Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.186 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Liceenii din Feldru, imbiati sa lucreze pentru o fabrica germana de saltele, la Nasaud

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 16:20

Liceenii din Feldru, imbiati sa lucreze pentru o fabrica germana de saltele, la NasaudCompania germana "Bodet & Horst" are in plan cooperarea cu Liceul Tehnologic din Feldru pentru a sprijini plasarea elevilor pe o orbita profesionala favorabila si pentru a beneficia oricand de personal specializat in domeniu.

Primul pas a fost facut in aceasta saptamana, atunci cand reprezentantii firmei au efectuat o vizita la liceul din Feldru, in cadrul careia au fost prezentate produsele si procesele de fabricatie specifice. Dupa cum ne-a informat profesorul Leontin Viorel Zagrean, "Bodet & Horst" va deschide la Nasaud o cusatorie pentru invelitoare de saltele si invelitoare de perne.

"Pana la sfarsitul anului 2015, se vor crea aproximativ 30 de locuri de munca. Piata de desfacere pentru produsele fabricate in Romania va fi Europa, cu precadere Austria si Danemarca. Firma germana, prestator de servicii in industria internationala de saltele si lider mondial in productia de stofe tricotate pentru invelitoarele de saltele, va deschide in vara acestui an o fabrica de productie la Nasaud, in curtea firmei Intex", a semnalat cadrul didactic.

Prin punctele sale de productie din Germania, Slovacia si China, firma "Bodet & Horst" ofera industriei internationale de saltele intreaga paleta de stofe tricotate si structuri textile cu canale de transfer de umiditate pentru invelitoarele de saltele, invelitoare pentru saltele, invelitoare pentru perne si huse din tricot gata confectionate, precum si sisteme de benzi laterale pentru aerisire, paspoaluri si alte accesorii.

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Aproape doua milioane de puieti se vor face padure in Bistrita-Nasaud

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 13:20

Aproape doua milioane de puieti se vor face padure in Bistrita-NasaudIn cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, seful Inspectiei Silvice si de Vanatoare Bistrita-Nasaud, Daniel Pop, a prezentat programul de impadurire pe anul 2015, insistand asupra celui pregatit pentru aceasta primavara.

Lucrarile de impadurire integrala se fac pe o suprafata de 371,13 ha, dintre care 10,5 ha aflate in proprietatea publica a statului, iar 360,63 ha, in proprietatea publica a unitatilor administrativ teritoriale. In total, au fost pregatiti pentru plantare peste 1,85 milioane de puieti. Completarile in plantatiile infiintate in fondul forestier in anii anteriori se vor face pe o suprafata de 79,31 ha, dintre care 1,6 ha sunt proprietate publica a statului, iar 77,71 ha, proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale, unde se vor utiliza peste 396.000 de puieti. De asemenea, se vor efectua impaduriri pe o suprafata de 6,7 ha conform art. 32, alin. (1) din Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic), in paduri proprietate a persoanelor fizice care nu au asigurat regenerarea suprafetei de padure in cel mult doua sezoane de vegetatie de la taierea unica sau definitiva, ocazie cu care se vor planta aproximativ 34.000 de puieti.

Fiind puiet, paduri cream...

In judetul nostru exista o suprafata de 146,71 ha de teren agricol degradat, care nu este potrivit pentru culturile agricole, constituit in cinci perimetre de ameliorare prin impadurire, situate dupa cum urmeaza: in comuna Sanmihaiu de Campie - 18,9 ha, comuna Budesti - 69,05 ha, comuna Dumitrita - 58,76 ...

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Et in Coreea ego!

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 16:20

Et in Coreea ego!In vremea tineretii mele, s-a transmis la micul program de televiziune de la Bucuresti, de doua ore, un film corean pe care nu l-am vazut, dar am fost marcat de comentariile colegilor de facultate, mai relaxati si cu dispozitie de vorba in vremea practicii agricole. Filmul vorbea despre o vizita a Iubitului Conducator corean intr-o regiune a indepartatei tari si despre emotia pe care a starnit-o. Eroul era, cred, Kim Ir Sen, grasul cu fata ovala si suras luminos, inspirator de "succesuri" revolutionare. Niciunul nu l-a vazut la fata pe iubitul conducator, sa poata spune: arata asa; oamenii au vazut in mare departare, sub geana orizontului, ceva trecand ca o naluca, ceva ce putea fi presedintele. Ce mai lacrimau, cum mai plangeau de entuziasm infocatii constructori ai comunismului! Precis coana Leana va fi vrut sa-i dea o lectie presedintelui-sot cam de genul: Uitati-va, tovarase, ce inseamna cultura socialista!

Totusi, departe va fi mers practica revolutionara daca si poetul Furnea credea ca, daca niste domnisoare, in rochii musai vaporoase, ar imparti dimineata garoafe pe strada celor care merg la munca, productivitatea ar creste simtitor.

Dupa punerea in opera, la Bucuresti, a "regulamentului organic" sovietic de catre Brucan, valul de entuziasm corean pentru Ion Iliescu se formula astfel: ,,Iliescu apare, soarele rasare!" si se imparteau flori si filomele in campaniile sale electorale.

Cand a aparut pe ecranul televiziunilor Mona Musca, cica universitara, si a spus cu ...

Business / stiri Business6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Teodor Tanco, la 90 de ani, varsta patriarhilor

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 13:20

Teodor Tanco, la 90 de ani, varsta patriarhilorConjudeteanul nostru scriitorul Teodor Tanco implineste miercuri 90 de ani. O varsta care depaseste cu mult cei 70 despre care Scriptura spune ca le sunt rezervati celor mai tari dintre traitori.

S-a nascut la Monor, in data de 22 aprilie, din oameni simpli, din tarani, din taranii care reprezinta prin caratele sufletesti elita natiei noastre. Dintre antecesorii sai, profesorul Paul Tanco a fost primul roman doctor in matematici al unei universitati straine. Teodor Tanco a urmat studiile secundare la Liceul "George Cosbuc" din Nasaud, unde i-a avut profesori pe Vasile Bighianu si pe Palfy Endre, iar coleg pe Ion Oarcasu, viitorul critic literar si tribunist. Si-a inceput activitatea de publicist in 1946, cu un text critic in revista literara "Orizonturi literare", pe cand era inca elev. "M-am intors de la Blaj impregnat cu Eminescu", marturisea despre debut si pasiunea de tanar condeier. Dupa terminarea liceului a urmat Facultatea de Drept la Cluj-Napoca, absolvita in 1950. A fost lector universitar si a sustinut un doctorat in stiinte juridice in anul 1975, cu teza "Sociologia dreptului in opera lui Eugeniu Sperantia". A debutat ca dramaturg cu piesa "Cetatea Unirii", in 1978. Nu a fost un om comod pentru regimul de dinainte de 1989, de aceea cariera universitara i-a fost intrerupta, incredintandu-i-se sarcini ca director al unui teatru de provincie (Turda), pentru un timp.

Vocatia domniei sale a fost cea de scriitor, confirmata de publicarea cartilor: "Oameni in halat ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

La Runcu Salvei se munceste de zor pentru reducerea riscului de inundatii

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 13:20

La Runcu Salvei se munceste de zor pentru reducerea riscului de inundatiiPana la sfarsitul aceste veri, comuna Runcu Salvei va fi mult mai sigura in ceea ce priveste riscul de inundatii si viituri. Faptul este relevat de amplele lucrari de amenajare a albiilor, regularizari sau recalibrari ale cursurilor de apa necadastrate, cu intarituri de maluri in zonele de eroziune active, investitie finantata din fondurile europene ale Programului National de Dezvoltare Rurala. Executia cade in sarcina specialistilor "Dimex 2000 Company" Rebra, lucrarile fiind realizate la ora actuala in proportie de aproape 70 de procente, potrivit estimarilor primarului Anchidim Pavelea. Sunt vizate Valea Alunisului, Valea Socilor si Valea Burdufului, pe un tronson ce insumeaza aproape 10 kilometri. Conform datelor furnizate de edil, cheltuiala se cifreaza la 1,5 milioane de euro, fonduri europene integral nerambursabile, alocate pentru realizarea unei investitii de interes public in baza Masurii 125C din PNDR.

"Termenul de finalizare este luna septembrie 2015, dar la felul cum se misca treaba ea va fi gata cu cel putin o luna in avans", crede primarul Runcului.

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Amenda de 5.000 de lei nu l-a "mobilizat" pe edilul Sangeorzului, care nu ridica un deget sa curete statiunea de deseuri

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 19:20

Amenda de 5.000 de lei nu l-a "mobilizat" pe edilul Sangeorzului, care nu ridica un deget sa curete statiunea de deseuriControalele desfasurate de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu in intreg judetul s-au soldat cu o singura amenda. Ghinionistul a fost Roland Venig, primarul orasului-statiune Sangeorz-Bai, care nu a reusit sa curete orasul de muntii de gunoaie identificati de comisari. Desi a promis ca-si curata ograda, Roland Venig nu a ridicat un deget nici dupa controlul cu numarul doi.

De aproape trei luni, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Cristian Niculae, incearca sa se lupte cu gunoaiele istorice care sufoca malurile raurilor. Primul pas a constat intr-o serie de controale la toate primariile din Bistrita-Nasaud. Desi probleme s-au gasit peste tot, de departe cea mai grava situatie a fost identificata in Sangeorz-Bai.

"Am gasit acolo cantitati foarte mari de deseuri, depozite foarte mari, si nu doar pe malurile raurilor, ci si in oras, din acest motiv am amendat Primaria Sangeorz-Bai. Amenda a fost deja platita, iar primarul Roland Venig a promis ca va face curatenie", a explicat Cristian Niculae.

Desi promisiuni au fost facute inca de cand s-a aplicat amenda, la o luna distanta situatia era exact la fel. Primaria Sangeorz-Bai nu a ridicat un deget pentru a-si curata propria ograda, desi Garda de Mediu a dat termen tuturor unitatilor administrative teritoriale din judet pana in 15 mai.

Garda de Mediu a fost sesizata din nou luna aceasta, de Asociatia Gal Ruralis, despre problemele sufocante, la propriu, de la Sangeorz-Bai.

"Trebuie sa acceptam faptul ca ...

Business / stiri Business7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Amenda de 5.000 de lei nu l-a "mobilizat" pe edilul Sangeorzului, care nu ridica un deget sa curete statiunea de deseuri

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 16:20

Amenda de 5.000 de lei nu l-a "mobilizat" pe edilul Sangeorzului, care nu ridica un deget sa curete statiunea de deseuriControalele desfasurate de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu in intreg judetul s-au soldat cu o singura amenda. Ghinionistul a fost Roland Venig, primarul orasului-statiune Sangeorz-Bai, care nu a reusit sa curete orasul de muntii de gunoaie identificati de comisari. Desi a promis ca-si curata ograda, Roland Venig nu a ridicat un deget nici dupa controlul cu numarul doi.

De aproape trei luni, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Cristian Niculae, incearca sa se lupte cu gunoaiele istorice care sufoca malurile raurilor. Primul pas a constat intr-o serie de controale la toate primariile din Bistrita-Nasaud. Desi probleme s-au gasit peste tot, de departe cea mai grava situatie a fost identificata in Sangeorz-Bai.

"Am gasit acolo cantitati foarte mari de deseuri, depozite foarte mari, si nu doar pe malurile raurilor, ci si in oras, din acest motiv am amendat Primaria Sangeorz-Bai. Amenda a fost deja platita, iar primarul Roland Venig a promis ca va face curatenie", a explicat Cristian Niculae.

Desi promisiuni au fost facute inca de cand s-a aplicat amenda, la o luna distanta situatia era exact la fel. Primaria Sangeorz-Bai nu a ridicat un deget pentru a-si curata propria ograda, desi Garda de Mediu a dat termen tuturor unitatilor administrative teritoriale din judet pana in 15 mai.

Garda de Mediu a fost sesizata din nou luna aceasta, de Asociatia Gal Ruralis, despre problemele sufocante, la propriu, de la Sangeorz-Bai.

"Trebuie sa acceptam faptul ca ...

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

De ce este jurnalistul un creator...

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 13:20

De ce este jurnalistul un creator...Fara sa insist prea mult asupra temeiurilor deontologice care stau la baza ideii ca jurnalistul este la randul lui un creator, voi expune propria argumentatie, generata de propria experienta. Ziaristul este creator pentru ca nu face obiecte de serie, pentru ca nu lucreaza mecanic, stantat, transmis din mintea altcuiva. Ziaristul este acel om care sta in ploaie la ore imposibile pentru a "prinde", a "se prinde" si in final a "traduce" pentru public. Face toate acestea de regula "din mers", fara program, fara prea multe griji pentru propria persoana sau propriul buzunar. Face toate acestea cu determinarea pe care o poate vedea oricine la sculptorul obsedat de o forma, la scriitorul fixat pe o fraza, la pictorul care asteapta in picioare zorii dezvaluitori de nuante pe panza. Si daca s-a intamplat vreodata sa remarcati vreo cronica plastica intr-o revista sau vreun reportaj intr-un ziar, inseamna ca stiti ca in spatele literelor se afla nu doar efortul fizic, intelectual si predarea materialului la termen - aspecte, de altfel, remunerate de regula, ca in orice alta meserie - ci si vocatia celui care le cauta pentru cititori, la orice ore, pe orice vreme si in fata oricaror obstacole. Jurnalistul duce mesajul artistului din atelier, al muzicianului din sala de concert, al fermierului, al minerului sau al celui bombardat, victima colaterala a politicii si pentru povestea caruia isi risca uneori viata sau libertatea. Ziaristul nu va da doar stirea - si, cu ea, puterea - va da ...

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Vicepresedintele Senatului, Teodor Atanasiu, l-a botezat pe fiul fostului sef al liberalilor bistriteni, Ioan Turc

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 13:20

Vicepresedintele Senatului, Teodor Atanasiu, l-a botezat pe fiul fostului sef al liberalilor bistriteni, Ioan TurcZi de mare sarbatoare in familia fostului sef al liberalilor bistriteni si fost deputat Ioan Turc, actualmente seful Registrului Comertului din Bistrita-Nasaud. Ioan Turc impreuna cu sotia sa Carmen si-au botezat fiul in varsta de trei luni la biserica ortodoxa de langa Protopopiat. Nasi au fost vicepresedintele Senatului, Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii Nationale si sef al AVAS, impreuna cu sotia sa, Laura.

Slujba botezului a fost oficiata de parintele protopop Alexandru Vidican, parintele Siluan de la Manastirea Dobric si parintele Beni. La eveniment au participat rudele si multi prieteni ai familiei Ioan si Carmen Turc, care au tinut neaparat sa fie martori la bucuria crestinarii micutului Andrei Patric.

Nasul, Teodor Atanasiu, vicepresedintele Senatului, ne-a declarat: "Am venit azi la Bistrita pentru cel mai frumoseveniment din viata unui copil, botezul, crestinarea. A fost un eveniment deosebit in viata familiei lui si a noastra a nasilor. Ma bucur ca am reusit sa crestinam un copil atat de frumos si sper sa aiba noroc in viata si sa fie cu noroc tot ce s-a intamplat azi".

Tatal lui Andrei Patric, Ioan Turc, extrem de fericit, ne-a spus: "Sunt de-a dreptul emotionat. E unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-am trait si sunt de asemenea incantat de faptul ca alaturi de Patric Andrei, alaturi de noi, de nasi se afla atat de multi prieteni, atat de multi oameni care au venit sa traiasca aceasta bucurie cu noi".

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Copresedintele PNL Alina Gorghiu: "Ordonanta migratiei si plecarea primarilor, un moment dureros pentru filiala judeteana a PNL"

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 19:20

Copresedintele PNL Alina Gorghiu: "Ordonanta migratiei si plecarea primarilor, un moment dureros pentru filiala judeteana a PNL"In cadrul conferintei de presa de sambata, copresedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit si despre efectele ordonantei migratiei, care a lasat filiala judeteana liberala fara niciun primar. Potrivit acesteia, plecarea primarilor a fost un moment dureros pentru filiala judeteana a PNL.

Bistrita-Nasaud este singurul judet din tara care nu mai are niciun primar PNL dupa intrarea in vigoare a ordonantei migratiei. Miza noii organizatii (a PNL si PDL) este sa se construiasca cu oamenii are au ramas nu cu cei care au plecat, a dezvaluit sambata la Bistrita, Alina Gorghiu, copresedintele PNL.

"Au fost momente dureroase in PNL, iar aceasta filiala judeteana a trecut prin cele mai dureroase momente atunci cand au plecat cei din fosta conducere. Au ales sa plece, in opinia mea, rusinos, rupand dintr-un partid o bucata destul de mare. Nu spun ca toti au facut-o cu rea credinta sau ca toti au avut doar obiective materiale cand au plecat, dar cred ca este o optiune pe care fiecare si-o asuma si o deconteaza la un moment dat", a declarat, sambata, la Bistrita, copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Aceasta a mai spus ca filiala a reusit sa se puna pe picioare dupa acest moment si ca daca in organizatie va fi liniste si oamenii vor munci la fel ca pana acum va avea sanse sa castige la alegerile din 2016 si judetul.

Bianca SARA

Business / stiri Business5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Briana Balan, medalie de argint la Nationalele de sah

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 19:20

Briana Balan, medalie de argint la Nationalele de sahSahista bistriteana Briana Balan si-a imbogatit zestrea de medalii cu inca una de argint, confirmandu-si inca odata valoarea. Bistriteanca a participat recent, alaturi de cei peste 530 de concurenti, la Campionatele Nationale de Sah pentru copii, juniori si tineret, organizate la Calimanesti - Caciulata de Federatia Romana de Sah in colaborare cu CS Jeco Centrocoop, CS Tinerii Maestri Bucuresti si SC Calimanesti - Caciulata SA. Concurentii s-au intrecut la sah clasic, sah rapid, blitz si dezlegari. Aceasta competitie a fost cea mai importanta organizata de Federatia Romana de Sah, pentru copii si juniori in cursul unui an.

Briana Balan a reprezentat judetul Bistrita-Nasaud la categoria fete 14 ani, unde au participat 32 fete. La concursul de dezlegari, Briana Balan a castigat medalia de argint, obtinand 15 puncte din 20 posibile, fiind la egalitate de puncte cu locul 1, departajarea facandu-se dupa ordinea predarii lucrarii. Atat la sah rapid, cat si la blitz, Briana s-a clasat pe locuri fruntase, ocupand locul IV cu 6 puncte din 9 partide, la categoria fete 14 ani.

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Bazinul de inot din Beclean, inaugurat cu fast, in prezenta ministrului Dezvoltarii, Liviu Dragnea, si a ministrului Tineretului, Gabriela Szabo

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 23:20

Bazinul de inot din Beclean, inaugurat cu fast, in prezenta ministrului Dezvoltarii, Liviu Dragnea, si a ministrului Tineretului, Gabriela SzaboDislocarea la Beclean, vineri, a unei a parti a Guvernului Romaniei, pentru inaugurarea in lant a unor obiective importante din orasul de pe Somes, a inceput cu taierea panglicii la recent finalizatul bazin de inot.

Inaugurarea a avut loc in prezenta ministrului Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a ministrului Sportului si Tineretului, Gabriela Szabo, a presedintelui Federeatiei Romane de Inot, Camelia Potec, a deputatilor Doina Pana, Daniel Suciu, Ioan Oltean, Stelian Dolha, a senatorului Ioan Denes, a presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, a primarului orasului Beclean, Nicolae Moldovan, participand, de asemenea, si sute de beclenari, in fapt beneficiarii investitiei.

Panglica a fost taiata de Emil Radu Moldovan, impreuna cu ministrul Liviu Dragnea si cativa copii. In continuare, s-a vizitat bazinul, toti cei prezenti ramanand impresionati de conditiile create. Totodata, cativa copii au facut o demonstratie de inot in bazin.

Ministrul Dezvoltarii regionale si administatiei publice, Liviu Dragnea: "Il felicit pe primarul Nicolae Moldovan si echipa sa, dar si pe cetateni pentru acest obiectiv, precum si pentru celelalte executate in acest oras. N-a existat in anii precedenti o strategie care sa fie bazata pe criterii foarte serioase, care sa genereze o dezvoltare durabila si echilibrata. Dimpotriva, au fost alocati bani pentru anumite zone foarte multi si foarte putini in alte zone. Asta am facut in aceste doua luni si jumatate: o suma avansata ...

Business / stiri Business29 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Un barbat de 69 de ani a murit intr-un incendiu de padure, la Feldru

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 16:20

Un barbat de 69 de ani a murit intr-un incendiu de padure, la FeldruUn locuitor al comunei Feldru a avut parte de un sfarsit ingrozitor, astazi, in extravilanul localitatii, mai precis in zona Valeni. Este vorba de Gavrila O., care a fost ars de viu intr-un incendiu de vegetatie forestiera. Potrivit martorilor, omul a fost sa-si curete terenul agricol situat in imediata vecinatate a unei paduri, si a fost prins in mijlocul flacarilor aprinse tot de el. Alarma a fost data de catre niste vecini, aflati in apropiere, in jurul orei 13.45. Din nefericire, barbatul nu a mai putut fi salvat, el fiind gasit carbonizat de catre pompieri. La aceasta ora, salvatorii au localizat incendiul iar acum echipajele de la ISU, reprezentantii Ocolului Silvic si localnicii lucreaza pentru lichidarea totala a focarelor. La fata locului vor ramane echipaje din cadrul ISU pentru a monitoriza zona. A fost deschisa o ancheta.

Business / stiri Business20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Actiuni, sanctiuni

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 13:20

Actiuni, sanctiuniRetinut pentru 24 de ore pentru santaj - La data de 16 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au desfasurat o actiune pe linia destructurarii gruparilor infractionale care actioneaza pe raza judetului Bistrita-Nasaud, existand indicii ca o persoana ar fi savarsit infractiunea de santaj. Cu acest prilej s-a stabilit faptul ca, in cursul lunii martie a.c., un barbat in varsta de 44 de ani, din Bistrita, ar fi manifestat un comportament intimidant cu privire la un tanar de 24 de ani, din localitatea Ragla, care castigase un premiu in valoare de 14.046 de lei la unul dintre aparatele de jocuri de noroc amplasate intr-un local din municipiul Bistrita, prin injurii si amenintari cu violente, comportament care ar fi avut menirea de a constrange persoana vatamata sa renunte la premiul castigat sau sa se multumeasca cu o suma mult mai mica, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru administratorii acelor jocuri de noroc foloase patrimoniale injuste.

Fata de bistritean a fost dispusa masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 ore, pentru savarsirea infractiunii de santaj, urmand a fi propusa punerea in miscare a actiunii penale si arestarea preventiva a acestuia. Cercetarile sunt continuate in vederea dovedirii vinovatiei suspectului si a lamuririi cauzei sub toate aspectele.

Minori banuiti de savarsirea a doua furturi din autoturisme - La data de 16 aprilie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Un barbat de 69 de ani a murit intr-un incendiu de padure, la Feldru

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 13:20

Un barbat de 69 de ani a murit intr-un incendiu de padure, la FeldruUn locuitor al comunei Feldru a avut parte de un sfarsit ingrozitor, astazi, in extravilanul localitatii, mai precis in zona Valeni. Este vorba de Gavrila O., care a fost ars de viu intr-un incendiu de vegetatie forestiera. Potrivit martorilor, omul a fost sa-si curete terenul agricol situat in imediata vecinatate a unei paduri, si a fost prins in mijlocul flacarilor aprinse tot de el. Alarma a fost data de catre niste vecini, aflati in apropiere, in jurul orei 13.45. Din nefericire, barbatul nu a mai putut fi salvat, el fiind gasit carbonizat de catre pompieri. La aceasta ora, salvatorii au localizat incendiul iar acum echipajele de la ISU, reprezentantii Ocolului Silvic si localnicii lucreaza pentru lichidarea totala a focarelor. La fata locului vor ramane echipaje din cadrul ISU pentru a monitoriza zona. A fost deschisa o ancheta.

Business / stiri Business43 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jenant, jenant, jenant!

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 16:20

Jenant, jenant, jenant!La cate s-au intamplat in Romania pana nu demult si la cate inca se mai intampla ar trebui sa nu ne mire faptul ca parlamentarii romani sunt ferm hotarati sa-si voteze o lege pentru pensii speciale.

Agerpres l-a citat, joi, pe deputatul PSD Petre Daea, unul dintre initiatori: "Proiectul a fost depus de ieri (n.r., miercuri) si la Camera Deputatilor, si la Senat, iar Birourile permanente vor decide care va fi prima camera sesizata si il trimit pentru dezbatere. In total am strans 256 de semnaturi de la Putere si de la Opozitie".

Un deputat sau senator care a "prestat" trei mandate va dobandi o indemnizatie speciala de 4.000 de lei. Ni se pare ca nu sunt deloc prea mari "pretentiile", salariul mediu brut fiind pe anul 2015 de 2.382 de lei, iar cel net de 1.684 de lei. Niciun alt criteriu nu mai intra in joc, de pilda cate initiative legislative a avut, cate au devenit legi, daca a terminat liceul la 37 de ani, cu sau fara bacalaureat... in fine, nu credem ca parlamentarii tineri, cu facultati absolvite la vreme si "pe bune" isi pot permite asocieri la aceasta incercare de frauda de grup. O astfel de lege poate fi apanajul celor batrani, care vor sa se puna la adapost, a celor cu carenta de formare profesionala sau de caracter. Sa mai luam in considerare faptul ca, tot in 2015, unii lucreaza pentru un salariu minim brut pe economie de 975 de lei, ramanand in mana cu 724 de lei. Daca proiectul devine lege, un pensionar de 65 de ani va lua numai indemnizatie de 4.000 de lei, ...

Business / stiri Business6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Daea (PSD): Proiectul privind pensiile speciale pentru deputati si senatori a fost depus la Parlament

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 10:20

Daea (PSD): Proiectul privind pensiile speciale pentru deputati si senatori a fost depus la ParlamentProiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus miercuri la Parlament, dupa ce initiatorii au strans 256 de semnaturi pentru sustinerea lui atat din arcul majoritatii guvernamentale, cat si de la Opozitie, a declarat joi pentru Agerpres unul dintre initiatori, deputatul PSD Petre Daea.

"Proiectul a fost depus de ieri (n.r.- miercuri) si la Camera Deputatilor, si la Senat, iar Birourile permanente vor decide care va fi prima camera sesizata si il trimit pentru dezbatere. In total am strans 256 de semnaturi de la Outere si de la Opozitie", a spus Daea.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizatie speciala de 4.000 de lei, a precizat marti deputatul PSD Petre Daea, unul dintre initiatori.

Potrivit proiectului de lege care modifica Statutul parlamentarului, deputatii si senatorii au dreptul, dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar. De aceasta indemnizatie beneficiaza cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

"Cuantumul indemnizatiei se acorda in limita a 3 mandate si reprezinta produsul obtinut prin inmultirea numarului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizatia bruta lunara aflata in plata. Cuantumul indemnizatiei il reprezinta produsul obtinut prin inmultirea numarului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizatia bruta lunara realizata in luna ...

Business / stiri Business14 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jenant, jenant, jenant!

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 10:20

Jenant, jenant, jenant!La cate s-au intamplat in Romania pana nu demult si la cate inca se mai intampla ar trebui sa nu ne mire faptul ca parlamentarii romani sunt ferm hotarati sa-si voteze o lege pentru pensii speciale.

Agerpres l-a citat, joi, pe deputatul PSD Petre Daea, unul dintre initiatori: "Proiectul a fost depus de ieri (n.r., miercuri) si la Camera Deputatilor, si la Senat, iar Birourile permanente vor decide care va fi prima camera sesizata si il trimit pentru dezbatere. In total am strans 256 de semnaturi de la Putere si de la Opozitie".

Un deputat sau senator care a "prestat" trei mandate va dobandi o indemnizatie speciala de 4.000 de lei. Ni se pare ca nu sunt deloc prea mari "pretentiile", salariul mediu brut fiind pe anul 2015 de 2.382 de lei, iar cel net de 1.684 de lei. Niciun alt criteriu nu mai intra in joc, de pilda cate initiative legislative a avut, cate au devenit legi, daca a terminat liceul la 37 de ani, cu sau fara bacalaureat... in fine, nu credem ca parlamentarii tineri, cu facultati absolvite la vreme si "pe bune" isi pot permite asocieri la aceasta incercare de frauda de grup. O astfel de lege poate fi apanajul celor batrani, care vor sa se puna la adapost, a celor cu carenta de formare profesionala sau de caracter. Sa mai luam in considerare faptul ca, tot in 2015, unii lucreaza pentru un salariu minim brut pe economie de 975 de lei, ramanand in mana cu 724 de lei. Daca proiectul devine lege, un pensionar de 65 de ani va lua numai indemnizatie de 4.000 de lei, ...

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cladirea fostului Parchet, preluata de Universitatea Tehnica

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 16:20

Cladirea fostului Parchet, preluata de Universitatea TehnicaMonumentul istoric ce a servit drept "casa" pentru Parchet pana in anul 2001 ajunge la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), care doreste astfel sa se extinda si sa reabiliteze cladirea cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene. De asemenea, va fi creat si un centru de specializare inteligenta.

Imobilul, construit in jurul anului 1850 si utilizat timp de 150 de ani, pana in 2001, ca sediu al Tribunalului Bistrita-Nasaud, al Judecatoriei Bistrita si al Parchetului, precum si de alte institutii publice, pentru perioade mai scurte, ajunge la Universitatea Tehnica. Desi Comisia de Urbanism a Consiliului Judetean nu si-a dat acordul pentru ca acest imobil sa ajunga la Universitatea Tehnica, in final majoritatea consilierilor au votat, miercuri, pentru aceasta miscare. Preluarea administrarii de catre Universitatea Tehnica este cu atat mai benefica pentru monumentul istoric, cu cat unitatea de invatamant superior pregateste reabilitarea acestuia, cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene.

Odata cu dezvoltarea Extensiei Bistrita a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca se vor crea noi specializari. Este vorba despre Informatica si Constructii la nivel de licenta si despre trei noi masterate, in Robotica, Asigurarea calitatii si Sudura.

De asemenea, in cladirea ce urmeaza a fi reabilitata va functiona si un centru de specializare inteligenta, care va fi realizat tot cu fonduri europene. Cladirea va fi administrata de UTCN in urmatorii 49 de ani.

Potrivit presedintelui ...

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cladirea fostului Parchet, preluata de Universitatea Tehnica

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 10:20

Cladirea fostului Parchet, preluata de Universitatea TehnicaMonumentul istoric ce a servit drept "casa" pentru Parchet pana in anul 2001 ajunge la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), care doreste astfel sa se extinda si sa reabiliteze cladirea cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene. De asemenea, va fi creat si un centru de specializare inteligenta.

Imobilul, construit in jurul anului 1850 si utilizat timp de 150 de ani, pana in 2001, ca sediu al Tribunalului Bistrita-Nasaud, al Judecatoriei Bistrita si al Parchetului, precum si de alte institutii publice, pentru perioade mai scurte, ajunge la Universitatea Tehnica. Desi Comisia de Urbanism a Consiliului Judetean nu si-a dat acordul pentru ca acest imobil sa ajunga la Universitatea Tehnica, in final majoritatea consilierilor au votat, miercuri, pentru aceasta miscare. Preluarea administrarii de catre Universitatea Tehnica este cu atat mai benefica pentru monumentul istoric, cu cat unitatea de invatamant superior pregateste reabilitarea acestuia, cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene.

Odata cu dezvoltarea Extensiei Bistrita a Universitatii Tehnice Cluj-Napoca se vor crea noi specializari. Este vorba despre Informatica si Constructii la nivel de licenta si despre trei noi masterate, in Robotica, Asigurarea calitatii si Sudura.

De asemenea, in cladirea ce urmeaza a fi reabilitata va functiona si un centru de specializare inteligenta, care va fi realizat tot cu fonduri europene. Cladirea va fi administrata de UTCN in urmatorii 49 de ani.

Potrivit presedintelui ...

Business / stiri Business1 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Nu fierbeti oua cocosite!". "Puisorul" Mozart

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 10:20

"Nu fierbeti oua cocosite!". "Puisorul" MozartEste indemnul unui savant francez (nu stiu cat de mare), care urmarea, zice-se, evolutia puiului in ou (sub closca sau in vitro). Asta a considerat el ca e o buna tema de cercetare; probabil ca urmarea, finalmente, ca anumite rezultate sa le transfere si la alte vietati, din regnuri superioare. Cert este ca a devenit, in paralel cu clocitul oualor, si un fel de filozof existentialist. Ii incolteau idei in paralel cu fazele embrionare ale puisorului din gaoace. Vedea in aceasta metamorfoza galinacee toate ciclurile Universului (probabil ca bause in fiecare zi lapte de cuc, pentru a avea atare revelatii). Cred ca, in plus, mintea ii fugea si la "cultul femeii gravide" (pe care-l practicau romanii, si poate ca-i vechi de cand lumea). Latinii, asadar, spuneau ca in burta unei femei romane poate sta un viitor Cezar. Asa s-au nascut, de unde nu te asteptai, genii ca Mozart sau Napoleon (micul caporal). L-as completa pe Ion Barbu, referitor la ou, si as spune: "sfanta (nu) e doar nunta, inceputul", ci viata in integralitatea si diversitatea ei. Viva la vita! (cineva s-a incurcat si a spus "Miel Gibson"; despre viata mieilor mai bine tac chitic!).

Business / stiri Business4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Nu fierbeti oua cocosite!". "Puisorul" Mozart

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 10:20

"Nu fierbeti oua cocosite!". "Puisorul" MozartEste indemnul unui savant francez (nu stiu cat de mare), care urmarea, zice-se, evolutia puiului in ou (sub closca sau in vitro). Asta a considerat el ca e o buna tema de cercetare; probabil ca urmarea, finalmente, ca anumite rezultate sa le transfere si la alte vietati, din regnuri superioare. Cert este ca a devenit, in paralel cu clocitul oualor, si un fel de filozof existentialist. Ii incolteau idei in paralel cu fazele embrionare ale puisorului din gaoace. Vedea in aceasta metamorfoza galinacee toate ciclurile Universului (probabil ca bause in fiecare zi lapte de cuc, pentru a avea atare revelatii). Cred ca, in plus, mintea ii fugea si la "cultul femeii gravide" (pe care-l practicau romanii, si poate ca-i vechi de cand lumea). Latinii, asadar, spuneau ca in burta unei femei romane poate sta un viitor Cezar. Asa s-au nascut, de unde nu te asteptai, genii ca Mozart sau Napoleon (micul caporal). L-as completa pe Ion Barbu, referitor la ou, si as spune: "sfanta (nu) e doar nunta, inceputul", ci viata in integralitatea si diversitatea ei. Viva la vita! (cineva s-a incurcat si a spus "Miel Gibson"; despre viata mieilor mai bine tac chitic!).

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Biserica Evanghelica din Bistrita, inclusa in cel mai de succes circuit turistic din Romania

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 13:20

Biserica Evanghelica din Bistrita, inclusa in cel mai de succes circuit turistic din RomaniaBiserica Evanghelica din Bistrita este inclusa in cel mai de succes circuit turistic din Romania, care a luat fiinta in 2013. Acesta include nu mai putin de 65 de biserici sasesti fortificate din Transilvania.

Circuitul poarta numele "Descopera sufletul Transilvaniei" si a fost initiat de Biserica Evanghelica, in patrimoniul careia se afla majoritatea bisericilor fortificate.

Acesta a fost initiat in anul 2013, iar numarul de vizitatori a crescut in fiecare an, fiind declarat cel mai de succes circuit turistic din Romania. In anul 2014, bisericile fortificate au fost vizitate de 325.000 de turisti si se estimeaza ca anul acesta cifra va ajunge la 400.000. Cea mai vizitata fortificatie este Biserica Neagra cu peste 180.000 de vizitatori.

Printre cele 65 de biserici care sunt incluse in acest circuit se numara si Biserica Evanghelica din Bistrita, care se afla in topul celor mai vizitate lacasuri de cult. Prejmer, Biertan, Biserica din Deal din Sighisoara si Biserica Evanghelica din Bistrita au avut parte de cate 40.000 de vizitatori fiecare.

Anul acesta a fost introdus si primul card de vacanta din Romania, numit "Transilvania Card", care permite vizitarea a 40 dintre cele mai cunoscute biserici fortificate cu doar 50 de lei. Cardul ofera reduceri substantiale la 60 de hoteluri, restaurante si centre de inchirieri biciclete. Din pacate acesta nu include si Biserica Evanghelica din Bistrita.

Bianca Sara

Business / stiri Business7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Biserica Evanghelica din Bistrita, inclusa in cel mai de succes circuit turistic din Romania

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 10:20

Biserica Evanghelica din Bistrita, inclusa in cel mai de succes circuit turistic din RomaniaBiserica Evanghelica din Bistrita este inclusa in cel mai de succes circuit turistic din Romania, care a luat fiinta in 2013. Acesta include nu mai putin de 65 de biserici sasesti fortificate din Transilvania.

Circuitul poarta numele "Descopera sufletul Transilvaniei" si a fost initiat de Biserica Evanghelica, in patrimoniul careia se afla majoritatea bisericilor fortificate.

Acesta a fost initiat in anul 2013, iar numarul de vizitatori a crescut in fiecare an, fiind declarat cel mai de succes circuit turistic din Romania. In anul 2014, bisericile fortificate au fost vizitate de 325.000 de turisti si se estimeaza ca anul acesta cifra va ajunge la 400.000. Cea mai vizitata fortificatie este Biserica Neagra cu peste 180.000 de vizitatori.

Printre cele 65 de biserici care sunt incluse in acest circuit se numara si Biserica Evanghelica din Bistrita, care se afla in topul celor mai vizitate lacasuri de cult. Prejmer, Biertan, Biserica din Deal din Sighisoara si Biserica Evanghelica din Bistrita au avut parte de cate 40.000 de vizitatori fiecare.

Anul acesta a fost introdus si primul card de vacanta din Romania, numit "Transilvania Card", care permite vizitarea a 40 dintre cele mai cunoscute biserici fortificate cu doar 50 de lei. Cardul ofera reduceri substantiale la 60 de hoteluri, restaurante si centre de inchirieri biciclete. Din pacate acesta nu include si Biserica Evanghelica din Bistrita.

Bianca Sara

Business / stiri Business2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Hristos a Inviat!

Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 13:20

Hristos a Inviat!Crestinii ortodocsi si greco-catolici au sarbatorit la miezul noptii Invierea Domnului. Multimi de oameni care nu mai incap in biserici au luat parte la oficierea randuita pentru a transmite bucuria restaurarii omului. Fiul lui Dumnezeu, intrupat din Fecioara Maria, a fost rastignit, omorat, asezat in mormint ca un muritor si a inviat biruind moartea. Astfel, umanitatea cazuta sub moartea ca rasplata a pacatului adamic, dobandeste perspectiva invierii prin jertfa lui Iisus Hristos.

La nicio alta sarbatoare nu se aduna multimi de oameni atat de mari, semnificatia fiind optiunea pentru viata, prin biruinta asupra mortii sau a luminii asupra intunericului, cum se spune.

Toti credinciosii au putut lua lumina adusa de la Ierusalim prin grija prefericitului parinte patriarh Daniel, iar in bisericile din zona noastra, si prin purtarea de grija a arhiepiscopului si mitropolitului Andrei, de asemenea, a protopopului Alexandru Vidican.

Credinciosii au cantat Hristos a inviat, si au plecat spre case cu luminari aprinse, cu sufletele pline de speranta pe care ne-o da biruinta lui Iisus Hristos asupra mortii.

Hristos a inviat!

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Liga a IV-a, etapa a 16-a (REZULTATE, MARCATORI, CLASAMENT, PROGRAM): Dumitra bate la Monor, monorenii bat antrenorul Dumitrei!

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 23:20

Liga a IV-a, etapa a 16-a (REZULTATE, MARCATORI, CLASAMENT, PROGRAM): Dumitra bate la Monor, monorenii bat antrenorul Dumitrei!In Saptamana Patimilor, fotbalul naste patimi la nivel judetean. Din pacate, in etapa derulata in aceasta dupa-amiaza s-a ajuns la agresiuni fizice. Este cazul partidei dintre Atletico Monor si ACS Dumitra (scor 1-2), acolo unde antrenorul oaspetilor - Simi Dumitru - a fost luat la scaltoace de catre monoreni. Cel agresat ne-a declarat ca totul a izbucnit pe final, in minutul 85, atunci cand Dumitra a marcat golul victoriei. "Atunci, capitanul gazdelor, Gore Todoran a tabarat pe mine, alaturi de alti doi oficiali de pe banca Monorului. Nu este nimic grav, nu am de gand sa ma duc la spital, insa asa ceva nu se face in ajunul Pastelui", ne-a spus Simi Dumitru. Pe de alta parte, surse apropiate taberei monorene ne-au explicat ca Dumitru si-a cautat-o singur, dupa ce pe tot parcursul meciului a provocat verbal partea adversa. Revenind la radiografia etapei cu numarul 16, sa spunem ca runda a fost una a surprizelor, in care, doar liderul - Vointa Cetate - a respectat calculele hartiei si a invins la scor de neprezentare in derby-ul cu FC Bistrita. In rest, oaspetii au facut legea. Iata ce si cum:

SILVICULTORUL MAIERU - VIITORUL SIEU MAGHERUS 2-1 (0-1)

Motofelea (53), Pantelimon Avram (75 - din penalty) / Bogdan Miresan (42)

VOINTA CETATE - FC BISTRITA 3-0 (0-0)

Rares Petrean (40), Cristi Pop (57), Claudiu Stetco (67)

* meci cu doua eliminari, cate una de ambele parti: Stetco, de la gazde (90+3 - cumul de "galbene") si Dradici de la FC Bistrita (60 - cartonas rosu aratat ...

Business / stiri Business13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al Romaniei

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 23:20

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al RomanieiRezultat de exceptie pentru invatamantul gimnazial al judetului Bistrita-Nasaud! Elevul de clasa a VIII-a, Paul Tirlisan, de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Nasaud, a impresionat la superlativ la etapa nationala a Olimpiadei de Matematica, concurs desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti. Copilul pregatit de profesoara Cerasela Roman a obtinut cel mai mare punctaj la nivelul clasei a VIII-a, castigand medalia de aur oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, medalia de aur de la Societatea de Stiinte Matematice din Romania si s-a calificat (de pe primul loc al unui clasament ce a numarat 53 de candidati si 25 de reusiti!) in urma unui baraj suplimentar in lotul olimpic de matematica de juniori. Pe de alta parte, din totalul de 10 elevi, de ciclu gimnazial si liceal, care ne-au reprezentat judetul la editia cu numarul 66 a etapei nationala a Olimpiadei de Matematica, alti trei copiii s-au intors cu cate o medalie de bronz marca SSMR. Este vorba de Anca Badiu - din clasa a VI-a a Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, Andra Sorina Ihut - clasa a VI-a a Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Bistrita, si Alex Claudiu Deac - clasa a VIII-a a Scolii Gimnaziale "Lucian Blaga" Bistrita.

Business / stiri Business8 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al Romaniei

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 23:20

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al RomanieiRezultat de exceptie pentru invatamantul gimnazial al judetului Bistrita-Nasaud! Elevul de clasa a VIII-a, Paul Tirlisan, de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Nasaud, a impresionat la superlativ la etapa nationala a Olimpiadei de Matematica, concurs desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti. Copilul pregatit de profesoara Cerasela Roman a obtinut cel mai mare punctaj la nivelul clasei a VIII-a, castigand medalia de aur oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, medalia de aur de la Societatea de Stiinte Matematice din Romania si s-a calificat (de pe primul loc al unui clasament ce a numarat 53 de candidati si 25 de reusiti!) in urma unui baraj suplimentar in lotul olimpic de matematica de juniori. Pe de alta parte, din totalul de 10 elevi, de ciclu gimnazial si liceal, care ne-au reprezentat judetul la editia cu numarul 66 a etapei nationala a Olimpiadei de Matematica, alti trei copiii s-au intors cu cate o medalie de bronz marca SSMR. Este vorba de Anca Badiu - din clasa a VI-a a Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, Andra Sorina Ihut - clasa a VI-a a Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Bistrita, si Alex Claudiu Deac - clasa a VIII-a a Scolii Gimnaziale "Lucian Blaga" Bistrita.

Business / stiri Business20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al Romaniei

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 23:20

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al RomanieiRezultat de exceptie pentru invatamantul gimnazial al judetului Bistrita-Nasaud! Elevul de clasa a VIII-a, Paul Tirlisan, de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Nasaud, a impresionat la superlativ la etapa nationala a Olimpiadei de Matematica, concurs desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti. Copilul pregatit de profesoara Cerasela Roman a obtinut cel mai mare punctaj la nivelul clasei a VIII-a, castigand medalia de aur oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, medalia de aur de la Societatea de Stiinte Matematice din Romania si s-a calificat (de pe primul loc al unui clasament ce a numarat 53 de candidati si 25 de reusiti!) in urma unui baraj suplimentar in lotul olimpic de matematica de juniori. Pe de alta parte, din totalul de 10 elevi, de ciclu gimnazial si liceal, care ne-au reprezentat judetul la editia cu numarul 66 a etapei nationala a Olimpiadei de Matematica, alti trei copiii s-au intors cu cate o medalie de bronz marca SSMR. Este vorba de Anca Badiu - din clasa a VI-a a Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, Andra Sorina Ihut - clasa a VI-a a Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Bistrita, si Alex Claudiu Deac - clasa a VIII-a a Scolii Gimnaziale "Lucian Blaga" Bistrita.

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al Romaniei

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 16:20

Jos palaria! Elevul nasaudean Paul Tirlisan, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica si calificat cu brio in lotul de juniori al RomanieiRezultat de exceptie pentru invatamantul gimnazial al judetului Bistrita-Nasaud! Elevul de clasa a VIII-a, Paul Tirlisan, de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Nasaud, a impresionat la superlativ la etapa nationala a Olimpiadei de Matematica, concurs desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti. Copilul pregatit de profesoara Cerasela Roman a obtinut cel mai mare punctaj la nivelul clasei a VIII-a, castigand medalia de aur oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, medalia de aur de la Societatea de Stiinte Matematice din Romania si s-a calificat (de pe primul loc al unui clasament ce a numarat 53 de candidati si 25 de reusiti!) in urma unui baraj suplimentar in lotul olimpic de matematica de juniori. Pe de alta parte, din totalul de 10 elevi, de ciclu gimnazial si liceal, care ne-au reprezentat judetul la editia cu numarul 66 a etapei nationala a Olimpiadei de Matematica, alti trei copiii s-au intors cu cate o medalie de bronz marca SSMR. Este vorba de Anca Badiu - din clasa a VI-a a Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, Andra Sorina Ihut - clasa a VI-a a Scolii Gimnaziale "Stefan cel Mare" Bistrita, si Alex Claudiu Deac - clasa a VIII-a a Scolii Gimnaziale "Lucian Blaga" Bistrita.

Business / stiri Business3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
"Zilele Medicale Bistritene". Vezi programul de activitati.
Colegiul Medicilor judet Bistrita Nasaud in parteneriat stiintific cu Universitatea de Medicina si ...
Accident cu interventie de descarcerare
La data de 21 aprilie, in localitatea Cristestii Ciceului, pe DN 17, a avut loc un accident ...
Moarte suspecta in Bistrita. Ancheta a politistilor dupa decesul unui barbat implicat intr-un scandal
Politistii ancheteaza moartea suspecta a unui barbat de 51 de ani, din Bistrita, care a murit vineri ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook