurisniti, ziua deputat, seara protestatar in Piata Universitatii

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 14:43

In jur de 3000 de protestatari s-au aflat in Piata Universitatii la mitingul organizat impotriva deciziei Ministerului Justitiei de a supune aprobarii Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codului Penal si a gratierii unor pedepse. Deputatul bistritean Cristina Iurisniti a fost prezenta la

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Rasunetul ]

Vezi ce manifestari au pregatit autoritatile judetene de Ziua Unirii!

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 14:43

Pentru cinstirea Zilei Unirii, Institutia Prefectului-Judetul Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, impreuna cu Garnizoana Bistrita, organizeaza, in data de 24 Ianuarie 2017, activitati aniversare dedicate Marii Sarbatori, dupa urmatorul program.

Marti, 24 ianuarie 2016, incepand cu ora 12.00, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat in municipiul Bistrita, Piata Unirii:

Ceremonial militar-religios:
- acordarea onorului militar;
-

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Rasunetul ]

Restrictii de circulatie in 24 ianuarie, in Piata Unirii!

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 14:42

Primaria municipiului Bistrita aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca in data de 24 ianuarie 2017, cu prilejul manifestarilor organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane, circulatia auto in zona Piata

Actualitate / stiri Actualitate4 vizite[ Rasunetul ]

Clientii RAR BN care au programari in 23 ianurie se pot prezenta in perioada 25-28 ianuarie!

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 14:42

Avand in vedere ca Guvernul Romaniei a declarat ziua de 23 ianuarie zi nelucratoare, Registrul Auto Roman nu va desfasura activitati cu publicul la aceasta data. Ziua de 23 ianuarie va fi recuperata de angajatii RAR in 27 si 28 ianuarie.

Programul de lucru in reprezentante va fi in 27 ianuarie intre orele 8.00 - 16.30, iar sambata,

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Rasunetul ]

Ford Focus ridicat de pe str. Artarilor, in depozitul Primariei Bistrita!

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 14:40

Primaria municipiului Bistrita anunta faptul ca in data de 17.01.2017 a fost ridicat autoturismul Ford Focus, de culoare alba, serie sasiu WFOAXXGCAARB38702, abandonat pe domeniul public al Municipiului Bistrita, in parcarea situata pe str. Artarilor, in apropierea

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Rasunetul ]

CCI BN: Cecuri de inovare de pana la 50.000 lei, pentru IMM-uri. Vezi domeniile si activitatile eligibile!

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 08:28

CCI BN: Cecuri de inovare de pana la 50.000 lei, pentru IMM-uri. Vezi domeniile si activitatile eligibile!Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud promoveaza oportunitatile de finantare din cadrul Planului National de Cercetare Dezvoltare si Inovare - Subprogramul 2.1 Competitivitate prin cercetare, dezvoltare si inovare -CECURI DE INOVARE.

Este vorba despre un ajutor de minimis aprobat prin Decizia ANCSI 9486/30.12.2016, scopul programului reprezentandu-l sustinerea IMM-urilor prin finantarea proiectelor cu grad ridicat de inovare, cu rezultate concrete si impact real pe piata.

Cecurile de

Business / stiri Business4 vizite[ Rasunetul ]

Concert in memoria victimelor Holocaustului

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 21:31

Concert in memoria victimelor HolocaustuluiCOMUNITATEA EVREILOR BISTRIEsA- NASAUD

FUNDAEsIA "SOCIETATEA DE CONCERTE" BISTRIEsA

Parteneri: FEDERAEsIA COMUNITAEsILOR EVREIESTI DIN ROMANIA, JOINT ROMANIA, CENTRUL JUDEEsEAN PENTRU CULTURA BISTRIEsA-NASAUD:

S.C.EUROMARKET NASAUD, SAGEORZAN IOAN ELIEZER, FORUMUL CULTURAL AUSTRIAC.

"DE LA INTUNERIC SPRE LUMINA"

"Meafela Lora" Von Dunkelheit zum Licht

Un concert in memoria victimelor Holocaustului

Ein Koncert zur Erinnerung an die Holocaust Opfer

Miercuri 25 ianuarie

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

Robert Sighiartau (PNL): PSD-ALDE se pregatesc sa il scape pe Dragnea de puscarie

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 21:28

Robert Sighiartau (PNL): PSD-ALDE se pregatesc sa il scape pe Dragnea de puscarieLiderul PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Robert Sighiartau, reclama prevederile proiectelor de ordonante care vizeaza modificarea Codului Penal si gratierea unor pedepse, sustinand ca au rolul de "a albi dosarele penale ale unor politicieni", principalul beneficiar fiind Liviu Dragnea.

"PSD- ALDE se pregateste sa il scape pe Dragnea de puscarie si sa ii netezeasca drumul spre Palatul Victoria. Motivele si argumentele invocate de Ministrul Justitiei si de premierul Grindeanu sunt false. Din modul

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Rasunetul ]

Guvernul a aprobat o crestere majora a finantarii de baza pentru invatamantul preuniversitar

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 21:27

Guvernul a aprobat o crestere majora a finantarii de baza pentru invatamantul preuniversitarCostul standard per elev/prescolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, pentru anul 2017, creste de la 3.043 lei/an la 3.740 lei, potrivit a doua hotarari adoptate in sedinta deGuvern de miercuri.

Unitatile de invatamant preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat primesc finantare de baza, in limitele costului standard per elev/prescolar, de la bugetul de stat, din sumele defalcare din TVA prin bugetele locale.

Costul standard per

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Rasunetul ]

Crestere a finantarii de baza pentru invatamantul preuniversitar

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:28

Costul standard per elev/prescolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, pentru anul 2017, creste de la 3.043 lei/an la 3.740 lei, potrivit a doua hotarari adoptate in sedinta deGuvern de miercuri.

Unitatile de invatamant preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat primesc finantare de baza, in limitele costului standard per elev/prescolar, de la bugetul de stat, din sumele defalcare din TVA prin bugetele locale.

Costul standard per

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Rasunetul ]

PNDL: Investitiile aflate in finantare 31 decembrie continua. In etapa a II-a, educatia si sanatatea sunt prioritare

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:28

PNDL: Investitiile aflate in finantare 31 decembrie continua. In etapa a II-a, educatia si sanatatea sunt prioritareProgramul National de Dezvoltare Locala a fost extins cu 9500 de obiective de investitii, majoritatea in domeniul educatiei. Astfel, Executivul a extins categoriile de investitii care pot fi finantate in cadrul Programului national de dezvoltare locala, punandu-se mai mult accent pe domeniile invatamant si sanatate.

Prevederile legale se refera la realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea, dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar, respectiv crese, gradinite, scoli generale,

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Rasunetul ]

23 Ianuarie, declarata zi libera pentru salariatii din sectorul public

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:28

23 Ianuarie, declarata zi libera pentru salariatii din sectorul publicExecutivul a stabilit astazi, printr-o Hotarare, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, facand legatura intre zilele nelucratoare de weekend, 21-22 ianuarie, si ziua libera de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane.

Astfel, potrivit prevederilor hotararii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperata, in regim de program normal, sambata, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana pe 31 ianuarie 2017.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Rasunetul ]

Foarte bine pentru directorul Sanda Visan si Casa Judeteana de Pensii

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:28

Foarte bine pentru directorul Sanda Visan si Casa Judeteana de PensiiDirectorul executiv Sanda Alina Visan de la Casa Judeteana de Pensii Bistrita-Nasaud a obtinut calificativul "Foarte bine" la evaluarea performantelor profesionale. Evaluarea Casei Nationale de Pensii Publice s-a derulat marti, la Bucuresti.

"De multi ani institutia noastra si conducerea, implicit, nu a mai obtinut acest calificativ "Foarte bine". Sunt indicatori realizati impreuna cu intrega echipa de la Casa Judeteana de Pensii, care incununeaza munca de pe parcursul unui an. Au fost multe

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Rasunetul ]

Sub sigla IGF pe meridianele lumii

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Sub sigla IGF pe meridianele lumiiA aparut numarul 25 al publicatiei Uniunii Mondiale de Folclor IGF, condusa de prof. dr. Dorel Cosma.

Magazinul "Folklore" prezinta principalele evenimente ce s-au derulat sub sigla IGF pe meridianele lumii. Agenda artistica a anului 2016 a fost destul de incarcata si a debutat cu deschiderea sediului istoric al IGF in Voirone. Cu siguranta, unul dintre cele mai importante momente ce vor ramane in istoria asociatiei, dar si a municipiului Bistrita, este intalnirea cu Papa Francisc la Vatican,

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Conexiuni de sarbatoare

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Conexiuni de sarbatoareNumarul dublu 32-33 al revistei "Conexiuni" a fost lansat pe piata la Ziua Culturii Nationale. Publicatia, editata in tinuta de sarbatoare, cuprinde principalele evenimente derulate in a doua jumatate a anului 2016 la Palatul Culturii.

Poezia bistriteana are un loc binemeritat in revista deoarece a fost un bun ambasador pentru tara noastra, de la New York pana in Malaezia. De altfel, ecourile din presa internationala confirma acest lucru, o parte dintre ele fiind selectate pentru a aparea si

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

Distinctie din partea Ambasadei Indoneziei pentru Dorel Cosma

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Distinctie din partea Ambasadei Indoneziei pentru Dorel CosmaZiua Culturii Nationale a adus la Bistrita scriitori nu doar din tara ci si din China, Indonezia, Malaezia, Singapore, Turcia si Germania. In semn de respect pentru poetul Srie Sugeng Edhie din Indonezia, ambasadorul tarii sale la Bucuresti l-a asteptat pe aeroport, iar acesta a fost mai apoi insotit la Bistrita de secretarul Ambasadei. Pentru complexitatea actiunii dedicate Zilei Culturii, prof. dr. Dorel Cosma, directorul

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Rasunetul ]

Bistrita, prezenta la Premiile de Excelenta Diverbium din Spania

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Bistrita, prezenta la Premiile de Excelenta Diverbium din SpaniaAsociatia culturala Diverbium a oferit sambata, in aceeasi zi cu ziua Nationala a Culturii Romane, premiile de excelenta pentru scriitori si artisti importanti romani din Spania si din Romania. Avand drept motivatie sarbatorirea zilei Nationale a Culturii Romane, Asociatia Culturala Diverbium, in colaborare cu Asociatia Scriitorilor si Artistilor Romani din Spania si cu Libraria Icaro au organizat sambata un eveniment denumit Romania in Diaspora, cu participarea unor scriitori foarte importanti

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Frumusetile Bistritei

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Frumusetile BistriteiLuati-va cateva minute pentru a opri timpul si indreptativa gandurile spre un loc minunat, spre inima culturii romanesti, spre orasul Bistrita. Aici, un proiect unic in Romania ne-a tinut cu sufletele la gura, ne-a incantat si imbogatit inimile. ZIUA CULTURII NAEsIONALE a Romaniei, sarbatorita in data de 15 ianuarie 2017, s-a bucurat de o prezenta internationala abundenta. Evenimentul isi va culege rasunetul nu numai din Romania ci si de pe meridiane indepartate ale lumii.

Prof. Dr. Dorel

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

Ziua Culturii Nationale: Bistrita a fost trei zile capitala Poeziei internationale

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Ziua Culturii Nationale: Bistrita a fost trei zile capitala Poeziei internationaleUrmare faptului ca in orasul strabatut de Valea Bistritei se afla multi iubitori de literatura, aflati in jurul poetului Dorel Cosma, managerul de necontestat al Palatului Culturii, omul care cu daruire si profesionalism coordoneaza destinele Poeziei intr-o zona bogata de traditii, Ziua Culturii Nationale din acest an a fost sarbatorita cum rar se intampla in Patria Limbii Romane.

Scriitorii care au fost medaliati

Manifestarea a debutat cu cuvantarea dr.Dorel Cosma, promotor cultural de

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Eminescu - la Biserica Sfintii Apostoli

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Eminescu - la Biserica Sfintii ApostoliCu ocazia aniversarii zilei de nastere a poetului Mihai Eminescu, elevii voluntari de la Palatul Copiilor Bistrita, din grupa de Poezia Credintei, coordonati de teologul Ioan Sabin Muresan si profesoara Ionela-Silvia Nusfelean, au sustinut, dupa savarsirea Paraclisului Maicii Domnului, un moment artistic la Biserica Sfintii Apostoli Andrei, Petru si Pavel din Bistrita.
Poetul Virgil Ratiu a spus cateva cuvinte, in lacrimi, despre importanta "poetului nepereche". S-au recitat, cu emotii in glas,

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Gal Esara Nasaudului a inceput noul an 2017 in forta

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:26

Gal Esara Nasaudului a inceput noul an 2017 in fortaLa inceput de an Grupul de Actiune Locala "Esara Nasaudului" a avut o prima sedinta cu beneficiarii publici ai Strategiei de Dezvoltare Locala, respectiv cele 13 unitati administrativ teritoriale din arealul GAL-ului.

Sedinta s-a desfasurat la sediul Primariei Orasului Nasaud si a atins teme de interes pentru cei prezenti precum: noua lege a achizitiilor publice, schimbarea legislatiei in ceea ce priveste HG nr.28/2008

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Rasunetul ]

Lechinta, Salva si Teaca, in topul localitatilor cu cele mai mari cantitati de deseuri electrice colectate

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 12:04

Lechinta, Salva si Teaca, in topul localitatilor cu cele mai mari cantitati de deseuri electrice colectateNu mai putin de 41 de localitati din judet s-au alaturat campaniei de colectare a bateriilor portabile descarcate, a corpurilor de iluminat consumate si a deseurilor de echipamente electrice si electronice uzate, in anul 2016, anunta directorul execztiv Sever Roman de la Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud.

Avand in vedere obligatiile pe care Romania si le-a asumat prin semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana, precum si obligatiile pe care le prevede legislatia de

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Rasunetul ]

Lucian Sanmartean a semnat pentru echipa saudita Al-Taawoun

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 17:06

Lucian Sanmartean a semnat pentru echipa saudita Al-TaawounFostul international roman Lucian Sanmartean a semnat, marti, un contract cu echipa saudita de fotbal Al-Taawoun, a anuntat mijlocasul de 36 de ani pe pagina sa oficiala de Facebook.

''Este oficial! De astazi incepe colaborarea mea cu antrenorul Costel Galca si echipa antrenata de el, Al Taawoun, din Arabia Saudita!'', a scris Sanmartean in reteaua de socializare.

Sanmartean a jucat la Pandurii in prima parte a campionatului, disputand 17 meciuri si marcand 2 goluri.

Al-Taawoun Buraidah nu

Sport / stiri Sport5 vizite[ Rasunetul ]

Doi bistriteni reprezinta Romania la Mondialele de schi fond

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 14:31

Doi bistriteni reprezinta Romania la Mondialele de schi fondPetrica Hogiu si Alin Cioanca, elevii antrenorului Rodica Dragus, de la CSM Bistrita si componenti ai Lotului Olimpic, vor reprezenta Romania la doua competitii de anvergura dedicate sporturilor de iarna.
Petrica Hogiu, vicecampion mondial la juniori si participant la Jocurile Olimpice de Iarna din 2010 de la Vancouver, va lua startul in probele de la Campionatul Mondial de Ski Nordic. Competitia, gazduita de Lahti, va avea loc in perioada 22 februarie - 5 martie.
Alin

Sport / stiri Sport4 vizite[ Rasunetul ]

Pe surse: Doi social-democrati, in carti pentru functia de vicepresedinte CJ

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 14:26

Pe surse: Doi social-democrati, in carti pentru functia de vicepresedinte CJAlexandru Pugna urmeaza sa-si prezinte demisia din functia de consilier judetean si de vicepresedinte al Consiliului Judetean, mandatul acestuia urmand sa fie preluat de unul din cele 13 nume de pe lista de supleanti, foarte probabil de Grigore Sas.

In ceea ce priveste functia de vicepresedinte, dupa aproape cinci ani in care aceasta a fost ocupata de Alexandru Pugna, in carti sunt doua nume,

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Rasunetul ]

Au inceput toaletarile spatiilor verzi din Bistrita!

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 14:26

Au inceput toaletarile spatiilor verzi din Bistrita!Angajatii Primariei Bistrita au inceput campania de toaletare a arborilor si arbustilor de pe raza municipiului Bistrita. Perioada optima pentru taierile de intretinere de arbori si arbusti este cea de repaus vegetativ, cuprinsa intre 1 noiembrie si 31 martie.

"Intr-adevar, am inceput campania de toaletare. Ieri s-a intervenit pe str.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Rasunetul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
SURSE: Marius Cotor nu mai este directorul general al LEONI
Incepand de ieri, LEONI Bistrita nu mai are director general. Surse Bistriteanul.ro spun ca Marius ...
Sala pustie la concertul de muzica clasica organizat la Nasaud de "Ziua Culturii Nationale"
Organizat duminica seara de Casa de Cultura "Liviu Rebreanu", in onoarea "Zilei Culturii Nationale", ...
Falimentul Gomarului continua fara Gorea in conducere
Dar sa trecem in revista un scurt istoric despre ceea ce s-a intamplat din momentul in care Gomar ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor