Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.243 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Fundatia "Inocenti" le propune copiilor spitalizati terapia prin "Jurnale de sanatate"

Luni, 02 Martie 2015, ora 16:20

Fundatia "Inocenti" le propune copiilor spitalizati terapia prin "Jurnale de sanatate"Fundatia "Inocenti" anunta lansarea proiectului "Povestea mea despre sanatate - in desene si imagini!", care se va derula cu sprijinul Fundatiei pentru Comunitate si al Programulului "MOL pentru Sanatatea Copiilor", implementat in colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud, in perioada februarie-decembrie 2015. Proiectul este destinat unui grup de minim 52 de copii cu diferite afectiuni, internati in Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita - Sectia pediatrie, Spitalul Orasenesc "Dr. George Trifon" Nasaud si Spitalul Orasenesc Beclean, care vor realiza "Jurnale de sanatate" cu desene si fotografii, exprimand suparare, frica, neincredere, nervozitate si orice alte trairi din perioada spitalizarii.

"Rezultate asteptate in urma implementarii proiectului: realizarea *Jurnalelor de sanatate* va avea un rol terapeutic; copiii vor fi capabili sa-si identifice si sa accepte emotiile si sentimentele legate de boala in sine, care nerecunoscute si acceptate au o influenta negativa asupra lor, va fi diminuata frica de boala si copiii vor accepta mai usor tratamentele. Beneficiarii isi vor dezvolta creativitatea si abilitatile manuale, vor invata notiuni de tehnica fotografica. Prin faptul ca este implementat chiar de beneficiarii programului *Viata Copilului* (copiii spitalizati) ne va ajuta si pe noi ca sa intelegem mai bine problemele cu care se confrunta, sa ne imbunatatim serviciile oferite", se precizeaza intr-un comunicat al Fundatiei "Inocenti".

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Bistriteanul Augustin Zegrean, admis la interviul pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a UE

Luni, 02 Martie 2015, ora 16:20

Bistriteanul Augustin Zegrean, admis la interviul pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a UEPresedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, se afla printre candidatii admisi sa sustina interviul in cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

Aceasta functie este vizata, printre altii, si de actualul judecator la CJUE, Camelia Toader, dar si de actualul director al Institutului National al Magistraturii, Octavia-Matei Spineanu. Ministerul Justitiei a publicat pe site-ul propriu lista persoanelor admise sa sustina interviul programat pentru marti.

"In temeiul art. 5 alin.1 din Procedura pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, aprobata de Guvernul Romaniei la 14 ianuarie 2015, membrii prezenti ai comisiei de selectie au decis, in unanimitate, in urma verificarii dosarelor de candidatura depuse pana la 23 februarie 2015, admiterea la interviu a urmatorilor candidati: Gheorghe Buta, Valeriu Ciuca, Ruxandra Costache, Claudia-Ana Costea (Moarcas), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia-Matei Spineanu, Dragos Constantin Tarsia, Camelia Toader, Augustin Zegrean", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul MJ.

Potrivit sursei citate, prezenta personala a candidatilor la interviu este obligatorie. Interviul va avea loc in Sala de Consiliu a Ministerului Justitiei, in 3 martie, intre orele 9.00-14.00 si 17.00-20.00, iar durata va fi de 30-45 minute pentru ...

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sebastian, Eminescu si Bacovia la simularea Bacalaureatului la Limba Romana

Luni, 02 Martie 2015, ora 13:20

Sebastian, Eminescu si Bacovia la simularea Bacalaureatului la Limba RomanaSaptamana cu emotii pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a. Astazi a inceput simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat cu proba de Limba si Literatura romana, in aceleasi conditii de desfasurare ca si cele din vara. Este pentru al doilea an cand si elevii de clasa a XI-a participa la testari, cu scopul de a familiariza copiii cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national, dar si pentru a optimiza rezultatele obtinute de catre elevi la finalul studiilor liceale. Elevii au primit subiectele diferentiat in functie de profil, separat pentru profilul Real si pentru profilul Uman. Examenul a inceput la ora 9.00 cu durata de trei ore, interval in care candidatii au trebuit sa rezolve trei subiecte. La profilul Real, cei de-a XII-a au primit, la primul subiect, un text epic la prima vedere din romanul "Accidentul" de Mihail Sebastian, elevii avand de rezolvat mai multe cerinte de vocabular sau gramaticale. La subiectul al doilea, prioritate a avut textul argumentativ despre importanta comunicarii dintre parinti si copii, in timp ce la ultimul subiect tinerii au avut de compus un eseu de minim 600 de cuvinte in ceea ce priveste viziunea despre lume in operele lui Mihai Eminescu sau George Bacovia. Fiecare dintre cele trei subiecte propuse va fi notat cu 30 de puncte.

Urmatoarea proba de la simularea Bac-ului va fi cea de Limba si literatura materna, programata marti, 3 martie, urmata de proba obligatorie a profilului pentru ...

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Povestea primaverii, spusa de "Dor Romanesc"

Luni, 02 Martie 2015, ora 10:20

In organizarea Consiliului Judetean si a Centrului Judetean pentru Cultura, a avut loc duminica, de la ora 18.00, la Sinagoga, spectacolul "Martisoare Muzicale - Poveste de Primavara", sustinut de Orchestra Profesionista "Dor Romanesc".

In fata salii pline, directorul Centrului Judetean pentru Cultura, dr. Gavril Tarmure, a vorbit despre traditia romaneasca a martisorului, de la vechiul fir rosu-alb, impletit in mediul rural si asezat la mana unui prunc pentru a fi ocrotit, pana la variantele urbane moderne. Dr. Tarmure a adresat felicitari lui Alexandru Pugna, Matildei si lui Stefan Cigu pentru ideea infiintarii, acum 19 ani, a Orchestrei "Dor Romanesc", care este in prezent reprezentativa pentru judetul nostru si una dintre cele recunoscute la nivelul intregii tari.

Cu dirijorul Stefan Cigu la bagheta, Orchestra "Dor Romanesc" i-a acompaniat pe artistii: Matilda Pascal Cojocarita, Domnica Dologa, Ion Dordoi, Ioachim Span, Nicolae Cioanca, Mirela Petrus, Felix Galan, Anuta Motofelea, Cristina Retegan, Marioara Dragota si Veronica Balan. Conform "tipicului" ales pentru spectacol, din motive de varietate fiecare artist a cantat, cu succes, melodii din repertoriile unor colegi din alte zone folclorice. Pentru spectatori a fost o surpriza Anuta Motofelea, care canta muzica usoara la fel de frumos ca melodiile de muzica populara care au consacrat-o, alaturi de ceilalti colegi din "Dor Romanesc".

A fost un foarte reusit spectacol, in care s-a cantat numai muzica romaneasca.

Business / stiri Business6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Emil Neia Lacatus: Regele Cioaba de la Sibiu isi bate joc si de romii bistriteni

Luni, 02 Martie 2015, ora 10:20

Emil Neia Lacatus: Regele Cioaba de la Sibiu isi bate joc si de romii bistriteniPresedintele Partidei Romilor Bistrita-Nasaud, consilierul judetean Emil Neia Lacatus, a luat cunostinta cu profunda indignare de modul cum "Majestatea Sa" regele Cioaba de la Sibiu isi bate joc de tiganii lui creduli si fara scoala. Speta o constituie pensiile pe care statul german le acorda supravietuitorilor deportarilor in Transnistria. Contextual, presedintele Lacatus a aflat de faptul ca in comunitatile compacte de tigani din judetul Bistrita-Nasaud se vehiculeaza si ideea obtinerii de pensii pentru urmasii acestora.

El avertizeaza solicitantii de astfel de pensii sa nu creada in intermediarii care merg in comunitati, spun ca fac dosarele necesare si iau bani de la oameni: "Sunt bani dati degeaba, pentru ca ambasada germana a precizat clar conditiile in care se acorda aceste pensii. Am mai fost informat ca regele Cioaba taxeaza rezolvarea fiecarui dosar cu suma de 20 de lei, desi initiativa statului german se referea la deportatii supravietuitori, pretinsul *rege* Cioaba a lansat ideea ca va da in judecata statul german pentru a obtine pensii si pentru urmasi. Dorin Cioaba a anuntat ca peste 6.000 de etnici romi din Romania, urmasi ai celor deportati in Transnistria in urma cu 70 de ani, solicita Germaniei sa le plateasca pensii de urmas lunare in valoare de 200 de euro, plus o despagubire de 20.000 de euro, cat ar fi insemnat aceasta pensie daca ar fi incasat-o in ultimii opt ani", explica Emil Neia Lacatus.

Presedintele Emil Neia Lacatus atrage atentia asupra ...

Business / stiri Business6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Senzationalul din oi

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 23:20

Senzationalul din oiE timpul oilor, e culmea vremii lor: fatatul mieilor.Pastorul are din nou motive si ratiuni de a mai creste ovine.Baciul stanei isi poate oficia cu nadejde anuala ritualul mioritic (pare un fel de Abel inca neucis de Cain...)

O stire "prapastioasa" din oierit: un primar (pastor de oameni, ce mai), bazandu-se pe spiritul de turma al oilor sale (la propriu, de aceasta data), cica si-ar fi impins oile intr-o prapastie pentru a-si incasa asigurarea per bucata/oaie.Deh, primul edil al obstei a fost prevazator...Prima de asigurare era, probabil, mai grasa decat subventia!Iar oile cam batrane.

Suntem un popor mioritic (o spun mari ganditori din interior).Avem balade, doine, romante cu trei sute de oi ( poate de aici e inspirata legea subventiei la mioare bune de muls si tuns).Avem imasuri, dar si mis-masuri.Avem si turme usor de prostit (muls), de intors si manipulat.Istoria va hotari daca vreo oaie ratacita a avut dreptate sau nu ( a se citi "fiii risipitori ai diasporei"...)

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Senatorul Cristian Florian: "Asa cum PSD se comporta azi, arata un dispret fata de democratie, fata de statul de drept"

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 23:20

Senatorul Cristian Florian: "Asa cum PSD se comporta azi, arata un dispret fata de democratie, fata de statul de drept"Cristian Florian, senator PNL isi declara nemultumirea fata de PSD, in privinta neaplicarii deciziei Curtii Constitutionale referitoare la Ordonanta 55 / 2014. Senatorul liberal nu intelege de ce nu este pusa in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale. Mai mult, parlamentarul liberal ii acuza pe parlamentarii PSD de "lipsa de respect pentru legea fundamentala a statului, lipsa de respect pentru democratia tarii".

Senatorul Florian este de parere ca: "La momentul cand a fost data de Guvern Ordonanta 55 / 2014, referitoare la migrarea alesilor locali, existau discutii cu privire la faptul ca e sau nu e constitutionala aceasta ordonanta. Noi de la bun inceput am spus ca e neconstitutionala si am sesizat Avocatul Poporului pentru a face sesizarea mai departe la Curtea Constitutionala. In opinia mea, Guvernul Ponta stia foarte bine ca aceasta ordonanta nu este constitutionala si ca se incalca Constitutia Romaniei. Prea putin ii interesa. Scopul scuza mijloacele. Faceau orice, inclusiv modificarea Constitutiei, doar pentru a acumula capital politic, doar pentru a castiga alegerile prezidentiale. Lucru care este si mai evident acum".

Parlamentarul liberal acuza PSD: "Acum totul este pe fata. Curtea a decis. Acea ordonanta si legea de aprobare a ordonantei sunt neconstitutionale. Curtea a spus clar Parlamentului ce are de facut, cum se pot indrepta lucrurile si in continuare majoritatea PSD refuza sa puna in aplicare printr-o lege decizia Curtii Constitutionale. Cu alte cuvinte ..

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

(FOTO) Incendiu la biroul unei firme din Nasaud

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 23:20

(FOTO) Incendiu la biroul unei firme din NasaudIn cursul acestei seri, pompierii din Nasaud au actionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit intr-un birou al unei firme particulare din localitate. Alarma a fost data in jurul orei opt si-un sfert chiar de catre proprietar, in perimetrul strazii Bistritei, vizavi de fabrica de alcool din Tradam. S-a intervenit cu doua autospeciale iar focul a fost localizat si stins in aproximativ 20 de minute. Cauza izbucnirii incendiului ne-a fost dezvaluita chiar de catre proprietar: "Am lasat un radiator in priza, nesupravegheat. Era apropiat de un fotoliu...". Noroc ca omul a vazut palalaia de pe geamul locuintei aflata in vecinatatea halei la al carei etaj se afla spatiul cu pricina, altfel era in pericol toata constructia si nu numai. Flacarile au afectat peretii, mobilierul, parchetul, precum si o gramada de acte.

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Senzationalul din oi

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 19:20

Senzationalul din oiE timpul oilor, e culmea vremii lor: fatatul mieilor.Pastorul are din nou motive si ratiuni de a mai creste ovine.Baciul stanei isi poate oficia cu nadejde anuala ritualul mioritic (pare un fel de Abel inca neucis de Cain...)

O stire "prapastioasa" din oierit: un primar (pastor de oameni, ce mai), bazandu-se pe spiritul de turma al oilor sale (la propriu, de aceasta data), cica si-ar fi impins oile intr-o prapastie pentru a-si incasa asigurarea per bucata/oaie.Deh, primul edil al obstei a fost prevazator...Prima de asigurare era, probabil, mai grasa decat subventia!Iar oile cam batrane.

Suntem un popor mioritic (o spun mari ganditori din interior).Avem balade, doine, romante cu trei sute de oi ( poate de aici e inspirata legea subventiei la mioare bune de muls si tuns).Avem imasuri, dar si mis-masuri.Avem si turme usor de prostit (muls), de intors si manipulat.Istoria va hotari daca vreo oaie ratacita a avut dreptate sau nu ( a se citi "fiii risipitori ai diasporei"...)

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Saptamana viitoare, se intorc lapovitele

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 19:20

Saptamana viitoare, se intorc lapovitelePrima saptamana din luna martie, va debuta cu vreme ploioasa. Mai mult sau mai putin insemnate cantitativ, precipitatiile ne vor sacai pana marti seara. Ziua de miercuri se anunta a fi insorita, insa pe timpul noptii de joi se intorc ploile, precipitatii care se vor transforma treptat in lapovite si chiar ninsori pe parcursul zilei de vineri. In ceea ce priveste regimul termic al saptamanii viitoare, maximele vor oscila intre 6 si 13 grade Celsius, in timp ce pe timpul noptii temperaturile intervalului se vor incadra intre 3 si - 4 grade Celsius. Concluzie: cum, potrivit traditiei, intre 1 si 9 martie se aleg "babele", zile considerate vestitoare de belsug sau de saracie pentru tot anul, sfatul nostru ar fi sa mizati pe ziua de miercuri, 4 martie, pentru ca cel putin sufletul sa va fie insorit in 2015.

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Sfarsit de sezon", povestiri de Marius Chivu

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 16:20

"Sfarsit de sezon", povestiri de Marius ChivuViata unui om este compusa din farame de viata. Nu tot ceea ce traiesti tii minte. De aceea unele fragmente din propria viata nu le retine nimeni. Pe acest coridor orice viata pare facuta din bucati pe care omul le trage dupa el, manunchi din care, pe drum, multe se pierd.

Pentru ca sa scrii o povestire, de la inceput autorul trebuie sa stie momentul ivirii tensiunii pricipale al nararii respective. Spre exemplu:

Un ins constata la un moment dat ca are o inflamatie la organele sexuale. Un testicul ii este tumefiat. Inflamatia este si dureroasa. Nu intra in panica, ci solicita sfatul unui preieten care ii transmite ca se poate prezenta la Spitalul de "Urologie", cel vechi, la profesorul Anghel. Atat. Tanarul se pregateste pentru a doua zi, trebuia sa fie la spital la ora 7. Asa i se transmise. Era iarna si posturile de stiri transmiteau aceeasi informatie, "cod portocaliu de ninsori si viscol". Iarna, Bucuresti este atat de aglomerat incat nici in propria locuinta nu te simti in siguranta. Dimineata, din timp, tanarul comanda un taxi. Nameti, peste tot. Taximitristii intodeauna sunt amabili, dar au un anume fel de-a "face afaceri". In drum catre spital, soferul de taxi ii comunica, dupa o convorbire la dispecerat, ca va mai lua o persoana pe traseu. Ce poate sa comenteze un pasager la astfel de propuneri. Accepta, cu conditia sa nu intarzie la cabinetul medical unde isi inchipuia ca trebuie sa fie punctual. Ajunge la Urologie. Acolo incepuse vanzoleala de dimineata. Portarul ..

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Andrei Motoc, vocea de aur a Gledinului

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 16:20

Andrei Motoc, vocea de aur a GledinuluiDin Gledin s-au ridicat dascali, doctori, preoti, oameni cu carte. Tot de aici s-a ridicat Sfantul Ierarh Pahomie. Acum a ridicat putin capul un pui de gledinar cu voce de aur. Ii place sa cante muzica populara. Il plac si cei care-l asculta.

Are 14 ani si este din Gledin. Se numeste Ionut Andrei Motoc si i-a fermecat pe toti cei care i-au ascultat glasul si canturile. Este elev in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala "Dr. Paul Tanco" Monor si o are diriginta pe profesoara Loredana Caprar. Talentul si vocea l-au propulsat in Ansamblul Folcloric "Baltagul" din Monor, unde este unul dintre cei mai tineri si de perspectiva membri.

Raspandeste in jurul sau bucurie si dragoste de viata. Si canta. Dar canta bine. Este un adevarat talent. Cu o voce cristalina de copil, dar puternica, Andrei ii bucura pe toti cei care-i asculta glasul. Le da pofta de viata prin cantarile sale. Si are un fel aparte de a interpreta. Parca s-a nascut cantaret. Privirea blajina a copilului de la Gledin, impreuna cu glasul sau fermecat, iti insufla dorinta de a-ti trai viata simplu, ca un copil.

Andrei a inceput sa cante inca de la gradinita. Fredona, ca orice copil, te miri ce refrene ii ramaneau intiparite in memorie. Incet-incet, parintii l-au incurajat, iar azi copilul canta in Ansamblul "Baltagul" din Monor.

Primul concurs a fost "Zestrea satului", unde a castigat o mentiune. De asemenea, a participat alaturi de Ansamblul "Baltagul" la diferite festivaluri folclorice la Iasi, Bucuresti, Bistrita. ...

Business / stiri Business9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Senzationalul din oi

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 13:20

Senzationalul din oiE timpul oilor, e culmea vremii lor: fatatul mieilor.Pastorul are din nou motive si ratiuni de a mai creste ovine.Baciul stanei isi poate oficia cu nadejde anuala ritualul mioritic (pare un fel de Abel inca neucis de Cain...)

O stire "prapastioasa" din oierit: un primar (pastor de oameni, ce mai), bazandu-se pe spiritul de turma al oilor sale (la propriu, de aceasta data), cica si-ar fi impins oile intr-o prapastie pentru a-si incasa asigurarea per bucata/oaie.Deh, primul edil al obstei a fost prevazator...Prima de asigurare era, probabil, mai grasa decat subventia!Iar oile cam batrane.

Suntem un popor mioritic (o spun mari ganditori din interior).Avem balade, doine, romante cu trei sute de oi ( poate de aici e inspirata legea subventiei la mioare bune de muls si tuns).Avem imasuri, dar si mis-masuri.Avem si turme usor de prostit (muls), de intors si manipulat.Istoria va hotari daca vreo oaie ratacita a avut dreptate sau nu ( a se citi "fiii risipitori ai diasporei"...)

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Saptamana viitoare se intoarce lapovita

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 10:20

Saptamana viitoare se intoarce lapovitaPrima saptamana din luna martie, va debuta cu vreme ploioasa. Mai mult sau mai putin insemnate cantitativ, precipitatiile ne vor sacai pana marti seara. Ziua de miercuri se anunta a fi insorita, insa pe timpul noptii de joi se intorc ploile, precipitatii care se vor transforma treptat in lapovite si chiar ninsori pe parcursul zilei de vineri. In ceea ce priveste regimul termic al saptamanii viitoare, maximele vor oscila intre 6 si 13 grade Celsius, in timp ce pe timpul noptii temperaturile intervalului se vor incadra intre 3 si - 4 grade Celsius. Concluzie: cum, potrivit traditiei, intre 1 si 9 martie se aleg "babele", zile considerate vestitoare de belsug sau de saracie pentru tot anul, sfatul nostru ar fi sa mizati pe ziua de miercuri, 4 martie, pentru ca cel putin sufletul sa va fie insorit in 2015.

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sangeorz-Bai: Si-a facut praf masina de fite

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 23:20

Sangeorz-Bai: Si-a facut praf masina de fiteDupa-amiaza de miercuri s-a dovedit blestemata pentru un tanar sofer din Sangeorz-Bai, care si-a facut praf masina intr-un accident petrecut chiar in localitate. Cel in cauza, Ionut G. (22 de ani), s-a crezut la raliu pe strada ce duce spre statiune, la volanul unei masini tunate mai ales din punct de vedere al sistemului audio. Din cauza ca a apasat prea tare pedala de acceleratie, sangeorzanul a pierdut controlul vehiculului intr-o curba si a intrat in coliziune cu un stalp de iluminat public, fiind proiectat in poarta si gardul unei gospodarii. In urma impactului, un barbat de 32 de ani, pasager in autoturism, a fost ranit usor, iar soferul a ramas incarcerat, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a-l scoate din masina. Din fericire, leziunile suferite nu le-au pus celor doi viata in pericol. Chiar daca a dovedit ca nu consumase bauturi alcoolice, autorul accidentului este cercetat de catre politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Nedreptate si iresponsabilitate

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 23:20

Nedreptate si iresponsabilitateScriam deunazi (vezi "Marea nedreptate") despre discrepantele deplasate ce s-au instituit intre veniturile unor categorii de persoane salarizate din bugetul de stat. Intrucat am primit o serie de semnale privind alte aspecte ce tin de administrarea veniturilor de natura bugetara, tin sa ma opresc acum asupra lor.

Un raport al Curtii de Conturi releva o serie de nereguli care au avut drept finalitate avantajarea unor segmente de angajati ai statului, "sute de milioane de euro fiind acordate ilegal de stat pentru salarii, sporuri si premii pentru directori si functionari". De exemplu, aflam cu stupoare ca la Tarom s-au cheltuit pentru "zile festive" (va las dumneavoastra placerea sa gasiti o "traducere" adecvata a sintagmei), 200.000 de lei, iar la Ministerul de Interne o serie de politisti - care stau toata ziua la birou - au primit "compensatie de pericol deosebit de pana la 30 la suta" (birourile sunt, intr-adevar, foarte periculoase).

Recent, presedintele Senatului, dl Calin Popescu-Tariceanu, a mentionat ca "angajatele Senatului vor primi, cu ocazia zilei de 8 Martie, aproximativ 140 de lei fiecare", acesta fiind considerat "un gest de minima eleganta si apreciere". Este un gest foarte frumos, dar ce ne facem cu celelalte angajate din sistemul bugetar, fata de care am putea simti si noi dorinta de a se face "un gest de minima eleganta si apreciere", dar pentru care, banuiesc, institutiile respective nu au "sume aflate la dispozitia" sefilor.

Pe alt palier, dar in ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sangeorz-Bai: Si-a facut praf masina de fite

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 19:20

Sangeorz-Bai: Si-a facut praf masina de fiteDupa-amiaza de miercuri s-a dovedit blestemata pentru un tanar sofer din Sangeorz-Bai, care si-a facut praf masina intr-un accident petrecut chiar in localitate. Cel in cauza, Ionut G. (22 de ani), s-a crezut la raliu pe strada ce duce spre statiune, la volanul unei masini tunate mai ales din punct de vedere al sistemului audio. Din cauza ca a apasat prea tare pedala de acceleratie, sangeorzanul a pierdut controlul vehiculului intr-o curba si a intrat in coliziune cu un stalp de iluminat public, fiind proiectat in poarta si gardul unei gospodarii. In urma impactului, un barbat de 32 de ani, pasager in autoturism, a fost ranit usor, iar soferul a ramas incarcerat, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a-l scoate din masina. Din fericire, leziunile suferite nu le-au pus celor doi viata in pericol. Chiar daca a dovedit ca nu consumase bauturi alcoolice, autorul accidentului este cercetat de catre politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Business / stiri Business12 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, prezent la sarbatoarea militarilor bistriteni

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 13:20

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, prezent la sarbatoarea militarilor bistriteniMinistrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, parlamentarii Stelian Dolha si Ioan Oltean, senatorii Ioan Denes si Cristian Florian, subprefectul Ovidiu Frent si viceprimarul George Avram au luat parte, vineri, la aniversarea a 20 de ani a Batalioanelor 812 Infanterie "Bistrita" ("Soimii Carpatilor") si 817 Artilerie "Petru Rares" Prundu Bargaului.

Ceremonialul militar si religios a inceput la ora 10.00, pe platoul Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", cu primirea ministrului Mircea Dusa de catre generalul Ovidiu Uifaleanu, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", cu trecerea in revista a batalioanelor, intonarea Imnului National, oficierea unui "Te Deum" de catre protopopul ortodox Alexandru Vidican si preotul militar Iuliu Somodean, pentru Armata Romana si patrie.

A urmat prezentarea ordinelor Ministerului Apararii Nationale referitoare la sarbatorirea celor 20 de ani de cand batalioanele amintite au luat fiinta. Cel mai emotionant moment al ceremoniei a fost cel in care ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a decorat Drapelul de Lupta al Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares" Prundu Bargaului cu "Emblema de Onoare a Statului Major General". In discursul rostit, ministrul Dusa a avut cuvinte superlative pentru seriozitatea, profesionalismul cu care militarii isi fac datoria fata de patrie, atat in activitatea de zi cu zi, cat si in misiunile din strainatate: Angola (1996 si 1998), Kosovo (2001, ..

Business / stiri Business17 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sangeorz-Bai: Si-a facut praf masina de fite

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 13:20

Sangeorz-Bai: Si-a facut praf masina de fiteDupa-amiaza de miercuri s-a dovedit blestemata pentru un tanar sofer din Sangeorz-Bai, care si-a facut praf masina intr-un accident petrecut chiar in localitate. Cel in cauza, Ionut G. (22 de ani), s-a crezut la raliu pe strada ce duce spre statiune, la volanul unei masini tunate mai ales din punct de vedere al sistemului audio. Din cauza ca a apasat prea tare pedala de acceleratie, sangeorzanul a pierdut controlul vehiculului intr-o curba si a intrat in coliziune cu un stalp de iluminat public, fiind proiectat in poarta si gardul unei gospodarii. In urma impactului, un barbat de 32 de ani, pasager in autoturism, a fost ranit usor, iar soferul a ramas incarcerat, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a-l scoate din masina. Din fericire, leziunile suferite nu le-au pus celor doi viata in pericol. Chiar daca a dovedit ca nu consumase bauturi alcoolice, autorul accidentului este cercetat de catre politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Business / stiri Business16 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Proiecte cu duiumul pentru virtuali turisti, care sa admire, probabil, miile de ferme de subzistenta din Bistrita-Nasaud

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 13:20

Proiecte cu duiumul pentru virtuali turisti, care sa admire, probabil, miile de ferme de subzistenta din Bistrita-NasaudIn evidentele Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Bistrita-Nasaud existau, la nivelul lunii noiembrie a anului trecut, 5.631 de proiecte depuse de bistriteni in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, conform datelor prezentate de directorul institutiei, Sorin Rosu Mares, in Colegiul Prefectural din aceasta saptamana.

Pentru cele 5.631 de proiecte s-au contractat 957.727.952,09 lei, din care s-au platit 725.927.824,62 lei, dar s-au si reziliat contracte in valoare de 6.755.043,33 lei, astfel ca au mai ramas de achitat beneficiarilor 225.045.084,14 lei. Cele mai multe proiecte din Bistrita-Nasaud au fost depuse pe Masura 141 - ferme de subzistenta, 4.951 in total, pentru care s-au contractat 90,874,371 lei, s-au platit 90.564.925,87 lei si au ramas de achitat 309.445,13 lei. Gradul de absorbtie a fondurilor disponibile prin PNDR a fost in Bistrita-Nasaud de 75 la suta.

In ce s-a investit

Banii obtinuti prin intermediul PNDR de solicitantii bistriteni au fost investiti in infrastructura - amintim asfaltarea a 154 km de drumuri comunale, realizarea a 214 km de drumuri forestiere, a 106 km de drumuri agricole, a 80 km de retele de apa si a 113 km retele de canalizare - dar si in 20 de camine culturale, 10 gradinite, 4 unitati after school, 3 camine de batrani, si nu numai.

Dintre toate investitiile propuse/realizate le remarcam pe cele din domeniul turistic: 20 de Centre de Informare Turistica (CIT), 84 de proiecte vizand infrastructura de ...

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Felul acesta de carte este o premiera in Romania"

Joi, 26 Februarie 2015, ora 23:20

"Felul acesta de carte este o premiera in Romania"La Casa Cartii N. Steinhardt din Bistrita a debutat, marti dupa-amiaza, prima editie a intalnirilor "Galeria cu scriitori". Evenimentul este organizat de Centrul pentru Cultura al judetului Bistrita-Nasaud si este coordonat de scriitorul Dan Coman, poet si prozator.

"Galeria cu scriitori" propune publicului bistritean, si nu numai bistritean, o serie de intalniri cu carti si autori care sunt preocupati de arta scrisului si de viata artelor contemporane.

Debutul acestui tip de manifestari a fost marcat de prezenta in marea librarie din Bistrita a scriitoarei Ana Dragu, poeta si jurnalista, autoare a cartii - recent aparuta - "Maini cuminti. Copilul meu autist". Intermedierea dintre autoare si public a facut-o Dan Coman, deschizand discutiile cu prezentarea editurii unde a aparut cartea, Editura Polirom din Iasi, poate cea mai importanta din Romania. "Maini cuminti" a aparut in colectia de non-fictiune, coordonata de Alina Purcaru, colectie care cuprinde jurnale, memorii, marturii, confesiuni.

Dan Coman a afirmat din start ca volumul "Maini cuminti. Copilul meu autist" de Ana Dragu reprezinta o premiera in tara noastra, din simplul motiv ca pana in prezent in Romania nu a publicat nimeni o carte cu o astfel de tema. Pana in urma cu zece ani, in Romania nu vorbea aproape nimeni de afectiuni cu tulburari din spectrul autist. Au fost publicate rar, dar nu in reviste de specialitate, articole care abordau aceasta afectiune a organismului uman, insa lipsite de coerenta si mai ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sfantul Pahomie vegheaza de la Pocrov pana la Gledin

Joi, 26 Februarie 2015, ora 23:20

Sfantul Pahomie vegheaza de la Pocrov pana la GledinMare bucurie in inimile credinciosilor ortodocsi. Sfintele moaste ale episcopului Pahomie de la Gledin, descoperite la Schitul Pocrov pe 9 septembrie 2013, cu ocazia lucrarilor de renovare a bisericii din incinta asezamantului monahal, au fost recunoscute de Biserica Ortodoxa Romana.

Colectia Acatiste si Vieti de Sfinti s-a imbogatit cu o noua carte, "Viata si Acatistul Sfantului Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului", aparuta la Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa - 2014, lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Acest volumul vine sa confirme ca osemintele descoperite de parintii de la Schitul Pocrov pe 9 septembrie 2013 sunt ale Sfantului Pahomie. Aici se spune asa: "Prin vrerea lui Dumnezeu, la 9 septembrie 2013 au fost aflate moastele Sfantului, in pronaos, raspandind din belsug buna mireasma". Are ca imn inchinat Sfantului si urmatoarele versuri: "Trupul tau a ramas o vreme in pamant strain, apoi a fost adus de ucenicii tai la Pocrov, Sfinte Pahomie, iar sufletul tau preamarit de Hristos vegheaza pururea asupra neamului romanesc; pentru aceasta, roaga-te lui Dumnezeu pentru cei ce savarsesc cu dragoste sfanta pomenirea ta, cerand sa ne izbaveasca din nevoi si de ispitele vrasmasului (...)".

Prezent la Schitul Pocrov la acea vreme, am observat cum toti preotii si calugarii care au venit sa vada minunea si sa se inchine simteau ca sunt moastele Sfantului de la Gledin si nu ale altcuiva. ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Felul acesta de carte este o premiera in Romania"

Joi, 26 Februarie 2015, ora 19:20

"Felul acesta de carte este o premiera in Romania"La Casa Cartii N. Steinhardt din Bistrita a debutat, marti dupa-amiaza, prima editie a intalnirilor "Galeria cu scriitori". Evenimentul este organizat de Centrul pentru Cultura al judetului Bistrita-Nasaud si este coordonat de scriitorul Dan Coman, poet si prozator.

"Galeria cu scriitori" propune publicului bistritean, si nu numai bistritean, o serie de intalniri cu carti si autori care sunt preocupati de arta scrisului si de viata artelor contemporane.

Debutul acestui tip de manifestari a fost marcat de prezenta in marea librarie din Bistrita a scriitoarei Ana Dragu, poeta si jurnalista, autoare a cartii - recent aparuta - "Maini cuminti. Copilul meu autist". Intermedierea dintre autoare si public a facut-o Dan Coman, deschizand discutiile cu prezentarea editurii unde a aparut cartea, Editura Polirom din Iasi, poate cea mai importanta din Romania. "Maini cuminti" a aparut in colectia de non-fictiune, coordonata de Alina Purcaru, colectie care cuprinde jurnale, memorii, marturii, confesiuni.

Dan Coman a afirmat din start ca volumul "Maini cuminti. Copilul meu autist" de Ana Dragu reprezinta o premiera in tara noastra, din simplul motiv ca pana in prezent in Romania nu a publicat nimeni o carte cu o astfel de tema. Pana in urma cu zece ani, in Romania nu vorbea aproape nimeni de afectiuni cu tulburari din spectrul autist. Au fost publicate rar, dar nu in reviste de specialitate, articole care abordau aceasta afectiune a organismului uman, insa lipsite de coerenta si mai ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sfantul Pahomie vegheaza de la Pocrov pana la Gledin

Joi, 26 Februarie 2015, ora 19:20

Sfantul Pahomie vegheaza de la Pocrov pana la GledinMare bucurie in inimile credinciosilor ortodocsi. Sfintele moaste ale episcopului Pahomie de la Gledin, descoperite la Schitul Pocrov pe 9 septembrie 2013, cu ocazia lucrarilor de renovare a bisericii din incinta asezamantului monahal, au fost recunoscute de Biserica Ortodoxa Romana.

Colectia Acatiste si Vieti de Sfinti s-a imbogatit cu o noua carte, "Viata si Acatistul Sfantului Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului", aparuta la Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa - 2014, lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Acest volumul vine sa confirme ca osemintele descoperite de parintii de la Schitul Pocrov pe 9 septembrie 2013 sunt ale Sfantului Pahomie. Aici se spune asa: "Prin vrerea lui Dumnezeu, la 9 septembrie 2013 au fost aflate moastele Sfantului, in pronaos, raspandind din belsug buna mireasma". Are ca imn inchinat Sfantului si urmatoarele versuri: "Trupul tau a ramas o vreme in pamant strain, apoi a fost adus de ucenicii tai la Pocrov, Sfinte Pahomie, iar sufletul tau preamarit de Hristos vegheaza pururea asupra neamului romanesc; pentru aceasta, roaga-te lui Dumnezeu pentru cei ce savarsesc cu dragoste sfanta pomenirea ta, cerand sa ne izbaveasca din nevoi si de ispitele vrasmasului (...)".

Prezent la Schitul Pocrov la acea vreme, am observat cum toti preotii si calugarii care au venit sa vada minunea si sa se inchine simteau ca sunt moastele Sfantului de la Gledin si nu ale altcuiva. ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Mobilizare pentru autostrada: Prefectura invita la dezbatere publica politicieni, primari si oameni de afaceri

Joi, 26 Februarie 2015, ora 16:21

Mobilizare pentru autostrada: Prefectura invita la dezbatere publica politicieni, primari si oameni de afaceriPericolul izolarii judetului Bistrita-Nasaud din punct de vedere economic prin refuzarea Autostrazii Nordului genereaza o mobilizare a mediului politic local, a celui de afaceri si a societatii civile.

S-au facut deja apeluri, in special din partea parlamentarilor PNL, de asemenea, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a lansat pe site-ul propriu un sondaj de opinie pe tema Master Planului de Transport si urmeaza sa posteze o petitie, care va putea fi semnata online de bistriteni, pentru a inclina balanta autostrazii in favoarea noastra. Se alatura, iata, demersurilor si Institutia Prefectului, care va organiza o dezbatere publica pe acest subiect, invitand sa participe reprezentanti ai Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, ai Camerei de Comert, ai Asociatiei Comunelor din Romania - filiala Bistrita-Nasaud, ai Agentiei Teritoriale ARR BN, ai Sectiei Drumuri Nationale BN, ai Asociatiei Bistrita Civica, ai firmelor reprezentative din judet si in special ai celor de transport, de asemenea, parlamentari si primari.

"Avand in vedere ca in noul Master Plan General de Transport al Romaniei nu se mai regaseste varianta din 2006, prin care se propunea legarea Transilvaniei de Bucovina printr-o autostrada care traversa judetul Bistrita-Nasaud, va aducem la cunostinta faptul ca in data de marti, 3 martie 2015, incepand cu ora 10.00, vom organiza o dezbatere publica privind aceasta situatie, in Sala Mare de sedinte a Palatului Administrativ. Pentru a ajunge la un consens asupra ..

Business / stiri Business7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ecologistii duc lupta deschisa impotriva anuntatei parcari subterane din "Mihai Eminescu"

Joi, 26 Februarie 2015, ora 16:21

Ecologistii duc lupta deschisa impotriva anuntatei parcari subterane din "Mihai Eminescu"In conferinta de presa de joi a Partidului Ecologist Roman, filiala Bistrita-Nasaud, presedintele organizatiei municipale, Marius Balan, s-a situat pe o pozitie ireductibila fata de intentia Primariei Bistrita de a construi o parcare subterana in Piata Mihai Eminescu.

Balan a incercat sa demonstreze ca solul nu este unul solid, pentru a fi favorabil proiectului, si a adus pe masa conferintei o proba de la 10 metri adancime, sustinand ca structura de marna confirma ipoteza unei mlastini pe care sta parcul. Investitia ar fi una nefezabila dupa consilierul Balan, iar Primaria Bistrita ar trebui sa pastreze nealterat parcul si sa gaseasca alta solutie, cumparand spatiu langa Trezorerie, pe strada Bistricioarei, strada Alba Iulia, sau sa construiasca parcari in locul celor 34 de puncte termice dezafectate. Ecologistul Balan a informat ca a stat de vorba cu tineri in parcul "Mihai Eminescu" si, fara exceptie, acestia s-au exprimat impotriva proiectului, care ar desfiinta parcul.

In acest sens, PER Bistrita-Nasaud organizeaza duminica, 1 martie, de la ora 17.00, in fata magazinului "Profi" din Piata Mihai Eminescu o intalnire-dezbatere cu cetatenii pe tema oportunitatii implementarii proiectului, care ar incalca Legea 24 a spatiilor verzi. Daca aceasta lege va fi incalcata, Primaria Bistrita va fi actionata in instanta, a mai spus Marius Balan, informand ca vor fi stranse 1.000 de semnaturi pentru a se indeplini conditiile legale. Situatia din Bistrita este similara cu abuzurile ...

Business / stiri Business7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

24 februarie, o zi trista pentru maghiarii din Bistrita

Joi, 26 Februarie 2015, ora 13:20

24 februarie, o zi trista pentru maghiarii din BistritaCa in fiecare an, si anul acesta maghiarii din Bistrita, in cadrul unei ceremonii de comemorare pe data de 24 februarie, si-au onorat eroii maghiari si secui care au fost macelariti de catre generalul Basta cu 413 ani in urma. La ceremonie au fost prezenti reprezentantii bisericilor istorice maghiare, protopopul romano-catolic Gered Peter, preotul reformat Andras Peter, respectiv presedintele UDMR, organizatia judeteana Bistrita-Nasaud, Decsei Atilla, presedintele Fundatiei Culturale Transilvania - filiala Bistrita, Plesch Katalin, presedintele UDTM Bistrita, Zoltan-Sipos Timea, profesorii si elevii de la sectia maghiara a Colegiului National "Andrei Muresanu" si circa cincizeci de maghiari din Bistrita. S-au depus flori, coroane la monumentul din Cimitirul Central Evanghelic, ridicat in anul 2002 in memoria sutelor de maghiari si secui bistriteni aparatori ai Cetatii Bistrita si ai locuitorilor acesteia, ucisi intr-un mod crud pe data de 24 februarie 1602, in Duminica Reminiscere, de catre mercenarii valoni ai generalului Basta.

In cadrul ceremoniei, fiecare reprezentant al bisericiilor istorice maghiare a explicat importanta cunoasterii trecutului istoric, relevanta acestui eveniment tragic, respectiv protopopul romano-catolic Gered Peter a prezentat pe scurt istoria, a rasfoit paginile ingalbenite ale trecutului si a explicat ce s-a intamplat de fapt pe data de 24 februarie 1602, zi care este cunoscuta si mentionata astazi ca "Duminica neagra a bistritenilor", Duminica ...

Business / stiri Business9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Judetul Bistrita-Nasaud, invadat de gunoaie. Repetenti la acest capitol

Joi, 26 Februarie 2015, ora 10:23

Judetul Bistrita-Nasaud, invadat de gunoaie. Repetenti la acest capitolDirect interesat de situatia apelor din judet, atat din punct de vedere piscicol, dar si ca iubitor de natura, ma simt bulversat sa constat, nu stiu a cata oara, ca de fapt supravietuiesc printre gunoaie poate in cel mai mizerabil judet din Romania. Un lucru este cert: autoritatile si institutiile sunt depasite de situatie, pur si simplu scapata de sub control.

Dupa ce situatia in ceea ce priveste invazia gunoaielor pe malul apelor - fie ca vorbim de Somesul Mare, Sieu sau de afluentii acestora - a fost mediatizata in ultima vreme atat in presa scrisa, cat si la tv, sunt convins ca institutiile abilitate nu sunt straine de acest lucru, iar scuzele sunt de prisos, atata timp cat dovezile sunt urcate pe platforma internationala a softului www.trashout.me, cu subiect si predicat. Aceasta aplicatie este la indemana oricui si poate fi descarcata de catre orice posesor de smartfone si android. Cu ajutorul GPS se localizeaza pozitia exacta, se fotografiaza si se urca pe platforma trashout, putand fi vizualiata de oricine.

Una peste alta, mi-am propus sa fac o incursiune peste Carpati, trecand de tinutul lui Dracula, in Moldova, sau mai bine zis in Bucovina, unde primul curs de apa este raul Dorna, de altfel inghetat bocna. Apoi, serpuind pintre munti si dealuri, am intalnit Bistrita Aurie, parca pregatindu-se sa intampine primavara. Dupa ce am traversat Mestecanisul, am fost intampinat de Putna lui Stefan cel Mare, care serpuia agale pintre ghetarii care o flancau pe maluri. ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Mobilizare pentru autostrada: Prefectura invita la dezbatere publica politicieni, primari si oameni de afaceri

Joi, 26 Februarie 2015, ora 10:20

Mobilizare pentru autostrada: Prefectura invita la dezbatere publica politicieni, primari si oameni de afaceriPericolul izolarii judetului Bistrita-Nasaud din punct de vedere economic prin refuzarea Autostrazii Nordului genereaza o mobilizare a mediului politic local, a celui de afaceri si a societatii civile.

S-au facut deja apeluri, in special din partea parlamentarilor PNL, de asemenea, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud a lansat pe site-ul propriu un sondaj de opinie pe tema Master Planului de Transport si urmeaza sa posteze o petitie, care va putea fi semnata online de bistriteni, pentru a inclina balanta autostrazii in favoarea noastra. Se alatura, iata, demersurilor si Institutia Prefectului, care va organiza o dezbatere publica pe acest subiect, invitand sa participe reprezentanti ai Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, ai Camerei de Comert, ai Asociatiei Comunelor din Romania - filiala Bistrita-Nasaud, ai Agentiei Teritoriale ARR BN, ai Sectiei Drumuri Nationale BN, ai Asociatiei Bistrita Civica, ai firmelor reprezentative din judet si in special ai celor de transport, de asemenea, parlamentari si primari.

"Avand in vedere ca in noul Master Plan General de Transport al Romaniei nu se mai regaseste varianta din 2006, prin care se propunea legarea Transilvaniei de Bucovina printr-o autostrada care traversa judetul Bistrita-Nasaud, va aducem la cunostinta faptul ca in data de marti, 3 martie 2015, incepand cu ora 10.00, vom organiza o dezbatere publica privind aceasta situatie, in Sala Mare de sedinte a Palatului Administrativ. Pentru a ajunge la un consens asupra ..

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ecologistii duc lupta deschisa impotriva anuntatei parcari subterane din "Mihai Eminescu"

Joi, 26 Februarie 2015, ora 10:20

Ecologistii duc lupta deschisa impotriva anuntatei parcari subterane din "Mihai Eminescu"In conferinta de presa de joi a Partidului Ecologist Roman, filiala Bistrita-Nasaud, presedintele organizatiei municipale, Marius Balan, s-a situat pe o pozitie ireductibila fata de intentia Primariei Bistrita de a construi o parcare subterana in Piata Mihai Eminescu.

Balan a incercat sa demonstreze ca solul nu este unul solid, pentru a fi favorabil proiectului, si a adus pe masa conferintei o proba de la 10 metri adancime, sustinand ca structura de marna confirma ipoteza unei mlastini pe care sta parcul. Investitia ar fi una nefezabila dupa consilierul Balan, iar Primaria Bistrita ar trebui sa pastreze nealterat parcul si sa gaseasca alta solutie, cumparand spatiu langa Trezorerie, pe strada Bistricioarei, strada Alba Iulia, sau sa construiasca parcari in locul celor 34 de puncte termice dezafectate. Ecologistul Balan a informat ca a stat de vorba cu tineri in parcul "Mihai Eminescu" si, fara exceptie, acestia s-au exprimat impotriva proiectului, care ar desfiinta parcul.

In acest sens, PER Bistrita-Nasaud organizeaza duminica, 1 martie, de la ora 17.00, in fata magazinului "Profi" din Piata Mihai Eminescu o intalnire-dezbatere cu cetatenii pe tema oportunitatii implementarii proiectului, care ar incalca Legea 24 a spatiilor verzi. Daca aceasta lege va fi incalcata, Primaria Bistrita va fi actionata in instanta, a mai spus Marius Balan, informand ca vor fi stranse 1.000 de semnaturi pentru a se indeplini conditiile legale. Situatia din Bistrita este similara cu abuzurile ...

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Politistii din IPJ BN luati la misto dupa arestarea sefilor. "Nu ati putea sa imi dati o amenda?"
Mircea Bravo, un comic clujean, a venit in Bistrita sa faca misto de politistii bistriteni. El a ...
Nu a acordat prioritate de trecere
Nu a acordat prioritate de trecere si a intrat in coliziune cu un autovehicul condus de catre un ...
Batalionul 812 Infanterie "Bistrita" si Batalionul 817 Artilerie "Petru Rares" Prundu - Bargaului au sarbatorit 20 de ani de la infiintare
Cu acest prilej, pe platoul Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", incepand cu ora 10.00, a avut ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook