Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.517 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Primaria Livezile este scoasa la vanzare

Vineri, 29 August 2014, ora 00:08

Primaria Livezile este scoasa la vanzare Informatia a venit de la Biroul Executorului Judecatoresc "Stolnean Romeo Marius si Stolnean Oana", care, anunta faptul ca vinde la licitatie publica "Primaria Comunei Livezile", jud.Bistrita - Nasaud, in natura cladire+ teren, suprafata de 1026 mp, la pretul de 81.200,00 EUR (echivalentul a 361.000,00 lei).

Contactat telefonic, primarul Traian Simionca a confrmat faptul ca exista o datorie de aproape 400 de mii de lei la o firma care s-a ocupat de gazonul bazei sportive din localitate, firma cu care fostul primar Olimpiu Neamtu ar fi intrat in conflict si a refuzat sa le achite contravaloarea serviciilor prestate.

"E o situatie dificila, dar, sigur, vom discuta cu un avocat, totusi, e vorba de un bun al administratiei publice locale", a conchis Traian Simionca.

Business / stiri Business 21 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Descoperire senzationala in BN - Cateva morminte dacice de incineratie au fost descoperite la Ciceu Corabia

Vineri, 29 August 2014, ora 00:08

Descoperire senzationala in BN - Cateva morminte dacice de incineratie au fost descoperite la Ciceu Corabia Este prima descoperire de acest fel a echipei profesorului Corneliu Gaiu, mormintele de incineratie fiind extrem de rare, descoperirea de la Ciceu Corabia, fiind unica la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

Informatia a fost confirmata de primarul comunei Ciceu Mihaiesti, Valentin Muresan, un pasionat si cunoscator al istoriei locale. Potrivit celor spuse de Muresan, in locatie unde s-au executat sapaturile au fost descoperite obiecte de port traditional dacic, fibule, virfuri de lance, o sicae frumos ornamentata.

"Este o descoperire importanta, mai ales ca am inteles de la domnul profesor Corneliu ca ar fi vorba de morminte dacice de dinainte de cucerirea romana, cu un secol inainte de Chistos", ne-a spus Valentin Muresan.

Mormintele de incineratie se impart in doua categorii: morminte in cazul carora arderea s-a facut pe loc si morminte care sunt caracterizate de arderea efectuata in locuri speciale ,,ustrinum''. Mormintele din prima categorie sunt de obicei tumulare, fiind descoperite intr-un numar deosebit de mic in comparatie cu cele ce apartin celei de-a doua categorii, ele reprezentand mormintele unor oameni de vaza ai comunitatii respective

Life Show / cultura 24 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primarul Mircea Romocea este acuzat de incompatibilitate. Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud a fost sesizata de jurnalista Florica Dura

Marti, 26 August 2014, ora 00:07

Primarul Mircea Romocea este acuzat de incompatibilitate. Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud a fost sesizata de jurnalista Florica Dura Mircea Romocea a pus Nasaudul pe harta de risc pentru inundatii. In calitate de primar. El nu s-a sfiit sa autorizeze firma sa de familie , SC Acord Impex SRL pentru constructia unei microhidrocentrale a caror lucrari au distrus partial digul de aparare al orasului si epiul de dirijare. Pentru aceasta inginerie, din care spera sa se imbogateasca, Romocea a incalcat toate legile care ii stateau in cale. La punerea in practica a scopurilor sale murdare au "colaborat" si functionari ai Primariei Nasaud dar si oarece fosti capi ai ABA Somes Tisa. Prins cu mita in sac de Prefectura BN, in urma unei sesizari privind cererea de anulare a autorizatiei pentru hidrocentrala personala, autorizatie pe care a tainuit-o aproape un an, Mircea Romocea incearca sa isi ascunda urmele infractiunilor, in ultimul moment, terorizind angajatii Primariei Nasaud. Si asta la nici un an dupa ce in 2013 a condus Primaria Nasaud, aproape doua luni calendaristice, din spital, semnind dispozitii, ordine si acte financiar contabile! Fara nici-o jena!

O alta inginerie marca Romocea, descoperita recent, este incompatibilitatea de care s-a "bucurat" in perioada iunie- decembrie 2012, timp in care a fost si primar si administrator al firmei SC Acord Impex SRL, firma sa de familie.

Institutia Prefectului Bistrita Nasaud sesizata de jurnalista Florica Dura

La data de 21 august 2014, Institutia Prefectului judetului Bistrita Nasaud a fost sesizata ca, primarul orasului Nasaud, Mircea Romocea isi bate joc ...

Actualitate / stiri Actualitate 50 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Fostul senator si presedinte al PSD Beclean, profesorul Danut Prunea, a murit

Luni, 18 August 2014, ora 17:06

Fostul senator si presedinte al PSD Beclean, profesorul Danut Prunea, a murit Despre decesul celui care a fost Danut Prunea, au scris pe paginile lor de facebook, deputatul Daniel Suciu dar si senatorul Ioan Denes.

Daniel Suciu: " Traim cu totii, mereu, cu gandul mortii care, la un moment dat, va veni si in jurul nostru. Te astepti, dar niciodata nu te obisnuiesti. La o saptamana de la plecare a dintre noi a primarului din Ciceu Giurgesti, mai pierdem un coleg onest, loial si care are un rol covarsitor in ceea ce inseamna astazi Becleanul. Profesorul, fostul senator, prietenul si colegul nostru Danut Prunea a plecat fulgerator dintre noi in aceasta seara. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa aiba grija de familia lui".

Ioan Denes: " E greu atunci cand in mod fulgerator auzi vestea cutremuratoare a plecarii dintre noi a unui prieten special. La inceput nu-ti vine sa crezi apoi telefoanele incep sa sune pentru ca tot mai multi oameni sa confirme vestea cutremuratoare. D-l Prunea a fost pentru mine la inceput profesorul apoi omul politic (presedinte PSD Beclean si senator in Parlamentul Romaniei 2008-2012) care m-a-nvatat ce-nseamna sa lupti pentru idealuri si principii in viata.Vreau sa transmit sincere condoleante familiei indoliate. D-le senator si profesor Prunea vei ramane in inimile noastre intr-un loc special pentru totdeauna".

Actualitate / stiri Actualitate 51 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ambasadorul Belgiei, in vizita la Institutia Prefectului judetului Bistrita-Nasaud

Vineri, 01 August 2014, ora 16:08

Ambasadorul Belgiei, in vizita la Institutia Prefectului judetului Bistrita-Nasaud Conducerea Institutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud a primit vineri, 1 august 2014, vizita Excelentei Sale Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti, care si-a programat in aceasta perioada mai multe intalniri cu reprezentantii judetelor, pentru a inventaria posibilitatile de dezvoltare a unor noi parteneriate cu Romania.

In cadrul intrevederii cu prefectul Ioan Tintean si subprefectul Ovidiu Frent s-au discutat, in prima parte, detalii despre modul in care institutia este organizata, dezbatandu-se cateva exemple din practica actuala, prin comparatie cu modelul belgian. In acest context, s-a evidentiat tendinta clara spre accentuarea si intarirea rolului regiunilor la nivelul intregii Uniuni Europene.

In ceea ce priveste judetul Bistrita-Nasaud s-a pus accent in special pe diversitatea potentialului turistic, printre obiective fiind amintite Parcul National Muntii Rodnei, Lacul Colibita, dar si Pasul Tihuta. Ambasadorul Belgiei a mentionat ca aceasta zona il intereseaza in mod deosebit, cu atat mai mult cu cat aici nu s-a dezvoltat inca un parteneriat romano-belgian consacrat, aspect ce isi doreste a fi imbunatatit intr-un viitor apropiat. In acest sens, a mai precizat ca dezvoltarea infrastructurii locale va juca un rol esential in intensificarea relatiilor de cooperare si de atragere a investitorilor belgieni.

Excelenta Sa Philippe Beke isi va incheia vizita in judetul Bistrita-Nasaud printr-un popas la Hotel Castel Dracula.

Biroul de ...

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Preotul Vasile Rus acuza autoritatile locale din Feldru ca vor sa atraga credinciosii spre cultul penticostal. El cere prelatilor ortodocsi sa boicoteze o parte din Zilele comunei Feldru

Vineri, 01 August 2014, ora 00:06

Preotul Vasile Rus acuza autoritatile locale din Feldru ca vor sa atraga credinciosii spre cultul penticostal. El cere prelatilor ortodocsi sa boicoteze o parte din Zilele comunei Feldru Preotul ortodox Vasile Rus din parohia Nepos si-a prezentat astazi nemultumirea fata de faptul ca primaria comunei Feldru ar favoriza prin mai multe actiuni pe care le initiaza cu ocazia zilelor acestei localitati, cultul penticostal. In acest sens, mai jos prezentam scrisoarea deschisa remisa redactiei de catre Vasile Rus. Contactat telefonic, primarul Grigore Esiolan ne-a precizat ca exista numeroase neadevaruri in respectivul document, iar primaria Feldru nu are nici cea mai mica intentie de-a favoriza cultul penticostal. (Alin CORDOS)

Scrisoare deschisa adresata Primariei Feldru

Cu ingrijorare constat faptul ca Primaria din Feldru prin domnul primar Tiolan Grigore si domnul viceprimar Singeorzan Iacob de formatie penticostala in loc sa asigure egalitatea intre cultele religioase din comuna pe care o administreaza organizeaza in data de 17 august 2014 in localitatea Feldru o actiune masiva de prozelitism cu scopul de a atrage credinciosii ortodocsi din comuna Feldru la religia penticostala.

Este o actiune de prozelitism mascata sub pretextul unei intalniri a fiilor comunei Feldru. Aceasta intalnire a fiilor comunei Feldru se face cu participarea grupului eterodox ''Speranta'',cunoscut pentru actiunile lui prozelitste sectare,care pe langa cantecele sectare foloseste pastori neoprotestanti veniti din Statele Unite ale Americii pentru a-i convinge pe credinciosii ortodocsi romani sa se lepede de credinta stramoseasca.

Ii indemn pe credinciosii ortodocsi ai ...

Actualitate / stiri Actualitate 76 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Preotul Vasile Rus acuza autoritatile locale din Feldru ca vor sa atraga credinciosii spre cultul penticostal. El cere prelatilor ortodocsi sa boicoteze o parte din Zilele comunei Feldru

Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:08

Preotul Vasile Rus acuza autoritatile locale din Feldru ca vor sa atraga credinciosii spre cultul penticostal. El cere prelatilor ortodocsi sa boicoteze o parte din Zilele comunei Feldru Preotul ortodox Vasile Rus din parohia Nepos si-a prezentat astazi nemultumirea fata de faptul ca primaria comunei Feldru ar favoriza prin mai multe actiuni pe care le initiaza cu ocazia zilelor acestei localitati, cultul penticostal.

In acest sens, mai jos prezentam scrisoarea deschisa remisa redactiei de catre Vasile Rus. Contactat telefonic, primarul Grigore Esiolan ne-a precizat ca exista numeroase neadevaruri in respectivul document, iar primaria Feldru nu are nici cea mai mica intentie de-a favoriza cultul penticostal. (Alin CORDOS)

Scrisoare deschisa adresata Primariei Feldru

Cu ingrijorare constat faptul ca Primaria din Feldru prin domnul primar Tiolan Grigore si domnul viceprimar Singeorzan Iacob de formatie penticostala in loc sa asigure egalitatea intre cultele religioase din comuna pe care o administreaza organizeaza in data de 17 august 2014 in localitatea Feldru o actiune masiva de prozelitism cu scopul de a atrage credinciosii ortodocsi din comuna Feldru la religia penticostala.

Este o actiune de prozelitism mascata sub pretextul unei intalniri a fiilor comunei Feldru. Aceasta intalnire a fiilor comunei Feldru se face cu participarea grupului eterodox ''Speranta'',cunoscut pentru actiunile lui prozelitste sectare,care pe langa cantecele sectare foloseste pastori neoprotestanti veniti din Statele Unite ale Americii pentru a-i convinge pe credinciosii ortodocsi romani sa se lepede de credinta stramoseasca.

Ii indemn pe credinciosii ortodocsi ai ...

Actualitate / stiri Actualitate 33 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Pace, speranta, credinta, iubire", mesajul "Nuntii Zamfirei" catre lume

Joi, 31 Iulie 2014, ora 11:06

"Pace, speranta, credinta, iubire", mesajul "Nuntii Zamfirei" catre lume Centrul Bistritei a fost ocupat de admiratorii folclorului mondial miercuri, de la ora 20.00, pentru spectacolul de gala al Festivalului International "Nunta Zamfirei". Directorul festivalului, prof.dr. Dorel Cosma, a dat drumul catorva porumbei albi, iar unul s-a asezat pe mana sa. Dorel Cosma a transmis mesajul "Pace, speranta, credinta, iubire", din partea festivalului, a Bistritei si a Romaniei, un continut emotionant, aplaudat de artisti si de spectatorii numerosi.

In prezenta primarului Bistritei, Ovidiu Teodor Cretu, a viceprimarului George Avram, a subprefectului Ovidiu Frent, a conducatorilor de grupuri din strainatate, au urcat pe scena, in ordine, ansamblurile "Golden Dobrudja" din Bulgaria, "Kalaris" din Ungaria, "Lubuski" din Polonia, "Gorenka" din Rusia, "Exal Dabka" din Israel, "Miromagnum" din Italia, "Elwadi Elgadid" din Egipt si "Branislav Nusic" din Serbia. Fiecare ansamblu a prezentat mai mult decat suite de dansuri populare, incercand tablouri cu sugestii mai ample pentru traditia culturii populare din care provin.

Spectacolul s-a incheiat cu o secventa oficiala, in care dr. Cosma, directorul Uniunii Mondiale de Folclor, i-a invitat pe scena pe insotitorii grupurilor, ce au multumit organizatorilor pentru a le fi oferit posibilitatea de a participa la un asa festival "cum n-a fost la nimenea". In alocutiunea rostita, Cosma a multumit primarului Ovidiu Teodor Cretu pentru sprijinul acordat si pentru a fi fost in fiecare seara alaturi de artisti si ...

Life Show / cultura 50 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Nereguli cu duiumul in Bistrita-Nasaud la vanzarea fructelor si legumelor

Joi, 31 Iulie 2014, ora 00:08

Nereguli cu duiumul in Bistrita-Nasaud la vanzarea fructelor si legumelor Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat, la inceputul acestei luni, controale privind respectarea prevederilor legale la comercializarea legumelor si a fructelor proaspete in magazine alimentare, hipermarketuri si supermarketuri, piete, depozite.

In Bistrita-Nasaud s-au gasit la vanzare legume si fructe fara documente de provenienta, fara informatii privind categoria de calitate, soiul/specia sau calibrul, de asemenea, discrepante intre ceea ce se promitea si ce se vedea - pere depreciate calitativ si conopida cu pete negre, dar pe ale caror ambalaje scria "calitatea I". De asemenea, tot in judetul nostru s-au constatat "neconcordante intre informatiile de pe etichetele afisate pentru produsele aflate la vanzare si documentele de provenienta, respectiv avizele de insotire a marfurilor, astfel: portocale prezentate ca avand tara de provenienta Egipt, iar pe aviz era inscris Grecia; piersici pe a caror eticheta tara de provenienta figura Grecia, insa in aviz era scris Turcia; rosii din Turcia prezentate ca fiind romanesti; morcovi din Polonia prezentati ca fiind din Olanda", precizeaza ANPC.

Pentru neregulile descoperite, la nivel national s-au aplicat 401 amenzi, in cuantum de 931.850 de lei, si s-a dispus retragerea de la comercializare a 162 kg de fructe si legume improprii consumului, in valoare de aproximativ 1.000 de lei, precum si oprirea temporara de la comercializare, pana la remedierea deficientelor, a peste 120 tone de fructe si ...

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Reorganizare la Serviciul public de salubrizare din Nasaud

Joi, 31 Iulie 2014, ora 00:06

Reorganizare la Serviciul public de salubrizare din Nasaud Mai nou, Serviciul public de salubrizare al orasului Nasaud se reorganizeaza in S.C. Local Serv, ca o consecinta a implementarii proiectului "Sistem integrat de gestionare a deseurilor in judetul Bistrita-Nasaud". Preconizata preluare din data de 15 septembrie 2014 a ridicarii si transportului gunoiului menajer de catre firma Vitalia - operatorul unic la nivelul judetului pentru acest serviciu de utilitate publica - i-a facut pe edilii nasaudeni sa regandeasca activitatea de salubrizare a orasului. In urma discutiei purtate cu primarul Mircea Romocea, am aflat ca, de luna viitoare, din cei 14 maturatori stradali, in noua structura a Local Serv vor romane doar 7. Oamenii au primit preavizele, iar reducerea de posturi va fi suplinita de noua autospeciala de maturat si spalat strazi din dotarea primariei (foto). Totodata, se are in intentie introducerea unei taxe speciale de salubrizare - in valoare de 7 lei/persoana, pentru cetatenii care refuza sa incheie contracte cu operatorul unic Vitalia - firma ce va percepe doar 3,5 lei/persoana pentru ridicarea si transportarea deseurilor menajere la groapa ecologica de la Tarpiu. De notat si faptul ca primul director al Local Serv va fi Stelian Ilovan.

Actualitate / stiri Actualitate 39 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Competitie egala la "Nunta Zamfirei"

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 16:09

Competitie egala la "Nunta Zamfirei" Pe scena Festivalului International de Folclor "Nunta Zamfirei" a urcat marti, de la ora 20.00, ansamblul "Lubuski" din Polonia, in costumatie imbinand culoarea cu opulenta motivelor, intr-o "montura" in excelenta consonanta cu demnitatea istorica de pan a oricarui artist. Dansul sobru, marcat de "strigatul" fetelor, a ramas in memoria celor prezenti.

In continuare, ansamblul "Elwadi Elgadid" din Egipt a prezentat bistritenilor un dans de lupta intre doua familii rivale, parte a mentalitatii traditionale. Instrumentele de percutie au sustinut "osatura" evolutiei artistice a ansamblului venit din tara faraonilor, si o secventa aparte a fost evolutia unui dansator rotind un accesoriu cu aparenta de rochie, umbrela si pelerina, luminat cu zeci de becuri la o "opintire" a reflectoarelor, producand un "soc" spectatorilor.

A urmat ansamblul de dansuri populare "Gorenka", format din elevi ai scolilor de balet, care au prezentat mai multe tablouri cu motive ale traditiei, stilizate in asa masura incat relativ greu mai poate fi recunoscuta originea populara. Miscarea eleganta, dialogul sigur al miscarilor au individualizat evolutia tinerilor rusi in concertul festivalului.

In incheierea serii, ansamblului folcloric "Golden Dobrudja" din Bulgaria a prezentat dansuri cu specificitate balcanica, continand elemente ale influentei turcesti de pe parcursul ocupatiei. Neindoielnic, frumusetea costumelor si prezentarea unor dansuri cu motive comune cu traditia noastra din Dobrogea au ..

Life Show / festival 56 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Un cioban s-a spanzurat la Telciu

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 16:08

Un cioban s-a spanzurat la Telciu Tragedie la orele amiezii de astazi in comuna Telciu. Necazurile l-au adus in pragul disperarii pe un crescator de ovine din localitate - Pavel S. (48 de ani) - omul alegand sa se spanzure la casa din camp, gospodarie situata pe unul din dealurile Telciului.

Barbatul a fost gasit atarnand intr-un streang legat de crengile unui par de catre fiu si nepot, in jurul orei 12.00. Apartinatorii au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor, dar la venirea acestora barbatul era deja mort. La fata locului au sosit si politistii care au demarat o ancheta.

Chiar daca nu a lasat niciun bilet de adio si nu sunt suspiciuni in privinta mortii lui, din cate se pare ciobanul a decis sa-si puna capat zilelor impovarat de greutatile vietii: in urma cu doi ani ii murise sotia si, in plus, zilele acestea trebuia sa returneze statului subventii APIA in valoare de peste 140.000 de lei.

Actualitate / stiri Actualitate 92 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Comuna Romuli, aparata de inundatii

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 11:06

Comuna Romuli, aparata de inundatii Romuli - prima comuna care a deschis finantarile in judetul nostru pe Masura 125C, privind lucrarile de prevenire a inundatiilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala - a inceput de mai bine de doua luni amenajarea a nu mai putin de 11 cursuri de apa ce traverseaza localitatea.

Potrivit documentatiei tehnice, asdministratia locala are in plan lucrari atat in satul Romuli, cat si in satul Dealul Stefanitei. Este vorba de Valea Verdelui, Valea Hoitului, Valea Frasinului, Valea Dudelor, Valea Glodului, Valea Lazului, Valea lui Dragomir, Valea Cioatelor, Valea Catelei, Valea Malului si Valea Teiului, pentru care avem aprobata o finantare nerambursabila totala de 1,5 milioane de euro. Executia apartine specialistilor de la Dimex 2000 Company din Rebra, cu termen de finalizare in 7 luni. Potrivit viceprimarului Danut Vasile Mot, stadiul fizic al lucrarilor este realizat pana in prezent in proportie de 35 la suta. "Se lucreaza cu spor si de calitate, astfel ca pana la sfarsitul acestui an vom face receptia acesestor lucrari care ne vor apara comuna de inundatii", ne-a declarat viceprimarul Mot. Pe de alta parte, tot in aceasta perioada administratia comunei Romuli se remarca printr-o dotare inedita la Caminul Cultural. Este vorba de o soba de gatit multifunctionala, ce vine in sprijinul diferitelor evenimente si mese organizate aici. "Mancarea se poate coace, frige, incalzi in timp extraordinar de scurt iar bucatarii s-au aratat deosebiti de mutumiti de utilitatea ..

Business / afaceri 17 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primarul Ovidiu Teodor Cretu: "Sa ne respectam Imnul National!"

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:09

Primarul Ovidiu Teodor Cretu: "Sa ne respectam Imnul National!" In prezenta unui numar discret de bistriteni, a fost sarbatorita in Piata Centrala, marti, de la ora 12.00, "Ziua Imnului National", la care au luat parte primarul Bistritei, Ovidiu Teodor Cretu, subprefectul Ovidiu Frent, vicepresedintele CJ Dorin Popescu, comandantul Brigazii 81 Mecanizata, col. Ovidiu Uifaleanu, senatorul Dorin Dobra, sefi ai institutiilor descentralizate si reprezentanti ai ansamblurilor prezente la "Nunta Zamfirei", de asemenea, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si retragere, ai veteranilor de razboi si ai partidelor politice.

Programul a cuprins un ceremonial militar si religios, intonarea Imnului National, alocutiunea primarului Ovidiu Teodor Cretu si defilarea garzii de onoare. Preotul militar Iustin Iuliu Somodean, insotit de Bodan Bejinariu, dirijorul Muzicii Militare a Garnizoanei, a oficiat un "Te Deum", apoi primarul Ovidiu Teodor Cretu a rostit o alocutiune in care a prezentat un istoric al Imnului National, prin care a subliniat ca autorul versurilor este Andrei Muresanu, un concitadin de-al nostru, motiv pentru care Bistrita mai este numita si "Orasul Imnului National". De la 1848, "Desteapta-te, romane!" a fost cantat la mai toate marile evenimente; primarul Cretu a amintit Imnul Regal - "Traiasca Regele" - compus de Vasile Alexandri pentru incoronarea lui Carol I; Romania a avut mai multe imnuri dupa 1945, "Zdrobiti catusele!", "Te slavim, Romanie", "Tricolorul".

"Salut participarea ansamblurilor participante ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Se redeschid cresele de pe Zimbrului si Andrei Muresanu

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 00:08

Se redeschid cresele de pe Zimbrului si Andrei Muresanu Luni, se vor redeschide Cresa nr. 2 de pe strada Zimbrului si Cresa nr. 4 de pe strada Andrei Muresanu, dupa lucrarile de igienizare, zugravelile si reparatiile realizate pe parcursul unei luni intregi.

In acelasi program de lucrari au intrat luni, 28 iulie, celelalte doua crese administrate de Directia Municipala de Sanatate Bistrita, si anume Cresa nr. 1 de pe Aleea Sieului si Cresa nr. 3 de pe Aleea Plaiesului. Ambele unitati vor avea conditii bune sa-i primeasca pe copii incepand cu data de 1 septembrie.

Actualitate / autoritati 27 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

S-a reluat programul "Casa Verde". Aproape 90 de dosare din Bistrita-Nasaud au fost deja aprobate

Marti, 29 Iulie 2014, ora 16:08

S-a reluat programul "Casa Verde". Aproape 90 de dosare din Bistrita-Nasaud au fost deja aprobate Administratia Fondului pentru Mediu a dat drumul din nou programului "Casa Verde", reluand spre analiza solicitarile inregistrate, dar inghetate, acum trei ani. In jur de 90 de bistriteni, in prima faza, vor primi cate 6.000 de lei pentru folosirea sistemelor de incalzire prietenoase cu mediul.

Pentru acest an, judetului Bistrita-Nasaud i-a fost redistribuita suma de 1.571.289,60 de lei in cadrul "Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire - persoane fizice - 2011".

"Din cererile de finantare nerambursabila ramase neaprobate in anul 2011 pentru judetul nostru, in prima etapa au fost aprobate 87 de solicitari, reprezentand suma de 522.000 lei", potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bistrita-Nasaud.

Cei 87 de beneficiari sunt asteptati la APM pana in data de 20 septembrie, pentru semnarea contractelor. Trebuie sa prezinte urmatoarele documente actualizate: extras de carte funciara pentru imobilul in care se implementeaza proiectul aprobat - original; extras de cont bancar, valid la data semnarii contractului si pana la finalizarea acestuia (12 luni) - original; copie CI a beneficiarului (titular contract); procura notariala (daca este cazul) - original; autorizatie de construire valida la data semnarii contractului (daca este cazul) - original sau copie legalizata.

Lista celor 87 de bistriteni acceptati in programul ...

Business / stiri Business 22 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

In comuna Chiochis a inceput asfaltarea drumurilor agricole

Marti, 29 Iulie 2014, ora 16:08

In comuna Chiochis a inceput asfaltarea drumurilor agricole In comuna Chiochis a inceput asfaltarea drumurilor agricole de langa drumul judetean, zona Chetiu - Dealul Habadocului. Amenajarea acestor drumuri pe o lungime de 9,3 kilometri se face prin implementarea Masurii 125A, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 1 milion de euro.

Dupa cum ne spunea primarul Vasile Adrian Silasi, amenajarea si asfaltarea acestui tip de drumuri are rolul de a relaxa circulatia de pe drumul judetean ce strabate comuna, atelajele hipo si moto urmand sa circule pe drumurile agricole.

"Aceste drumuri agricole, odata finalizate, ne vor ajuta foarte mult, avand in vedere ca o portiune din drumul judetean nu are asfalt. Totodata, drumurile agricole sunt de mare folos pentru fermieri, ca de altfel pentru toti cei care detin terenuri agricole in zona respectiva", a declarat primarul comunei Chiochis, Vasile Adrian Silasi.

In continuare, edilul asteapta avizul pentru achizitii publice pentru proiectul privind decolmatarea si regularizarea vailor necadastrate.

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Desi e vreme de concedii, la Primaria Zagra se lucreaza de zor

Marti, 29 Iulie 2014, ora 10:08

Desi e vreme de concedii, la Primaria Zagra se lucreaza de zor In aceasta saptamana, conducerea comunei Zagra va finaliza lucrarile de modernizare a Caminului Cultural din satul Poienile Zagrii. Inceputa anul trecut, investitia de circa 600.000 de lei a fost asigurata in exclusivitate din bugetul local. Dupa cum ne-a declarat primarul Dumitru Buscoiu, proiectul a vizat marirea considerabila a spatiilor interioare, printr-o adaugire in lungime de 10 metri, construirea de grupuri sociale, darea in folosinta a unui sistem centralizat de incalzire, a unei camere frigorifice, precum si reamenajarea si dotarea completa a bucatariei. "Reabilitarea capitala a Caminului Cultural din satul Poienile Zagrii vine dupa modernizarile de care au avut parte obiectivele similare din satele Zagra, Alunis si Perisor. Totodata, din 1 august a.c. avem in plan sa incepem lucrarile de reparatii curente la Caminului Cultural din satul Suplai, prin care vom aduce imbunatatiri bucatariei, inclusiv amenajarea unei camere frigorifice, precum si reabilitarea celorlate spatii interioara, finantarea fiind asigurata tot de la bugetul local", a spus primarul Buscoiu. Pe de alta parte, potrivit interlocutorului, tot in perioada imediat urmatoare, mai precis in doua saptamani, vor fi receptionate lucrarile de refacere a drumurilor forestiere cu fonduri europene, in baza unui proiect accesat in baza Programului National de Dezvoltare Rurala. "Cu 1,5 milioane de euro, am modernizat tronsoane ce insumeaza peste 8 kilometri de drumuri forestire din zona adiacenta muntilor ...

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cele mai blamate strazi din orasul Nasaud incep a fi modernizate

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:07

Cele mai blamate strazi din orasul Nasaud incep a fi modernizate Emil Rebreanu, Grivita, Avram Iancu sunt cele mai "puscate" strazi din orasul Nasaud.

Toate in panta, insumand sute de gospodarii de-a lungul lor. Administratia locala a decis ca a venit si randul locuitorilor ce salasuiesc in aceste perimetre sa se poata bucura de asphalt, trotuare noi si santuri pluviale.

Astfel, ca in ciuda unor vremuri economice de restriste au decis sa puna bugetul local la treaba. Prima pe lista este strada Emil Rebreanu (mai cunoscuta sub vechea denumire de strada Coastei 2), ordinul de incepere al lucrarilor de reabilitare si modernizare fiind valabil chiar de astazi. "Este vorba de o investitie de 237.000 de lei, fara TVA, a carui licitatie de executie a fost castigata de firma Dimex Company 2000 Rebra. Speram ca lucrarile sa fie terminate pana la sfarsitul lunii octombrie a.c.", ne-a declarat primarul Mircea Romocea. Potrivit edilului, administratia locala are luata in calcul etapizarea celorlate lucrari similare, inclusiv a strazilor laterale din cartierul Liviu Rebreanu, incepand din prima parte a anului viitor.

Business / stiri Business 13 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

800.000 de euro pentru strandul Codrisor

Marti, 29 Iulie 2014, ora 00:05

800.000 de euro pentru strandul Codrisor In asteptarea Complexului Wonderland, municipalitatea s-a hotarat sa modernizeze strandul Codrisor. Pentru lucrari se vor scoate din vistierie 800.000 de euro, banii provenind de la bugetul local. Cel mai probabil vara viitoare bistritenii se vor putea bucura de noile investitii.

Strandul Codrisor, amenajat in 1972, va fi modernizat anul acesta, dupa ce in ultimii ani a avut parte doar de lucrari de intretinere. Strandul, situat la marginea padurii Codrisor, are trei bazine, unul de dimensiuni olimpice si doua pentru copii.

"In momentul de fata cele trei bazine sunt intr-o stare avansata de degradare, anual executandu-se reparatii curente pentru a putea functiona pe timpul sezonului de vara. De la data punerii in functiune si pana azi sistemul de alimentare si dezinfectie a ramas acelasi, apa din cele trei bazine nefiind recirculata si filtrata, improspatarea acesteia fiind realizata prin inlocuirea totala, periodica, saptamanal, a volumului de apa. De asemenea, deversarea apei din bazin se face direct in raul Bistrita", se precizeaza in proiectul de hotarare care se va afla saptamana aceasta pe masa consilierilor locali.

800.000 de euro este dispusa sa dea Primaria Bistrita pentru modernizarea strandului. Printre obiectivele acestui proiect se numara scaderea consumului de apa necesara pentru umplerea bazinului, cresterea confortului utilizatorului, dar si incadrarea calitatii apei din cele trei bazine in normele igienico-sanitare. In cadrul proiectului, care se va ...

Business / afaceri 12 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ochii pe ape! Instabilitatea atmosferica tine cel putin pana vineri

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:08

Ochii pe ape! Instabilitatea atmosferica tine cel putin pana vineri Vara turbata in care ne aflam inca nu permite autoritatilor sa lase garda jos. Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa (ABAST) anunta ca monitorizeaza evolutia parametrilor hidrometeorologici inclusiv in judetul Bistrita-Nasaud, unde in ultimele zile norii s-au golit intr-atat, incat practic nici n-ar trebui sa mai existe.

ABAST se afla in garda din cauza prognozei deloc linistitoare pentru mare parte din aceasta saptamana. Astfel, pana vineri, instabilitatea atmosferica se poate manifesta prin precipitatii ce pot depasi 20-25 l/mp.

"Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta au fost atentionate sa acorde o atentie deosebita masurilor prevazute in planurile de aparare impotriva inundatiilor. Se impune urmarirea si interventia rapida, in caz de necesitate, in special la nivelul sectiunilor de scurgere din zona podurilor. Totodata, prin intermediul Sistemelor de Gospodarire a Apelor, atentionam detinatorii de iazuri de decantare sa urmareasca evolutia starii acestora si sa transmita imediat eventualele evenimente care pot afecta stabilitatea acestor obiective", potrivit unui comunicat al ABAST.

Actualitate / stiri Actualitate 11 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Ziua Imnului National"

Luni, 28 Iulie 2014, ora 13:09

"Ziua Imnului National" Marti, 29 iulie, se sarbatoreste "Ziua Imnului National", autoritatile locale invitandu-i pe bistriteni la activitatile pregatite cu aceasta ocazie.

Manifestarile vor incepe cu o scurta intalnire a reprezentantilor Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei Bistrita si ai Garnizoanei, in vederea participarii la actiunea principala organizata de "Ziua Imnului National", care se va desfasura in Piata Centrala, incepand cu ora 12.00: se va da onorul militar, va avea loc un ceremonial religios, apoi se vor executa salutul Drapelului de Lupta, primirea si inaltarea Drapelului National, urmate de defilarea Garzii de Onoare.

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Bilete de tratament

Luni, 28 Iulie 2014, ora 10:12

Bilete de tratament Casa de Pensii Bistrita-Nasaud a primit spre distribuire 160 de bilete de tratament pentru seria a 12-a din acest an, care dau dreptul beneficiarilor la cure in statiunile: 1 Mai, Bizusa, Caciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Neptun, Ocna Sugatag, Olanesti, Sangeorz-Bai, Saturn, Sovata, Techirghiol, Turda, Tusnad si Vatra Dornei. Intrarea in statiuni se face din 9, 10, 11, 12 si 13 august. Bistritenii care nu si-au ridicat deja biletele de tratament, le mai pot revendica pana vineri. De saptamana viitoare, cele ramase se vor vinde la liber.

Actualitate / stiri Actualitate 103 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Mii de oameni au petrecut la sarbatoarea fabricii Intex din Nasaud

Luni, 28 Iulie 2014, ora 00:08

Mii de oameni au petrecut la sarbatoarea fabricii Intex din Nasaud Vineri, pentru al saptelea an consecutiv, cel mai important agent economic din Nasaud - Intex, fabrica care produce in domeniul textil, mai ales pentru piata externa - si-a sarbatorit salariatii si, implicit, orasul.

Vremea frumoasa si calitatea artistica a spectacolului maraton ce s-a intins de-a lungul a sapte ore de distractie si buna dispozitie au facut din eveniment unul de referinta pentru organizatori, in frunte cu managerul general Dorel Grigore Sima. Reuniti pe stadionul orasenesc, cei peste 2.000 de participanti la marea petrecere prilejuita de Ziua Familiei Intex au savurat din plin sarbatoarea daruita angajatilor si familiilor lor. Deschiderea a prilejuit managerului general Dorel Grigore Sima sa-si indrepte gandurile frumoase catre cei sarbatoriti. "Dupa un an de munca, meritati aceasta zi de distractie din plin!", a punctat Sima. La randul sau, primarul Mircea Romocea a tinut sa aduca multumiri in numele Primariei si Consiliului Local pentru eforturile Intexului de a contribui la dezvoltarea orasului Nasaud, in calitate de cel mai mare contribuabil la bugetul local. "Va dorim tuturor o zi cat mai agreabila. Succes in continuare!", a urat edilul. Felicitari au primit intexistii si de la senatorul Ioan Denes: "Cine munceste, merita sa se si distreze, mai ales dumneavoastra, care formati o mare familie pentru binele Nasaudului. Felicitari tuturor si la mai mare!". Apoi, discursurile oficialitatilor au lasat locul asteptatei tombole, in cursa pentru cele 20 de ...

Business / stiri Business 66 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Rapsodia triscasilor din Lesu, frumusetea pastrarii traditiei populare

Luni, 28 Iulie 2014, ora 00:08

Rapsodia triscasilor din Lesu, frumusetea pastrarii traditiei populare Pentru al 45-lea an consecutiv festivalul folcloric "Rapsodia triscasilor din Lesu" si-a continua astazi povestea de succes in pastrarea datinilor si obiceiurilor comunei de sub poalele Heniului. Cea mai veche manifestare artistica a judetului, prin continuitate, a reunit in amfiteatrul natural de Pe Coasta sute de localnici si invitati veniti sa se bucure de frumusetea cantecului, jocului si portului de pretutindeni. Spunem de pretutindeni, pentru ca acum Rapsodia are si veleitati internationale prin participarea la spectacol a unor formatii din Polonia si Rusia. Dupa ce au participat la Sfanta Liturghie, lesenii si invitatii lor au purces la orele amiezii spre zona de spectacol, acolo unde, in debut, primarul Ionel Pop, vicepresedintele CJ - Alexandru Pugna, si senatorul Ioan Denes, au tinut sa evidentieze prin scurte alocutiuni nevoia de regasire si pastrare a traditiilor populare. Numeroasa asistenta a fost mai ales incantata de triscasii mici si mari din Lesu, artisti condusi de Ioan Sangeorzan si profesorul Nicolae Lupsan, ansamblurile folclorice "Rapsodia Lesului" din Lesu, "Paunita" din Sangeorz-Bai, "Dor de pe Campie" din Silivasu de Campie, "Invartita Dorului din Vaideeni - Valcea, "Arcanul" din Casvana - Suceava. Invitatii speciali ai manifestarii au fost grupurile folclorice din Polonia si Rusia. Printre solistii care au sustinut recitaluri s-au numara fiicele si fii satului: Marioara Precup, Marioara Dragota, Sabina Leonte Alb, Anton Todica, Ionela Dragota, Anuta ..

Life Show / cultura 19 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Mircea Gelu Buta - totul despre statuia lui Andrei Muresanu

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 11:05

Mircea Gelu Buta - totul despre statuia lui Andrei Muresanu La "Clubul pentru neam si tara" din cadrul Cercului Militar al Garnizoanei Bistrita a fost prezentata joi, de la ora 18.00, conferinta "Statuia lui Andrei Muresanu", de catre prof.univ.dr. Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judetean de Urgenta.

Conferinta s-a sprijinit pe rezultatele unei cercetari intreprinse de prof.univ.dr. Mircea Gelu Buta si de doctorul in istorie Adrian Onofreiu de la Arhivele Statului Bistrita-Nasaud. Partea de inceput a fost o densa expunere a mentalitatii de la Bistrita; dupa asezarea sasilor si intoleranta alianta Unio Trio Nationum, de la 1437, pretutindeni in Transilvania maghiarii, sasii si secuii jucau rol de natiuni de prim rang, iar romanii erau tolerati, pozitie restrictiva, marcata de privatiuni care au intarziat dezvoltarea etniei majoritare. Patrunderea romanilor in cetate s-a petrecut tarziu, urmare a emanciparii lor, a castigarii unui statut.

Excelent documentat, prof.univ.dr. Buta a prezentat numele familiilor si imobilele pe care le-au construit sau ridicat ca locuinte primii romani cu proprietati intre ziduri. "Romanii au intrat firesc si cu demnitate in Bistrita", a aratat conferentiarul, staruind asupra numelor si ocupatiilor familiilor romanesti fruntase, dintre care nu poate lipsi cel al lui Victor Moldovan, ajuns al treilea om in stat pe vremea lui Carol al II-lea. Dupa intrarea Bisericii de la Protopopiat in proprietatea romanilor, Piata Unirii a devenit o agora a comunitatii romanesti, in dezvoltare, si ridicarea ...

Actualitate / stiri Actualitate 14 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Puhoi de inspectori la Colibita!

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 01:05

Puhoi de inspectori la Colibita! Subprefectul Ovidiu Frent a demarat joi un control de anvergura, impreuna cu o comisie constituita prin ordinul prefectului, vizand respectarea legislatiei in vigoare de catre proprietarii de case si terenuri, precum si de catre agentii economici din zona lacului Colibita.

La control au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Primariei Bistrita-Bargaului, ISU, SGA, APM, Garzii de Mediu, Oficiului de Cadastru, Politiei, Jandarmeriei, Directiei de Sanatate Publica, Directiei pentru Agricultura, Inspectiei Silvice, Protectiei Consumatorului si ai Administratiei Finantelor Publice.

Subprefectul Ovidiu Frent ne-a declarat: "S-a constituit o comisie mixta formata din institutii importante pentru evaluarea situatiei existente in jurul lacului Colibita, scopul final fiind declararea zonei drept obiectiv turistic de interes local. Se verifica legalitatea atat a actelor de proprietate, a delimitarilor terenurilor, a respectarilor conditiilor de mediu, dar si a activitatilor economice care se desfasoara in zona lacului, de la activitati de alimentatie publica, pana la cele turistice si de agrement. Este o actiune foarte complexa, pentru ca ceea ce inseamna lacul si zona adiacenta sunt in proprietatea statului roman, dar sunt in administrarea Apelor Romane. Lacul Colibita este furnizor de apa si de energie hidro. Am trimis o adresa directorului Bazinului Somes-Tisa pentru a afla si noi cand se va face in sfarsit lucrarea de cadastru a lacului si a ..

Actualitate / stiri Actualitate 77 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Somesul Mare, sufocat de gunoaie si balastiere. Un mare focar de infectie!

Joi, 24 Iulie 2014, ora 13:08

Somesul Mare, sufocat de gunoaie si balastiere. Un mare focar de infectie! Parafrazandu-l pe Creanga cu Ozana cea frumoasa si limpede, imi face placere sa imi aduc aminte de Somesul Mare care serpuieste involburat pintre munti si dealuri, de partidele fantastice de pescuit. A fost odata cu multi ani in urma cand lipanul era rege in zona Maieru-Sangeorz Bai si cleanul in aval de Feldru. Dar ma gandesc la faptul ca Somesul era raul de aur al dacilor, iar literatura de specialitate atesta gasirea granulelor de aur de 21 de carate. Somesul este al cincilea rau ca marime si debit din Romania. Are o lungime de peste 465 km, dintre care 376 km sunt pe teritoriul Romaniei. Bazinul hidrografic se formeaza prin unirea pe teritoriul comunei Mica, la circa 4 km in amonte de municipiul Dej, a raului Somesul Mare cu Somesul Mic. Somesul Mic (format prin confluenta Somesului Rece cu Somesul Cald) are izvorul in Muntii Apuseni, iar Somesul Mare izvoraste din Muntii Rodnei. Se varsa in Tisa, pe teritoriul Ungariei. Raul Somes dreneaza un bazin hidrografic de 15.740 km2, cuprinzand 362 cursuri de apa cu suprafete mai mari de 10 km2 si o lungime totala de 5.263 km. Din pacate, azi situatia este mai mult decat dramatica. Zilele acestea am facut un tur pe Somesul Mare, de la Ilva Mica si pana la Salva si am constatat cu stupoare ca in aval de Feldru nu mai exista viata in apa. In schimb, imaginile sunt de-a dreptul debusolante, cand pe fiecare metru patrat vezi gunoaie, incepand de la PET-uri, saci plini cu resturi menajere, saci cu materiale de constructii, oi moarte ...

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

DJ 172E este gata!

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 16:09

DJ 172E este gata! Mare bucurie pentru lechinteni, ca de altfel pentru toti locuitorii din zona de campie a judetului. A fost reabilitat DJ 172E, drum care face legatura intre Lechinta si DJ 151 (Bistrita - Targu Mures).

Acum, toti cei care doresc sa ajunga la/de la Bistrita de la/la Targu Mures, precum si in zona de campie prin Lechinta, pot circula fara probleme pe DJ 172E, drum care in momentul de fata este nou-nout.

Daca pana acum conducatorii auto faceau slalom printre gropi pe portiunea dintre Lechinta si intersectia de la Herina cu DJ 151, acum se circula fara probleme pe un drum ca-n palma. Mai mult, aceasta artera rutiera este si marcata si sunt montate si semnele de circulatie aferente. Mai sunt cateva retusuri de facut, minore, la acostamente.

Primarul comunei Lechinta, Romeo Florian, ne-a declarat: "Saptamana viitoare vor fi finalizate in totalitate lucrarile. Este o portiune de drum foarte importanta pentru noi, cei din Lechinta, pentru ca drumul Targu Mures - Bistrita este in stare de finalizare si ne face accesul foarte bun si rapid spre Bistrita. Si nu numai pentru cei din Lechinta, ci practic pentru toti locuitorii si investitorii zonei de campie. Suntem foarte bucurosi ca cei de la Consiliul Judetean si Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean, au fost alaturi de noi si au realizat aceasta lucrare".

Business / stiri Business 6 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

NASAUD: Fetita de 7 ani in stare grava dupa ce a fost lovita de o masina

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 00:08

NASAUD: Fetita de 7 ani in stare grava dupa ce a fost lovita de o masina Seara cu necaz pentru o familie de tigani din cartierul nasaudean de la Valea Spinului. Fetita lor in varsta de 7 ani a cazut victima unui accident rutier petrecut pe strada George Cosbuc a orasului (DN 17 C), dupa ce a incercat sa traverseze inopinant soseaua. Totul s-a petrecut in jurul orei 18.30, atunci cand fetita a iesit dintr-un magazin, s-a urcat pe bicicleta si a dat sa treaca strada prin spatele unei masini ce stationa. In acel moment, ea a fost surprinsa si trantita pe carosabil de o autoutilitara condusa de bistriteanul Ioan Stefan R. (28 ani). Desi pe moment si-a pierdut cunostiinta, copila si-a revenit in circa cinci minute. Acuzand dureri la cap si la piciorul drept, victima a fost preluata de echipajul SMURD si transportata mai intai la spitalul din Nasaud, ulterior ea fiind directionata spre Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, unitate unde a ramas internata. Cu acooltestul negativ, soferul este cercetat de politistii nasaudeni.

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima