Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.573 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cornel Cotutiu publicat de "Curentul international" din SUA

Luni, 25 Iulie 2016, ora 05:25

Cornel Cotutiu publicat de "Curentul international" din SUACunoscutul scriitor Cornel Cotutiu a patruns, iata, cu nonsalanta-i caracteristica, in presa de peste ocean, in "Curentul international" din SUA, cu doua articole literare, "Refuzul cantecului de lebada" si "Lumina vine de unde stralucesc argintii". In primul articol domnul Cotutiu se bucura de primirea, din Ucraina, de la Nicolae Mosu, a volumului "Cealalta viata a lui Valeriu Cojocaru. Sau Romanii sud-basarabeni in cumpana mileniilor", tiparit in Romania, la Sibiu, in anul 2012.

Coperta din

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Intre "Nostalgii" si "Nelinisti" -lirica prof. Mircea Darosi

Luni, 25 Iulie 2016, ora 05:25

Intre "Nostalgii" si "Nelinisti" -lirica prof. Mircea DarosiIntre miile de definiri ce s-au dat trecerii noastre prin lume, probabil ca aceasta asertiune de mai sus ar fi una din cele mai exacte pentru a releva un sfarsit de toamna, al carei soare isi grabeste asfintirea. Fara a se lasa coplesit, de realitatea deloc incurajatoare profesorul de Limba nationala din tinuturile nasaudene este un constatativ caruia melancoliile, mahnirile interioare ireversibile contrasteaza cu frumusetea lumii ce vrea sa-i contrazica presimtirile. Nu astronautul L Armstrong

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Potop de versuri de pe... claie (I)

Luni, 25 Iulie 2016, ora 05:25

Potop de versuri de pe... claie (I)Era vremea fanului. Oamenii, treziti cu noapte-n cap, isi luau coasele, "batute de cu seara" si porneau spre locurile in care iarba ii astepta ca o mireasa inmiresmata. Roua o saruta cu o lacrima amara, vrand parca sa intarzie ascutitul sacadat al coasei.

Lampile se aprinsesera demult, apoi se stingeau rand pe rand, auzindu-se doar scartaitul portitelor imbatranite. Cate un latrat mai brazda satul, semn ca mai trecea un cosas.

Scrada parea scena unui teatru in care actorii, rasfirati de-a

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

Din nou, cu drag, la noi

Luni, 25 Iulie 2016, ora 05:25

ASTRA - adica "Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman" (infiintata la Sibiu in 1861) -, a devenit astazi un organism complex national-cultural care depaseste arealul transilvan, avand puternice filiale mai cu seama in Moldova (se distinge cea de la Iasi, presedinte d-na Areta Mosu), dar, cateva si... peste Prut, in (zisa) Republica Moldova, nu alta decat provincia romaneasca Basarabia.

Deopotriva, este remarcabila activitatea Despartamantului de la Nasaud

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Intrebare catre Electro furnizare Bistrita

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 21:25

Intrebare catre Electro furnizare BistritaNu pricepem nicidecum pentru ce pe strada Ghinzii din municipiul nostru, curentul electric se intrerupe nu de cateva ori pe zi, ci de cinci, de zece ori, pentru cateva secunde sau zeci de secunde. Marile intreruperi de cateva ore le intelegem ca fiind pricinuite de firesti lucrari de interventii. Dar pentru o secunda sau doua-trei de intrerupere? La ce-o fi servind?

Nu ca sa nu murim prosti intrebam, ci pentru efectele neplacute din cotidian. Cine are un laptop si cumva n-are bateria

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Rasunetul ]

Cristina Istrate va recomanda Muzica la Altitudine ! O vioara speciala va putea fi cantata de catre toti cursantii

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 21:25

Cristina Istrate va recomanda Muzica la Altitudine ! O vioara speciala va putea fi cantata de catre toti cursantiiAsociatia Culturala "Muzica la Altitudine" organizeaza masterclass-ul "Muzica la Altitudine" la Poiana Stampei (judetul Suceava).

La acest masterclass participa 26 de cursanti atat romani cat si straini avand varste cuprinse intre 13 si 29 de ani. "Pasii" cursantilor sunt indrumati de catre violoncelistul Razvan Suma - solist concertist si Director al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania si violonistul Stefan Horvath - fost concertmaestru la Orchestra Simfonica din Basel si concertmaestru

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Basarabia, lacrima noastra!

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 07:57

Basarabia, lacrima noastra!Muzeul "Cuibul visurilor" din Maieru a fost vizitat de un grup de 47 de elevi din Republica Moldova, insotit de cativa profesori. Elevi foarte cuminti care au ascultat cu mare atentie explicatiile ce li s-au oferit de catre amfitrioni in amfiteatrul acestui puternic lacas de cultura.

O eleva de vreo 15 ani, intrebata ce i-a placut mai mult in Romania, a raspuns prompt, "mancarea"! Oamenii acestia dintre Prut si Nistru sunt foarte sentimentali, sunt romantici, parca traiam o veche romanta a

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Rasunetul ]

Primarul Traian Ogigau, suparat rau ! Va folosi camerele video pentru a da amenzi !

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:25

Primarul Traian Ogigau, suparat rau ! Va folosi camerele video pentru a da amenzi !Primarul orasului statiune Singeorz Bai doreste sa faca ordine. Si primul pas pentru a reveni a frumusetea orasului de alta data este curasenia, primul pas spre CIVILIZAEsIE!

Printr-o campanie ampla a pornit la verificarea tuturor strazilor, a santurilor, a gradinilor si imobilelor ramase in paragina.

"Curatenia se intretine nu se face dragii mei, dar ceea ce trebuie facut URGENT trebuia facut de mult! Prin urmare mai fac un ultim apel proprietarilor de terenuri agricole fara constructii si

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Rasunetul ]

Pictorita Onita Muresan expune la Saloanele Moldovei

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:25

Pictorita Onita Muresan expune la Saloanele MoldoveiIn aceste zile, pictorita din Bistrita - Onita Muresan- este prezenta cu lucrararea "Simfonie pe zid" la Expozitia concurs de arta plastica Saloanele Moldovei, cu participarea a 37 de pictori, sculptori, graficieni, designeri si fotografi din Romania si Republica Moldova. Juriul, format din specialisti in domeniu, a jurizat fiecare

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Rasunetul ]

Omagiu scolii din Lesu

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:25

Omagiu scolii din LesuLaudabila initiativa scriitoarei Veronica Osorheian de a cuprinde intre copertile aceleiasi carti date despre scoala care a format generatii de elevi, dintre acestia cateva nume stralucind prin profesionalismul de care au dat dovada de-a lungul timpului. Volumul "Cuib de lumina: Scoala din Lesu - dascali si invatacei", aparut la Editura Grinta, cuprinde pagini de memorialistica si istorie ce au pornit de la un gand al scriitoarei, stabilita la Alba Iulia, dupa ce a vazut volumul "Scolile

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Rasunetul ]

Cartea academicienilor nasaudeni

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:25

Cartea academicienilor nasaudeniLa 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane, profesorul de istorie Ioan Seni, presedinte al ASTRA, Despartamantul Nasaud, face un lucru deosebit, acela de a edita volumul "Academicienii nasaudeni", aparut la Editura Napoca Star. Anul acesta a fost unul aparte pentru cinstirea academicienilor nasaudeni prin inaugurarea Galeriei de la Casa de Cultura, prin bunavointa primarului Mircea Romocea, si, iata, prin aparitia acestei carti, prima care aduna la un loc toti academicienii ce au legatura

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Icu Craciun, prezentat in "Convorbiri literare"

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:25

Icu Craciun, prezentat in "Convorbiri literare"In numarul din 18 iulie/2016 al cunoscutei reviste Convorbiri literare, criticul Emilian Marcu scrie o cronica elogioasa despre romanul Omul cu inelarul retezat al conjudeteanului nostru Icu Craciun (romanul a aparut in 2014 la editura Charmides din Bistrita). Iata cateva aprecieri ale autorului acestei recenzii:

"Icu Craciun s-a impus tot mai pregnant in peisajul literar contemporan prin romanele sale, prin proza scurta si prin cartile de publicistica literara".

"Marturisesc faptul ca prin

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Rasunetul ]

Laudatio pentru profesorul Ioan Bratan

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:25

Profesorul Ioan Bratan este in primul rand, prin vocatie, un artist. Cariera lui didactica a fost subordonata viziunii sale artistice despre lume si viata.

Inainte de 1990 il stiam pe profesorul Ioan Bratan din vazute. Apoi ne-am cunoscut mai bine, de cand am devenit colegi la Scoala Gimnaziala ,,Grigore Silasi" din Beclean, de unde va pleca in postura de pensionar, incepand cu luna septembrie.

Mi-am dat seama repede ca avem aceeasi atitudine de intelegere larga, de compromis salvator, fata

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Arestata pentru furt de bijuterii

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 11:56

Arestata pentru furt de bijuteriiLa data de 22 iulie a.c., femeia, in varsta de 30 ani, din judetul Cluj, banuita de savarsirea a doua fapte de furt calificat, a fost prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

Propunerea a fost insusita iar Judecatoria Bistrita a dispus arestarea preventiva a acesteia, pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Femeia a fost

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Rasunetul ]

Vezi ce proiecte vor fi, saptamana viitoare, pe masa consilierilor judeteni

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 21:25

Vezi ce proiecte vor fi, saptamana viitoare, pe masa consilierilor judeteniDISPOZITIE

privind convocarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud

in sedinta ordinara la data de 27 iulie 2016, orele 15AsAs

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud,

Avand in vedere:

- Hotararea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud nr. 40/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, cu modificarile si completarile ulterioare;

- avizul de legalitate nr. IBa/10861 din 22.07.2016 al Serviciului juridic contencios,

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Rasunetul ]

Pe meridianele lumii cu literatura

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 21:25

Pe meridianele lumii cu literaturaScriitorul Dorel Cosma aduce, din prezentele sale in strainatate, lumea de dincolo de granitele tarii mai aproape de noi. Prezent pe toate meridianele, ducand cu el frumusetea culturii romanesti, Dorel Cosma stie sa aduca acasa o parte din cultura si civilizatia fiecarui popor pe care il viziteaza, prin intermediul insemnarilor lui, asezate mai poi in carti. Scriitorul reuseste sa apropie lumi, transformand prezentele sale in adevarate sarbatori literare. Volumul "Biletul de calatorie", aparut

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Jurnalul lacramioarelor din tren

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 21:25

Jurnalul lacramioarelor din trenDaca ar fi sa facem un joc de cuvinte cu titlurile celor patru carti lansate de Elena M. Cimpan, acesta ar fi "Deschidem jurnalul lacramioarelor din tren". Patru carti care pe cat de surprinzatoare sunt in modul de constructie, pe atat de variata este tematica. De altfel, suntem obisnuiti ca scriitoarea sa aduca de fiecare data in fata noastra proiecte inedite, care nu seamana unul cu altul. Cartile, aparute de curand la Editura Karuna, vin sa confirme acest lucru.

In volumul "Lacramioare de

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

"Astra nasaudeana" din nou in peisajul publicistic judetean

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 17:25

"Astra nasaudeana" din nou in peisajul publicistic judeteanCunoscuta si consacrata in judet, de acum noul numar 7 (33), iunie 2016, anul IV (XI), al revistei "Astra nasaudeana" ne ofera o bogata si elocventa activitate, pe taram cultural si social, din cadrul Despartamantului Astra Nasaud si a Filialei Nasaud a Ligii Scriitorilor.

Aparitia ei semestriala privind cultura si opinia publica, articole de atitudine au impus-o ca un punct de reper in zona, avand la conducere un inimos, neaos roman si luptator pentru dreptate si adevar prof. Ioan Seni -

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Despre "Scoala Romaneasca", cu drag

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 16:57

Despre "Scoala Romaneasca", cu dragColaborator al cotidianului nostru, Ioan Mititean, a adunat de-a lungul vremii, incepand cu anul 1975, o serie de articole ce s-au gasit in coloanele "Rasunetului". Iata ca a venit vremea sa le adune intr-o carte, in seria "In varful penitei", volum XIX. Aparuta la Editura Napoca Star, cartea "Scoala Romaneasca intr-o conceptie noua este un adevarat omagiu adus dascalilor care au trudit de-a lungul vremii in scolile nasaudene, si nu numai, dar si generatiilor de elevi ce au invatat carte aici,

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Rasunetul ]

Liceul Tehnologic "Ion Caian Romanul", in prag de inaugurare. Educatia ramane o prioritate in comuna condusa de Paul Stir. Santiere scolare in toate satele

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 14:25

Liceul Tehnologic "Ion Caian Romanul", in prag de inaugurare. Educatia ramane o prioritate in comuna condusa de Paul Stir. Santiere scolare in toate sateleIn doar patru ani, in Caianu Mic investitia in oameni si in educatie a fost de 6 milioane de euro. Primarul Paul Stir a reusit din Bugetul local, dar si cu sprijinul Consiliului Judetean si a Guvernului Romaniei sa dea o noua fata comunei. Si totul porneste de la educatia primita. Si a reusit. Meticulos, ambitios si foarte perseverent a stabilit o lista de prioritati a proiectelor de maxima importanta si a nevoilor comunei, educatia fiind si in al doilea mansat, printer prioritati.

"Cel mai

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Rasunetul ]

Programul "A DOUA SANSA" organizat la Nasaud de Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu"

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 11:57

Programul "A DOUA SANSA" organizat la Nasaud de Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu"Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Nasaud, organizeaza inscrieri pentru Programul "A DOUA SANSA".

Pentru anul scolar 2016-2017 sunt prevazute sa se formeze doua clase: o clasa pentru invatamant primar si o clasa pentru invatamant secundar inferior.

PROGRAMUL "A DOUA SANSA" - INVAEsAMANT PRIMAR are ca si scop sprijinirea copiilor/tinerilor/adultilor, pentru recuperarea invatamantului primar, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat acest nivel de studii si care au depasit cu cel putin

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Rasunetul ]

SEVER POP-115

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 11:25

SEVER POP-115Scriu aceste randuri dupa o trecere in revista a datelor biografice si a operei marelui lingvist de pe Valea Ilvelor-Sever Pop ,la 115 ani de la nastere .Carturarul nasaudean a avut o activitate si o cariera admirabila ,inchinata cercetarii lingvistice ,teoriei educatiei ,culturii si civilizatiei nationale si universale.

. Nascul la 27 iulie,1901,Sever Pop a purtat o aura de mister ca propovaduitor a geografiei lingvistice in lume,o personalitate mereu activa ,om de initiative literare ,traind

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Ranita in Muntii Rodnei

Joi, 21 Iulie 2016, ora 21:25

Ranita in Muntii RodneiSalvamontistii din cadrul Salvamont Rodna se aflau imiercuri in jurul orei 18:15 in patrulare in zona Saua Gargalau din Muntii Rodnei, cand au fost alertati de un turist ca o femeie din Braila in varsta de 56 de ani A.G. , turista in Muntii Rodnei s-a accidentat la un picior si nu mai poate continua drumul.Salvamontistii Rodneni :Dan Muresian ,Radu Lipan ,Zoi Alfred insotiti de alti tineri aspiranti din echipa Rodneana au plecat imediat in Saua Gargalau ,turista urcand dinspre

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Rasunetul ]

Primarul Olimpiu Iuga Napeu luat de elicopterul SMURD dupa ce a facut infarct. Receptia Drumului Sieu-Ardan, amanata

Joi, 21 Iulie 2016, ora 21:25

Primarul Olimpiu Iuga Napeu luat de elicopterul SMURD dupa ce a facut infarct. Receptia Drumului Sieu-Ardan, amanataAzi a trebuit sa aiba loc receptia lucrarilor de modernizare a DC 11: DJ 173 D (Sieu-Soimus)-Ardan. La eveniment si-a anuntat prezenta presedintele CJ, Emil Radu Moldovan.

De dimineata, Bogdan Ivan, purtator de cuvant CJ B-N ne-a anuntat ca receptia Drumului Comunal Sieu-Ardan, programata pentru astazi la ora 12:00 se va amana pana la o data ulterioara.

Se pare ca amanarea s-a facut datorita faptului ca primarul comunei Sieu, Olimpiu Iuga Napeu, a facut infarct si a fost transportat de

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Rasunetul ]

Aproape 4000 de nasaudeni, inscrisi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor

Joi, 21 Iulie 2016, ora 21:25

Aproape 4000 de nasaudeni, inscrisi la Casa de Ajutor Reciproc a PensionarilorRecent a avut loc in frumoasa sala a restaurantului "Casa Alba" din Nasaud, Adunarea generala a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din zona Vaii Somesului, Salautei si Ilvelor.

Reprezentantii persoanelor de varsta a treia, in numar de peste treizeci, au dezbatut materialele de pe ordinea de zi, prezentate de catre vicepresedintele Consiliului de administratie, dl. Putilean Vasile, precum si rezultatele financiare ale anului 2015, prezentate de d-na Viorica Morar - contabila sefa a Casei.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Rasunetul ]

Cozi la Trezoreria Bistrita. Legea Ciolos ne poarta mai mult pe drumuri

Joi, 21 Iulie 2016, ora 21:25

Cozi la Trezoreria Bistrita. Legea Ciolos ne poarta mai mult pe drumuriLegea incasarii pe fiecare institutie in parte, data de Guvernul Ciolos, s-a dorit a fi o masura prin care sa nu mai purtam contribuabilul la mai multe ghisee, ci sa poata plati intr-un singur loc. Astfel, taxa pentru pasaport, pentru certificatul de inmatriculare, pentru permise auto nu se mai poate plati si la unitatile bancare (CEC-ul fiind in apropierea Institutiei Prefectului), ci doar la

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Rasunetul ]

Simpozion etnologic la Cercul Militar. Soarta artistilor militari, incotro?

Joi, 21 Iulie 2016, ora 21:25

Simpozion etnologic la Cercul Militar. Soarta artistilor militari, incotro?La Cercul Militar a avut loc intalnirea sefilor Cercurilor Militare, in sala de spectacole, pentru un schimb de experienta privind invatamintele si modalitatile de actiune rezultate din experienta celor sase editii ale Festivalului "La oglinda", pe linia activitatii formatiilor folclorice de la Cercurile Militare din M.Ap.N., unde s-au relatat, cu lux de amanunte, succesele, neimplinirile, greutatile intampinate, lipsa banilor in organizarea acestui important si reprezentativ festival etc.

Au

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

"Revansa" lui Icu Craciun

Joi, 21 Iulie 2016, ora 17:25

In timpul sau liber, Icu Craciun tace. Tace si face. Adica, scrie. Carti de proza scurta, romane, teatru. Reflectii si aforisme. Nu stiu cate a scris pana in prezent, nu le-am numarat. Pentru ca scrie cam mult. Mult si bine, mai adaug. Din ce in ce mai bine, parca, spre bucuria cititorilor sai. Printre care, cel dintai sunt eu! Cum ii apare lui Icu o carte noua, cum o si citesc. E si cazul cu "Revansa", cel mai recent roman al sau. Mi l-a trimis, l-am citit. Mi-a placut. Dar nu m-am pronuntat

Life Show / stiri Life Show13 vizite[ Rasunetul ]

Saptamana cu teatru: Fabrica de idei estivale

Joi, 21 Iulie 2016, ora 17:25

Saptamana cu teatru: Fabrica de idei estivaleConsiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" si Trupa de teatru "Piticot" organizeaza, la sectia "Imprumut pentru copii" a Bibliotecii Judetene, "Fabrica de idei estivale" in cadrul "Saptamanii cu teatru" (25-29 iulie 2016), dupa urmatorul program:

- Luni, 25 iulie

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

Mitropolitul Andrei: Biserica in spital

Joi, 21 Iulie 2016, ora 16:59

Mitropolitul Andrei: Biserica in spital"Pentru noi, crestinii, este clar ca medicul cel mare este Hristos. El este doctorul sufletelor si al trupurilor. Dar, in acelasi timp, suntem convinsi ca cea mai nobila, cea mai frumoasa misiune pe care Domnul Hristos o incredinteaza oamenilor este cea de doctor, de medic, care alina suferintele celor incercati de boala. Acum, lucrurile acestea nu le spun eu, ci le aflam in Sfanta Scriptura. Pentru ca, de pilda, inteleptul Isus, fiul lui Sirah, zice limpede in capitolul 37 al cartii sale:

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Rasunetul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Legea pensiilor s-a schimbat. Vezi cum se calculeaza pensia anticipata partiala, dar si celelalte modificari!
Urmare a intrarii in vigoare a Legii 142/2016, publicata in Monitorul Oficial nr. 528/14.07.2016, ...
S-a aflat ce pensii iau Basescu, Iliescu si Constantinescu /Surpriza
Cei trei fosti sefi de stat, Traian Basescu, Ion Iliescu si Emil Constantinescu primesc de la stat ...
FOTO/VIDEO: Un act de foarte mare curaj. La Bistrita...
"Este un act de foarte mare curaj, pentru ca scena ne lasa pe toti dezbracati de hainele pe care ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor