Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.341 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Ce spune primarul Ovidiu Cretu despre colaborarea cu viceprimarii

Joi, 30 Iunie 2016, ora 16:53

Ce spune primarul Ovidiu Cretu despre colaborarea cu viceprimariiPrimarul Ovidiu Cretu a avut doar cuvinte de lauda la adresa proaspat alesilor viceprimari. Acesta a precizat ca a colaborat pana acum foarte bine atat cu Cristian Niculae, cat si cu Gelu Muthi si se asteapta ca lucrurile sa nu se schimbe.

Cristian Niculae si Gelu Muthi, cei doi noi viceprimari, au fost prezenti joi la prima conferinta de presa din noua postura. Desi in cadrul ultimei conferinte de presa a PSD, primarul Ovidiu Cretu nu parea dispus sa accepte un viceprimar ALDE, se pare ca a revenit la sentimente mai bune, avand doar cuvinte de lauda la adresa lui Gelu Muthi.

"Cu Gelu Muthi am colaborat patru ani in conditii foarte bune: a fost consilier local, dar si presedinte al comisiei de urbanism. Cu Cristian Niculae am avut colaborari foarte bune cat a fost la Garda de Mediu, mai ales pe partea de preventie", a precizat edilul, in cadrul conferintei de presa de joi.

Acesta a mai spus ca se asteapta ca in noul mandat, lucrurile sa mearga mai repede, avand in vedere faptul ca PSD are o majoritate confortabila.

"Voi face tot ce-mi sta in putinta ca sa-mi aduc aportul la dezvoltarea municipiului Bistrita. Imi propun sa realizam cele 11 proiecte pregatite de echipa PSD. Functia de viceprimar este cea mai mare provocare de pana acum", a declarat Cristian Niculae.

Drept o provocare priveste si Gelu Muthi proaspata functie in care a fost investit. Acesta a mai tinut sa precizeze ca nu va fi "lupul cel rau": "Trebuie o abordare constructiva a lucrurilor ce sunt aici, iar ...

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

,,Echilibrul Colibita", o monografie sentimentala

Joi, 30 Iunie 2016, ora 11:52

,,Echilibrul Colibita", o monografie sentimentalaCartea ,,Echilibrul Colibita", de Horatiu Dan Miron, aparut la Editura ,,Barna'S" in acest an, are mai toate datele care sa o propuna ca o monografie, prin bogatia sectiunii de date stiintifice despre localitate si imprejurimi. Asa cum observa conf. univ. dr. Mircea Muresianu, directorul Extensiei Bistrita a Universitatii ,,Babes-Bolyai", este vorba de ,,O carte bijuterie, prin ineditul continututlui si, mai ales, prin imaginile, de ieri si de azi, care acompaniaza, in chip luminos, benefic si productiv, elementele de continut. Ea se plaseaza intr-un punct in care stiinta interfereaza cu descriptivismul brodat cu metafore sugestive si cu elemente provocatoare la visare si drumetie."

Datele stiintifice privitoare la istoria geologica a zonei, formele de relief si structura solului, pozitionarea geografica, elemente privitoare la clima, precipitatii, vecinatati sunt de gasit intre copertile volumului, de asemenea, informatii despre istoria localitatii, despre oameni si ocupatiile lor, despre modul de a trai.

Autorul a depasit formalismul limbajului stiintific plasand adesea in registrul umorului referiri la indeletnicirile ,,colibitenilor". Bunaoara, o distilerie de tuica este numita ,,Fabrica de iluzii...din cadrul institutului de limbi straine". Sunt prezentate posibilitatile de agrement ale zonei, cu tresee, cu fotografii ale unor grupuri care au ,,activat" decenii intr-o fratietate a drumetiei, autorul insistand si asupra unor figuri pitoresti ale grupurilor de ...

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Evaluarea Nationala: "Subiectele la matematica au fost OK"

Joi, 30 Iunie 2016, ora 11:52

Evaluarea Nationala: "Subiectele la matematica au fost OK"Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut, ieri, examennul la Matematica in cadrul Evaluarii Nationale. A fost ultimul hop inainte de de repartizarea la liceu.

Absolventii au primit spre rezolvare varianta 7. Primul subiect a fost mai usor, candidatii avand de scris pe foaia de examen, printre altele, care este perimetrul unui patrat cu latura de 3 centimetri sau sa determine masura unui unghi. Subiectul al doilea a fost putin mai greu, candidatii avand de calculat radicali cu necunoscute, o functie si aria unui triunghi determinat de graficul functiei date, apoi sa rezolve o expresie data. La subiectul al treilea, au avut de rezolvat mai multe cerinte de geometrie. Toate subiectele, rezolvate corect, vor primi cate 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. Unii candidati au sustinut ca exercitiile au fost foarte usoare, cu speranta de a obtine un rezultat bun care sa le permita sa intre la liceul dorit. "A fost destul de usor, pot sa spun chiar OK. Pe ultimul subiect nu sunt asa de sigur, dar sper sa obtin un rezultat bun, intrucat vreau sa fiu admis la Colegiul National "George Cosbuc" la informatica", ne-a spus un elev de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Nasaud.

Viitorii liceeni vor afla rezultatele initiale vineri, 1 iulie, zi in care pot fi depuse si eventualele contestatii. Rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie. Repartizarea la liceu va fi facuta pe 19 iulie.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Dezvelirea bustului si taierea panglicii muzeului ,,Grigore Balan"

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 23:59

Dezvelirea bustului si taierea panglicii muzeului ,,Grigore Balan"Dupa lansarea de carte, miercuri, evenimentul a continuat la Blajenii de Sus, cu inaugurarea bustului si a muzeului dedicate generalului Grigore Balan. Mitropolitul si arhiepiscopul Andrei Andreicut si Dumitru Cobzaru (exarhul manastirilor din mitropolie) au fost intampinati de protopopul Bistritei, Alexandru Vidican, si un sobor de preoti, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Emil Radu Moldovan, prefectul judetului Ovidiu Victor Frent, general de divizie dr. Ioan Manci, general in rezerva Florian Caba, general in rezerva Stefan Andreica, general de brigada Iacob Dragos, general in rezerva dr. Dan-Florin Grecu, comandantul Brigazii 81 Mecanizate ,,General Grigore Balan" colonel dr. Iulian Berdila, inspectorul sef al inspectoratului pentru Situatii de Urgenta locotenent colonel Constantin Florea, colonel in rezerva dr. Vasile Tutula, primarul comunei Sintereag, Ioan Bob si sute de sateni. A urmat ceremonialul religios si militar: onorul la drapel, trecerea in revista a garzii, intonarea Imnului de Stat al Romanie, dezvelirea bustului, sfintirea apei si stropirea bustului, apoi scurtul parastas in care s-a cantat generalului Balan ,,In veci pomenirea lui". Mitopolitul Andrei a rostit un cuvant emotionant despre jertfa generalului Balan si a apreciat initiativa de cinstire a personalitatii prin evenimentul de anvergura la care au luat parte atat de multi oameni. Au mai rostit alocutiuni primarului comunei Sintereag - Ioan Bob, generalul de brigada Ioan Manc, comandantul ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Sfintii Apostoli Petru, Pavel si Andrei" si-a serbat hramul

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 16:51

"Sfintii Apostoli Petru, Pavel si Andrei" si-a serbat hramulBiserica "Sfintii Apostoli Petru, Pavel si Andrei din strada Andrei Muresanu si-a sarbatorit miercuri hramul, alaturi de preotii parohi Ioan Pintican si Simion Bretfelean Pintican gasindu-se parintele Calin Sigartau, preot dr. Ioan I. Pintican si invitat de onoare, protopopul ortodox al Bistritei, parintele Alexandru Vidican, oficiant al Sfantei Liturghii, in prezenta unui mare numar de credinciosi care au participat la sfintele rugaciuni ascultand si pe trotuarul din fata bisericii. Parintele protopop Vidican a rostit cuvantul de invatatura despre vietile sfinte ale apostolilor Petru, Pavel si Andrei, despre nevointa si staruinta lor pentru biruinta bisericii lui Iisus. In continuare, s-a tinut un parastas pentru cei devotati Bisericii "Sfintii Apostoli Petru, Pavel si Andrei": ctitori, preoti si credinciosi, mutati la cele vesnice.

Bisericii care si-a sarbatorit hramul ii sunt arondate Parohia ,,Sfintii Apostoli Petru si Pavel", pastorita de preotul paroh iconom stavrofor Bretfelean-Vidican Simion si Parohia ,,Sfantul Apostol Andrei", pastorita de preotul paroh iconom stavrofor Pintican Ioan, parohii infiintate in anul 1991. Cele doua parohii cuprind credinciosii din cartierul "Decebal" si cartierul "Andrei Muresanu", activitatea pastoral-administrativa incepand cu Boboteaza anului 1992, si continuand cu amenajarea unei capele, numita atunci "biserica de la casuta". Prima Sfanta Liturghie a fost oficiata in data de 8 martie 1992 si din acea zi, slujirea a fost zilnica, ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Compozitiile picturale ale lui Dan Crecan

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 11:53

Compozitiile picturale ale lui Dan CrecanMarti seara, la Galeriile Arcade 24 din Bistrita, a fost vernisata expozitia cu titlul "Peisajul din care lipsesc".

Este o expozitie cum nu am mai vazut, pur si simplu devastatoare. Vizitatorul este napadit si confiscat de o lume de culori puternice, pentru a caror stapanire autorul, Dan Crecan, dovedeste o profunda specializare.

Dupa cum ne-am obisnuit, expozitia a fost deschisa de pictorul Marcel Lupse. El a vorbit impresionat de ceea ce se insira pe simeze. Lucrarile pot fi numite peisaje din care autorul lipseste, dar sunt peisaje decupate din marele peisaj care ne inconjoara. Ofera detalii. Are o suita de pasari care numai cat nu ciripesc, atat de vii sunt, par ca se misca.

Oliv Mircea, curatorul expozitiei, scrie pe cartolina asa: "Pictura lui Dan Crecan, fara a fi o simpla ideografie sau un idealism narativ rece si strain, este asezata in propria-i iconosfera dintr-o perspectiva subiectiva prin care artistul reuseste sa dea mult lirism vietii si propriului sa decor material. (...) Dan Crecan este un suprarealist in aceeasi masura in care este un realist si un magic ale carui interioare si ceruri farmeca si des-canta in aceeasi masura".

Se poate afirma ca picturile lui Dan Crecan sunt mai mult decat magice. Lucrarile poarta titluri simple. Artistul expune pasari, prefera pestii, iar din regnul vegetal, ardeii iuti. Iubeste regii si praporii. Obiectele le numeste dupa nume reale. Abundenta de fantezie este terifianta. Toate sunt in miscare, toare respira.

Expozitia ...

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cine face parte din comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Judetean

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 11:53

Cine face parte din comisiile de specialitate din cadrul Consiliului JudeteanComisiile de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud au fost alese, acestea fiind structurate, potrivit unui comunicat remis presei, astfel:

I. Comisia pentru buget-finante, programe si prognoze economice, cooperare economica, administrarea domeniului public si privat al judetului, denumita in continuare COMISIA ECONOMICA, in urmatoarea componenta:

1.PUICA VASILE- presedinte

2.POP GEORGE - membru

3.GIURGIUCA FLAVIU-IOAN - membru

4.DEMIAN IOAN-ALIN - membru

5.SIGHIARTAU ROBERT-IONATAN - membru

6.MARC VASILE- membru

7.BRASOVEANU CONSTANTIN - secretar

II. Comisia pentru dezvoltare urbanistica, lucrari publice, protectia mediului, a monumentelor istorice si de arhitectura, denumita in continuare COMISIA DE URBANISM, in urmatoarea componenta:

1.SASARMAN MONICA- presedinte

2.CECLAN-OPREA CIPRIAN - membru

3.CICEDEA GEORGE - membru

4.LUPSAN NICOLAE-GRIGORE - membru

5.SCUTURICI GHEORGHE - membru

6.CURTEANU EUGEN-DICONES - membru

7.NICULAE ANGHEL - secretar

III. Comisia pentru activitati stiintifice, invatamant, cultura, sanatate, sport, culte religioase, denumita in continuare COMISIA DE CULTURA, in urmatoarea componenta:

1.CIRCU MIRELA-MARIA - presedinte

2.MANEA ANGELO-AURELIAN - membru

3.SUCIU ANDREI- membru

4.BIRISIU GABRIEL-DAN - membru

5.MOLDOVAN DORIS-GABRIELA - membru

6.MOLDOVAN FLORIN-CRISTIAN - membru

7.FORAI MIHAEL-SIMION - secretar

IV. Comisia pentru administratie publica, protectie sociala, ordine publica, drepturi si libertati ..

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioan I. Bureaca despre tragedia Ardealului de Nord

Marti, 28 Iunie 2016, ora 16:54

Ioan I. Bureaca despre tragedia Ardealului de NordProfesorul Ioan I. Bureaca se ocupa in recent aparuta carte ,,Ardealul de Nord. Judetul Nasaud" de intunecatele zile pe care le-a trait Romania prin smulgerea prin Dictatul de la Viena a 43.492 km patrati cu o populatie de peste 2.667.000 locuitori si trecerea acelui teritoriu in granitele Ungariei hortiste. Marea isprava a apartinut Germaniei hitleriste si Italiei fasciste care au formulat Dictatul de la Viena, din 30 august 1940. Se implinea stfel dorinta Ungariei de dupa Trianon, formulata in 1932 in ziarul Pesti Hirlap: ,,Daca noi ungurii vom recupera tara (Ardealul)...daco- romanii vor trebui sa dispara de pe teritoriu...nu va mai exista decat o singura nationalitate, cea maghiara." Cu sprijinul Germaniei si Italiei a fost adusa o armata de 300.000 de maghiari, primirea care li s-a facut fiind entuziasta in localitatile cu populatie de origine maghiara. Rodna a ramas exemplu prin bataia administrata de tineri maghiari, directorului scolii, invatatorul Maxim Domide, caruia i s-a tras pe cap apoi un sac cu fecale. In 9 septembrie 1940, la Traznea, in judetul Salaj, au fost omorati 100 de civili neinarmati de catre soldatii maghiari; iar in Ip, 156 de cetateni. La 10 septembrie, 1940, protopopul ortodox Aurel Munteanu a fost omorat de Janos Gyepu Budai sub privirile soldatilor maghiari. La fel de viteaz ca si cei amintiti, groful ungur Albert Wass din Sucutard (judetul Somes) a omorat tarani romani, de asemenea, doua evreice tinere, Estera Mihaly si Rozalia Mihaly, in total ..

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Stefan Pop, primul spectacol la Liverpool

Marti, 28 Iunie 2016, ora 16:54

Stefan Pop, primul spectacol la LiverpoolRecent, 25 iunie, tenorul roman Stefan Pop, originar din Bistrita, a sustinut primul sau recital la St. George ' S Hall, in Liverpool. Marele artist a fost acompaniat la pian de Kirsty Ligertwood si alaturi de el a mai cantat soprana Barbara Ruzsics si tenorul Andreas Z. Magony.

De notat, artistului i se face in ,,Broadway world.com" o foarte frumoasa prezentare sub titlul ,,Opera Star Stefan Pop Coming to Liverpool" , enumerandu-se marile scene ale lumii pe care a cantat pana in prezent: ,, Romanul Stefan urmeaza la Liverpool, uriasului succes al sopranei ruse Ekaterina Lekhina si baritonului chinez Yunpeng Wang care au starnit ovatii la St George's Hall. In ciuda tineretii sale, Stefan a aparut deja la Royal Opera House Covent Garden, La Scala din Milano, Wiener Staatsoper, Teatrul Verdi din Trieste, Hamburg Staatsoper, Deutsche Oper din Berlin, Opera di Roma, Tel Aviv Opera, Zurich Opera, Bolshoi Teatrul din Moscova si Teatrul ,,Mihailovski St.Petersburg.

Stefan Pop si-a facut debutul international in rolul "Alfredo" in productia ,,La Traviata Zeffirelli" la Opera din Roma, in 2009 .

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Pagubele produse de furtuna de ieri: zeci de case si drumuri comunale afectate

Marti, 28 Iunie 2016, ora 11:52

Pagubele produse de furtuna de ieri: zeci de case si drumuri comunale afectatePompierii militari si voluntari continua munca pentru limitarea efectelor produse de cantitatile mari de apa aduse de viitura prin evacuarea apei din case, beciuri, curti, fantani in localitatea Petris, cea mai afectata de furtuna de luni.

"In urma cantitatilor mari de precipitatii inregistrate luni, 27 iunie, dupa ora 17.30, pe paraul din localitatea Petris s-a format o viitura, iar pentru evacuarea persoanelor suprinse a fost necesara interventia pompierilor militari si a membrilor Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Cetate. Salvatorii au evacuat 50 de persoane din aproximativ 30 de locuinte afectate - estimare preliminara si le-au directionat catre Centrul de Cazare Temporara amenajat de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Cetate in Caminul Cultural din localitatea Petris", spun reprezentantii ISU Bistrita.

In procesul de evacuare, au fost inregistrate trei cazuri deosebite: o persoana dializata si doi copii in varsta de trei zile, respectiv trei ani. Cele trei persoane au fost preluate de echipajele medicale si transportate la spital pentru investigatii. Din fericire, toate persoanele evacuate sunt in afara oricarui pericol.

"Peste 30 de pompieri militari, cu sase autospeciale de interventie, motopompe si alte mijloace tehnice, cinci echipaje de politie cu 10 politisti, un echipaj format din cinci jandarmi, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Cetate cu mijloace specifice - buldoexcavatoare, utilaje etc - actioneaza pentru sprijinirea populatiei ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Dupa o saptamana de canicula, furtuna face prapad in judet. Petris, Lunca, Budacu de Sus si Budesti, sub ape

Luni, 27 Iunie 2016, ora 23:59

Dupa o saptamana de canicula, furtuna face prapad in judet. Petris, Lunca, Budacu de Sus si Budesti, sub apeFurtunile anuntate de meteorologi pentru aceasta seara au facut prapad in patru localitati din judet: Petris (comuna Cetate), Lunca-Fris (comuna Sieut), Budacu de Sus (comuna Dumitrita) si Budesti.

Apele au crescut foarte mult in urma furtunii, afectand terenuri agricole, drumuri si gospodarii. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita, dar si mai multe echipaje medicale au fost trimise in zona pentru a interveni alaturi de Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta.

Si in zona Sarata-Domnesti au cazut cantitati insemnate de apa, 55 de litri pe metru patrat. Deocamdata nu se cunosc exact pagubele produse.

Judetul Bistrita-Nasaud, conform previziunilor meteo, se afla sub Cod Galben de furtuni si vijelii pana maine, la ora 10.00.

Primarul comunei Sieut, Ioan Bortas Dedean, prezent la fata locului, ne-a declarat: "Din anii 1970 incoace, asa furtuni nu au mai fost pe aici. Atunci apele au dus vite. Acum au fost afectate peste 20 de gospodarii. Este compromisa in unele locuri si lucrarea de amenajare a cursului de apa Fris".

La Petris, conform purtatorului de cuvant al ISU Bistrita, plt. Marius Rus, "au fost afectate 30 de case si au fost evacuate 50 de persoane".

Iulia Bartha

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Fantana arteziana de pe pietonal, pe post de piscina

Luni, 27 Iunie 2016, ora 19:20

Fantana arteziana de pe pietonal, pe post de piscinaO bistriteanca a postat pe pagina sa de Facebook o poza in care un copil se racoreste, linistit, intr-una dintre fantanile arteziene de pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Intamplarea s-a petrecut zilele trecute, iar reactiile nu au intarziat sa apara.

Caldura mare din ultimele zile i-a facut pe bistriteni sa gaseasca fel si fel de metode pentru a se racori. O tanara a surprins si fotografiat, zilele trecute, un copil care facea baie intr-una dintre fantanile de pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Poza a fost postata pe Facebook, iar reactiile nu au intarziat sa apara.

"Politia Comunitara nu isi face treaba cum trebuie...sunt total absenti de fiecare data" sau "Prima oara cand am vazut fantanile arteziene a fost primul lucru pe care l-am zis! Se vor balaci toata vara, fara ca cineva sa ia masuri! Bine ca primim avertismente in parcul mare ca doi copii de trei ani se joaca cu o mingiuca pe spatiul verde! Rusine...numai in Romania vezi asa ceva" sunt cateva dintre parerile celor care au vazut poza respectiva.

Din pacate, nu este prima data cand fantanile arteziene din Bistrita sunt folosite pe post de piscina sau cada de catre cetatenii fara cei sapte ani de acasa.

Iulia Bartha

Sport / stiri Sport9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cerc preotesc in Parohia Rebra

Luni, 27 Iunie 2016, ora 16:52

Cerc preotesc in Parohia RebraIn prima Duminica dupa Rusalii, preotii de pe raza Cercului Preotesc Ilva Mica s-au reunit in Biserica cu hramul "Sf. Arh. Mihail si Gavriil" ce apartine Parohiei Ortodoxe Rebra.

In prezenta a peste 200 de persoane, preotii au savarsit Slujba Vecerniei la finalul careia preotul Ilis Ioan de la Feldru a subliniat importanta postului si a postirii dar si a darurilor duhovnicesti ce le primesc crestinii care se straduiesc sa posteasca.

Aceasta este prima activitate din acest an a Cercului Pastoral-Misionar Ilva Mica, ce este coordonat de catre Pr. Iuliu Brici, care are programate mai multe intalniri pentru anul acesta.

Preot Paul Gavriloaie

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cu ce viceprimari fac echipa primarii din Esara Nasaudului

Luni, 27 Iunie 2016, ora 16:52

Cu ce viceprimari fac echipa primarii din Esara NasauduluiCu exceptia numita Sangeorz-Bai, toate consiliile locale din tinutul Nasaudului au fost validate in cursul saptamanii trecute. In foarte multe dintre cazuri au fost alesi si viceprimarii, multi dintre acestia continuand in functie. Iata echipele ce formeaza executivele zonei:
Sant: primar Ioan Szabo - viceprimar Anton Moisil (ambii PSD) - foto

Rodna: primar Valentin Grapini - viceprimar Iosif Partene (PSD - numirea acestuia din urma fiind o chestiune de zile)

Maieru: primar Vasile Bors - viceprimar Vasile Deac (PSD)

Ilva Mica: primar Aurel Horea - viceprimar Ilie Musina (PSD)

Feldru: primar Grigore Esiolan - viceprimar Toader Besut (PNL)

Rebrisoara: Viorel Clapau (PNL) - viceprimar Nicolae Moldovan (PSD)

Rebra: primar Stefan Danci - viceprimar Vasile Galan (PSD)

Parva: primar Ioan Strugari - viceprimar Toader Calus (PSD)

Nasaud: primar Mircea Romocea (PSD) - viceprimar Dorin Vlasin (PNL)

Salva: primar Gheorghe Onul - viceprimar Gabriel Movileanu (PSD)

Telciu: primar Sever Muresan - viceprimar Ioan Bumbu (ALDE)

Romuli: primar Ioan Monita - viceprimar Danut Mot (ALDE)

Zagra: primar Dumitru Buscoiu - viceprimar Ioan Costin (PSD)

Runcu Salvei: primar Anchidim Pavelea - viceprimar Vasile Pop (PNL)

Nimigea: primar Mircea Runcan - viceprimar Alexandru Blaga (PSD)

Poiana Ilvei: primar Ioan Scridonesi (PSD) - viceprimar Danila Anton Iosif (ALDE)

Magura Ilvei: primar Valer Avram - viceprimar Petru Iosif Bora (PSD)

Ilva Mare: primar Alexandru Anca (PNL) - viceprimar ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Yusei Koide: ,,Oamenii, sigur ca oamenii ma atrag la Bistrita"

Luni, 27 Iunie 2016, ora 11:53

Yusei Koide: ,,Oamenii, sigur ca oamenii ma atrag la Bistrita"Yusei Koide a sustinut recent, la Sinagoga-Centrul Multicultural un concert simfonic la bagheta Noii Orchestre Transilvane. Domnia sa a cantat de mai multe ori la Bistrita si dupa concert a avut amabilitatea sa raspunda catorva intrebari ale noastre.

Al catelea concert la Bistrita a fost cel abia incheiat?

Al cincilea sau al saselea, cred...

Cum regasiti Bistrita?

Este minunata; imi plac foarte mult peisajele din judet si din tara, mai ales cele de primvara, vara, cand totul este verde, cand pare un tablou. Toamna are si ea farmec deosebit.

Ce se poate spune despre concert?

A fost aplaudat, publicul a raspuns foarte bine si chiar aceasta este finalitatea muncii noastre, ceea ce facem continuu. Daca place concertul, atunci este in regula.

Va place sa discutati aspecte tehnice ale interpretarii, ale modului cum s-a desfasurat impartasirea partiturii auditorului?

Din acest unghi de vedere, impartasesc ideile lui Celibidache: un concert este unic; nu l-am putea repeta. Concertul de asta seara a fost unul destul de greu, dar, stim toti ca lucrurile facil realizate, nu aduc niciun castig artistic.

Totusi, ce va atrage la Bistrita?

Oamenii, sigur ca oamenii ma atrag la Bistrita, De cand concertez in orasul dumneavoastra, cunosc fizionomiile din primele randuri, avem impreuna o chimie a muzicii si apreciez foarte mult modul cum doctor Gavril Esarmre a construit programul artistic al fundatiei ,, Societatea de Concerte".

Va multumesc foarte mult.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Trupa ,,Bucovina" a ,,bagat" ritm in bistriteni

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 23:59

Trupa ,,Bucovina" a ,,bagat" ritm in bistriteniTrupa rock ,,Bucovina", care debuta in anul 2000, la Suceava, s-a prezentat pe scena de pe Pietonal cu un repertoriu alert, ritmat, care a animat numarul mare al bistritenilor din fata scenei. ,,Bucovina" a impresionat intr-o anumita masura prin tinuta clasica de rockeri - plete, barbi, chitare cu forme rare, de asemenea, scenografia concertului, miscarea scenica. Aparenta de ,,Menestrelii veacului XXI" a fost data trupei de straiele avand ,,patina" altor vremi.

Dincolo de elementele descriptive, muzica ,,Bucovinei" a placut, tineretul antrenandu-se in grupuri mari si aratand dansul retro care pune in valoare podoaba capilara si sugerand intrarea in ritmul trupei care a fost receptat cu entuziasm. Nu au lipsit exercitii cu flacari si prezentarea Ordinul Cavalerilor Lup.

Au urmat: redarea Cetatii Bistritei Judelui vremurilor noastre, spectacol cavaleresc cu Ordinul Cavalerilor Lup si Nosa, retragerea cavalerilor si domnitelor in istorie, spectacol cu torte si, in final, proiectia ,,In inima Cetatii Bistritei", bazata pe tehnica laser.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Consiliul Local Sangeorz-Bai nu s-a constituit nici la a doua strigare. Urmeaza episodul 3, de Sanpetru

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:20

Consiliul Local Sangeorz-Bai nu s-a constituit nici la a doua strigare. Urmeaza episodul 3, de SanpetruTelenovela constituirii noului Consiliu Local din orasul-statiune continua. Dupa ce joi, 23 iunie, au lipsit de la apel cei 8 consilieri PNL, astazi la ora 13.00, la reconvocare, nu s-au prezentat cei 7 consilieri PSD, precum si consilierul independent Virgil Dumitru. Singurul care a fost prezent la ambele convocari a fost profesorul Radu Carcu - din partea ALDE. Reprezentanta Prefecturii, Carmen Toderas, n-a avut altceva de facut decat sa constate lipsa celor doua treimi necesare intrunirii sedintei si sa declare o noua amanare: pentru data de 29 iunie, cu incepere de la ora 16.00. Va fi ultima ocazie pentru cei 17 "titulari" din legislativul sangeorzan, in eventuala urmatoare sedinta de convocare urmand sa intre in joc supleantii.

Sport / stiri Sport6 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Astristii nasaudeni au dat iarasi onorul de "Ziua Drapelului National"

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 16:51

Astristii nasaudeni au dat iarasi onorul de "Ziua Drapelului National"Totul s-a petrecut la ora amiezii de duminica, in cadrul unui eveniment gazduit de sala mica a Casei de Cultura "Liviu Rebreanu" prin grija Cercului ASTRA, mai precis datorita initiativei presedintei astristilor nasaudeni Floarea Ples.
"Este de datoria noastra, a tuturor, sa ne cinstim tara si istoria, mai ales ca orasul Nasaud este recunoscut peste tot drept o veche vatra de cultura si romanism, iar drapelul Romaniei este simbolul identitatii nationale, intruchipand virtutile si valorile morale ale neamului", a declarat Floarea Ples.
Dupa intonarea Imnului de Stat chiar de catre toti cei prezenti, la intalnirea cu reverberatii patriotice au vorbit inaltator profesoara Ana Filip, colonelul Ioan Botan - reprezentant al Consiliului Local, profesorii Ioan Seni - presedintele Despartamantului Nasaudean al Asociatiunii Transilvane pentru Cultura Poporului Roman, Romulus Berceni, Mircea Darosi, Ioan si Lucretia Moldovan. Momentul a fost fericit intregit de recitalul maestrului de muzica folk Sorin Gazdac,
"Ziua Drapelului National" a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand guvernul revolutionar a decretat: "Steagul national va avea trei culori: albastru, galben si rosu. Deviza romana, care va fi scrisa atat pe steaguri, cat si pe monumentele si decretele publice, se va compune din doua cuvinte: Dreptate - Fratie".

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Celebrarea Zilei Drapelului National, momente de emotie si vibratie patriotica

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 16:51

Celebrarea Zilei Drapelului National, momente de emotie si vibratie patrioticaCa in fiecare an din 1998 incoace, in 26 iunie, a fost sarbatorita Ziua Drapelului National, ceremonialul militar si religios derulandu-se in Bistrita, la statuia poetului revolutiei de la 1848, Andrei Muresanu. Au participat la eveniment prefectul judetului Ovidiu Frent, primarul Bistritei Ovidiu Cretu, vicepresedintele Consiliului Judetean Alexandru Pugna, comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", col. Iulian Berdila, viceprimarul Cristian Niculae, consilierii municipali, sefi de institutii si altii.

In cursul diminetii, Drapelul National, coborat cu o zi inainte de pe catargul din Piata Centrala, a fost sfintit la Biserica ortodoxa ,,Intrarea Maicii Domnului in Biserica", de protopopul ortodox al Bistritei, Alexandru Vidican, si adus in procesiune la statuia lui Andrei Muresanu pentru momentul celebrarii. Ceremonialul consacrat a avut o mare incarcatura emotional-patriotica, fiind implinit prin acordarea onorului militar si salutul Drapelului de Lupta, urmate de primirea Drapelului National al Romaniei, binecuvantarea a fost data de protopopul Vidican ,,Tricolorului", in fata caruia au ingenunchiat oficialitatile si i-au sarutat panza, apoi simbolul statului roman a fost inaltat pe catarg.

In alocutiunea rostita, vicepresedintele CJ Alexandru Pugna a subliniat forta acestui insemn al statului roman spunand textual: ,, Tricolorul nu este doar un decor oficial, steagul capata suflet cand este purtat de militari, dar si atunci cand simpli cetateni inteleg ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Perioada de turnee pentru ansamblul folcloric "Paunasii Salvei"

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 11:53

Perioada de turnee pentru ansamblul folcloric "Paunasii Salvei"Pentru tinerii si talentatii componenti ai ansamblului folcloric "Paunasii Salvei" a inceput perioada de turneu estival. Dupa ce in ultima vineri ne-au reprezentat judetul la cea de-a 27-a editie a Festivalului "Nopti de Sanziene", acum artistii pregatiti de profesorii Valer Fodorca, Felicia Morariu si coregraful Valer Constantin se pregatesc sa plece spre zona Bihorului. In perioada 28 iunie - 1 iulie, acolo ei vor onora o invitatie a ansamblului "Bihorul" din Oradea, totodata urmand sa se bucure si de cateva zile calduroase la Baile Felix. Trebuie remarcat si faptul ca, la incheierea anului scolar, "paunasii" au fost premiati de catre primarul comunei Salva, Gheorghe Onul, cu o suma de bani, iar fiecare membru din totalul de 48 a primit un trening inscriptionat cu denumirea ansamblului.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cea de-a doua zi a "Serbarilor Bistritei Medievale", presarata cu workshop-uri, lupte, dansuri, muzica si teatru stradal

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 23:59

Cea de-a doua zi a "Serbarilor Bistritei Medievale", presarata cu workshop-uri, lupte, dansuri, muzica si teatru stradalCaldura naucitoare care a inrosit termometrele a tinut bistritenii la racoare. Putini au fost cei care s-au incumetat sa ia parte la "Serbarile Bistritei Medievale". Cu toate acestea, cea de-a doua zi a "Serbarilor Bistritei Medievale" i-a asteptat pe curiosi cu workshop-uri pentru copii, dansuri, muzica si teatru stradal.

Organizatorii "Serbarilor Bistritei Medievale" au fost nevoiti sa mute o parte dintre momentele programate pentru prima jumatate a zilei de sambata mai spre seara. Asta, din cauza caldurii, care i-a cam tinut pe bistriteni la racoare. De asemenea, cei care puneau in scena aceste momente, din cauza temperaturilor crescute si a costumelor voluminoase, riscau probleme de sanatate.

Cu toate acestea, targul a putut fi vizitat inca de la primele ore ale diminetii. Mestesugarii s-au straduit sa respecte tema festivalului, oferindu-le vizitatorilor accesorii si obiecte de decor cu tenta medievala.

De asemenea, lectiile de lupta si atelierele de creatie... medievala i-au asteptat pe cei mici inca de la ora 11.00.

Testul suprem al rezistentei la caldura l-au dat strajerii Cetatii Bistritei, care s-au luptat cu paladinii de Terra Medies. Armurile voluminoase si materialele de protectie au crescut dificultatea bataliilor si de 10 ori.

Sambata seara, atmosfera va fi intretinuta de cei de la Farfarello, dar si de cei de la SiriuS. Tot sambata vor fi prezentate frumoasele cetatii, care se vor lupta pentru titlul "Domnita Bistritei".

Bianca Sara

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Stefan Danci, primarul comunei Rebra, a depus juramantul pentru al cincilea mandat

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 16:54

Stefan Danci, primarul comunei Rebra, a depus juramantul pentru al cincilea mandatZi cu emotii pentru alesii comunei Rebra. Astazi au fost depuse juramintele din partea consilierilor locali dar si a primarului Stefan Danci, unul dintre cei mai longevivi primari ai Esarii Nasaudului, aflat in fruntea comunei Rebra inca din anul 2000. Sedinta de constituire a noului Consiliu Local a fost programata de la ora 12.00, ea fiind supervizata de prefectul Ovidiu Frent, printre invitati numarandu-se parintele paroh Doru Leontin Plaian si protosinghelul Chiril Zagrean - staretul manastirii Rebra - Parva . Noii membrii al Consiliului Local au jurat cu mana pe Biblie ca vor fi alaturi de cetatenii comunei si ca vor respecta legile. Tot in sedinta de astazi a avut loc si alegerea viceprimarului. Cu unanimitate de voturi, acesta este in persoana lui Vasile Galan, viceprimar si in mandatul trecut. Totodata au fost supuse la vot si aprobate noile comisii ale legislativului local, in numar de trei. Dupa dezbateri si propuneri cine sa faca parte din ele s-a trecut la vot si inscris in acte. Componenta noului Consiliul Local Rebra este urmatoarea: Dumitru Corneliu Gavriloaie, Vasile Galan, Ioan Georgita, Ilie Grozav, Victor Scridon, Nicolai Taut, Carol Szep (toti PSD), Stefan Bachis, Nicolai Marcoie (PNL), Daniel Muti (PMP) si Dumitru Gavriloaie (UNPR).

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

FC Bistrita joaca, azi, returul barajului de promovare in Liga a III-a la Falticeni. Se porneste de la 0-0

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 11:52

FC Bistrita joaca, azi, returul barajului de promovare in Liga a III-a la Falticeni. Se porneste de la 0-0Dupa scorul alb inregistrat pe teren propriu, in mansa tur a barajului de promovare in esalonul al treilea, FC Bistrita este nevoita sa mearga la cel putin un egal cu goluri in meciul retur programat, astazi, pe terenul celor de la Somuz Falticeni. Confruntarea decisiva din campioanele judetelor Bistrita-Nasaud si Suceava se va desfasura pe Stadionul Tineretului din Falticeni, cu incepere de la ora 17.30. Partida va fi arbitrata de un trio de arbitrii din municipiul Bacau, cu Sergiu Mavriche la centru, ajutat la cele doua tuse de asistentii Antal Damian si Alexandra Theodora Apostu. Supervizori din partea FRF vor fi: Virgil Stanca din Iasi si Horatiu Cioloboc din Targu Mures. Potrivit regulamentului, in situatia in care, dupa disputarea celui de-al doilea joc, egalitatea se mentine (la puncte si golaveraj), golurile marcate in deplasare conteaza dublu, fiind declarata castigatoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Daca si in aceste conditii egalitatea persista, jocul se va prelungi cu doua reprize a cate 15 minute, fara pauze intre ele, dar cu o pauza de cinci minute acordata la terminarea celor 90 de minute de joc. In cazul in care egalitatea se mentine si dupa reprizele de prelungire, echipa castigatoare va fi desemnata in urma executarii loviturilor de departajare din punctul de pedeapsa.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ungurii de la Bordo Sarkany si fachirii de la SiriuS au facut senzatie in prima seara a Serbarilor Bistritei Medievale

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 23:59

Ungurii de la Bordo Sarkany si fachirii de la SiriuS au facut senzatie in prima seara a Serbarilor Bistritei MedievaleWeekendul acesta, centrul istoric al municipiului va gazdui Serbarile Bistritei Medievale, festival menit sa ne arate cum traiau si mai ales cum se distrau locuitorii acestei cetati in urma cu cateva secole. Vineri seara, punctul de atractie a fost scena de langa Biserica Evanghelica, unde au facut senzatie ungurii de la Bordo Sarkany si "acrobatii" de la SiriuS.

Punctul de atractie in prima zi de Serbari ale Bistritei Medievale a fost cu siguranta show-ul facut de ungurii de la Bordo Sarkany. Desprinsi parca din filmele medievale, ungurii au reusit sa tina bistritenii lipiti de scena mai bine de o ora si jumatate.

Spectacolul lor a fost completat de domnitele de la Nosa, care au dansat pe baladele lor medievale, dar si de cei de la SiriuS. Desi sunt prezenti la Serbarile Bistritei Medievale editie de editie cu acrobatiile cu foc, anul acesta, cei de la SiriuS au dus jongleriile cu foc la un alt nivel.

Inspirati de baladele medievale, cei de la SiriuS au aruncat tortele cu flacari in aer si chiar au "scuipat" flacari, respectand astfel tema spectacolului: "Domnita si Dragonul".

Serbarile Bistritei Medievale vor continua si sambata, dar si duminica cu concerte de muzica medievala, poezie din aceeasi perioada, dar si teatru stradal. Toate acestea vor fi completate de targuri cu produse in ton cu evenimentul.

Bianca Sara

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Olimpiu Iuga Napeu a depus juramantul pentru al treilea mandat de primar al comunei Sieu

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 16:52

Olimpiu Iuga Napeu a depus juramantul pentru al treilea mandat de primar al comunei SieuVineri la Sieu, in prezenta reprezentantilor Institutiei Prefectului, a deputatului Daniel Suciu si a cetatenilor din comuna, a avut loc festivitatea de constituire a noului Consiliu Local, alegerea viceprimarului si depunerea juramantului primarului.

Pentru al treilea mandat consecutiv, Olimpiu Iuga Napeu a fost ales primar al comunei Sieu. Viceprimar a fost ales pentru un nou mandat, Ionut Cifor, care va continua munca alaturi de primarul Olimpiu Iuga Napeu si consilierii locali, finalizand proiectele demarate si implementand altele noi.

Primarul comunei Sieu, Olimpiu Iuga Napeu: "Este al treilea mandat consecutiv de primar pe care mi l-au dat prin vot si incredere cetatenii comunei Sieu. Imi propun sa continuam proiectele incepute si sa demaram altele noi. Este vorba de retea de alimentare cu apa pentru satele Posmus, Ardan si Soimus, reabilitare si modernizare strazi in satele Sieu, Ardan si Posmus, reabilitare, modernizare scoli si gradinite in Ardan, Posmus si Sieu. Impreuna cu Consiliul Judetean vom continua asfaltarea DJ173 Sieu - Budacu de Sus, precum si asfaltarea DJ173C Sieu - Budus. Speram ca Consiliul Judetean sa reuseasca sa gaseasca finantare pentru reabilitarea si modernizarea castelului Teleki de la Posmus, pentru a putea dezvolta turismul in aceasta zona. Am speranta ca vom avea o buna colaborare in Consiliul Local, ca si in mandatele trecute, pentru a putea realiza aceste obiective pe care ni le propunem in folosul cetatenilor din comuna".

Viceprimarul ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primarul Ovidiu Teodor Cretu si noii consilieri locali ai Bistritei au depus juramantul

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 16:20

Primarul Ovidiu Teodor Cretu si noii consilieri locali ai Bistritei au depus juramantulVineri, in sala de sedinte a Primariei Bistrita, a avut loc ceremonia de investire in functii a primarului Ovidiu Teodor Cretu, a celor 21 de consilieri locali si a noilor viceprimari, Cristian Niculae si Gelu Muthi.

In urma alegerilor ce au avut loc in data de 5 iunie, primarul Ovidiu Cretu a obtinut cel de-al treilea mandat consecutiv, in premiera, pentru municipiul Bistrita. Acesta a depus, vineri, juramantul, in prezenta prefectului Ovidiu Frent.

In Consiliul Local Bistrita, PSD are majoritate absoluta, obtinand 11 mandate de alesi locali: Cristian Niculae, Camelia Tabara, George Avram, Alexandru Bria, Constantin Rus, Andrei Kozuk, Bogdan Miholca, Gheorghe Sabau, Marioara Mihestian, Cristina Flueras si Cristian Codarean.

Din partea PNL au intrat in CL Bistrita Sorin Hangan, Filip Moisil, Adrian Florin Chereji, Ioan Peteleu, Mioara Gaga-Seica, din partea ALDE - Vasile Moldovan si Gelu Muthi, din partea PER - Mircea Archiudean si Teodor Marza, iar din partea UDMR - Antal Attila. La ceremonie au fost prezenti 20 de consilieri locali, care au depus juramantul, singurul care a lipsit fiind Mircea Archiudean, plecat in interes de serviciu peste hotare.

Cu aceasta ocazie, primarul Ovidiu Cretu a declarat: "La alegerile din aceasta luna, cetatenii au hotarat ca eu sa continui activitatea in calitate de primar al Bistritei, semn ca se apreciaza activitatea desfasurata in ultimii opt ani si increderea ca ceea ce am propus pentru urmatorii ani se va realiza. Va felicit, domnilor ..

Sport / stiri Sport7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Simpozionul cultural al Vaii Bargaului, sambata, la Prundu Bargaului

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 11:54

Simpozionul cultural al Vaii Bargaului, sambata, la Prundu BargauluiConsiliul Judetean, Centrul Judetean pentru Cultura, Primaria, Consiliul Local si Caminul Cultural Prundu Bargaului, Liceul "Radu Petrescu" Prundu Bargaului, Fundatia Culturala "Valea Bargaului" si "Gazeta de Bargau" organizeaza simbata, incepand cu ora 10.00, "Simpozionul cultural al Vaii Bargaului", editia a XXXXV-a.

Locul de desfasurare a activitatilor este Caminul Cultural Prundu Bargaului, iar tema editiei, "Bargaiele la rascruce".

Program

10.00 - Deschidere festiva a celei de a XXXXV-a editii a "Simpozionului Cultural al Vaii Bargaului". Conferirea titlului de "Cetatean de Onoare" generalului de brigada Ovidiu Pop si prof.univ.dr. Sebastian Wachsmann-Hogiu

10.30 - Moment de reculegere si evocare in memoria veteranilor simpozionului bargauan trecuti in vesnicie si a ultimului plecat spre ceruri, Titus Wachsmann-Hogiu

11.00 - Sustinere de comunicari in cadrul temei "Bargaiele la Rascruce".

Tot in cadrul acestei editii vor fi lansate urmatoarele carti: Titus Wachsmann-Hogiu - ,,Nelinistile moral-etice ale unui nemoralist", Niculae Vrasmas - ,,Mostenirea lui Fabian", ,,Anuarul Bargauan", An.VI, Nr.6/2016, ,,Muntii Bargaului - Studiu de geografie umana".

Moderator simpozionului va fi Niculae Vrasmas.

Life Show / stiri Life Show13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Romeo Florian a depus juramantul pentru al III-lea mandat de primar al comunei Lechinta: "Urmeaza unul dintre cele mai grele mandate pentru ca avem foarte multe finantari"

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 11:53

Romeo Florian a depus juramantul pentru al III-lea mandat de primar al comunei Lechinta: "Urmeaza unul dintre cele mai grele mandate pentru ca avem foarte multe finantari"Reales pentru a treia oara consecutiv, priamrul Romeo Florian a depus vineri juramantul. Totodata a fost constituit Consiliul Local al comunei Lechinta, consilierii depunand juramantul, a fost ales noul viceprimar in persoana lui Marcel Herinean si s-a stabilit componenta celor trei comisii - invatamant, juridica, buget finante.

Romeo Florian, primarul reales al comunei Lechinta, ne-a declarat: "Cetatenii comunei Lechinta mi-au acordat pentru a treia oara consecutiv increderea. Sunt onorat sa reprezint comuna Lechinta, sa fiu primarul comunei Lechinta. Rezultatul votului pe care l-am primit de la cetateni ne angajeaza foarte tare, castigand alegerile cu un procent de aproape 80 la suta. Avem 12 consilieri locali PSD dintr-un total de 15 si acest lucru ne indatoreaza in fata cetatenilor. Sper ca bunul Dumnezeu sa ne dea sanatate si sa ducem la indeplinire toate obiectivele pe care le avem. Urmeaza unul dintre cele mai grele mandate pentru ca avem foarte multe finantari. Lucram la infrastructura mare a comunei Lechinta. Avem de facut doua canalizari in doua localitati. Am mai facut o canalizare si stiu ce inseamna, disconfort. Aductiune de apa avem de facut, care tot disconfort inseamna. Mai avem de facut asfaltari, camine culturale si alte si alte investitii pe care ni le-am propus. Sper cu ajutorul bunului Dumnezeu sa le ducem la finalizare pentru ca in anul 2020 sa venim din nou cu fruntea sus in fata cetatenilor pentru ca ei vor sa vada fapte nu vorbe".

Despre noul ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Strazile Bistritei, sparte de 353 de ori anul trecut

Joi, 23 Iunie 2016, ora 23:59

Strazile Bistritei, sparte de 353 de ori anul trecutIn doar un an, strazile din orasul nostru au fost sparte de nu mai putin de 353 de ori, fie din cauza unor defectiuni aparute la retelele de utilitati, fie pentru ca s-au efectuat lucrari de modernizare a acestora.

Nu de putine ori bistritenii i-au reprosat primarului Ovidiu Cretu faptul ca intai se asfalteaza sau se peticeste o strada, iar apoi aceasta este sparta, din diverse motive, orasul aratand ca dupa razboi. Numai anul trecut au existat sute de astfel de situatii, spre nemultumirea cetatenilor, care i-au si scris edilului-sef al orasului pe pagina domnuleprimar.ro.

"In ce priveste interventiile la retelele de utilitati, in cursul anului 2015 s-au facut sapaturi in 353 de locatii situate pe domeniul public, pentru remedierea avariilor aparute la retelele subterane, reabilitarea retelelor de apa, canalizare sau gaz, dupa cum urmeaza: avarii la retelele de apa - 113; avarii la retelele de canalizare - 21; avarii la retelele de gaz - 26; avarii la retelele de telefonie - 2; avarii la retelele electrice subterane - 47; retea noua de cabluri fibra optica (numar de strazi) - 6; reabilitare retele gaz (numar de strazi) - 4; bransamente si racorduri (apa, canal, electrice, gaz) - 129; reabilitare retele apa (numar de strazi) - 5", spun reprezentantii municipalitatii.

Iulia Bartha

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Un concert de neuitat, cu dirijorul Petronius Negrescu

Joi, 23 Iunie 2016, ora 16:54

Un concert de neuitat, cu dirijorul Petronius NegrescuLa Biserica Evanghelica a avut loc miercuri, de la ora 20.00, un concert vocal-simfonic de muzica franceza, deschiderea apartinand managerului Centrului Judetean pentru Cultura, dr. Gavril Esarmure, care a prezentat ,,Noua Orchestra Transilvana", pe dirijorul Petronius Negrescu, Corul "Excelsior" al Liceului de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita si Grupul Coral din cadrul Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, dirijor - profesor Carolina Karoli.

In fata unui publicu numeros, dr. Esarmure a multumit deschiderii spre cultura si atasamentului pentru comunitatea bistriteana pe care le dovedeste preotul evanghelic Johann Dieter Krauss, cel care gazduieste in biserica multe concerte si expozitii de excelenta tinuta. Petronius Negrescu a imprimat un ritm alert concertului, domnia sa fiind centrul generativ al energiei din care s-a inspirat intreaga manifestare.

Publicul bistritean a urmarit cu interes compozitia lui Cesar Franck "Simfonia in re minor", iar ,,Requiem"-ul de Gabriel Faure a beneficiat de prestatia corurilor amintite si de intermezzo-ul liric al solistilor Alexandra Zbanca (soprana) si Corneliu Hutan (bariton), de la Opera Romana din Cluj-Napoca. La sugestia parintelui Johann Dieter Krauss, la incheierea ,,Requiem"-ului s-a pastrat un moment de liniste in amintirea celor dragi, plecati din randurile noastre.

A fost un concert de rara sensibilitate si factura tehnica, apreciat de melomanii bistriteni, e drept, uneori prea entuziasti sa aplaude si pe parcursul ...

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Daniel Suciu: Poate va apucati si de treaba, ca de povesti si hore ne-am plictisit. Vezi cum a reactionat Traian Ogagau
Reactii dupa ce sedinta de constituire a Consiliului Local Sangeorz Bai nu s-a putut desfasura, ...
Dupa o saptamana de canicula, furtuna face prapad in judet. Petris, Lunca, Budacu de Sus si Budesti, sub ape
Furtunile anuntate de meteorologi pentru aceasta seara au facut prapad in patru localitati din ...
Motociclist bistritean, decedat duminica seara la Poiana Stampei
Un bistritean a decedat dupa ce s-a rasturnat cu motocicleta, accidentul petrecandu-se pe raza ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor