Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.318 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

USR si PMP contesta la CCR legea editurii unice a manualelor scolare

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:29

USR si PMP contesta la CCR legea editurii unice a manualelor scolareUniunea Salvati Romania si Partidul Miscarea Populara vor sesiza Curtea Constitutionala cu privire la proiectul de lege al Guvernului Romaniei prin care se infiinteaza o editura unica ce va avea monopol pe piata manualelor scolare. Prin adoptarea acestui proiect in Parlament se incalca principiul functionarii pietei economice si mecanismele concurentiale, sustine deputatul Cristina Iurisniti.

Potrivit comunicatului remis redactiei, Ministerul Educatiei Nationale pretinde rezolvarea problemei

Actualitate / stiri Actualitate4 vizite[ Rasunetul ]

Finantare europeana de 4 milioane euro pentru iluminatul public din Beclean

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:03

Finantare europeana de 4 milioane euro pentru iluminatul public din BecleanProiectul de iluminat stradal cu becuri cu LED in Beclean a fost admis, anunta primarul orasului, Nicolae Moldovan, finantarea fiind asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020.

"Primaria Beclean a reusit sa obtina o finantare europeana in valoare de 4,4 milioane de

Actualitate / stiri Actualitate4 vizite[ Rasunetul ]

Piata Decebal va fi inchisa duminica!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 14:27

Piata Decebal va fi inchisa duminica!Primaria municipiului Bistrita anunta inchiderea pietei agroalimentare Decebal pe tot parcursul zilei de duminica 25 martie 2018.

Actualitate / stiri Actualitate3 vizite[ Rasunetul ]

Nu mai putin de 24 proiecte finantate prin Regio 2014-2020, in Bistrita-Nasaud. Cele mai mari sume, atrase de Consiliul Judetean!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 14:27

Nu mai putin de 24 proiecte finantate prin Regio 2014-2020, in Bistrita-Nasaud. Cele mai mari sume, atrase de Consiliul Judetean!Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest anunta atingerea unui numar rotund si consistent de contracte de finantare semnate prin REGIO (Programul Operational Regional) 2014-2020, si anume 204. Valoarea totala a acestor contracte de finantare semnate in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se apropie de 2 miliarde lei, mai exact 1,96 miliarde, iar valoarea totala nerambursabila este de 1,76 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al ADR Nord-Vest.

La nivel regional, mai mult de jumatate dintre

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Rasunetul ]

Patru cavaleri ai scrisului maghiar din Transilvania, la Bibliteca Judeteana G. Cosbuc

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 14:25

Patru cavaleri ai scrisului maghiar din Transilvania, la Bibliteca Judeteana G. CosbucIn organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Biblioteca Judeteana "G. Cosbuc", a Ligii Scriitorilor Maghiari din Transilvania si a Asociatiei Culturale a Maghiarilor din Transilvania, filiala Bistrita, in sala "Gavril Scridon" a Bibliotecii Judetene "G. Cosbuc" din Bistrita, a avut loc o intalnire de spirit si de suflet cu patru cavaleri ai scrisului maghiar din Transilvania, din Cluj-Napoca, membri ai Ligii Scriitorilor Maghiari din Transilvania.

Au fost prezenti la intalnirea cu

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Rasunetul ]

Pictori, cu dulcele taram al tacerii, pe simezele Art C14

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 14:25

Pictori, cu dulcele taram al tacerii, pe simezele Art C14O sensibila si elocventa activitate plastica s-a derulat la Galeria Atelier Art C14 din Bistrita, printr-o deosebita si relevanta expozitie de pictura, cu un titlu semnificativ si lamuritor "Dulcele taram al tacerii".

La aceasta vasta expozitie expun artistii plastici, cu selectii din lucrarile elaborate, in numar de 12, o grupare cunoscuta si formata din Alina Firica, Maria Stoian, Mihaela Ganta, Liviu Acasandrei, Mirela Orban, Bianka Brici Kerekes, Simona Bucsa, Cornelia Tersanszki, Iolanda

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Box feminin. Dana Borzei si Cristina Cosma, la Europenele Under 22

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 11:30

Box feminin. Dana Borzei si Cristina Cosma, la Europenele Under 22Municipiul Targu Jiu devine capitala boxului european in perioada 25 martie - 1 aprilie, interval in care cei mai buni boxeri cu varste de sub 22 de ani vor lupta pentru un loc pe podium.

Valentin Vranceanu, antrenorul coordonator al lotului national, a anuntat lotul care va reprezenta Romania la Campionatul European de box Under 22. Este vorba despre 10 sportivi si 6 sportive, dintre care doua pugiliste sunt de la Bistrita.

Astfel, in ring, la categoria 60 kg

Sport / stiri Sport9 vizite[ Rasunetul ]

Radu Moldovan despre finantarile din sport: Eu cred ca daca nu furi, Dumnezeu iti poarta de grija, iar eu nu fur!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 11:27

Radu Moldovan despre finantarile din sport: Eu cred ca daca nu furi, Dumnezeu iti poarta de grija, iar eu nu fur!Presedintele Radu Moldovan a vorbit intr-un interviu si despre cum a reusit sa finanteze handbalul feminin si cum vede viitorul fotbalului bistritean.

Moldovan spune ca nu a cerut solutii miraculoase de la juristii si economistii din Consiliul Judetean: " Le-am spus sa vina cu propuneri viabile, sa mearga pe la tot felul de cluburi pentru a intelege cum se finanteaza aceste structuri sportive. Asa s-a nascut ideea acestui club sportiv public si, unde, cheltuielile se fac aceleeasi legi care

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Rasunetul ]

NASAUDEANCA ANA GHERMAN, REPREZENTANTA FEMEILOR LA ISTORICA ADUNARE DE LA ALBA IULIA

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 11:26

NASAUDEANCA ANA GHERMAN, REPREZENTANTA FEMEILOR LA ISTORICA ADUNARE DE LA ALBA IULIANasaudeanca Ana Gherman, nascuta la data de 13 noiembrie 1882, fiica Victoriei si a lui Emil Filipan, medicul cercual si scolar din localitate, a fost o femeie culta care a parasit statutul de decor de interior, dobandindu-si un altul, uman si progresist, incadrandu-se in lupta maselor pentru progres si unitate nationala, alaturi de alte femei din tinutul nostru, printre care amintim pe Maria Onisor, cu care a participat in delegatia reprezentantilor sau deputatilor judetului nostru la Adunarea

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Rasunetul ]

Radu Moldovan pune capat speculatilor: Nu cred ca voi candida pentru primaria Bistrita, dar PSD este pregatit si va castiga orice fel de alegeri!!!

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 05:29

Radu Moldovan pune capat speculatilor: Nu cred ca voi candida pentru primaria Bistrita, dar PSD este pregatit si va castiga orice fel de alegeri!!!Presedintele Consiliului Judetean dar si al PSD Bistrita-Nasaud a vorbit astazi in cadrul unui interviu si despre viitorul sau politic. Intrebarile noastre au vizat relatia sa cu PSD si stanga romaneasca, cu mai multi colegi din partid dar si posibilitatea discutata in mediile politice ca Radu Moldovan sa fie candidatul PSD la primaria Bistrita la alegerile locale din vara anului 2020.

PSD BN, o organizatie puternica

Presedinte al PSD Bistrita-Nasaud de 10 ani, Radu Moldovan recunoaste ca

Life Show / stiri Actualitate1 vizite[ Rasunetul ]

Identitatea nationala prin prisma modernitatii

Marti, 20 Martie 2018, ora 17:25

Identitatea nationala prin prisma modernitatiiIn sistematica filosofica a profesorului Andrei Marga - inceputa cu reelaborarea teoriei sensului, a rationalitatii, a metodologiei si argumentarii, continuata cu monografii de ganditori si teme , cu teoria modernitatii, cu teoria societatii actuale, cu teoria relatiilor internationale, cu filosofia dreptului, cu analize curente si programe reformatoare - a intrat recent tema identitatilor. Rezultatul major il avem in fata - cartea Identitate nationala si modernitate (Editura Libris Editorial,

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Rasunetul ]

Referendumul de la Sangeorz Bai mai asteapta inca o decizie a instantei de judecata. Vezi ce spune prefectul Ovidiu Frent!

Marti, 20 Martie 2018, ora 17:03

Referendumul de la Sangeorz Bai mai asteapta inca o decizie a instantei de judecata. Vezi ce spune prefectul Ovidiu Frent!Tribunalul Bistrita-Nasaud a respins cererea de suspendare a Referendumului de la Sangeorz Bai formulata de primarul Traian Ogagau, documentul fiind facut in nume propriu. Cu toate acestea, Institutia Prefectului nu poate misca inca nimic, data fiind existenta unei alte actiuni in instanta prin care se cere anularea respectivului ordin si care nu are stabilita o data de judecata. Informatia este confirmata de prefectul Ovidiu Frent: " Da, am vazut si eu hotararea Tribunalului Bistrita-Nasaud,

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Rasunetul ]

Eveniment ! FLORIN FLAMAND - 50 ani de activitate culturala in slujba folclorului romanesc

Marti, 20 Martie 2018, ora 16:59

Eveniment ! FLORIN FLAMAND - 50 ani de activitate culturala in slujba folclorului romanescConsiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud

prin

Serviciul de Conservare, Cercetarea, Protejarea si Promovarea Culturii Traditionale si Multimedia

Asociatia Folclorica "Esapinarii" Susenii Bargaului

in colaborare cu

Primariile comunelor Josenii Bargaului, Prundu Bargaului, Susenii Bargaului, Tiha Bargaului,

organizeaza:

FLORIN FLAMAND - 50 ani de activitate culturala

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Rasunetul ]

Bistritzer Burg Dog Show 2018, la Viisoara, in acest sfarsit de saptamana!

Marti, 20 Martie 2018, ora 14:26

Bistritzer Burg Dog Show 2018, la Viisoara, in acest sfarsit de saptamana!Cei mai frumosi caini vor fi alesi in acest sfarsit de saptamana la Bistrita, in cadrul unei expozitii complexe, intitulata Bistritzer Burg Dog Show 2018. Evenimentul este organizat de Asociatia Chinologica Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Primaria municipiului Bistrita.
Expozitia de la Bistrita, apreciata de numerosi crescatori si proprietari de caini care au participat la

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Rasunetul ]

Cultura si Civilizatie la Bistrita, lansarea unei noi carti pentru ciclul liceal

Marti, 20 Martie 2018, ora 14:25

Cultura si Civilizatie la Bistrita, lansarea unei noi carti pentru ciclul licealJoi, 22 martie 2018, de la ora 15.00, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud gazduieste lansarea manualului "Cultura si Civilizatie la Bistrita - carte pentru ciclul liceal"- proiect finantat de Primaria Municipiului Bstrita prin finantare nerambursabila alocata de la bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2017.

Potrivit autorilor Vasile Duda, Corneliu Gaiu si Gunter Klein, pe parcursul celor 38 de capitole, care cuprind o selectie de texte istorice sau scrise de istorici despre Bistrita,

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

In Cenaclul George Cosbuc, POEZIA - pe ordineade zi!

Marti, 20 Martie 2018, ora 14:25

In Cenaclul George Cosbuc, POEZIA - pe ordineade zi!Cu prilejul Zilei Mondiale a Poeziei, miercuri, 21 martie a.c., ora 18, Cenaclul George Cosbuc din Bistrita organizeaza, in cadrul intalnirilor lunare, la Casa de Cultura a Sindicatelor, Bistrita, o dezbatere pe tema statutului/

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Rasunetul ]

Aproape 100 de bistriteni s-au inscris in Programul Tomate 2018!

Marti, 20 Martie 2018, ora 11:28

Aproape 100 de bistriteni s-au inscris in Programul Tomate 2018!Nu mai putin de 97 de producatori agricoli si-au depus la sediul Directiei pentru Agricultura Bistrita-Nasaud actele necesare in vederea acordarii ajutorului de minimis in cadrul schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate", ne-a declarat directorul executiv Ioan Nutu Tabara. Pentru anul 2018, resursele financiare la nivel national necesare aplicarii schemei sunt de 183 de milioane lei, echivalentul sumei de 40 de milioane euro.

Business / stiri Business2 vizite[ Rasunetul ]

IN SPIRIT TRADITIONAL

Marti, 20 Martie 2018, ora 11:26

IN SPIRIT TRADITIONALTraditia - spune dictionarul - este mostenirea de obiceiuri, datini, care se transmit prin viu grai, din generatie in generatie si constituie o trasatura specifica a unui popor, sau a unui grup (obicei, uzanta, datina).

Si romanii ca popor si-au format traditiile lor legate de limba, port, credinta. In decursul veacurilor, de cand exista, poporul nostru si-a transmis obiceiuri, datini legate de munca si natura ce l-a inconjurat, de comportament in societate, de credinta in Dumnezeu.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Rasunetul ]

SURPRIZE... SURPRIZE!

Marti, 20 Martie 2018, ora 11:26

SURPRIZE... SURPRIZE!Dupa ce am rasfoit paginile ziarului nostru din 14 martie, am dedus ca buna noastra colaboratoare, scriitoarea si pictorita VIRGINIA BRANESCU, impreuna cu Domnul Nicu se lupta sa rezolve ecuatia 10x9=X, adica sa gaseasca necunoscuta X. Ecuatia a fost rezolvata si de universitarul clujean Ieronim Martian, la origine mintioan, Dan Popescu din Rodna si Dora Alina Romanescu din Rebra, stabilita la Mangalia, cat si redactia ziarului.

Ca un om cu idei, ca de fapt asa ma caracterizeaza artista

Life Show / stiri Life Show8 vizite[ Rasunetul ]

Un bistritean a ramas fara un rinichi. Citeste intreaga poveste!

Marti, 20 Martie 2018, ora 08:03

Un bistritean a ramas fara un rinichi. Citeste intreaga poveste!Cunoscut ca unul din primii antreprenori in turism, construind celebrul hotel "Stefan", Stefan Milu, 63 de ani, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita dupa ce a aflat ca are o piatra la rinichi. Dupa o operatie de sase ore, Milu a scapat de piatra dar a ramas si fara un rinichi. El spune ca i-a oferit doctorului 2.700 de lei, dar si un ceas de peste 400 de euro. Medicul acuzat si conducerea spitalului spun ca se face o verificare interna in acest caz.

Potrivit celor spuse de Stefan

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Rasunetul ]

Turneul de primavara al Ligii Scriitorilor Maghiari din Transilvania, la Bistrita

Marti, 20 Martie 2018, ora 05:26

Turneul de primavara al Ligii Scriitorilor Maghiari din Transilvania, la BistritaConsiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud va invita marti, 20 martie 2018, ora 17:00, in Sala de conferinte a Bibliotecii (Bistrita, str. Alexandru Odobescu, nr. 11), la evenimentul cultural "Carti, meleaguri. 10 directii ale Rozei

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Rasunetul ]

Scoala Populara de Arte Bistrita, eveniment la Cluj

Luni, 19 Martie 2018, ora 17:03

Scoala Populara de Arte Bistrita, eveniment la ClujScoala Populara de Arte Bistrita a fost invitata, saptamana trecuta, sa sustina un spectacol in cadrul Festivalului "Pentru ca e primavara!", aflat la cea de-a X-a editie si organizat de Scoala Populara de Arte "Tudor Jarda" Cluj-Napoca. Acest festival este inclus in proiectul "100 - Centenarul Romaniei", proiect in care sunt cuprinse scoli populare aflate la o distanta de aproximativ 100 km de Cluj-Napoca. Este vorba despre scolile de arta populara din Bistrita, Zalau, Targu Mures si Alba

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Rasunetul ]

Bazna si Mangalita, in Bistrita-Nasaud. Peste 200 de crescatori inscrisi, doar 17 furnizori de purcei

Luni, 19 Martie 2018, ora 16:57

Bazna si Mangalita, in Bistrita-Nasaud. Peste 200 de crescatori inscrisi, doar 17 furnizori de purceiPana in data de 15 aprilie, la Directia pentru Agricultura Bistrita-Nasaud se pot inscrie in Programul de dezvoltare a raselor de suine romanesti in regim traditional, Bazna si Mangalita, furnizorii de purcei, crescatorii de porci, impreuna cu procesatorii.

Directia pentru Agricultura Bistrita-Nasaud a dat publicitatii lista procesatorilor de porci din rasele Bazna si Mangalita. Din pacate, deocamdata, niciunul nu este din judetul nostru. Pe lista procesatorilor figureaza patru societati din

Business / stiri Business4 vizite[ Rasunetul ]

Deputatul Daniel Suciu nu renunta la primaria Sangeorz Bai: Imi doresc o noua candidatura!!!

Luni, 19 Martie 2018, ora 12:03

Deputatul Daniel Suciu nu renunta la primaria Sangeorz Bai: Imi doresc o noua candidatura!!!Fostul candidat al PSD la fotoliul de primar al orasului Sangeorz Bai, deputatul Daniel Suciu a confirmat ca este decis sa isi asume o noua candidatura la primaria acestui oras in vara anului 2020, atunci cand sunt programate alegerile locale.

Acum, lider al grupului PSD din Camera Deputatilor, Daniel Sucuiu a spus ca este profund nemultumit de bugetul pe care actuala administratie locala l-a acordat investitiilor. El a apreciat ca sumele pe care le-a vazut in proiectul de buget sunt doar bani

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Rasunetul ]

Fondistii Petrica Hogiu si Alin Cioanca, pe podium in Cupa Balcanica din Bulgaria

Luni, 19 Martie 2018, ora 11:30

Fondistii Petrica Hogiu si Alin Cioanca, pe podium in Cupa Balcanica din BulgariaIn acest sfarsit de saptamana, statiunea Bansko a gazduit o noua etapa a Cupei Balcanice la schi fond, sportivii de la CSM Bistrita reusind din nou sa urce pe podium.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Rasunetul ]

Atletism. Sebastian Tomoiaga, campion national!

Luni, 19 Martie 2018, ora 11:30

Atletism. Sebastian Tomoiaga, campion national!Etapa finala a Campionatelor Nationale indoor rezervate juniorilor 3 s-a desfasurat, in acest sfarsit de saptamana, in arena din Bacau.
O performanta excelenta a obtinut Sebastian Gregory Tomoiaga de la

Sport / stiri Sport4 vizite[ Rasunetul ]

Din Sangeorz Bai, Ioan Algeorge livreaza anual peste 10.000 pomi fructiferi

Luni, 19 Martie 2018, ora 11:28

Din Sangeorz Bai, Ioan Algeorge livreaza anual peste 10.000 pomi fructiferiLa Sangeorz Bai, pomii fructiferi prind radacini, o pasiune a devenit o afacere rentabila, decenta. Ioan Algeorge si-a amenajat o suprafata de teren destinata producerii de material saditor pomicol. E o adevarate uzina sub cerul liber, cu o tehnologie simpla, cu costuri nu prea mari, dar investind pasiunea afacerea a prins, an de an, radacini sanatoase. "Pentru producerea materialului saditor pomicol, imi spune Algeorge, trebuie sa dispui de teren adecvat, de seminte si samburii pe care-i

Business / stiri Business2 vizite[ Rasunetul ]

UN NASAUDEAN, SECRETAR AL ADUNARII DE LA ALBA IULIA-LAURENTIU OANEA

Luni, 19 Martie 2018, ora 11:26

UN NASAUDEAN, SECRETAR AL ADUNARII DE LA ALBA IULIA-LAURENTIU OANEAAbsolventul Liceului Graniceresc din Nasaud, a intrat cu forte noi pe scena istoriei, facand carare prin Carpati la risc, spre a ajunge la Iasi, unde se aflau inca din octombrie 1918, organele centrale politice ale Romaniei. Amanunte despre faptele lui de eroism sunt redate de istoricul-scriitor, fiu al judetului nostru, Vasile Netea, care a spus: "primul emisar trimis la Iasi, in urma unei consfatuiri avute cu carturarii ardeleni, Al. Vaida-Voievod si Teodor Mihali, fruntasi romani de la Dej,

Life Show / stiri Life Show7 vizite[ Rasunetul ]

Liga a IV-a in pragul imploziei: Dinamo Uriu, a treia echipa care isi anunta retragerea din campionat

Luni, 19 Martie 2018, ora 05:30

Liga a IV-a in pragul imploziei: Dinamo Uriu, a treia echipa care isi anunta retragerea din campionatPresedintele asociatiei sportive "Dinamo" din Uriu, Adrian Grosan ne-a confirmat in aceasta seara faptul ca este decis sa retraga echipa pe care o finateaza dar la care si joaca din campionatul ligii a IV-a din Bistrita-Nasaud.

Grosan spune ca echipa sa a fost mai tot timpul defavorizata de sefii de la Asociatia Judeteana de Fotbal, cat mai ales de Comisia Judeteana de Arbitri. Ultimul exemplu prezentat de Adrian Grosan este cel al partidei din aceasta

Sport / stiri Sport2 vizite[ Rasunetul ]

Cupa Bistrita la tenis de masa, la final. Viceprimarul Cristian Niculae: Succes pe calea grea a sportului de performanta!

Duminica, 18 Martie 2018, ora 21:29

Cupa Bistrita la tenis de masa, la final. Viceprimarul Cristian Niculae: Succes pe calea grea a sportului de performanta!Punct final in cea de a XX-a editie a Cupei Bistrita la tenis de masa, in memorian Gheorghe Bozga, competitie cu participare internationala, la startul careia s-au aliniat 252 de sportivi din Israel, Italia, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Ucraina, Serbia, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova si Romania.

In competitia pe echipe, Ucraina a castigat trei titluri, la minicadete, minicadeti si cadeti. Farul Constanta a cucerit titlul pe echipe la cadete, CSM Buzau s-a impus in concursul juniorilor,

Sport / stiri Sport16 vizite[ Rasunetul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
"OSTERMARKT" - TARG DE PASTI 2018
Primaria Municipiului Bistrita, Palatul Culturii Bistrita, Forumul Democrat German Bistrita si ...
(FOTO) Doi soti din Moisei, in soc hipotermic dupa ce au plonjat cu masina in raul Salauta, la Fiad
In drumul spre casa, un cuplu din comuna maramureseana Moisei a trecut, duminica dimineata, prin ...
Duminica se reia si Liga a V-a, cu meciurile seriei 1. Derby la Feldru, cu Rebrisoara
Pe 18 martie, de la ora 15.00, se repune in miscare si Liga a V-a, cu meciurile etapei a 11-a din ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor