Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.479 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

288.621 de buletine de vot tiparite pentru Bistrita-Nasaud

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 11:05

288.621 de buletine de vot tiparite pentru Bistrita-NasaudNumarul alegatorilor la data de 14 octombrie 2014, potrivit operatiunilor curente efectuate la nivelul primariilor in Registrul electoral si datelor furnizate de catre Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si de catre Directia Generala de Pasapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne:

total alegatori inscrisi in listele electorale permanente - 262.104;

total alegatori posesori de carti de identitate - 237.452.
Numarul sectiilor de votare organizate la nivelul intregului judet - 313, din care:

- 57 sectii de votare in municipiul Bistrita;

- 26 sectii de votare in orase;

- 230 sectii de votare in comune.

In vederea aducerii la cunostinta publica a delimitarii si numerotarii fiecarei sectii de votare pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala din judetul Bistrita-Nasaud, s-au tiparit si distribuit 725 publicatii, respectiv 125 de exemplare pentru municipiul Bistrita, 65 pentru orase si 535 exemplare pentru comune.

Pentru judetul Bistrita-Nasaud au fost tiparite, la Regia Autonoma Monitorul Oficial Bucuresti, 288.621 de buletine de vot. Numarul de timbre autocolante repartizate judetului Bistrita-Nasaud este de 261.404 bucati.

Bugetul repartizat de catre Ministerul Afacerilor Interne institutiei prefectului pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru presedintele Romaniei din anul 2014 este de 2.077 mii lei din care:

- 1.600 mii lei Titlul I - Cheltuieli de personal;

- 467 mii lei ...

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Peste 500 de nasaudeni stau fara apa si canalizare de trei zile. Nemultumirile sunt cu atat mai mari cu cat administratorul retelelor de apa, SC Aquabis SA, se chinuie de luni dimineata sa gaseasca defectiunea

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 13:09

Peste 500 de nasaudeni stau fara apa si canalizare de trei zile. Nemultumirile sunt cu atat mai mari cu cat administratorul retelelor de apa, SC Aquabis SA, se chinuie de luni dimineata sa gaseasca defectiuneaLocatarii blocurilor din zona strazii Miron Cristea s-au trezit fara apa potabila si fara canalizare inca de luni dimineata. Pe la ora 5.00, s-a intimplat evenimentul, isi amintesc oamenii. De atunci au trecut deja trei zile, dar apa nu a revenit la robinete sau in grupurile sociale.

Dupa doua zile, a inceput sa se simta mirosuri pestilentiale de la bai, moment in care, au fost anuntate autoritatiile, dar si pe cei de la SC Aquabis SA. Potrivit celor spuse de unul din presedintii de asociatie de locatari din zona afectata de defectiune, Vasile Cleja, iritarea si nemultumirea cetatenilor este si consecinta faptului ca angajatii firmei care administreaza retelele de apa nu a reusit sa gaseasca defectiunea decat dupa indelungi cautari si cu pretul distrugerii unor portiuni de asfalt.

Vizibil afectati de lipsa apei potabile, cat mai ales a canalizarii si a apei pentru spalat, locatarii de pe strada Miron Cristea acuza ineficienta administratorului de retea. Astfel, Viorel Grama, unul din locatarii afectati de lipsa apei, ne-a spus ca mirosul si mizeria din jur incep sa devina agasante.

Un alt presedinte de asociatie, Mihai Cocos ne-a marturisit ca situatia este periculoasa, existand pericolul izbucnirii unei epidemii,consecinta a nefunctionarii sistemului de canalizare si a acumularii de dejectii umane.

Prezent la fata locului, primarul orasului Nasaud, Mircea Romocea a confirmat faptul ca cei de la Aquabis au localizat defectiunea si spera ca in cel mai scurt timp ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Concert in amintirea lui Stefan Ruha

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 11:06

Concert in amintirea lui Stefan RuhaLa Sinagoga a avut loc marti, de la ora 19.00, concertul "In memoriam Stefan Ruha (1931-2004)", organizat de Consiliul Judetean si Centrul Judetean pentru Cultura, in parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrita.

In deschidere, directorul Centrului Judetean pentru Cultura, dr. Gavril Tarmure, a facut o densa prezentare a carierei marelui violonist Stefan Ruha, nascut la Carei in 1931 si laureat al prestigioaselor premii: "George Enescu" (Bucuresti), Ceaikovski (Moscova) si Jacque Thibaud (Paris). La 33 de ani a devenit "Artist Emerit" al Republicii Populare Romane "pentru merite deosebite in activitatea desfasurata in domeniul teatrului, muzicii, artelor plastice si cinematografiei".

"Stefan Ruha era un spirit transilvanean si european in cel mai bun sens, tratandu-si cu egala noblete apropiatii fie ca erau de etnie romana, maghiara, germana, evreiasca sau tiganeasca", a spus dr. Tarmure, editorul a doua volume despre viata si activitatea artistului, aparute sub semnatura Mirelei Capata si constituind lucrarea de doctorat a autoarei.

Concertul a fost sustinut de Mirela Capata - vioara, Ecaterina Botar - orga si Ilse L. Herbert - violoncel, comentariile Mirelei Capata amintindu-l des pe Ruha si felul cum interpreta anumite piese din programul cuprinzand: F.M. Veracini - "Largo", G. Pugnan - "Largo espressivo", A. Corelli - Sonata op. 5, nr.1 "Da chiesa", J. Massenet - "Meditation Thais", S. Rahmaninov - "Vocaliza", T. Albinoni - "Adagio", A. Corelli - Sonata op. 5 ...

Life Show / concert10 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Beclean: Se finalizeaza bazinul scolar de inot

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 00:09

Beclean: Se finalizeaza bazinul scolar de inotLucrarile la bazinul scolar de inot din orasul Beclean, continua intr-un ritm sustinut si in aceasta toamna, astfel incat investitia sa fie finalizata cat mai curand, pentru ca atat elevii beclenari, cat si alti iubitori ai sporturilor acvatice din oras sa se poata bucura de ea.

Dupa lucrarile din ultimele luni, cladirea bazinului cu intreaga sa structura si de asemenea bazinul sunt conturate, iar in aceasta perioada se lucreaza la finisaje si amenajarile exterioare ( parcari, spatii verzi si calea de acces), astfel incat receptia finala a acestei mari investitii din orasul Beclean sa poata fi facuta intr-un termen cat mai scurt.

Conform proiectul intocmit, bazinul de inot de la Liceul Agricol din Beclean va avea o latime de 12,5 metri, 25 metri lungime si pana la 1,80 metri adancime. Acesta va putea fi folosit nu doar de elevi, ci si de alti tineri ( dupa orele de curs) sau alte persoane interesate din oras. Intrarea pentru cei din afara liceului se va face contra cost, astfel incat din sumele adunate sa poata fi acoperite o parte din cheltuielile necesare intretinerii si functionarii bazinului.

Sport / stiri Sport18 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sangeorz Bai: Gaura de 800 de mii de lei la bugetul local

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 00:08

Sangeorz Bai: Gaura de 800 de mii de lei la bugetul localRoland Venig: "Scandalul financiar mi-a afectat imaginea publica"

" Nu a fost deloc simplu, nici pentru admimnistratia orasului, cat mai ales pentru mine, pemntru imaginea mea care a ajuns jos, dar jos de tot. Degeaba le spui oamenilor ca lucrurile se vor remedia, ca nu e vina expresa a administratiei si primarului Venig, ca altii trebuiau sa isi faca treaba. Nu, oamenii spun ca te-am ales sa faci treaba. Nu poti, mergi acasa", isi varsa naduful Roland Venig.

Primarul Venig spune ca bugetul orasului Sangeorz-Bai s-a ales cu o gaura de 800 de mii de lei: " Vom recupera acesti bani, am dat statul in judecata, doar ca banii ii vom vedea in transe si, probabil, nu chiar pe toti, dar a fost nedrept ce s-a intamplat primariei orasului Sangeorz Bai", a explicat Roland Venig.

Ce s-a intamplat la Sangeorz-Bai?

Reamintim faptul ca investitiile din orasul-statiune au fost blocate in 2013 , dupa o corectie financiara aplicata proiectului "Dezvoltarea infrastructurii de turism balnear pentru sporirea atractivitatii Regiunii Nord-Vest (Turda - Sangeorz-Bai), cofinantat prin Programul Operational Regional 2007-2013.

"In acest an, aici nu s-a intamplat nimic. Am renuntat la toate evenimentele culturale mai importante si ne-am axat pe iluminat public, salarii, indemnizatiile persoanelor cu handicap. (...) La primarie, avem restante la doua salarii si, daca ne ajuta Dumnezeu, vom avea si la al treilea", spunea intr-o emisiune la AS TV Roland Venig.

El a explicat in emisiunea ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Afisul electoral cu Victor Ponta continua sa agite spiritele la Runcu Salvei

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 13:11

Afisul electoral cu Victor Ponta continua sa agite spiritele la Runcu SalveiCunoscuta ca fiind o localitate in care animozitatiile politice care rabufnesc periodic prin diferite acuzatii si "besteliri", comuna Runcu Salvei cunoaste in aceste zile o noua recrudescenta.

Gazul pe foc este pus de catre un afis electoral al candidatului PSD la prima functie in stat, Victor Ponta, reclama electorala care troneaza de fix sapte zile pe gardul bisericii ortodoxe, in vecinatatea Monumentului Eroilor.

"Blasfemia este strigatoare la cer! Lacasurile sfinte nu sunt locuri unde sa se faca politica insa, iata, ca social-democratii nu mai au pic de respect fata de aceasta lege a firii, fata de inaintasi ori cetateni! Este o agresiune fara precedent!", a tunat luni primarul Anchidim Pavelea, edil care ne-a explicat ca anomalia este cu atat mai mare cu cat ea troneaza de o saptamana. "In acest interval de timp au fost ploi, afisul era gata sa cada, insa maini necunoscute l-au relipit la loc. Acum, din bun simt, astept ca acele persoane care au pus-o acolo sa ia poza electorala si a o lipi acolo unde ii e locul: pe afisajul electoral, conform legii", a continuat sa-si verse naduful Pavelea. Potrivit primarului, "fapta va avea efect de bumerang in randul electoratului, lucru ce se va oglindi in rezultatele celor doua tururi de scrutin".

Personalitati / Victor Ponta36 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Tabara Valea Vinului - restituiri culturale

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 13:11

Tabara Valea Vinului - restituiri culturaleIncepand de joi, 23, si pina duminica, 26 octombrie, la Valea Vinului, Rodna, pensiunea "Bradul" vare loc Tabara culturala "Realism Magic" 2014. Tema acestei editii, "Casa Scriitorilor *personaj cultural*", se inscrie in seria de evenimente anuale organizate de ASIC Bistrita si partenerii traditionali, cu scopul recuperarii culturale a unuia dintre cele mai vechi branduri turistice ale judetului Bistrita-Nasaud.

Participa: artistii plastici Mircea Mocanu, Maria Gliga, Cristina Trif, Alexandru Gavrilas, Marian Coman si scriitorii: Alexandru Uiuiu, Florica Dura, George Tara, George Vasile Dancu si Mircea Malut.

Cunoscuta drept "Statiunea Scriitorilor", locatia de la Valea Vinului este mentionata ca destinatie turistica incepand cu finalul secolului XVIII. Moda turismului de vizitare a izvoarelor cu ape minerale si tratamentul prin consumarea dozata a apelor terapeutice, situate inainte si dupa Rodna, a fost adusa in zona Bistritei si Nasaudului prin intermediul militarilor din Regimentul de Granita 2 Nasaud, din Imperiu: adica din Austria. Vizitarea izvoarelor de la Donbath si Valea Vinului a luat amploare dupa ce drumul de pe Valea Somesului a fost reparat si consolidat. In primii ani de dupa militarizare, nenumarate poduri si podete, pe toata Valea Rodnei, au fost reparate, si altele au fost construite de la zero, accesibilizand astfel zona, care devenise prospera. Romani si straini parcurgeau distanta de la Bistrita sau Nasaud, ore in sir, cu carutele, pentru a ajunge ..

Life Show / stiri Life Show12 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Consiliul Judetean a inceput reabilitarea DJ 172 H: Matei-Fantanele

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 13:10

Consiliul Judetean a inceput reabilitarea DJ 172 H: Matei-FantaneleEste vorba de o investitie de peste 13,5 milioane de le, fiind vorba de amenajarea si consolidarea

drumului judetean 172H, Matei-Fantanele-DJ 151. Finantarea pentru aceasta investitie a fost asigurata din bugetul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si de Guvernul Romaniei prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala. Lungimea totala a tronsonului de drum este de 11,5 kilometri.

La finalul inspectiei, Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan a declarat: A fost o promisiune a mea, inca din anul 2012, ca voi face tot posibilul pentru ca oamenii din Fantanele sa aiba acces la asfalt pana in anul 2016. Ma bucur ca am reusit sa aduc acest termen mai aproape si cu toate ca este vorba de o investitie substantiala, eu unul consider ca fiecare leu investit pentru a face mai buna viata oamenilor, este o ivestitie care merita!

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Ecologistii" lui Tariceanu au impanzit judetul cu bannere mincinoase

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 16:08

"Ecologistii" lui Tariceanu au impanzit judetul cu bannere mincinoaseSimpatizantii candidatului independent Calin Popescu Tariceanu sfideaza legea alegerilor prezidentiale, dar si legea partidelor politice prin mai multe materiale electorale menite sa induca in eroare alegatorii.

Astfel, bannere instalate in localitati din Bistrita-Nasaud, printre care Sangeorz-Bai, Bistrita sau Chiuza contin mesaje sfidatoare si profund mincinoase gen: "Liberalii din ...voteaza Calin Popescu Tariceanu". Aceasta, in conditiile in care candidatul cu pricina nu are nicio legatura cu Partidul National Liberal, participa la cursa electorala ca independent si are calitatea de presedinte al Partidului National al Mediului, formatiune politica ce nu are nici statut, nici platforma liberala.

Partidul National Liberal si Alianta Crestin Liberala va solicita Biroului Electoral Judetean inlaturarea acestor materiale si isi rezerva dreptul de a actiona in instanta pe cei responsabili de aceasta tentativa de a insela electoratul.

Atragem atentia ca cei care voteaza cu candidatul Calin Popescu Tariceanu in turul 1 il sustin, in realitate pe Victor Ponta si Partidul Social Democrat si nicidecum liberalismul.

Singurul candidat liberal din actuala cursa prezidentiala este presedintele Partidului National Liberal si co-presedinte ACL, Klaus Iohannis.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ploi, vant si vreme rece, incepand de joi noaptea

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 16:08

Ploi, vant si vreme rece, incepand de joi noapteaO mare parte a judetului nostru este vizata de Codul Galben emis, miercuri, de Administratia Nationala de Meteorologie.

Astfel, incepand de joi noaptea, ora 23.00, pana vineri noaptea, aceeasi ora, se vor inregistra, pe mai mult de jumatate din teritoriul judetului (ca, de altfel, pe arii extinse de pe intreg cuprinsul tarii), ploi insemnate cantitativ, precipitatii mixte, intensificari ale vantului si o racire accentuata a vremii.

"In toate zonele de munte si de deal se vor cumula cantitati de peste 20 - 25 l/mp si izolat peste 40 - 50 l/mp. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50 - 60 km/h. In a doua parte a noptii de joi spre vineri (23/24 octombrie) si in cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in Carpatii Orientali si in jumatatea de nord a Moldovei. Trecator va ninge si pe crestele celorlalte masive montane", potrivit ANM.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Instantele bistritene primesc vizitatori

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 13:09

Instantele bistritene primesc vizitatoriTribunalul Bistrita-Nasaud si Judecatoria Bistrita organizeaza vineri, intre orele 9.00 - 14.00, "Ziua Usilor Deschise", marcand prin aceasta, in avans, "Ziua Europeana a Justitiei Civile", care se sarbatoreste anual in data de 25 octombrie.

Actiunea le ofera bistritenilor ocazia de a afla de aproape cum lucreaza Justitia. Accesul se va face pe baza documentelor de identitate. "Persoanelor interesate de acest eveniment li se va asigura sprijinul necesar pentru a vizita instantele si pentru a intelege mecanismele acestora, urmand a li se furniza explicatii privitoare la circuitul dosarelor in instanta si informatii despre etapele unui proces", potrivit unui comunicat al Tribunalului Bistrita-Nasaud.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Calin Popescu Tariceanu, invitat la Ziua Recoltei in Sanmihaiul de Campie

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 02:05

Calin Popescu Tariceanu, invitat la Ziua Recoltei in Sanmihaiul de CampieVizita prezidentiabilului Calin Popescu Tariceanu in judetul Bistrita-Nasaud va incepe in comuna Romuli, punctul culminant al acesteia fiind programat sa aiba loc in comuna Sinmihaiul de Campie. Decizia luata de organizatorii vizitei nu este deloc intamplatoare, Sinmihaiul de Campie si patru sate apatinatoare, Salcuta, Stupini, Zoreni si Brateni, cunoscand o dezvoltare fara precedent in cei doi ani de mandat al primarului Ioan Mate, sustinator al lui Tariceanu.

Astfel, dupa ce in primele luni de mandat a reusit asfaltarea unor spatii din jurul primariei dar si a unei parcari, acum a venit randul unui grup social si o baie situata in interiorul primariei. De asemenea, Mate ne-a spus ca a terminat deja prima sala de sport din istoria acestei comune. " A venit randul apei potabile", a precizat Ioan Mate la finele lui 2012. La ora actuala, proiectul de alimentare cu apa din izvoarele de coasta s-a materializat in Salcuta si Brateni, urmand ca in doar cateva zile sa inceapa lucrarile de aductiune in Stupini si Zoreni: " V-am spus doar ca e doar o chestiune tehnica - in aceasta zona, izvoarele de coasta au debitul mai mare, asa ca lucrarile au mers repede si putem acoperi toate nevoile", explica Ioan Mate.

Edilul comunei Sanmihaiu de Campie ne-a mai spus ca in proiect sunt cuprinse si instalatile de clorinare dar si toate cele necesare pentru ca viitoarea infrastructura de apa sa fie functionabila. Cei 2,8 milioane de lei necesari implementarii proiectului au venit prin OG ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primarul Pavelea Anchidim: " PSD nu mai are nimic sfant, lipind afise cu Ponta pe gardul Bisericii!"

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 00:10

Primarul Pavelea Anchidim: " PSD nu mai are nimic sfant, lipind afise cu Ponta pe gardul Bisericii!"Dupa ce a incalcat legea furand startul campaniei electorale, PSD depaseste acum orice limita. Mai multe afise electorale cu Victor Ponta au fost lipite tocmai pe gardurile bisericilor. Un astfel de caz a fost semnalat in comuna Runcu Salvei.

Biserica este un loc unde nu ar trebui sa se faca politica. Acest lucru nu este insa inteles de cei din staff-ul de campanie a lui Victor Ponta, care incalca legea dar si regulile minime de moralitate. In comuna Runcu Salvei, au fost lipite afisele electorale cu Victor Ponta pe gardul Bisericii din localitate. Afisele au fost lipite tocmai langa un monument ridicat in memoria eroilor cazuti in cele doua Razboaie Mondiale.

Gestul celor care au lipit afisele este cu atat mai condamnabil cu cat panoul de afisaj electoral este la doar cativa metri de acel loc. "Este pentru prima data cand un partid politic lipeste afise pe gardurile bisericii, langa monumentul eroilor. Este condamnabil acest gest, este o mizerie. In comuna Runcu Salvei nu s-au lipit niciodata afise pe institutii, pentru care trebuie sa avem respect. Niciun partid politic nu ar trebui sa lipeasca afise pe gardurile bisericilor sau pe institutii. Este revoltator ce au facut, mai ales ca afisele sunt aici de cateva zile si nu le-a luat nimeni jos", a spus primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea.

Conform legii, afisajul electoral se face doar in locurile special amenajate, pe panourile de afisaj si in alte locuri decat cele stabilite, afisajul electoral este ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Incepe asfaltarea, in premiera, a drumului catre satul Bichigiu

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 17:06

Incepe asfaltarea, in premiera, a drumului catre satul BichigiuVeste buna pentru locuitorii satului Bichigiu! Cei circa sapte kilometri de drum care ii despart pe consatenii celebrului Tanase Todoran de Drumul National 17C vor fi asfaltati in perioada imediat urmatoare.

Anuntul a fost facut de primarul comunei Telciu, Sever Muresan, in contextul in care, in aceasta saptamana, edilul a predat amplasamentul de lucrari firmei executante, societatea Dimex 2000 Company din Rebra.

"Dupa ce am asfaltat intravilanul comunei, acum a venit randul sa facem treaba si pe Drumul Comunal 42, pe Valea Bichigiului. Investitia este sustinuta din fonduri guvernamentale, aprobate in baza Ordonantei de Guvern 28 din 2013, privind Programul national de dezvoltare locala. In aceasta saptamana, constructorii isi vor face organizarea de santier, iar de saptamana viitoare vor purcede la treaba", a dat detalii primarul Sever Muresan.

Asezat la extremitatea nord-estica a judetului, satul Bichigiu este situat la poalele Muntilor Tibles, fiind intemeiat pe la jumatatea secolului al XIII-lea, la ora actuala fiind locuit de circa 1.300 de persoane. Ocupatiile de baza ale locuitorilor sunt agricultura si cresterea animalelor, bichigenii pastrand cu mare cinste portul, traditiile si practicile populare. Pana in 2004, satul Bichigiu a facut parte din comuna Cosbuc, insa in urma referendumului consfintit prin Legea nr. 327 din 8 iulie 2004 localitatea a fost trecuta in componenta comunei Telciu.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Punct ochit, punct lovit de catre elevii de la LPS, de "Ziua Armatei in scoli"

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 13:11

Punct ochit, punct lovit de catre elevii de la LPS, de "Ziua Armatei in scoli"O grupa de militari de la Batalionul 812 "Soimii Carpatilor", condusa de capitanul Marius Butila, a prezentat marti, incepand cu ora 9.45, in curtea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bistrita, tehnica de lupta folosita de Infanteria romana.

Actiunea a fost organizata in cadrul proiectului "Ziua Armatei in scoli", desfasurat in preambulul "Zilei Armatei Romane", care se sarbatoreste in data de 25 octombrie.

In cortul militar special amenajat, au fost asezate mese si armamentul din dotare: AG-7 (aruncator de grenade), pistol mitraliera, pusca automata, mitraliera, de asemenea, aparatura de depistare a tintelor si fixare a coordonatelor de tragere pe timp de noapte, aparatura de ochit pe timp de noapte, binoclu cu infrarosii si altele. Pe peretii laterali ai cortului elevii au putut vedea fotografii din misiunile militare desfasurate in Angola, intre anii 1996-'98, Afganistan, 2002-2003, 2006-2007, 2010-2011, si Irak, 2004-2005.

Cu interesul si entuziasmul varstei, copiii s-au apropiat si familiarizat intr-o anumita masura cu pustile, tragand la "rece" cu tot ce era in dotare, implinindu-se, astfel, telul propus de organizatori, acela de a trezi tinerilor curiozitatea pentru cariera armelor.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Polii de putere din judetul Bistrita-Nasaud s-au inversat - PSD controleaza politic marea majoritate a UAT-urilor comunale, trei orase si municipiul Bistrita

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 00:10

Polii de putere din judetul Bistrita-Nasaud s-au inversat - PSD controleaza politic marea majoritate a UAT-urilor comunale, trei orase si municipiul BistritaPresedintele PSD BN, Radu Moldovan a anuntat luni faptul ca formatiunea politica pe care o reprezinta va castiga alegerile prezidentiale la nivelul judetului Bistrita-Nasaud: " Suntem motivati, pregatiti si convinsi ca vom castiga alegerile prezidentiale in judetul nostru. Nu am nicio indoiala ca suntem cei mai buni si ca Victor Ponta va obtine un scor mai mult decat multumitor, ca PSD BN se va ridica mult peste unele asteptari. Va fi pentru prima data cand PSD, in afara anilor 1990 si 1992, va castiga alegerile prezidentiale. Si acum tin minte usturatoarea infrangere din anul 2009, atunci, cand cu infrangerea lui Mircea Geoana", a spus Radu Moldovan.

10 primari PDL s-au inscris in PSD

Un numar de 10 primari ai PDL au trecut la PSD. Cifra a fost confirmata de presedintele Radu Moldovan. Astfel, PP-DD a ramas fara singurul primar pe care-l avea in Bistrita-Nasaud in fruntea comunei Caianu Mic. Paul Stir a cochetat cu PSD inca dinaintea intrarii in vigoare a legii migratiei. Si PDL a pierdut 10 primari. Astfel, Alexandru Horea (Ilva Mica), Valer Avram (Magura Ilvei), Ioan Strungari (Parva), Ioan Szabo (Sant), Vladut Purja (Tarlisua), Dumitru Buscoiu (Zagra), Ioan Bob (Sintereag), Vasile Laba (Bistrita-Bargaului) Doru Crisan (Prundu Bargaului) au parasit PDL pentru PSD.

De asemenea, PNL a ramas fara niciun primar din cei noua cu care a pornit la drum. Au parasit PNL pentru PLR: Traian Simionca ( Livezile), Ioan Dedean (Sieut), Dumitru Tomsa (Urmenis), Dumitru Bendean ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Polii de putere din judetul Bistrita-Nasaud s-au inversat - PSD controleaza politic marea majoritate a UAT-urilor comunale, trei orase si municipiul Bistrita

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 00:07

Polii de putere din judetul Bistrita-Nasaud s-au inversat - PSD controleaza politic marea majoritate a UAT-urilor comunale, trei orase si municipiul BistritaPresedintele PSD BN, Radu Moldovan a anuntat luni faptul ca formatiunea politica pe care o reprezinta va castiga alegerile prezidentiale la nivelul judetului Bistrita-Nasaud: " Suntem motivati, pregatiti si convinsi ca vom castiga alegerile prezidentiale in judetul nostru. Nu am nicio indoiala ca suntem cei mai buni si ca Victor Ponta va obtine un scor mai mult decat multumitor, ca PSD BN se va ridica mult peste unele asteptari. Va fi pentru prima data cand PSD, in afara anilor 1990 si 1992, va castiga alegerile prezidentiale. Si acum tin minte usturatoarea infrangere din anul 2009, atunci, cand cu infrangerea lui Mircea Geoana", a spus Radu Moldovan.

10 primari PDL s-au inscris in PSD

Un numar de 10 primari ai PDL au trecut la PSD. Cifra a fost confirmata de presedintele Radu Moldovan. Astfel, PP-DD a ramas fara singurul primar pe care-l avea in Bistrita-Nasaud in fruntea comunei Caianu Mic. Paul Stir a cochetat cu PSD inca dinaintea intrarii in vigoare a legii migratiei. Si PDL a pierdut 10 primari. Astfel, Alexandru Horea (Ilva Mica), Valer Avram (Magura Ilvei), Ioan Strungari (Parva), Ioan Szabo (Sant), Vladut Purja (Tarlisua), Dumitru Buscoiu (Zagra), Ioan Bob (Sintereag), Vasile Laba (Bistrita-Bargaului) Doru Crisan (Prundu Bargaului) au parasit PDL pentru PSD.

De asemenea, PNL a ramas fara niciun primar din cei noua cu care a pornit la drum. Au parasit PNL pentru PLR: Traian Simionca ( Livezile), Ioan Dedean (Sieut), Dumitru Tomsa (Urmenis), Dumitru Bendean ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Polii de putere din judetul Bistrita-Nasaud s-au inversat - PSD controleaza politic marea majoritate a UAT-urilor comunale, trei orase si municipiul Bistrita

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 16:10

Polii de putere din judetul Bistrita-Nasaud s-au inversat - PSD controleaza politic marea majoritate a UAT-urilor comunale, trei orase si municipiul BistritaPresedintele PSD BN, Radu Moldovan a anuntat luni faptul ca formatiunea politica pe care o reprezinta va castiga alegerile prezidentiale la nivelul judetului Bistrita-Nasaud:

" Suntem motivati, pregatiti si convinsi ca vom castiga alegerile prezidentiale in judetul nostru. Nu am nicio indoiala ca suntem cei mai buni si ca Victor Ponta va obtine un scor mai mult decat multumitor, ca PSD BN se va ridica mult peste unele asteptari. Va fi pentru prima data cand PSD, in afara anilor 1990 si 1992, va castiga alegerile prezidentiale. Si acum tin minte usturatoarea infrangere din anul 2009, atunci, cand cu infrangerea lui Mircea Geoana", a spus Radu Moldovan.

10 primari PDL s-au inscris in PSD

Un numar de 10 primari ai PDL au trecut la PSD. Cifra a fost confirmata de presedintele Radu Moldovan. Astfel, PP-DD a ramas fara singurul primar pe care-l avea in Bistrita-Nasaud in fruntea comunei Caianu Mic. Paul Stir a cochetat cu PSD inca dinaintea intrarii in vigoare a legii migratiei. Si PDL a pierdut 10 primari. Astfel, Alexandru Horea (Ilva Mica), Valer Avram (Magura Ilvei), Ioan Strungari (Parva), Ioan Szabo (Sant), Vladut Purja (Tarlisua), Dumitru Buscoiu (Zagra), Ioan Bob (Sintereag), Vasile Laba (Bistrita-Bargaului) Doru Crisan (Prundu Bargaului) au parasit PDL pentru PSD.

De asemenea, PNL a ramas fara niciun primar din cei noua cu care a pornit la drum. Au parasit PNL pentru PLR: Traian Simionca ( Livezile), Ioan Dedean (Sieut), Dumitru Tomsa (Urmenis), Dumitru ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Muzeele vii" ale lui Alexandru Uiuiu

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 03:07

"Muzeele vii" ale lui Alexandru UiuiuPana acum, Uiuiu a reabilitat, pe cheltuiala lui si cu ajutorul donatiilor, patru astfel de case in localitati reprezentative ale judetului Bistrita-Nasaud. Alexandru Uiuiu a inceput proiectul cu locuinta bunicilor sai din Feldru, in anul 1998. A continuat cu o casuta din satul Sebis, in anul 2000, si cu una de la Micestii de Campie, reabilitata in perioada 2008-2009.Ultima care a intrat in proiect este o casuta situata in localitatea Sintereag. "Trebuie sa avem un martor in fiecare localitate si zona reprezentativa. Este bine sa avem un martor al arhitecturii traditionale, care este sinteza unui mod de a trai. Este ceva mai complex decat pur si simplu o alcatuire", explica Alexandru Uiuiu. Dupa ce identifica locuintele pe care isi propune sa le readuca la stralucirea de altadata, de cele mai multe ori case aflate intr-o stare avansata de degradare, Alexandru Uiuiu ia legatura cu proprietarii caselor, intocmeste un acord cu acestia, prin Fundatia Culturala Ethos, pe care o conduce, si apoi demareaza lucrarile. Astfel, casa intra in administrarea fundatiei, dar cei care le cedeaza isi pastreaza dreptul de proprietate asupra acestora.

Materiale utilizate acum un secol

Practic, locuintele sunt readuse la forma si aspectul pe care le aveau acum 100 de ani, cand au fost ridicate. In procesul de refacere, Alexandru Uiuiu foloseste metode traditionale si materiale utilizate acum un secol. Cele patru case reabilitate pana acum au o vechime cuprinsa intre 100 si 120 de ani.a ...

Life Show / stiri Life Show36 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Martirii din Dealul Crucii vor avea un monument inchinat jertfei lor in cimitirul central din Bistrita

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 00:09

Martirii din Dealul Crucii vor avea un monument inchinat jertfei lor in cimitirul central din BistritaPrecizam ca in zilele de 27 si 28 aprilie 2009, in baza unor studii, marturii si sesizari asupra crimei savarsite in 24 iunie 1949 de catre cadre ale Securitatii din Bistrita, precum si a cererilor scrise din partea rudelor si urmasilor victimelor, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, printr-un colectiv de cercetare coordonat de Gheorghe Petrov, a desfasurat in Dealul Crucii, in zona de intalnire a limitelor de hotar a satelor Nepos, Feldru si Rebra, o actiune de cautare a gropii comune si de deshumare a ramasitelor pamantesti ale martirilor Leonida Bodiu, Ioan Burdet si Dumitru Toader.

Dupa descoperirea si dezvelirea osemintelor celor trei martiri, la locul mormantului am oficiat o slujba religioasa in amintirea jertfei lor. Ramasitele pamantesti ale victimelor au fost apoi extrase, separate si impachetate in prezenta autoritatilor competente, care au preluat osemintele pentru a fi transportate si supuse unei expertize medico-legale.

"Reamintim faptul ca in ziua de 24 iunie 2009, la implinirea a exact 60 de ani de la savarsirea crimei, ramasitele pamantesti ale celor trei martiri au fost reinhumate cu onoruri militare in Cimitirul Central din mun. Bistrita, in prezenta unui sobor de preoti condus de catre Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul, a urmasilor acestora si a unui numeros public, cei trei eroi-martiri gasindu-si astfel un loc meritat de odihna vesnica", spune preotul Vasile Rus, autor al volumul "Martirii din Dealul Crucii", in care el a adunat ..

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Noul viceprimar al Bistritei este Kiss Laszlo. El nu a primit votul consilierilor ACL si al ecologistului Maxim Gagea. Opozitia a parasit sala de sedinta

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 13:09

Noul viceprimar al Bistritei este Kiss Laszlo. El nu a primit votul consilierilor ACL si al ecologistului Maxim Gagea. Opozitia a parasit sala de sedintaAlegerea social-democratului Kiss Laszlo pe functia ramasa vacanta in urma demiterii liberalului Ioan Peteleu, a fost boicotata de consilierii democrat-liberali si de cel ecologist, acestia acuzand "mascarada pusa la cale de cei din PSD". Ei au refuzat sa participe la vot, in timp ce liberalul Sorin Hangan a demisionat din functia de membru al comisiei de validare. Daca Maxim Gagea a ramas de partea ACL, Alexandru Toniuc a votat pentru. Kiss Laszlo a primit 10 din voturile CL, cel al lui Toniuc fiind considerat nevalid, stampila nefiind pusa corect. Initial, presedintele de sedinta Bria a anuntat ca Kiss Laszlo a fost votat de 11 consilieri, ceea ce insemna ca el este noul viceprimar.

Opozitia a parasit sala, in timp ce primarul Cretu critica modul cum Floare Gaftone a actionat pe timpul votarii, reprosandu-i ca nu are competente in a decide validarea sau invalidarea unui vot, in speta cel al lui Alexandru Toniuc.

Dupa discutii pro si contra, Toniuc spune ca a votat pentru si ca votul dat il face pe Kiss Laszlo viceprimar. Cu toate acestea, votul celor 11 consilieri locali poate fi contestat doar de instantele de judecata.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Spalare de bani prin tranzactii cu materiale de constructii

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 11:06

Spalare de bani prin tranzactii cu materiale de constructiiPolitistii bistriteni si clujeni colaboreaza pentru probarea activitatii infractionale a unor persoane cercetate pentru evaziune fiscala si spalare de bani, care au produs un prejudiciu urias, aproximat la 40 de milioane de lei, echivalentul a peste 9 milioane de euro.

La aceasta ora se efectuaza 14 perchezitii la mai multe locuinte si sedii ale unor societati comerciale din Bistrita-Nasaud si Cluj. La descinderi participa 70 de politisti de investigare a fraudelor, criminalisti, de investigatii criminale si luptatori ai structurilor de actiuni speciale.

"Activitatile vizeaza mai multe persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin efectuarea unor tranzactii comerciale cu materiale de constructii. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 40.000.000 de lei. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al S.R.I.", potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primaria a construit 60 de locuri noi de parcare in centrul Bistritei

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 00:08

Primaria a construit 60 de locuri noi de parcare in centrul BistriteiDirectia Servicii Publice a realizat o parcare noua pe strada Lupeni, in spatele complexului "Sugalete", iar cele 60 de locuri pot fi folosite gratuit.

Aceasta initiativa a Primariei municipiului Bistrita vine sprijinul conducatorilor auto care doresc sa-si parcheze autoturismele in zona centrala.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Toate organizatiile PNL din BN sunt functionale si refacute in urma migratiei unor alesi locali

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 11:06

Toate organizatiile PNL din BN sunt functionale si refacute in urma migratiei unor alesi localiDeclaratia apartine secretarului general al PNL BN, Gheorghe Scuturici si, a fost facuta in contextul in care, in aceasta noapte, OUG 55 sau ordonanta primarilor, expira. In acest context, Scutirici a recunoscut faptul ca respectiva ordonanta a dizlocat o parte din infrastructura PNL Bistrita-Nasaud: "Filiala PNL BN este in regula, chiar daca aceasta ordonanta a migratiei ne-a chinuit putin. Din punct de vedere structural si functional toate organizatiile din judet sunt refacute sau completate acolo unde era cazul si aceste lucruri se vor vedea dupa alegerile prezidentiale",a spus Gheorghe Scuturici.

Cu toate acestea, Scuturici a mai precizat ca secretariatul pe care il coordonaeaza nu are inca o evidenta a alesilor locali plecati in urma ordonantei, dar ca se lucreaza la un asemenea document statistic.

Faptul ca PNL a iesit mai intarit ca oricand din valul de primari care au migrat spre ale zari de soare pline, este confirmat si de Stelian Dolha, liderul liberal bistritean sustinand faptul ca tot mai multi cetateni din judet sunt scarbiti de modul cum isi face PSD campania electorala: "In aceasta campanie de toamna pot sa ia cati primari vor ei, sa arunce bani din bugetul public ca si mita electorala, pot sa faca cate spectacole vor ei si sa se afiseze cu cati preoti vor ei pentru ca nu o sa faca altceva decat sa obtina o imensa scarba nationala", a explicat Stelian Dolha.

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sinagoga, "luata cu asalt" de admiratorii lui Grigore Lese

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 11:05

Sinagoga, "luata cu asalt" de admiratorii lui Grigore LeseConcert de mare incarcatura emotionala, marti, in cadrul programului "Bisfest 2014", marcand prima atestare documentara a Bistritei. Artistul Grigore Lese a sustinut, de la ora 19.00, un concert la care bistritenii au facut neincapatoare Sinagoga, ocupand partial si spatiul dintre randuri, unde s-a stat in picioare.

In debutul spectacolului, directorul Centrului Judetean pentru Cultura, dr. Gavril Tarmure, a facut o prezentare "in brevis" a activitatii artistice a lui Grigore Lese, care este in acelasi timp doctor in muzica, cadru didactic asociat al Universitatii Bucuresti, realizator de programe culturale la televiziune, in care aduce pe micul ecran aspecte ale culturii noastre populare autentice, vechi, si, nu in ultimul rand, scriitor, autor al volumului autobiografic "Acum stiu cine sunt".

Artistul a abordat cantece de mare diversitate tematica din amplul sau repertoriu, prezentand melodii de dor, de catanie, de jale, de suparare, de moarte, compunand un portret muzical al sufletului romanesc transilvanean, apasat in istorie de jugul austriac si de cel ungar, ce duceau tinerii in razboaie departe de casa. "Cantec de catanie", "Decat la neamtu catana", "Cantec despre Bucovina" au fost cantate de cei prezenti in sala; publicul le cunoaste ca pe veritabile slagare, fapt care probeaza inca o data notorietatea artistului, care sugereaza apartenenta la o cultura arhaica prin tonurile cantului la fluier, care-i sunt atat de personale.

Artistul a structurat o parte a ...

Life Show / cultura20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

De vazut la "Arcade-24": evenimentul plastic al anului - "4 tintiri scurte"

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 02:05

De vazut la "Arcade-24": evenimentul plastic al anului - "4 tintiri scurte"Recent, a fost deschisa la galeria "Arcade-24" expozitia "4 tintiri scurte", cu lucrari ale acad.prof.univ.dr. Sorin Dumitrescu, una dintre cele mai importante personalitati ale prezentului in plastica romaneasca. Cele "4 tintiri scurte" sunt dedicate pictorului Vicent van Gogh, un artist cu un destin aflat sub semnul intrebarii, pana azi.

La vernisaj, criticul de arta Oliv Mircea afirma ca Sorin Dumitrescu nu si-a rasfatat admiratorii cu prea multe expozitii, insa, in tonul celor anterioare, "4 tintiri scurte" se remarca printr-o extraordinara concentrare a mesajului, care duce o lucrare in zona descoperirii unui adevar indelung "mosit" de autor; termenul este unul drag atat lui Sorin Dumitrescu, cat si marelui sau prieten, poetul Nichita Stanescu (prezent la expozitia din 1980), ce se exprima astfel si in cazul nasterii poeziei, cu termenul grecesc din care s-a format cuvantul maieutica - arta mosirii adevarului.

Picturile lui Sorin Dumitrescu surprind prin esentializare, prin formele extrem de bine precizate, care amintesc de Brancusi. Artistul a pictat un Iisus in mormant asa cum crede ca era, un Iisus slabit, umil, spre deosebire de cel "atletic" ce se picteaza azi, in majoritatea cazurilor, in maniera kitsch. Van Gogh este reprezentat si el simplificat, fara prea multe detalii; se vede partea capului infasurata in alb, sugestia trimitand la urechea pe care si-a taiat-o intr-o bodega si a oferit-o unei femei. Lucrarea "Albul vine din afara" intareste increderea ca ...

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Credinciosii bistriteni au cinstit-o pe cuvioasa Parascheva

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 16:11

Credinciosii bistriteni au cinstit-o pe cuvioasa ParaschevaCredinciosii ortodocsi bistriteni au luat parte in numar mare, marti, la Sfanta Liturghie oficiata de ziua Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Parascheva s-a nascut si trait, dupa datele traditiei bisericesti, in prima jumatate a secolului al XI-lea in Bulgaria, intr-o familie instarita. Primul ei gest de iubire prevestitoare de jertfa fata de aproapele, spre sfintenie, a fost intr-o zi de sarbatoare, cand, iesind de la biserica, a vazut o copila saraca, avand haine rupte, si i-a dat hainele sale, fapt pentru care a fost aspru pedepsita de parinti. A devenit calugarita si s-a nevoit la manastiri de pe malul Pontului (Marea Neagra), apoi a plecat in Tara Sfanta, grija ei fiind de curatire a sufletului. Intoarsa pe meleagurile natale, a raposat si a fost asezata in mormant, iar dupa ceva vreme apele marii au scos la suprafata trupul neatins de stricaciunea putrezirii, semn ca a fost daruita cu cununa sfinteniei. Racla cu trupul frumos mirositor a fost purtata secole prin mai multe tari balcanice, pentru ca in anul 1641 moastele sale sa fie duse la Iasi, urmare a faptului ca domnitorul Vasile Lupu al Moldovei a platit toate datoriile Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol.

Se intelege din pozitia patriarhului Partenie I si a membrilor Sinodului Ecumenic prestigiul de care se bucura Moldova intre popoarele crestin-ortodoxe, dar si forta economica a tarii cu hotare pe Nistru si Carpati.

Din anul 1889, moastele Sfintei Parascheva au fost mutate in Catedrala ...

Life Show / stiri Life Show13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

La un pas de moarte: Tavanul unui imobil din centrul istoric s-a prabusit pe casa scarii

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 13:09

La un pas de moarte: Tavanul unui imobil din centrul istoric s-a prabusit pe casa scariiCei care locuiesc in acest imobil au fost chiriasi ai primariei, de la care au cumparat ulterior apartamentele. Municipalitatea a executat lucrari de reabilitare in urma cu cativa ani. Oamenii spun ca reparatiile au fost facute de mantuiala, dar nimeni de la primarie nu a receptionat lucrarile. In plus, garantia a fost de doar trei ani si executantul a intrant in insolventa.

Ce spun reprezentantii municipalitatii?

Reprezentantii municipalitatii sustin ca ii pot ajuta pe acesti oameni doar cu a 12-a parte din costul pe care l-ar presupune o noua interventie.

Locatarii traiesc cu spaima in continuare si spun ca le este frica sa iasa din apartamente, pentru ca tavanele subrede se pot prabusi oricand.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Adolescent blocat in namolul Lacului de Agrement

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 11:06

Adolescent blocat in namolul Lacului de AgrementUn adolescent a avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a scapa din namolul care i-a blocat picioarele, luni dupa-amiaza, la Lacul de Agrement din Bistrita.

Baiatul, in varsta de 14 ani, era insotit de trei colegi, care au sunat la 112 in momentul in care au realizat ca prietenul lor nu se putea elibera din namol, fiind scufundat pana la nivelul bazinului. Din fericire, adolescentul a fost eliberat in scurt timp, nevatamat.

"Un echipaj de descarcerare si un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la locul indicat. In mai putin de 10 minute, baiatul a fost extras de catre echipajele de interventie, iar dupa o evaluare medicala s-a ajuns la concluzia ca tanarul poate ajunge acasa, neimpunandu-se transportul la spital", potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.

Actualitate / autoritati26 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Se ia apa pe trei strazi

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 11:06

Se ia apa pe trei straziAstazi, 14.10.2014, intre orele 9.00 - 15.00, se va sista total furnizarea apei reci in localitatea Bistrita pe strazile Dragos Voda, Piata Independentei Sud si blocurile 53, 54 de pe strada Imparatul Traian. De asemenea, va fi afectata partial de lipsa apei potabile toata strada Imparatul Traian. Motivul pentru care se va sista apa potabila este remedierea unei defectiuni aparute pe reteaua de distributie.

In urma manevrelor executate pe reteaua de distributie a apei potabile s-ar putea produce deprecierea parametrilor calitativi ai apei (cresterea turbiditatii), fapt pentru care, inainte de consum, va rugam sa lasati apa sa curga cateva minute pentru limpezire.

SC Aquabis SA isi cere scuze fata de consumatori pentru disconfortul aparut in acest interval.

Telefon Dispecerat: 0263/213.117 si 0372/742.478.

Aquabis

Actualitate / autoritati13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima