Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.401 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Primul cenaclu literar-artistic al orasului Nasaud a pornit la drum ca un "Pod peste timp"

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 11:59

Primul cenaclu literar-artistic al orasului Nasaud a pornit la drum ca un "Pod peste timp"Vineri seara, in sala mica de festivitati a Casei De Cultura "Liviu Rebreanu" din Nasaud a luat fiinta primul cenaclu literar-artistic din orasul academicienilor. Numit "Pod peste timp", cenaclul va fi parte a institutiei culturale. Cei prezenti, artisti si literati ai locului si localitatilor invecinate, au schitat principalele idei privind necesitatea infiintarii unui cenaclu literar-artistic si a formei de functionare si manifestare a activitatilor literar-artistice periodice deschise publicului, avand drept obiective principale coagularea cat mai multor creatori si personalitati artistice in vederea promovarii operelor si activitatii artistice, promovarea si apararii drepturilor si intereselor scriitorilor si a oamenilor de arta si cultura, sustinerea si impunerea la toate nivelurile a valorilor autentice, asumarea rolului formator si de promovare a noilor generatii de literati si artisti, reconsiderarea rolului acestora in viata sociala.

Membrii fondatori au decis ca cenaclul "Pod peste timp" sa fie coordonat de un birou format din cinci membri, respectiv: Ioana Lapusneanu - in calitate de presedinte, Nicolae Bosbiciu - vicepresedinte, Gabriela Elena Herta - secretar, Sorin Gazdac - membru, Silviu Rus - membru. De asemenea, la sedinta constitutiva s-a hotarat va intalnirile cenaclului sa aiba loc in ultima zi din vineri din luna, in intervalul orar 17.00 - 19.00.

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Targ de Martisoare pe pietonal, pentru toti indragostitii

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 23:59

Targ de Martisoare pe pietonal, pentru toti indragostitiiVineri, in zi de "Dragobete", au fost deschise in centrul istoric al Bistritei standuri cu o mare varietate de martisoare, confectionate de elevi ai mai multor scoli din Bistrita sau de catre mesteri populari.

La ora 13.00, Targul de Martisoare a fost inaugurat de primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, care, insotit de jurnalisti, a vizitat standurile si a stat de vorba cu cumparatorii, de asemenea, cu elevii sau mesterii care se indeletnicesc cu "mesterirea" miraculosului martisor, care confirma intretinerea focului viu al dragostei intre cei care ofera si cei care primesc, fie iubiti, parinti, oameni care se bucura de pretuire deosebita.

Potrivit primarului, desi Dragobetele nu este o sarbatoare originara de pe meleagurile noastre, prin optiunea Consiliului Local al Tinerilor, prin manifestarile pe care le organizeaza cu acest prilej tinerii, sarbatoarea se impune incet, incet si in zona noastra. Referitor la anumite "abordari" mai vechi ale sarbatorii dragostei, primarul Bistritei a spus ca s-a renuntat la "casatoria de o zi", pentru ca undeva, in sud, in urma unei astfel de casatorii s-a petrecut un viol, un mod nefericit de a se intelege sarbatoarea, si atunci nu se putea continua, pentru a nu ne trezi si noi cu neplaceri.

Atmosfera din Piata Centrala s-a dinamizat si colorat odata cu distribuirea gratuita de baloane rosii, cu inscriptia "Iubeste romaneste".

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ionut Simionca, despre Aquapark-ul din Bistrita: "Esara arde si baba se piaptana!"

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 16:56

Ionut Simionca, despre Aquapark-ul din Bistrita: "Esara arde si baba se piaptana!"Deputatul PMP de Bistrita-Nasaud a atras atentia, vineri, ca studiul de fezabilitate pentru constructia Aquapark-ului din Bistrita, votat cu o zi inainte de catre Consiliul municipal, va duce in final la o noua investitie cu costuri supra-apreciate. El a tinut sa remarce ca majoritatea investitiilor facute de municipalitate au costuri mult peste cele inregistrate in cazuri similare din tara. Comparand Aquapark-ul bistritean cu complexul de agrement de la Oradea, o investitie in valoare de 15 milioane de euro, el nu a putut gasi o explicatie cum costul unui metru patrat al celui mai modern complex de acest gen din tara poate sa fie de doar 1500 de euro, in timp ce la Bistrita costul unui metru patrat al Aquapark-ului va fi, conform studiului de fezabilitate, 2100 de euro.

"Pentru Complexul din Oradea, 38% din bani sunt din fonduri europene, prin POR. Piscinele au 5.000 de metri patrati, iar suprafata construita este de 4.500 metri patrati. pentru un mp este de 1500 de euro. La Bistrita, proiectul are o valoare de peste 7,5 milioane euro, cu o suprafata construita de 3700 de metri patrati, deci costul per metru patrat va fi undeva la 2100 euro. Din start la noi costul e mai mare cu 600 de euro, iar calitatea va fi ca la partie, n-o sa functioneze nimic. Ban irosit si cheltuit iresponsabil", a aratat deputatul Ionut Simionca.

Presedintele PMP Bistrita-Nasaud spune ca a solicitat Primariei Bistrita, in baza Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, sa ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Expozitie internationala de sculptura in andezit si bazalt la Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-Bai

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 16:56

Expozitie internationala de sculptura in andezit si bazalt la Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-BaiDin acest sfarsit de saptamana, Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-Bai propune vizitatorilor un dialog plastic lucrari de sculptura in andezit si bazalt. Organizat sub egida Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, evenimentul artistic are valente mondiale, intrucat in expozitie se vor afla lucrari ale maestrilor Nesrin Karacan (Turcia), Nicolae Fleissig si Leonad Rachita (Franta), Goran Cpajak (Serbia), Yoshin Ogata (Japonia), Naghi Farid (Egipt), Gheorghe Marcu, Eugen Petri, Ioan Pop Vereta si Maxim Dumitras (Romania).

"Fiecare volum sculptural este expresia unui univers particular conturat din experienta unor artisti consacrati, dar in acelasi timp, obiectul poarta si amprenta culturala a coltului de lume din care s-a nascut. Asadar, expozitia ne ofera oportunitatea descoperirii artei contemporane printr-o permanenta comparatie, intre nou si vechi, intre local si universal. Lucrarile sunt realizate in granit si bazalt printr-o tehnica care se inscrie in categoria manoperei exclusiviste, datorita dificultatii impuse de duritatea materialului prelucrat. Sculptura in cea mai aspra piatra sfideaza timpul si forteaza vointa si hotararea umana. Hieroglifele sculpturale asezate pe piedestale albe isi asteapta vizitatorii intr-o comunicare originala in care traducatorul ideilor este constiinta, iar interpretul principal al sensurilor este instinctul", face introducerea artistul Maxim Dumitras, curatorul expozitiei. Aceasta va ramane deschisa pana in apropierea sarbatorilor pascale.

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Robert Sighiartau, deputat PNL: "Ardealul nu exista pe harta Guvernului"

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 11:58

Robert Sighiartau, deputat PNL: "Ardealul nu exista pe harta Guvernului"Deputatul de Bistrita-Nasaud al PNL, Robert Sighiartau, s-a declarat total nemultumit de alogprile bugetare facute de Guvern. El spune ca daca ar fi sa se ia dupa modul in care Guvernul a repartizat sumele pe regiuni, "Ardealul nu mai exista pe harta".

"Ardealul nu exista pe harta Guvernului PSD si ma refer in primul rand la investitiile strategice. Nimeni nu stie care este strategia de dezvoltare a regiunilor. Sunt alocati bani de-a valma. (...) Fiecare judet, fiecare regiune seste cu probleme: drumuri, spitale samd. Uitati-va la judetele din sudul tarii, in Teleorman e cel mai mare numar de asistati social. Daca ne uitam pe harta privind contributiile pe care judetele le acorda la bugetul de stat si la alocarile bugetare, vedem ca Ardealul beneficiaza de cei mai putini bani. Deci vorbim de alocari foarte mici in raport cu contributiile pe care aceste judete le acorda bugetului de stat", a declarat joi, la sediul din Bistrita al PNL, deputatul Robert Sighiartau.

Deputatul bistritean, care este si presedinte al organizatiei judetene a PNL, spune ca Transilvania este "vaduvita" de bani, singurul criteriu al Guvernului PSD fiind politic. El a detaliat o situatie pe zone administrative, aratand ca judete mai sarace din sud primesc foarte multi bani, dand exemplu Teleorman, Calarasi, Tulcea si Caras Severin. Conform datelor prezentate, Bistrita-Nasaud primeste 92% din cat a contribuit. Vizavi de constructia bugetara, Sighiartau a mai adaugat ca in ciuida faptului ca Guvernul a ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDL

Joi, 23 Februarie 2017, ora 23:59

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDLConsiliul municipal a aprobat, in sedinta de joi, studiul de fezabilitate pentru realizarea Aquapark-ului din cadrul proiectului "Wonderland". Conform studiului, investitia va consta intr-o constructie principala, cu amenajari exterioare - terase, zone verzi - avand ca puncte de atractie tobogane, dar si alei carosabile si pietonale, parcaj si utilitati. Constructia principala va fi pe trei niveluri principale: demisol - zona de acces public, vestiare si utilitati, parter - zona de agrement piscine, tobogane, saune masaj si zona supantei - cafeteria.

Studiul prevede doua categorii de atractii in afara de bazinele propriu-zise din incinta Aquapark. Atractiile destinate copiilor intre 1 si 6 ani: la interior si exterior, in cadrul bazinelor speciale, vor fi un tobogan cu diferenta de nivel de doi metri si lungime de sase metri, incorporat intr-o constructie cu scari; acelasi bazin va avea elemente de catarare pentru copii, arce multicolore si diverse personaje special destinate varstei; la exterior este prevazut un tobogan pentru copii cu trei piste, cu o diferenta de inaltime de doi metri, un dispozitiv tip "galeata", cu rasturnare, cu o capacitate de 1000 de litri, si diverse jeturi de apa.

Proiectul mai contine puncte de atractie pentru adulti si copii peste varsta de 12 ani sau pentru familii, situate la exterior, cu posibilitatea de extindere in viitor cu alte tobogane pentru adulti.

Terenul propus pentru amplasarea obiectivelor, in suprafata de cca 15 ha, este ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioan Mina, fiul parintelui Iuliu de la Monor, a fost botezat de IPS Andrei

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:59

Ioan Mina, fiul parintelui Iuliu de la Monor, a fost botezat de IPS AndreiZi de bucurie, joi, in familia parintelui Iuliu Ceusan de la Monor, care si-a botezat cel de al cincilea copil, Ioan Mina. Slujba botezului a fost oficiata de IPS arhiepiscop si mitropolit Andrei Andreicut, impreuna cu protopopul Bistritei, parintele Alexandru Vidican, si cu un sobor de 14 preoti. Nasii micutului Ioan Mina au fost preotul Silviu Negrutiu si sotia Silvia, parintele slujind la catedrala mare din Targu Mures.

Frumoasa biserica din Monor a fost plina de credinciosi, intre acestia fiind prezenti si primarul Ioan Cira, viceprimarul Gheorghe Motoc, consilieri locali, Ioan Neagos (patronul de la SC Carmolact) si multi alti credinciosi care au dorit sa fie alaturi de familia parintelui Iuliu la acest important eveniment.

Micutul Ioan Mina s-a nascut in seara de Craciun. Parintele Iuliu Ceusan si preoteasa Camelia Ceusan mai au patru copii: Iulian, Andrei, Maria si Nectarie.

IPS Andrei: "Pentru Ioan Mina, care s-a botezat astazi, este zi unica, pentru ca in momentul in care a fost afundat in apa, a murit cu Hristos, si cand a fost scos din apa, a inviat cu Hristos. Acum el este o faptura sfanta, inca un cetatean al Imparatiei lui Dumnezeu. Astazi, marea familie a parintelui paroh Iuliu Ceusan mai are inca un copilas, pe care l-am botezat si l-am unit cu Hristos. Sa il creasca mare si cuminte Dumnezeu pe Ioan Mina. Parintele si doamna preoteasa sa se bucure de el si de ceilalti copilasi. Sa se bucure si bunicii, si nasii, si dumneavoastra, toti credinciosii. La multi ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Recital clasic la "Intrarea Maicii Domnului in Biserica"

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:59

Recital clasic la "Intrarea Maicii Domnului in Biserica"In organizarea Centrului Judetean pentru Cultura si a Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi din Bistrita-Nasaud, va avea loc la Biserica Ortodoxa "Intrarea Maicii Domnului in Biserica", duminica, de la ora 17.00, un recital vocal-instrumental sustinut de violonistul Florin Vlad, baritonul Marius Sampelean si pianistul Peter Kolcsar. In program sunt piese clasice, concertul adresandu-se melomanilor bistriteni de toate varstele. Organizarea recitalului in biserica reflecta deschiderea manifestata de Protopopiatul Ortodox al Bistritei pentru marea cultura.

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDL

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:20

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDLConsiliul municipal a aprobat, in sedinta de joi, studiul de fezabilitate pentru realizarea Aquapark-ului din cadrul proiectului "Wonderland". Conform studiului, investitia va consta intr-o constructie principala, cu amenajari exterioare - terase, zone verzi - avand ca puncte de atractie tobogane, dar si alei carosabile si pietonale, parcaj si utilitati. Constructia principala va fi pe trei niveluri principale: demisol - zona de acces public, vestiare si utilitati, parter - zona de agrement piscine, tobogane, saune masaj si zona supantei - cafeteria.

Studiul prevede doua categorii de atractii in afara de bazinele propriu-zise din incinta Aquapark. Atractiile destinate copiilor intre 1 si 6 ani: la interior si exterior, in cadrul bazinelor speciale, vor fi un tobogan cu diferenta de nivel de doi metri si lungime de sase metri, incorporat intr-o constructie cu scari; acelasi bazin va avea elemente de catarare pentru copii, arce multicolore si diverse personaje special destinate varstei; la exterior este prevazut un tobogan pentru copii cu trei piste, cu o diferenta de inaltime de doi metri, un dispozitiv tip "galeata", cu rasturnare, cu o capacitate de 1000 de litri, si diverse jeturi de apa.

Proiectul mai contine puncte de atractie pentru adulti si copii peste varsta de 12 ani sau pentru familii, situate la exterior, cu posibilitatea de extindere in viitor cu alte tobogane pentru adulti.

Terenul propus pentru amplasarea obiectivelor, in suprafata de cca 15 ha, este ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDL

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:20

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDLConsiliul municipal a aprobat, in sedinta de joi, studiul de fezabilitate pentru realizarea Aquapark-ului din cadrul proiectului "Wonderland". Conform studiului, investitia va consta intr-o constructie principala, cu amenajari exterioare - terase, zone verzi - avand ca puncte de atractie tobogane, dar si alei carosabile si pietonale, parcaj si utilitati. Constructia principala va fi pe trei niveluri principale: demisol - zona de acces public, vestiare si utilitati, parter - zona de agrement piscine, tobogane, saune masaj si zona supantei - cafeteria.

Studiul prevede doua categorii de atractii in afara de bazinele propriu-zise din incinta Aquapark. Atractiile destinate copiilor intre 1 si 6 ani: la interior si exterior, in cadrul bazinelor speciale, vor fi un tobogan cu diferenta de nivel de doi metri si lungime de sase metri, incorporat intr-o constructie cu scari; acelasi bazin va avea elemente de catarare pentru copii, arce multicolore si diverse personaje special destinate varstei; la exterior este prevazut un tobogan pentru copii cu trei piste, cu o diferenta de inaltime de doi metri, un dispozitiv tip "galeata", cu rasturnare, cu o capacitate de 1000 de litri, si diverse jeturi de apa.

Proiectul mai contine puncte de atractie pentru adulti si copii peste varsta de 12 ani sau pentru familii, situate la exterior, cu posibilitatea de extindere in viitor cu alte tobogane pentru adulti.

Terenul propus pentru amplasarea obiectivelor, in suprafata de cca 15 ha, este ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cresc salariile pentru personalul nedidactic din invatamant

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:20

Cresc salariile pentru personalul nedidactic din invatamantPersonalul nedidactic din invatamant va beneficia de salarii mai mari incepand cu luna februarie, dupa ce Guvernul a adoptat, joi, o Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Actul normativ va solutiona o serie de probleme aparute in salarizarea personalul nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar, prin asezarea pe grila, in functie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal. Potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din invatamant se vor incadra intre salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, si 1.947 de lei, in functie de vechime. De aceste majorari vor beneficia aproximativ 53.000 de angajati din educatie. Cresterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 de milioane de lei.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDL

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:20

Ovidiu Cretu: Finantarea Aquapark-ului din Bistrita s-ar putea face prin PNDLConsiliul municipal a aprobat, in sedinta de joi, studiul de fezabilitate pentru realizarea Aquapark-ului din cadrul proiectului "Wonderland". Conform studiului, investitia va consta intr-o constructie principala, cu amenajari exterioare - terase, zone verzi - avand ca puncte de atractie tobogane, dar si alei carosabile si pietonale, parcaj si utilitati. Constructia principala va fi pe trei niveluri principale: demisol - zona de acces public, vestiare si utilitati, parter - zona de agrement piscine, tobogane, saune masaj si zona supantei - cafeteria.

Studiul prevede doua categorii de atractii in afara de bazinele propriu-zise din incinta Aquapark. Atractiile destinate copiilor intre 1 si 6 ani: la interior si exterior, in cadrul bazinelor speciale, vor fi un tobogan cu diferenta de nivel de doi metri si lungime de sase metri, incorporat intr-o constructie cu scari; acelasi bazin va avea elemente de catarare pentru copii, arce multicolore si diverse personaje special destinate varstei; la exterior este prevazut un tobogan pentru copii cu trei piste, cu o diferenta de inaltime de doi metri, un dispozitiv tip "galeata", cu rasturnare, cu o capacitate de 1000 de litri, si diverse jeturi de apa.

Proiectul mai contine puncte de atractie pentru adulti si copii peste varsta de 12 ani sau pentru familii, situate la exterior, cu posibilitatea de extindere in viitor cu alte tobogane pentru adulti.

Terenul propus pentru amplasarea obiectivelor, in suprafata de cca 15 ha, este ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioan Mina, fiul parintelui Iuliu de la Monor, a fost botezat de IPS Andrei

Joi, 23 Februarie 2017, ora 16:20

Ioan Mina, fiul parintelui Iuliu de la Monor, a fost botezat de IPS AndreiZi de bucurie, joi, in familia parintelui Iuliu Ceusan de la Monor, care si-a botezat cel de al cincilea copil, Ioan Mina. Slujba botezului a fost oficiata de IPS arhiepiscop si mitropolit Andrei Andreicut, impreuna cu protopopul Bistritei, parintele Alexandru Vidican, si cu un sobor de 14 preoti. Nasii micutului Ioan Mina au fost preotul Silviu Negrutiu si sotia Silvia, parintele slujind la catedrala mare din Targu Mures.

Frumoasa biserica din Monor a fost plina de credinciosi, intre acestia fiind prezenti si primarul Ioan Cira, viceprimarul Gheorghe Motoc, consilieri locali, Ioan Neagos (patronul de la SC Carmolact) si multi alti credinciosi care au dorit sa fie alaturi de familia parintelui Iuliu la acest important eveniment.

Micutul Ioan Mina s-a nascut in seara de Craciun. Parintele Iuliu Ceusan si preoteasa Camelia Ceusan mai au patru copii: Iulian, Andrei, Maria si Nectarie.

IPS Andrei: "Pentru Ioan Mina, care s-a botezat astazi, este zi unica, pentru ca in momentul in care a fost afundat in apa, a murit cu Hristos, si cand a fost scos din apa, a inviat cu Hristos. Acum el este o faptura sfanta, inca un cetatean al Imparatiei lui Dumnezeu. Astazi, marea familie a parintelui paroh Iuliu Ceusan mai are inca un copilas, pe care l-am botezat si l-am unit cu Hristos. Sa il creasca mare si cuminte Dumnezeu pe Ioan Mina. Parintele si doamna preoteasa sa se bucure de el si de ceilalti copilasi. Sa se bucure si bunicii, si nasii, si dumneavoastra, toti credinciosii. La multi ..

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Material de film de Oscar: "27 de pasi", autobiografia lui Tibi Useriu, lansata la Bistrita

Joi, 23 Februarie 2017, ora 11:59

Material de film de Oscar: "27 de pasi", autobiografia lui Tibi Useriu, lansata la BistritaTibi Useriu, bistriteanul care si-a facut cunoscut numele la nivel mondial dupa ce a castigat, anul trecut, cel mai dur maraton din lume, "6633 Arctic Ultra", de la Cercul Polar, si-a lansat miercuri, de la ora 19.00, la hotelul ,,Metropolis", volumul autobiografic ,,27 de pasi", aparut de curand.

Spatiul imens al salii de conferinte nu avea niciun loc liber, iar in spate, lumea statea in picioare, astfel ca evenimentul detine intaietatea privind numarul de participanti la o lansare de carte in municipiul Bistrita.

In centrul evenimentului a fost Tibi Useriu, alaturi avandu-i pe presedintele Asociatiei ,,Tasuleasa Social", Alin Uhlmann Useriu, fratele sau, si prof.univ.dr. Mircea Miclea de la Facultatea de Psihologie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

In fata auditoriului a fost proiectat un film cu cateva secvente din pregatirea lui Tibi Useriu pentru ultramaratonul de la Cercul Polar care i-a adus faima mondiala, apoi Alin Uhlman Useriu a facut o schita "in carbune" a societatii celor indiferenti, contrapunandu-le lumea vie a trezirii si interactiunii sociale, exemplificand cu Tasuleasa Social. Apoi, Alin s-a referit la o parte a vietii fratelui sau, socanta pentru cei mai multi, Tibi fiind inchis 10 ani intr-o inchisoare de maxima siguranta din afara tarii, dupa care s-a intors la Tasuleasa, unde existenta lui s-a remodelat, autorul regasindu-se pe sine, evident, avand ca temelie meditatia si lucrul cu sine din anii de inchisoare. Angrenarea in proiectele ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de primarii, in urma inundatiilor de la inceputul lunii

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:57

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de primarii, in urma inundatiilor de la inceputul luniiPrefectul Ovidiu Frent a desemnat trei comisii pentru evaluarea pagubelor cauzate de fenomenele hidrometeorologice care au lovit judetul Bistrita-Nasaud la inceputul acestei luni.

Iesirea apelor din albii, in perioada 3 - 5 februarie, in urma incalzirii bruste a vremii, a angrenat si cantitati imense de gheata, sloiurile facandu-si loc pe drum si prin gospodarii, luand poduri, masini si ce-au mai prins in cale.

Pagubele au fost estimate la aproape 4.300.000 de lei, dupa centralizarea datelor venite de la 22 de unitati administrativ-teritoriale: Sangeorz-Bai, Budesti, Ciceu-Giurgesti, Cosbuc, Ilva Mica, Lesu, Maieru, Nimigea, Parva, Poiana Ilvei, Prundu Bargaului, Rebra, Rebrisoara, Salva, Sant, Sieut, Sintereag, Telciu, Tiha Bargaului, Zagra, Cetate si Sieu-Magherus.

Dupa cum s-a facut cunoscut in cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, au fost afectate 12 locuinte si gospodarii si 22 de obiective social-economice, s-au inregistrat pagube pe mai mult de 2 km de drumuri nationale si judetene, aproape 20 km de drumuri comunale, in jur de 3 km de drumuri agricole, peste 72 km de drumuri forestiere, la cinci poduri, peste 50 de podete, trei punti pietonale, pe mai mult de 20 ha de teren arabil, au murit 107 animale...

Cele mai mari pagube au fost in comuna Zagra, stricaciunile cauzate infrastructurii rutiere fiind estimate la peste 1 milion de lei.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Oana Vrinceanu, la Cenaclul "George Cosbuc"

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:57

In cadrul intalnirii cenaclului literar "George Cosbuc" care va avea loc joi, incepand cu ora 18.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, va citi proza tanara Oana Vrinceanu, absolventa a Colegiului National "Andrei Muresanu", sectia Filologie. Pe parcursul a sase ani, aceasta a frecventat Cercul de creatie literara al Palatului Copiilor. In prezent, Oana Vrinceanu este studenta a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie si Filosofie, si membra a cenaclului "Vox Napocensis", un atelier literar al Casei de Cultura a Studentilor, coordonat de poetul Victor Marutoiu.

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Banii europeni, de baza si in acest an pentru comuna Telciu

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:20

Banii europeni, de baza si in acest an pentru comuna TelciuComuna Telciu isi pune sperantele si in acest an in banii europeni. Afirmatia se bazeaza pe cele declarate, zilele trecute, de primarul Sever Muresan, in contextul in care administratia Telciului are in plan sa materializeze, anul acesta, o serie de proiecte finantate din fonduri europene.

"In primul rand, este vorba de Submasura 7.2 din Programul National de Dezvoltare din PNDR, in ceea ce priveste investitiile in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica. Gratie acestei axe, cu 1 milion de euro vom reabilita Drumul Comunal Telciu - Telcisor si cu un alt milion vom extinde retelele de canalizare pe o lungime de circa 7 kilometri. Pe de alta parte, tot cu 1 milion de euro, venit de aceasta data prin Submasura 4.3, vom reabilita peste 6 kilometri de drumuri agricole", ne-a declarat edilul.

Potrivit lui Sever Muresan, alte investitii importante pentru comuna Telciu vor fi modernizarea cladirii scolii vechi, sustinuta din bani guvernamentali asigurati de OG 28/2013, si construirea unei capele multiconfesionale.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de comune, in urma inundatiilor de la inceputul lunii

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:20

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de comune, in urma inundatiilor de la inceputul luniiPrefectul Ovidiu Frent a desemnat trei comisii pentru evaluarea pagubelor cauzate de fenomenele hidrometeorologice care au lovit judetul Bistrita-Nasaud la inceputul acestei luni.

Iesirea apelor din albii, in perioada 3 - 5 februarie, in urma incalzirii bruste a vremii, a angrenat si cantitati imense de gheata, sloiurile facandu-si loc pe drum si prin gospodarii, luand poduri, masini si ce-au mai prins in cale.

Pagubele au fost estimate la aproape 4.300.000 de lei, dupa centralizarea datelor venite de la 22 de unitati administrativ-teritoriale: Sangeorz-Bai, Budesti, Ciceu-Giurgesti, Cosbuc, Ilva Mica, Lesu, Maieru, Nimigea, Parva, Poiana Ilvei, Prundu Bargaului, Rebra, Rebrisoara, Salva, Sant, Sieut, Sintereag, Telciu, Tiha Bargaului, Zagra, Cetate si Sieu-Magherus.

Dupa cum s-a facut cunoscut in cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, au fost afectate 12 locuinte si gospodarii si 22 de obiective social-economice, s-au inregistrat pagube pe mai mult de 2 km de drumuri nationale si judetene, aproape 20 km de drumuri comunale, in jur de 3 km de drumuri agricole, peste 72 km de drumuri forestiere, la cinci poduri, peste 50 de podete, trei punti pietonale, pe mai mult de 20 ha de teren arabil, au murit 107 animale...

Cele mai mari pagube au fost in comuna Zagra, stricaciunile cauzate infrastructurii rutiere fiind estimate la peste 1 milion de lei.

Sport / stiri Sport2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de comune, in urma inundatiilor de la inceputul lunii

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:20

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de comune, in urma inundatiilor de la inceputul luniiPrefectul Ovidiu Frent a desemnat trei comisii pentru evaluarea pagubelor cauzate de fenomenele hidrometeorologice care au lovit judetul Bistrita-Nasaud la inceputul acestei luni.

Iesirea apelor din albii, in perioada 3 - 5 februarie, in urma incalzirii bruste a vremii, a angrenat si cantitati imense de gheata, sloiurile facandu-si loc pe drum si prin gospodarii, luand poduri, masini si ce-au mai prins in cale.

Pagubele au fost estimate la aproape 4.300.000 de lei, dupa centralizarea datelor venite de la 22 de unitati administrativ-teritoriale: Sangeorz-Bai, Budesti, Ciceu-Giurgesti, Cosbuc, Ilva Mica, Lesu, Maieru, Nimigea, Parva, Poiana Ilvei, Prundu Bargaului, Rebra, Rebrisoara, Salva, Sant, Sieut, Sintereag, Telciu, Tiha Bargaului, Zagra, Cetate si Sieu-Magherus.

Dupa cum s-a facut cunoscut in cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, au fost afectate 12 locuinte si gospodarii si 22 de obiective social-economice, s-au inregistrat pagube pe mai mult de 2 km de drumuri nationale si judetene, aproape 20 km de drumuri comunale, in jur de 3 km de drumuri agricole, peste 72 km de drumuri forestiere, la cinci poduri, peste 50 de podete, trei punti pietonale, pe mai mult de 20 ha de teren arabil, au murit 107 animale...

Cele mai mari pagube au fost in comuna Zagra, stricaciunile cauzate infrastructurii rutiere fiind estimate la peste 1 milion de lei.

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de comune, in urma inundatiilor de la inceputul lunii

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 13:20

Apa trece, gheata se topeste, pagubele raman: stricaciuni de milioane de lei, pe raza a 22 de comune, in urma inundatiilor de la inceputul luniiPrefectul Ovidiu Frent a desemnat trei comisii pentru evaluarea pagubelor cauzate de fenomenele hidrometeorologice care au lovit judetul Bistrita-Nasaud la inceputul acestei luni.

Iesirea apelor din albii, in perioada 3 - 5 februarie, in urma incalzirii bruste a vremii, a angrenat si cantitati imense de gheata, sloiurile facandu-si loc pe drum si prin gospodarii, luand poduri, masini si ce-au mai prins in cale.

Pagubele au fost estimate la aproape 4.300.000 de lei, dupa centralizarea datelor venite de la 22 de unitati administrativ-teritoriale: Sangeorz-Bai, Budesti, Ciceu-Giurgesti, Cosbuc, Ilva Mica, Lesu, Maieru, Nimigea, Parva, Poiana Ilvei, Prundu Bargaului, Rebra, Rebrisoara, Salva, Sant, Sieut, Sintereag, Telciu, Tiha Bargaului, Zagra, Cetate si Sieu-Magherus.

Dupa cum s-a facut cunoscut in cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, au fost afectate 12 locuinte si gospodarii si 22 de obiective social-economice, s-au inregistrat pagube pe mai mult de 2 km de drumuri nationale si judetene, aproape 20 km de drumuri comunale, in jur de 3 km de drumuri agricole, peste 72 km de drumuri forestiere, la cinci poduri, peste 50 de podete, trei punti pietonale, pe mai mult de 20 ha de teren arabil, au murit 107 animale...

Cele mai mari pagube au fost in comuna Zagra, stricaciunile cauzate infrastructurii rutiere fiind estimate la peste 1 milion de lei.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Start la inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 11:56

Start la inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august, inclusiv, au obligatia de a-i inscrie in invatamantul primar, in clasa pregatitoare. Numarul de locuri disponibile trebuie afisat de fiecare scoala incepand cu data de 22 februarie, iar cererile trebuie depuse de parinti intre 27 februarie si 16 martie, online sau la secretariatul scolii.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot sa-i inscrie in clasa pregatitoare doar daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. In cazul contrar, copiii vor fi inscrisi in grupa mare din invatamantul prescolar. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica se va realiza pana pe 14 martie.

Calendarul inscrierilor

In perioada 23 februarie - 2 martie se va organiza in fiecare scoala "Ziua portilor deschise", parintii si copiii avand posibilitatea de a vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si de a discuta cu personalul unitatii de invatamant.

Intre 27 februarie si 16 martie se vor completa de catre parinti, online sau la secretariatul scolii, cererile tip de inscriere. In 22 martie se vor procesa cererile de inscriere in cazul copiilor inscrisi la alte scoli decat cele de circumscriptie, dar care au fost respinsi din lipsa de locuri, iar ulterior au dorit inscrierea la scoala de circumscriptie.

A doua etapa va incepe pe 23 martie si se va incheia pe 13 aprilie. Copiii care au ramas neinscrisi in prima etapa, vor ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Scriitorul Olimpiu Nusfelean va conferentia la Colegiul National "Petru Rares" din Beclean

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 11:56

Scriitorul Olimpiu Nusfelean va conferentia la Colegiul National "Petru Rares" din BecleanPresedintele Societatii Scriitorilor din Bistrita-Nasaud (SSBN), Andrei Moldovan, anunta reluarea prelegerile scriitorilor in liceele din judet, odata cu conferinta scriitorului Olimpiu Nusfelean la Colegiul National ,,Petru Rares" Beclean, unde amfitrioni vor fi Cristian Nicula si Emese Cimpeanu, iar moderator, Nelia Cimpean.

Olimpiu Nusfelean este poet, prozator, eseist si jurnalist, director al revistei ,,Miscarea literara". Recent, Olimpiu Nusfelean a publicat in "Romania literara", material in care se spune, intre altele: "Impotriva veleitarilor nu prea ai mijloace de protectie, mai ales daca esti un simplu cititor pe care manifestarile literare de proximitate il pot interesa (si deci afecta) mai mult decit manifestarile literare de anvergura. Veleitarul isi exacerbeaza increderea in propriile forte, printr-un mecanism psihologic greu de definit, si manifesta o atitudine autista fata de opiniile care i-ar putea controla si ameliora evolutia. In romanul Femei, Bukowski ii caracterizeaza succint si precis pe veleitari, chiar daca opiniile naratorului merg spre un spatiu literar general: *E o problema cu scriitorii astia. Daca ceea ce scriu ei e publicat si vandut in multe-multe exemplare, se cred mari. Daca ceea ce scriu e publicat si vandut in numar mediu de exemplare, se cred mari. Daca ceea ce scriu e publicat si vandut in doar cateva exemplare, tot mari se cred. Iar daca ceea ce scriu nu e niciodata publicat si n-au nici bani sa se publice singuri, atunci cred ca sunt ..

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Fiscul din Bistrita-Nasaud a avut, anul trecut, incasari de aproape 700.000 de lei

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 08:00

Fiscul din Bistrita-Nasaud a avut, anul trecut, incasari de aproape 700.000 de leiDirectia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud a incasat in 2016 la bugetul consolidat al statului 692.800 de lei, cele mai mari venituri fiind atrase la bugetul de stat. Anuntul a fost facut miercuri, in cadrul Colegiului Prefectural, de directorul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, Cristian Parasca.

Defalcat, finantistii bistriteni au colectat 331.233 de lei la bugetul de stat, 231.856 de lei la cel al asigurarilor sociale de stat, in timp ce la bugetul asigurarilor de sanatate veniturile atrase au fost in valoare de 120.393 de lei. La bugetul pentru somaj au fost cele mai slabe incasari, de 9.316 lei.

Potrivit raportului prezentat miercuri, programul de incasari stabilit de ANAF per total Buget General Consolidat pentru anul 2016 a fost depasit. Totusi, volumul total al incasarilor in anul 2016 a fost mai mic decat cel din 2015 cu 11,59 la suta, diminuarea fiind in cuantum de 90.849.438 de lei.

In ceea ce priveste realizarea programului orientativ de incasari la Bugetul General Consolidat, pe primul loc s-a situat Administratia Finantelor Publice Bistrita - cu incasari de 494.000 de lei, urmata de Serviciul Fiscal Orasenesc Nasaud - cu 67.082 de lei, Serviciul Fiscal Orasenesc Beclean - cu 61.873 de lei, Serviciul Fiscal Orasenesc Sangeorz-Bai - cu 48.661 de lei si AFP pentru Contribuabili Mijlocii BN (numai pe luna ianuarie 2016) - cu 21.155 de lei.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Alianta militara cu Germania, pentru Romania, frectie la piciorul mesei

Marti, 21 Februarie 2017, ora 23:59

Alianta militara cu Germania, pentru Romania, frectie la piciorul meseiAflam ca, miercurea trecuta, a fost semnat un acord de cooperare militara intre Germania, Cehia si Romania, insemnand cooperare in cadrul Aliantei Nord Atlantice (NATO), fiecare avand partea sa de contributie la formarea unei unitati pe care o va conduce Germania. Romania va participa cu Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" din Bistrita.

Ceea ce cunosc mai stiutorii este ca ambele viitoare "aliate" sunt in foarte bune relatii cu Rusia, astfel ca aranjarea noastra intr-o astfel de structura are o semnificatie pur formala. Este oare o "strategie" economica germana, care va cere mai tarziu dotarea armatei romane pe "modelul Ciolos", cel care a dat Olandei, prin incredintare, fara licitatie, sarcina construirii unor vase de razboi? Olandei, cea care vinde atat de bine in Romania si da cu buruieni peste noi ori de cate ori are chef sa-si aduca aminte ca pofteste portul Constanta!

Nu este de inteles prezenta militara germana in Romania; Germania se afla intr-o relatie atat de buna cu Rusia, incat numai naivii cred ca-si vor strica berlinezii relatiile cu Moscova pentru noi.

Suntem si noi, romanii, destul de batrani pe Carpati ca sa ne dam seama ca de acum pana la venirea Domnului nimeni nu va calca in picioare Rusia, iar noi nu avem a depasi fruntariile rusesti, pentru ca nu putem face fata unui razboi cu ei, cu imensa putere militara de la rasarit. Pe noi ne pot ajuta americanii, daca ii intereseaza zona, altfel, iata, si Turcia s-a aliniat Rusiei si starea noastra in ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Iulius Firczak, deputat UCRR: "Limba materna ramane vie si puternica"

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:58

Iulius Firczak, deputat UCRR: "Limba materna ramane vie si puternica"Cu scopul de a promova diversitatea lingvistica si culturala, precum si multilingvismul, in fiecare an, pe data de 21 februarie, in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Internationala a Limbii Materne. Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) al Guvernului Romaniei a marcat saptamana trecuta printr-o campanie dedicata sarbatoririi acestei zile.

"Pentru toate minoritatile nationale din Romania, a invata in limba materna si a vorbi aceasta limba reprezinta modul in care inteleg minoritatile sa isi descopere originea, sa isi dezvolte si sa promoveze propria identitate. Anul acesta, ca in fiecare an, ne propunem sa sarbatorim impreuna cu minoritatile din Romania, straduindu-ne sa promovam limba materna intr-un mod placut, presarat cu expresii cu haz si har in limbile materne ale minoritatilor nationale din Romania", se arata in comunicatul Departamentului pentru Relatii Interetnice.

Cu privire la campania DRI, reprezentantul minoritatii rutene din Romania in Camera Deputatilor, Iulius Firczak, spune ca aceasta "ne indeamna sa nu uitam ca limbile materne reprezinta un element esential al educatiei de calitate, ca fiecare etnie are dreptul de a-si ilustra si utiliza limba materna asa cum simte".

"Limba materna ramane vie si puternica pentru ca ea exprima, defineste identitatea nationala, se mosteneste si se lasa mostenire generatiilor viitoare. Expresivitatea si dulceata limbii rutenilor este data de capacitatea ei de-a surprinde toate aspectele vietii sociale si individuale ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Maestrul", expozitie cu lucrari ale profesorilor de la "Corneliu Baba"

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:58

"Maestrul", expozitie cu lucrari ale profesorilor de la "Corneliu Baba"La Liceul de Arta "Corneliu Baba" din Bistrita se va deschide joi, la ora 17.00, expozitia "Maestrul", cu lucrarile profesorilor de arte plastice si arhitectura din scoala. Vor putea fi admirate pe simeze lucrari de: Marcel Lupse, Adina Mocanu, Macedon Retegan, Mircea Mocanu, Marian Coman, Radu Hangan, Gal Paul Tarziu, Alexandru Serban, Ioan Runcan, George Ilisiu, Andrei Popescu. Nu in cele din urma, vor expune pentru elevi si public in aceeasi expozitie: Cristina Trif, Oana Carlig, Loredana Chis si Petra Baciu. Profesorul de istoria artei Vasile Duda va prezenta autorii si lucrarile.

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioan Turc: "Pentru doua ghezasuri pe zi, ramane zona Garii inca nevalorificata"

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:20

Ioan Turc: "Pentru doua ghezasuri pe zi, ramane zona Garii inca nevalorificata"Liberalul bistritean Ioan Turc considera proiectul Primariei Bistrita de amenajare a unui centru intermodal de transport ca fiind unul foarte "ambitios". Pana la realizarea acestei investitii majore insa, el considera ca administratia locala ar trebui sa se gandeasca la o solutie temporara de rezolvare a problemei traficului in zona Garii, "perfect realizabila", in opinia sa.

"Nu pot sa fac remarci pe marginea acelui proiect de constructie a unui centru intermodal, pentru ca nu l-am studiat in detaliu, dar ceea ce cred ca s-ar putea face, daca tot s-a pornit la o semenea abordare, ar fi in primul rand amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferata in zona Garii. O trecere care sa uneasca strazile Garii cu Tarpiului, asa cum a existat odata, o asemenea cale de acces cu bariera, pana in urma cu vreo 40-50 de ani. Atunci s-a renuntat la aceasta solutie pentru ca s-a dezvoltat zona. S-au construit intre timp si alte linii de cale ferata, atunci neexistand decat doua. Datorita manevrelor feroviare necesare, si proximitatii zonei industriale, s-a ajuns la concluzia ca este corect ca zona sa fie inchisa. Numai ca acum nu mai este cazul de asa ceva. La doua ghezasuri care trec zilnic pe acolo, nu cred ca mai este corect sa ramana zona aceea nevalorificata din acest punct de vedere", este de parere Ioan Turc.

El mai spune ca daca tot se gasesc solutii pentru un astfel de centru intermodal, care presupune avize de la CFR, obtinerea unor alte avize suplimentare, cel putin temporar, ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Deputatul Ionut Simionca vrea ca lipsa autorizatiei de securitate la incendiu sa fie anuntata printr-un panou, la intrarea in cluburi

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:20

Deputatul Ionut Simionca vrea ca lipsa autorizatiei de securitate la incendiu sa fie anuntata printr-un panou, la intrarea in cluburiDeputatul bistritean al Partidului Miscarea Populara, Ionut Simionca (foto stanga), propune ca patronii de cluburi si localuri sa fie obligati prin lege sa-si informeze clientii in legatura cu existenta, respectiv lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.

Cu ocazia depunerii in Parlament a proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, Ionut Simionca a sustinut, marti, o conferinta de presa la Camera Deputatilor, impreuna cu liderul Grupului Parlamentar PMP, deputatul Eugen Tomac.

"Ideea pentru aceasta propunere legislativa mi-a venit ca urmare a tristelor evenimente petrecute la clubul Colectiv si Bamboo. Stiu ca nimic din ce s-a intamplat acolo nu mai poate fi reparat, dar prin adoptarea acestui proiect pot fi evitate pe viitor alte evenimente cu deznodamant similar. (...) In cercetarile facute am aflat ca majoritatea celor care frecventeaza astfel de spatii publice (cluburi, restaurante etc.) nu cunosc faptul ca aceste localuri nu au autorizatia de securitate la incendiu, deci nu cunosc riscul la care se expun in momentul cand viziteaza locurile respective. Astfel, am cautat o modalitate de a face cunoscut acest fapt. In acest sens, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, beneficiarii investitiilor in constructii si amenajari publice vor avea obligatia de realizare si amplasare a unor panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective. Panourile de instiintare vor avea urmatorul ...

Sport / stiri Sport4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cea de-a treia biserica baptista din Nasaud, inaugurata duminica

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:20

Cea de-a treia biserica baptista din Nasaud, inaugurata duminicaRomii, dar nu numai, din cartierul nasaudean de la Valea Spinului au, de duminica, propriul lacas de cult. Este vorba despre biserica baptista "Golgota", inaugurata in prezenta unor invitati de onoare, printre acestia numarandu-se deputatul liberal Robert Sighiartau si consilierul judetean Emil Neia Lacatus. Este cea de-a treia biserica baptista din orasul Nasaud, dupa biserica "Harul", inaugurata in 2003, si biserica "Betel", functionala din 2012. De aproape trei ani, perimetrul cartierului de la Valea Spinului mai este strajuit si de biserica ortodoxa "Sfantul Ilie".

Actualitate / stiri Actualitate2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioan Turc: "Pentru doua ghezasuri pe zi, ramane zona Garii inca nevalorificata"

Marti, 21 Februarie 2017, ora 16:20

Ioan Turc: "Pentru doua ghezasuri pe zi, ramane zona Garii inca nevalorificata"Liberalul bistritean Ioan Turc considera proiectul Primariei Bistrita de amenajare a unui centru intermodal de transport ca fiind unul foarte "ambitios". Pana la realizarea acestei investitii majore insa, el considera ca administratia locala ar trebui sa se gandeasca la o solutie temporara de rezolvare a problemei traficului in zona Garii, "perfect realizabila", in opinia sa.

"Nu pot sa fac remarci pe marginea acelui proiect de constructie a unui centru intermodal, pentru ca nu l-am studiat in detaliu, dar ceea ce cred ca s-ar putea face, daca tot s-a pornit la o semenea abordare, ar fi in primul rand amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferata in zona Garii. O trecere care sa uneasca strazile Garii cu Tarpiului, asa cum a existat odata, o asemenea cale de acces cu bariera, pana in urma cu vreo 40-50 de ani. Atunci s-a renuntat la aceasta solutie pentru ca s-a dezvoltat zona. S-au construit intre timp si alte linii de cale ferata, atunci neexistand decat doua. Datorita manevrelor feroviare necesare, si proximitatii zonei industriale, s-a ajuns la concluzia ca este corect ca zona sa fie inchisa. Numai ca acum nu mai este cazul de asa ceva. La doua ghezasuri care trec zilnic pe acolo, nu cred ca mai este corect sa ramana zona aceea nevalorificata din acest punct de vedere", este de parere Ioan Turc.

El mai spune ca daca tot se gasesc solutii pentru un astfel de centru intermodal, care presupune avize de la CFR, obtinerea unor alte avize suplimentare, cel putin temporar, ...

Sport / stiri Sport6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Material de film de Oscar: "27 de pasi", autobiografia lui Tibi Useriu, lansata la Bistrita
Tibi Useriu, bistriteanul care si-a facut cunoscut numele la nivel mondial dupa ce a castigat, anul ...
Daniel Suciu (PSD): Harta banilor prezentata de Robert Sighiartau este din 2012, cand la guvernare era PDL
Deputatul Daniel Suciu a reactionat, in cadrul unei conferinte de presa, fata de declaratiile ...
Accident feroviar in zona industriala a Bistritei: un barbat a fost lovit de un tren personal
Miercuri dimineata, in jurul orei 6:20, un barbat a fost lovit de un tren personal, in zona ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor