Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.281 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Ziua Mondiala a Libertatii Presei va fi marcata de Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania la Universitatea "Ovidius" din Constanta

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 23:59

Ziua Mondiala a Libertatii Presei va fi marcata de Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania la Universitatea "Ovidius" din ConstantaZiua Mondiala a Libertatii Presei va fi celebrata pe data de 3 mai, la Constanta, printr-o dezbatere organizata de Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania (AZIR), sectia romana a Asociatiei Jurnalistilor Europeni (AEJ), cu sediul la Bruxelles. Dezbaterea va fi gazduita de Universitatea "Ovidius" si va avea loc in Sala "Umberto Eco" (Campus), de la ora 14.00, se arata intr-un comunicat de presa al AZIR.

Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania a ales Constanta pentru a marca acest moment, intrucat este un oras in care jurnalismul are o istorie recenta agitata, iar jurnalistii presei locale sunt printre cei mai experimentati in lupta cu vicisitudinile de naturi diverse. Cum atacurile din ultima vreme asupra jurnalismului "quality" s-au inmultit la nivel national si international si au anumite constante, AZIR invita publicul la dezbaterea cu tema "Fake news in epoca post-adevar".

La dezbatere vor fi prezenti membri ai AZIR, precum Teodora Stanciu (presedinte), Adrian Valentin Moise (vicepresedinte), scriitoarea cu origini in Constanta - Doina Jela, Brandusa Armanca (membru Consiliu Director AZIR), Cristian Frant, Andreea Dobrovie, Raluca Brumariu, George Orbean, Corina Ruja, Ionut Ceausescu s.a., dar si jurnalisti cunoscuti din Constanta. Sunt invitati sa participe studenti la jurnalism si la alte specializari, profesori, elevi, consumatori avizati sau avizi de presa, cetateni interesati sa-si apere dreptul la o presa libera.

AZIR organizeaza periodic dezbateri ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Nicolae Manolescu il va incorona pe castigatorul "Turnirului de poezie" din Bistrita-Nasaud

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 16:57

Nicolae Manolescu il va incorona pe castigatorul "Turnirului de poezie" din Bistrita-NasaudIn perioada 10 - 13 mai va avea loc cea de-a VII-a editie a "Turnirului de poezie", organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), in colaborare cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud (CJ) si Biblioteca Judeteana "George Cosbuc". Intrecerea se va desfasura la Colibita si Bistrita.

Dupa datele de pana acum, este sigura prezenta scriitorilor acad. Nicolae Manolescu (presedintele USR), Dan Cristea, Gabriel Chifu, Adrian Popescu, Razvan Voncu, Angelo Mitchievici, Irina Petras, Horea Garbea, Ovidiu Genaru. "Regulamentul" turnirului a programat participarea a doua "echipaje", de cate sase poeti. Sibiul va lupta alaturi de Pitesti (castigatoarea editiei 2016), iar Bacaul, alaturi de Dobrogea. Dupa trei runde de lectura, juriul va comunica ierarhia primilor trei clasati. Primul clasat va primi Cununa cu lauri, iar publicul va putea acorda, prin vot secret, un premiu unuia dintre participanti.

Alegerea Bistritei pentru editia din acest an s-a datorat exceptionalei organizari a celei de-a 150-a aniversari a lui George Cosbuc, in anul 2016, cand participantii au fost impresionati de modul cum CJ si Biblioteca Judeteana au gestionat evenimentul. La Turnirul de anul trecut a participat si poetul bistritean Olimpiu Nusfelean.

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Bucurie pentru primarul Ioan Monita: Comuna Romuli va beneficia de cadastru gratuit

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 16:57

Bucurie pentru primarul Ioan Monita: Comuna Romuli va beneficia de cadastru gratuitCel mai important proiect pe care-l are in plan, in perioada urmatoare, primarul comunei Romuli, inginerul silvic Ioan Monita, este cel de intocmire a cadastrului general. Potrivit edilului, cel mai important aspect al investitiei este ca aceasta va fi sustinuta exclusiv de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

"Alaturi de Lechinta, comuna Romuli este cuprinsa in lotul 10 al Programului National de Cadastru si Carte Funciara. In ceea ce ne priveste pe noi, ca Unitate Administrativ Teritoriala, finantarea se ridica la 1 milion de euro si pot anunta ca, la ora actuala, licitatia aferenta a fost publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, astfel ca dupa finalizarea acestei etape, se va putea trece la cea de culegere a datelor din teren. Este foarte important pentru toata lumea ca situatia cadastrala sa fie bine pusa la punct, pentru ca de la ea decurge totul: dezbateri succesorale, vanzari sau cumparari de terenuri si dezvoltarea unor noi investitii. Prin aceasta procedura, fiecare bucatica de teren si fiecare cladire vor avea un proprietar inregistrat si vor fi masurate pana la ultimul centimetru. Odata stabilit regimul juridic al proprietatilor, se va face o impozitare corecta a terenurilor, se vor reduce costurile tranzactiilor imobiliare si se va cunoaste limita dintre domeniul public si privat al unitatii administrativ-teritoriale si al statului", ne-a declarat Ioan Monita.

Primarul comunei Romuli estimeaza ca operatiunea va fi finalizata in ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Marine Le Pen, o amazoana calare pe matura

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 11:54

Marine Le Pen, o amazoana calare pe maturaMass-media nu au putut ocoli prezenta energica, disponibilitatea si accesibilitatea "la minut" a politicienei, care a boicotat adesea emisiunile TV obtinand o audienta uriasa.

Aflata intr-o perpetua relatie de ostilitate si vraja cu mass-media, candidata Frontului National la prezidentialele din Franta a reusit sa sparga orice conventie si sa intre in turul 2. Paradoxal, Marine Le Pen isi datoreaza performanta unuia dintre cei trei inamici de clarati in campanie: presa (ceilalti doi fiind justitia si, evident, Emmanuel Macron). Prezenta sa impetuoasa de "mare blonda" si mostenirea politica paterna au mentinut-o in atentia publica inca din adolescenta, dar ascensiunea sa ca imagine publica a inceput din 2002, cand a decis sa ia in serios nu doar politica, dar si contactele cu presa, renuntand o vreme la persiflarile cu care ii intampina pe jurnalisti. Nu pentru multa vreme, insa. Instinctul politic si instruirea profesionista de PR si marketing politic au orientat-o spre un profil ofensiv, in cautarea unui inamic pentru a se pune in valoare. O solutie eficienta contra banalizarii. Alegerile prezidentiale au fost scena ideala pentru a-si desfasura arsenalul, pe fondul schimbarilor din politica globala care au permis ascensiunea populismului, a extremismelor si a miscarilor "anti". Atacul la publicatiile, televiziunile, emisiunile sau, mai ales, atacul la persoana tintit pe jurnalistii cu autoritate sau pe patronii lor a constituit o strategie permanenta de campanie pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Totusi, ce-ar fi fost daca?

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 23:59

Totusi, ce-ar fi fost daca?Memoria noastra a fost improspatata, recent, cu imagini de televiziune de la vizita pe care Regele Mihai a facut-o in tara in anul 1992. Nu este nici o exagerare sa spunem ca multimile erau in jurul Majestatii Sale ca si in Ierusalimul vremii cand Mantuitorul traia pe pamant. Dupa periplul la Putna, Maiestatea Sa Regele Mihai a fost aclamat in Bucuresti de 1 milion de romani. Intre lozincile strigate este de retinut: ,,Majestate nu pleca, Romania-i tara ta!", aceasta exprimand vointa multor romani la acea vreme, fapt care ii producea frisoane presedintelui Ion Iliescu. Se spune ca la vizita din Bucuresti, Ion Iliescu ar fi dorit sa-i taie regelui cheful de a reveni prea degraba in tara si, prin retragerea trupei de protectie la Biserica Sfantul Gheorghe, generalul Suceava a facut cu greu fata manifestarilor agresive ale unui grup de manifestanti pro-putere. Se spune chiar ca tinta criminala putea fi printul Nicolae, un baietel doar pe atunci, pe care oamenii de langa generalul Suceava l-ar fi adapostit de turbulenti in Biserica Sfantul Gheorghe.

Pentru presedintele Iliescu, o adunare de 1 milion de oameni nu era reprezentativa pentru intreaga populatie a Romaniei. Azi, sensibilitatea Puterii este mult mai mare; cateva zeci de mii de demonstranti pot da linistiti jos un guvern.

Dupa informatiile si logica faptelor descoperite, asezate pana acum, se vede, de la distanta, mai clar ca tarile Pactului de la Varsovia, fratii, au fost mandatati sa rezolve caderea lui Ceausescu, ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

George Lana lanseaza "Atelierul lui George"

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 23:59

George Lana lanseaza "Atelierul lui George"La Sinagoga va avea loc marti, de la ora 18.00, lansarea cartii de poezie ,,Atelierul lui George" a poetului George Lana din Timisoara. Volumul a aparut la Editura "Charmides" din Bistrita, in 2017, si va fi prezentat de managerul Centrului Judetean pentru Cultura, dr. Gavril Tarmure, si de managerul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National, dr. Alexandru Uiuiu.

Dan Sgarta scria despre poetul banatean: "George Lana, el insusi, face parte din poezia sa. E ceea ce impune din start. El insusi este personaj poetic. Pe de o parte, bogat in imaginatie si in simtire - adesea muscand lacom, pana la os, din pulpa groasa a realului; pe de alta parte, partas rebel al unor adancimi remarcabile - o metafizica imperceptibila, de nuanta negativ-critica, insoteste aproape constant toate problematizarile sale, izvorate viguros din tenebrele, nelinistea si clocotul sangelui".

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Reflexii in timp", expozitie de arta decorativa

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 16:59

"Reflexii in timp", expozitie de arta decorativaLa Galeria ,,Arcade-24" a Uniunii Artistilor Plastici Bistrita va avea loc marti, de la ora 18.00, vernisajul expozitiei de arta decorativa ,,Reflexii in timp", de Ion Tamaian, artist sticlar sibian.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean, al Primariei Bistrita, al Centrului Judetean pentru Cultura si al Centrului Cultural Municipal ,,George Cosbuc", expozitia ramanand deschisa pana in 16 mai.

Ioan Tamaian a copilarit in Poiana Codrului, acolo unde se afla cea mai veche fabrica de sticla de la noi. Dupa Liceul de Arta de la Satu Mare, a fost student la Cluj, unde, la catedra de ,,Ceramica-Sticla Metal, a fost indrumat de cunoscutii profesori si artisti Maria Nemes, Cornel Ailincai si Mircea Spataru.

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sarbatoarea Marii Uniri a romanilor incepe la Bistrita, vineri

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 16:59

Sarbatoarea Marii Uniri a romanilor incepe la Bistrita, vineriVineri va avea loc Bistrita evenimentul "Marea Unire a Romanilor. Alexandru Vaida Voevod", in organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a Bibliotecii Judetene ,,George Cosbuc", a Universitatii ,,Babes-Bolyai" (UBB), a Editurii ,,Scoala Ardeleana" Cluj-Napoca si a Asociatiei Culturale ,,Alexandru Vaida Voevod".

Prima parte a evenimentului va incepe de la ora 10.00 si va fi un seminar de istorie, in cadrul caruia vor rosti conferinte: academicianul profesor doctor Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii ,,Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, prof.univ.dr Liviu Maior, prof.univ.dr Ioan Bolovan si scriitorul Mircea Vaida Voievod. Moderatorul evenimentului va fi directorul Spitalului Judetean de Urgenta, prof.univ.dr Mircea Gelu Buta (Facultatea de Teologie a UBB), iar amfitrionii evenimentului, Ioan Pintea si Cristian Sirlincan.

Partea a doua a evenimentului va incepe la ora 12.00 si va cuprinde dezvelirea bustului ,,Alexandru Vaida Voevod", in parcul din fata Policlinicii de pe strada Garii.

Evenimentul conteaza ca fiind, probabil, primul eveniment al sirului care va marca o suta de ani de la Marea Unire din 1918.

La nivel national inca nu este elaborat un program al marii sarbatori, care va dura un an.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Sarbatoarea Marii Uniri a romanilor incepe la Bistrita, vineri

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 16:20

Sarbatoarea Marii Uniri a romanilor incepe la Bistrita, vineriVineri va avea loc Bistrita evenimentul "Marea Unire a Romanilor. Alexandru Vaida Voevod", in organizarea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a Bibliotecii Judetene ,,George Cosbuc", a Universitatii ,,Babes-Bolyai" (UBB), a Editurii ,,Scoala Ardeleana" Cluj-Napoca si a Asociatiei Culturale ,,Alexandru Vaida Voevod".

Prima parte a evenimentului va incepe de la ora 10.00 si va fi un seminar de istorie, in cadrul caruia vor rosti conferinte: academicianul profesor doctor Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii ,,Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, prof.univ.dr Liviu Maior, prof.univ.dr Ioan Bolovan si scriitorul Mircea Vaida Voievod. Moderatorul evenimentului va fi directorul Spitalului Judetean de Urgenta, prof.univ.dr Mircea Gelu Buta (Facultatea de Teologie a UBB), iar amfitrionii evenimentului, Ioan Pintea si Cristian Sirlincan.

Partea a doua a evenimentului va incepe la ora 12.00 si va cuprinde dezvelirea bustului ,,Alexandru Vaida Voevod", in parcul din fata Policlinicii de pe strada Garii.

Evenimentul conteaza ca fiind, probabil, primul eveniment al sirului care va marca o suta de ani de la Marea Unire din 1918.

La nivel national inca nu este elaborat un program al marii sarbatori, care va dura un an.

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Obligativitatea votului in Romania, necesitate sau moft?

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 11:56

Obligativitatea votului in Romania, necesitate sau moft?Prezenta la vot la alegerile din Olanda sau Franta a atins cote record. 8 din 10 cetateni cu drept de vot participa la procesul electoral, eveniment care le decide viitorul. Ies din casa in duminica votului, isi exprima optiunea electorala, nu exista nicio umbra de indoiala asupra legitimitatii alesilor poporului.

Prezenta masiva la referendumurile din Italia sau Elvetia este o realitate banala, nu exista probleme de scadere a pragului de 50 la suta pentru legitimizarea procesului de consultare populara.

In Romania, doar 4 din 10 cetateni cu drept de vot au mers la sectia de votare, iar, mai nou, referendumul este declarat valid cu o participare de 30 la suta din totalul listelor electorale.

Desigur, putem dezbate nivelul de perceptie a notiunilor elementare de cultura civica sau lehamitea romanului de rand de a participa la vot, nivelul catastrofal de lipsa de incredere in clasa politica si partide, dar, totusi, ceva trebuie facut.

In prezent, dreptul de a vota este garantat de Constitutie. Dar daca ar deveni obligatoriu?

Obligativitatea votului este deja introdusa in legislatia a peste 30 de tari. Sanctiunile privind neparticiparea sunt mai mult simbolice (in majoritatea cazurilor), dar scopul a fost atins. Rezultatele au devenit reprezentative si legitime.

Argumentele calitative sunt cele care ma determina sa deschid acest subiect. Cetatenii cu drept de vot s-ar documenta mai temeinic cu privire la programele politice ale candidatilor si ale partidelor politice. ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Nasaud: Sarbatoarea folk-ului, in memoria parintelui Tomi

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 23:59

Nasaud: Sarbatoarea folk-ului, in memoria parintelui Tomi"Traiasca-n veci si infloreasca / In modestia ei de gala / Pe toata scoarta pamanteasca / A treia pace mondiala / Traiasca, pacea mondiala...". Aceste minunate versuri ce amintesc de cenaclul Flacara au rasunat in aceasta seara la Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" din Nasaud, intr-o emotionanta reunire, dupa nu mai putin de 35 de ani, a grupului "Armadia", in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului de muzica folk organizat in memoria parintelui Dumitru Tomi fix in Duminica Tomii. Organizat prin stradania preotilor Florin Rusu si Lucian Greab, parohii Bisericii ortodoxe "Sf. Nicolae" din centrul orasului Nasaud, spectacolul a fost prezentat de profesorul Lucian Bichigean. Sala plina s-a bucurat de recitalurile grupurilor "Astru" din Gherla, "Zori de zi", Pod peste timp" si "Aripi de cantec" din Nasaud. In recital s-au mai aflat: Teodora Rusu, Livia Mihaila, Gabriela Buia, Daniela Sorecau, Alexandra Binea, Sorin Gazdac, Dani Nasaudean, Ioan Fries, Gheorghe Ani, in timp ce invitatul special a fost indragitul cantautor Florin Sasarman. Dar cum spuneam poate cel mai emotionant moment artistic a fost cel exprimat de seniorii nasaudeni ai "Armadiei": Sorin Gazdac, Dorina Buia, Gavrila Vaida si Lucian Bichigean.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Din ce in ce mai multi credinciosi isi alina sufletul la cea mai noua biserica ortodoxa din Nasaud

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 16:54

Din ce in ce mai multi credinciosi isi alina sufletul la cea mai noua biserica ortodoxa din NasaudEste vorba de lacasul de cult ridicat in partea de jos a orasului, pe Valea Spinului, biserica ce-l are drept ocrotitor pe Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul. Data in folosinta in toamna anului trecut, casa Domnului si-a castigat in foarte scurt timp respectul credinciosilor zonei, astfel ca pe langa enoriasii locului, acum la slujbele parintelui Iuliu Muresan participa regulat si locuitori din comuna Salva. In Duminica Tomii, biserica a fost neancapatoare pentru cei veniti la Sfanta Liturghie pe care parintele Muresan a savarsit-o alaturi de preotul Stefan Burdet, ce slujeste in parohia rebrisoreana Gersa II. Printre cei prezenti s-a numarat si fostul primar al Nasaudulului si actual consilier judetean, Dumitru Muresan.

"Duminica de astazi, a incredintarii lui Toma, este duminica in care Sfantul Apostol Toma si, prin el, toti cei care au intrebari, indoieli, care nu pot sa inteleaga, care au credinta mai putina sau chiar necredinta in adevarul Invierii Fiului lui Dumnezeu intrupat, sunt invitati sa se convinga, prin pipairea lui Toma, prin asezarea degetului lui Toma in semnul cuielor si a mainii sale in coasta strapunsa a Mantuitorului Iisus Hristos, ca Domnul Hristos, cu adevarat, a Inviat, ca Cel Care a murit pe Cruce a Inviat din morti, ca nu este o vedenie, o inchipuire, ca nu este un inger, nu este un duh, ci este real, ca trupul Domnului rastignit pe Cruce si asezat in mormant a inviat", a spus in cuvantul de invatatura parintele Burdet.

De asemenea, s-a facut ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

De Sfantul Gheorghe, portile nasaudenilor continua sa fie instrutate

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 11:58

De Sfantul Gheorghe, portile nasaudenilor continua sa fie instrutatePraznuit pe data de 23 aprilie, Sfantul Gheorghe, Purtatorul de biruinta sau Sangeorzul, cum e cunoscut in termeni populari, are o traditie pastrata cu sfintenie din generatie in generatie in Tara Nasaudului, unde se impodobesc cu crengute inverzite portile gospodariilor care poarta numele sfantului. Asa s-a intamplat si cu intrarea in curtea Georginei Tescaru, de pe strada George Cosbuc din Nasaud. Duminica dimineata, inainte de a merge la biserica, gospodina isi da ghes la inverzirea naturala a portii, spre bucuria celor ai casei si a vecinilor. "Pe bunicul meu l-a chemat George, eu mi-s Georgina, iar unul din cei doi fii ai mei are prenumele de Georgian, ce mai, suntem un neam intreg de *sfinti*. Daca nu ar fi instrutata poarta, n-as fi linistita si impacata. Asa cum le-a fost si la ai mei, mi-e atat de drag sa o vad verde in fiecare primavara!...", ne-a spus femeia care tine la randuiala de Sangeorz ca la ochii din cap.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Nasaud: Sarbatoarea folkului, in memoria parintelui Tomi

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 11:56

Nasaud: Sarbatoarea folkului, in memoria parintelui Tomi"Traiasca-n veci si infloreasca / In modestia ei de gala / Pe toata scoarta pamanteasca / A treia pace mondiala / Traiasca, pacea mondiala...". Aceste minunate versuri ce amintesc de cenaclul Flacara au rasunat, duminica seara, la Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" din Nasaud, intr-o emotionanta reunire, dupa nu mai putin de 35 de ani, a grupului "Armadia", in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului de muzica folk organizat in memoria parintelui Dumitru Tomi, fix in Duminica Tomii. Organizat prin stradania preotilor Florin Rusu si Lucian Greab, parohii Bisericii ortodoxe "Sf. Nicolae" din centrul orasului Nasaud, spectacolul a fost prezentat de profesorul Lucian Bichigean. Sala plina s-a bucurat de recitalurile grupurilor "Astru" din Gherla, "Zori de zi", Pod peste timp" si "Aripi de cantec" din Nasaud. In recital s-au mai aflat: Teodora Rusu, Livia Mihaila, Gabriela Buia, Daniela Sorecau, Alexandra Binea, Sorin Gazdac, Dani Nasaudean, Ioan Fries, Gheorghe Ani, in timp ce invitatul special a fost indragitul cantautor Florin Sasarman. Dar cum spuneam, poate cel mai emotionant moment artistic a fost cel exprimat de seniorii nasaudeni ai "Armadiei": Sorin Gazdac, Dorina Buia, Gavrila Vaida si Lucian Bichigean.

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Iata programul Zilei Costumului Popular, din 14 mai, ocazia unica pentru Nasaud de a intra in Cartea Recordurilor

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 23:59

Iata programul Zilei Costumului Popular, din 14 mai, ocazia unica pentru Nasaud de a intra in Cartea RecordurilorMai sunt trei saptamani pana cand nosodenii si invitatii lor vor demonstra ca merita sa intre in Cartea Recordurilor. Pe 14 mai, traditionalul Maial al Elevilor va deveni o manifestare de mare amploare asociata Zilei Costumului Popular. Visul de a reuni circa 10.000 de oameni imbracati in port popular intr-o gigantica hora pe stadionul orasenesc va deveni posibil pornind de la experienta de anul trecut si datorita sprijinului Consiliului Judetean, al Ministerului Turismului si al primariilor Esarii Nasaudului.

Evenimentul va fi unul istoric pentru a pune in valoare traditia portului popular romanesc. Cu bornele incadrate intervalului orar 11.00 - 18.00, manifestarea are urmatorul program:

11:00 - 12:00 *Constituirea coloanei de participanti in fata Casei de Cultura "Liviu Rebreanu" din Nasaud.

12:00 - 12:30 *Parada costumului popular pe traseul: Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" din Nasaud - Stadionul orasului Nasaud.

12:30 - 13:00 *Aranjarea participantilor pe Stadion.

13:00 - 13:15 *Cuvant de deschidere oficialitati si reprezentant Cartea Recordurilor.

13:15 - 14:00 *Roata de la Runcu Salvei *Jocuri populare din diferite zone etnofolclorice ale Romaniei *Joc in perechi de pe valea Somesului - Coordonator: Marin Barbu.

14:00 - 15:00 *Decernare diplome pentru elevii scolilor nasaudene, premiati la olimpiade si concursuri scolare - Etapa nationala *Spectacolul elevilor nasaudeni.

15:00 - 18:00 *Prezentare "Produs in Bistrita-Nasaud"

* Ateliere dansuri traditionale din ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 23:20

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"In elegantul spatiu al bibliotecii Spitalului Judetean de Urgenta a avut loc vineri, de la ora 12.00, lansarea primului volum al "Istoriei spitalelor din Bistrita", semnat de Mircea Gelu Buta si Adrian Onofreiu si aparut la Editura "Scoala Ardeleana" din Cluj-Napoca.

Cartea, aparuta in conditii grafice foarte bune, eleganta si ca obiect, a fost prezentata de directorul Spitalului Judetean de Urgenta, profesor universitar doctor Mircea Gelu Buta, secondat de doctorul Radu Lezeu. In fata salii pline de medici si cadre medicale medii, doctorul Buta a procedat la o prezentare, prin proiectarea pe ecran, a istoricului actului medical in Bistrita si in zona invecinata, valorificand descoperiri ale arheologiei si evidentiind instrumentele medicale gasite la castrul roman de la Ilisua sau fierastraul descoperit la Galatii Bistritei, folosit, probabil, pentru trepanatie craniana. Amintim ca vestita "Cronica de la Viena" consemna la 1294 existenta unui spital in Bistrita, langa Posta Veche, probabil apartinand Bisericii Catolice, si ca din jurul anului 1500 la Bistrita functiona o farmacie, una dintre cele mai vechi din tara.

In continuare, Mircea Gelu Buta a prezentat forme ale actului medical exercitate la Bistrita pe langa ordinele calugaresti, atat de numeroase in perioada medievala, unde erau ingrijiti, de regula, calugarii. Cronologia temei inregistreaza cateva asa-numite sanatorii pentru ingrijirea sanatatii. La 1890 a fost ridicat Spitalul Militar Bistrita, imobilul in care ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 23:20

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"In elegantul spatiu al bibliotecii Spitalului Judetean de Urgenta a avut loc vineri, de la ora 12.00, lansarea primului volum al "Istoriei spitalelor din Bistrita", semnat de Mircea Gelu Buta si Adrian Onofreiu si aparut la Editura "Scoala Ardeleana" din Cluj-Napoca.

Cartea, aparuta in conditii grafice foarte bune, eleganta si ca obiect, a fost prezentata de directorul Spitalului Judetean de Urgenta, profesor universitar doctor Mircea Gelu Buta, secondat de doctorul Radu Lezeu. In fata salii pline de medici si cadre medicale medii, doctorul Buta a procedat la o prezentare, prin proiectarea pe ecran, a istoricului actului medical in Bistrita si in zona invecinata, valorificand descoperiri ale arheologiei si evidentiind instrumentele medicale gasite la castrul roman de la Ilisua sau fierastraul descoperit la Galatii Bistritei, folosit, probabil, pentru trepanatie craniana. Amintim ca vestita "Cronica de la Viena" consemna la 1294 existenta unui spital in Bistrita, langa Posta Veche, probabil apartinand Bisericii Catolice, si ca din jurul anului 1500 la Bistrita functiona o farmacie, una dintre cele mai vechi din tara.

In continuare, Mircea Gelu Buta a prezentat forme ale actului medical exercitate la Bistrita pe langa ordinele calugaresti, atat de numeroase in perioada medievala, unde erau ingrijiti, de regula, calugarii. Cronologia temei inregistreaza cateva asa-numite sanatorii pentru ingrijirea sanatatii. La 1890 a fost ridicat Spitalul Militar Bistrita, imobilul in care ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioan Turc, noul presedinte al PNL BN: "Partidul National Liberal trebuie sa stranga randurile si sa se concentreze pe obiective"

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 23:20

Ioan Turc, noul presedinte al PNL BN: "Partidul National Liberal trebuie sa stranga randurile si sa se concentreze pe obiective"Ioan Turc, presedinte PNL Bistrita-NasaudCu 204 voturi ale delegatilor la Conferinta judeteana de alegeri de sambata, obtinute in cel de-al doilea tur de scrutin, Ioan Turc a devenit noul presedinte al PNL Bistrita-Nasaud. Contracandidatul sau din turul al doilea, fostul presedinte interimar, deputatul Robert Sighiartau, a obtinut 176 de voturi. Dupa ce a aflat ca nu va mai continua cursa interna pentru functie de presedinte, Vasile Silasi, al treilea clasat in prima runda de alegeri, si-a manifestat public sprijinul sau pe mai departe pentru Turc, voturile venite din partea sustinatorilor echipei sale dovedindu-se pana la urma majoritate in favoarea noului presedinte.

"Partidul National Liberal trebuie sa stranga randurile si sa se concentreze pe obiective. In primul rand, reorganizarea pe orizontala a tuturor organizatiilor. Desigur, nu ma refer la cele in care avem primari. In al doilea rand, trebuie sa aducem in PNL un climat de seriozitate, de responsabilitate, dar in acelasi timp si un climat de solidaritate. Oamenii simt nevoia de a fi uniti, simt nevoia de a fi aparati, simt nevoia de a fi parte a unei echipe puternice", a declarat pentru Mesagerul de Bistrita-Nasaud, Ioan Turc, imediat dupa ce a fost anuntat castigator in alegerile pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a PNL.

La randul sau, dupa aflarea rezultatului alegerilor, deputatul Robert Sighiartau - fost presedinte interimar - l-a felicitat pe castigator, apreciind ziua de sambata ca pe o ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Se cauta primii trei politisti locali ai orasului Sangeorz-Bai

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 23:20

Se cauta primii trei politisti locali ai orasului Sangeorz-BaiPremiera pentru orasul-statiune: administratia locala organizeaza concurs pentru ocuparea a trei functii publice vacante, pe perioada nedeterminata, in cadrul noului Birou de Politie Locala, infiintat recent in subordinea Consiliului Local. Este vorba de un post de sef birou, un post de politist local - gradul profesional asistent, si de un post de politist local - gradul profesional debutant.

Mai aveti timp pana in 9 mai sa depuneti documentele necesare pentru a participa la concurs programat pentru 22 mai 2017.

Conditiile specifice necesare in vederea participarii la concurs sunt urmatoarele:

Pentru postul de sef birou:

- studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta;

- conditii generale prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999;

- vechime in specialitatea studiilor minim 2 ani;

- permis de conducere, categoria B.

Pentru postul de politist local, grad profesional asistent:

- studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta;

- conditii generale prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999;

- vechime in specialitatea studiilor minim 1 an;

- permis de conducere, categoria B.

Pentru postul de politist local, grad profesional debutant:

- studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat;

- conditii generale prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999;

- vechime in ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Jenita Naidin, despre viata si carti

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 17:01

Jenita Naidin, despre viata si cartiDe curand, a aparut la Editura "Napoca Star" volumul "Scrieri din inima". Autoarea, Jenita Naidin, a mai publicat pana acum volumele: "Scrisul si cititul", "Vindecarea", "Terapia prin cuvant", "Cuvantul vindecator", "Terapia de responsabilizare", "Confesiuni", "Impreuna din iubire". Avand o activitate constanta, sustinuta, autoarea mai este inclusa in antologiile "Solidaritate si toleranta", "Al noualea cer" - antologie a gruparii de scriitori "Litera Nordului", "Scriitori romani la frontiera mileniului trei. Dictionarul critic volumul I. Bistrita-Nasaud" si "Ipostaze esentiale in lumea satului traditional".

Scriitoare este membra a Ligii Scriitorilor din Romania si a Societatii ,,Conexiuni" a Scriitorilor din Bistrita. Autoarea a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti si chiar daca are o formatie aparent putin afina cu literatura, iata ca isi exerseaza cu aplicatie talentul in domeniul eseului. Jenita Naidin dedica marelui om de cultura Ovidiu Drimba peste zece eseuri, in care abordeaza cateva linii directoare ale activitatii si vietii celui care a dat culturii noastre o uriasa "Istorie a culturii si civilizatiei", care in mod normal sunt elaborate de colective de cercetatori. Amintim dintre textele Jenitei Naidin: "Ovidiu Drimba, despre cultura europeana", "Ovidiu Drimba - pagini despre cultura europeana". Intr-un interviu sunt redate fragmente ale unei adevarate dezbateri de idei conduse alegru de autoare. Ajunsa la varsta maturitatii creatoare, scriitoarea are ...

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

(UPDATE) Alegeri judetene in PNL, la Bistrita

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 17:00

(UPDATE) Alegeri judetene in PNL, la BistritaUPDATE: Dupa numaratorea voturilor delegatilor in al doilea tur de scrutin, noul presedinte al organizatiei judetene a fost ales Ioan Turc, cu 204 voturi.

Liberalii din Bistrita-Nasaud isi aleg, sambata, noua conducere judeteana. Peste P400 sute de membri delegati ai PNL participa la Conferinta judeteana de alegeri, organizata la Palatul Culturii din municipiul resedinta de judet.

Pentru functia de presedinte al organizatiei judetene s-au inscris in competitie actualul presedinte interimar, deputatul Robert Sighiartau, actualul prim-vicepresedinte interimar, Ioan Turc, primarul comunei Chiochis, Vasile Silasi si consilierul judetean Ovidiu Florean.

"Dupa alegerile locale, foarte multa energie am consumat-o in interiorul partidului, nu in batalii politice cu alte partide. (...) Nu mi-a fost usor, dar impreuna cu colegii am reusit sa trecem peste orgolii si probleme. (...) Noi avem nevoie de echipa care sa aduca PNL acolo unde trebuie, adica pe primul loc. Eu vreau sa va multumesc ca ati ramas alaturi de noi in aceste vremuri de furtuna. Va asigur de tot sprijinul meu", a spus Robert Sighiartau, dupa predarea mandatului de presedinte interimar, inainte de inceperea procedurii de vot.

La conferinta judeteana de alegeri au fost invitati si reprezentantii celorlalte partide din Bistrita-Nasaud. Au transmis mesaje Nicolae Moldovan, presedintele executiv al PSD, liderul PMP, deputatul Ionut Simionca si Decsei Atilla, liderul UDMR. De asemenea au mai participat la conferinta de ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 16:20

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"In elegantul spatiu al bibliotecii Spitalului Judetean de Urgenta a avut loc vineri, de la ora 12.00, lansarea primului volum al "Istoriei spitalelor din Bistrita", semnat de Mircea Gelu Buta si Adrian Onofreiu si aparut la Editura "Scoala Ardeleana" din Cluj-Napoca.

Cartea, aparuta in conditii grafice foarte bune, eleganta si ca obiect, a fost prezentata de directorul Spitalului Judetean de Urgenta, profesor universitar doctor Mircea Gelu Buta, secondat de doctorul Radu Lezeu. In fata salii pline de medici si cadre medicale medii, doctorul Buta a procedat la o prezentare, prin proiectarea pe ecran, a istoricului actului medical in Bistrita si in zona invecinata, valorificand descoperiri ale arheologiei si evidentiind instrumentele medicale gasite la castrul roman de la Ilisua sau fierastraul descoperit la Galatii Bistritei, folosit, probabil, pentru trepanatie craniana. Amintim ca vestita "Cronica de la Viena" consemna la 1294 existenta unui spital in Bistrita, langa Posta Veche, probabil apartinand Bisericii Catolice, si ca din jurul anului 1500 la Bistrita functiona o farmacie, una dintre cele mai vechi din tara.

In continuare, Mircea Gelu Buta a prezentat forme ale actului medical exercitate la Bistrita pe langa ordinele calugaresti, atat de numeroase in perioada medievala, unde erau ingrijiti, de regula, calugarii. Cronologia temei inregistreaza cateva asa-numite sanatorii pentru ingrijirea sanatatii. La 1890 a fost ridicat Spitalul Militar Bistrita, imobilul in care ...

Sport / stiri Sport1 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 13:20

Lansare de carte eveniment: "Istoria spitalelor din Bistrita"In elegantul spatiu al bibliotecii Spitalului Judetean de Urgenta a avut loc vineri, de la ora 12.00, lansarea primului volum al "Istoriei spitalelor din Bistrita", semnat de Mircea Gelu Buta si Adrian Onofreiu si aparut la Editura "Scoala Ardeleana" din Cluj-Napoca.

Cartea, aparuta in conditii grafice foarte bune, eleganta si ca obiect, a fost prezentata de directorul Spitalului Judetean de Urgenta, profesor universitar doctor Mircea Gelu Buta, secondat de doctorul Radu Lezeu. In fata salii pline de medici si cadre medicale medii, doctorul Buta a procedat la o prezentare, prin proiectarea pe ecran, a istoricului actului medical in Bistrita si in zona invecinata, valorificand descoperiri ale arheologiei si evidentiind instrumentele medicale gasite la castrul roman de la Ilisua sau fierastraul descoperit la Galatii Bistritei, folosit, probabil, pentru trepanatie craniana. Amintim ca vestita "Cronica de la Viena" consemna la 1294 existenta unui spital in Bistrita, langa Posta Veche, probabil apartinand Bisericii Catolice, si ca din jurul anului 1500 la Bistrita functiona o farmacie, una dintre cele mai vechi din tara.

In continuare, Mircea Gelu Buta a prezentat forme ale actului medical exercitate la Bistrita pe langa ordinele calugaresti, atat de numeroase in perioada medievala, unde erau ingrijiti, de regula, calugarii. Cronologia temei inregistreaza cateva asa-numite sanatorii pentru ingrijirea sanatatii. La 1890 a fost ridicat Spitalul Militar Bistrita, imobilul in care ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Nasaudeanul Paul Tarlisan, din nou premiul I la faza nationala a olimpiadei de matematica

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 11:56

Nasaudeanul Paul Tarlisan, din nou premiul I la faza nationala a olimpiadei de matematicaElev in clasa X-a la Colegiul National "George Cosbuc" din Nasaud si pregatit de profesoara Edith Iovita, Paul Tirlisan a impresionat din nou la faza nationala a olimpiadei de Matematica. Nasaudeanul s-a clasat din nou primul in ierarhia finala a competitie gazduita in aceasta saptamana de municipiul Timisoara, dupa ce a adunat un total de 28 de puncte, tot atatea cat clujeanul Dragos Crisan si ieseanul Vlad Tuchilus, recompensati de asemenea cu premiul I. O clasare meritorie la clasa a X-a a avut-o si bistriteanul Alexandru Deac, premiat cu o mentiune dupa cele 23 de puncte totalizate in urma rezolvarii celor trei probleme din concurs.

In plus, atat Paul Tirlisan cat si Alexandru Deac au fost recompensati de Societatea de Stiinte Matematice din Romania cu medalia de aur. Cei doi vor sustine azi si proba de baraj pentru accederea in lotul national de seniori.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Lina Monica Craciun, din Bistrita Bargaului, retinuta in cazul bebelusilor morti

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 23:59

Lina Monica Craciun, din Bistrita Bargaului, retinuta in cazul bebelusilor mortiSursa foto: FacebookProcurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatei Lina Monica Craciun, sub aspectul savarsirii unei infractiuni de omor si a doua infractiuni de omor calificat, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Retinerea de vineri vine in cazul bebelusilor gasiti morti intr-un pod din Bistrita-Nasaud, persoana retinuta fiind chiar suspecta principala in urma declansarii anchetei de la data macabrei descoperiri. E vorba de o femeie din Bistrita Bargaului, care a locuit chiar in blocul in care au fost gasite cadavrele in descompunere ale bebelusilor.

"In cursul zilei de astazi inculpata va fi prezentata judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. In referatul cu propunere de arestare preventiva (procurorii, n.red.) au retinut urmatoarea situatie de fapt:

In perioada 2012-2015, inculpata Craciun Lina Monica a suprimat viata a trei copii nou nascuti, pe care i-a nascut la termen si neasistata medical, dupa care a ascuns cadavrele nou nascutilor in podul unui bloc dintr-o localitate din judetul Bistrita Nasaud. Situatia de fapt mai sus expusa a fost stabilita din coroborarea probelor administrate in cauza pana in prezent. Cauza a fost initial constituita pe rolul Parchetului de pe ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Guvernul da 75.000 de euro pentru realizarea unui studiu privind romanii din diaspora

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 23:20

Guvernul da 75.000 de euro pentru realizarea unui studiu privind romanii din diasporaGuvernul a decis, recent, sa contribuie cu 75.000 de euro la bugetul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) destinat realizarii unui studiu privind comunitatile romanesti din strainatate.

"Studiul vizeaza in principal: dimensiunea comunitatilor romanesti rezidente in statele membre OCDE, principalele state de destinatie, repartizarea geografica a grupurilor specifice, statistici privind distributia pe varste, gen, nivel de educatie, statut pe piata fortei de munca, principalele domenii de activitate, analiza comparativa cu alte comunitati din diaspora. De asemenea, studiul va include informatii cu privire la principalele motive ale emigrarii si factorii care ar putea determina revenirea in tara, tendintele actuale in comparatie cu comunitatile din alte state de emigratie, evolutii in domeniul emigrarii si al repatrierii", potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Acordul privind realizarea studiului a fost semnat in 6 martie intre Ministerul Afacerilor Externe si OCDE, documentul urmand sa fie finalizat si transmis partii romane in termen de 18 luni de la plata contributiei.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

La doar 15 ani, Gabriel Rebrisorean a fost condus la groapa ca un mire

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 16:57

La doar 15 ani, Gabriel Rebrisorean a fost condus la groapa ca un mireSute de persoane - rude, colegi, cunostinte sau necunoscuti impresionati de drama - au participat, vineri, la ceremonia de inhumare, in cimitirul "La Lupsa", a lui Gabriel Hordoan, cel mai tanar dintre decedatii in cumplitul accident rutier din Telciu.

"Asta e nunta lui", s-a auzit langa sicriu, la un moment dat.

Intregul eveniment a fost pe cat de linistit si discret, pe atat de apasator si sfasietor. Inmormantarea a fost ca o nunta, in care Gabriel s-a cununat cu cerul. Pana la groapa, colegii de scoala ai lui Gabriel, imbracati in costume populare, au tinut coroanele de flori, formand un rand impresionant. Amintim ca joi au fost ingropati ceilalti trei tineri decedati in noaptea de duminica spre luni.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Plopul de la Mocod sub care s-a adapostit insusi Mihai Viteazul a inverzit din nou

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 16:20

Plopul de la Mocod sub care s-a adapostit insusi Mihai Viteazul a inverzit din nouCel mai vechi martor in "viata" al trecerii timpului in Esara Nasaudului este plopul de la marginea satului Mocod. Exemplarul de Populus nigra, amplasat pe marginea raului Somes, are o varsta apreciata la 600 - 700 de ani. Declarat monument al naturii, copacul este impresionant prin grosimea tulpinii, ce are circumferinta de peste 10 metri, si prin inaltimea de 6,20 metri. Tulpina se bifurca in doua ramuri principale, groase de circa un metru. Spre bucuria mocodenilor, dar si a trecatorilor, legendarul plop, care se zice ca l-a umbrit de soare pe insusi Mihai Viteazul, a inmugurit din nou si in aceasta primavara.

Sport / stiri Sport1 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Guvernul da 75.000 de euro pentru realizarea unui studiu privind romanii din diaspora

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 11:57

Guvernul da 75.000 de euro pentru realizarea unui studiu privind romanii din diasporaGuvernul a decis, recent, sa contribuie cu 75.000 de euro la bugetul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) destinat realizarii unui studiu privind comunitatile romanesti din strainatate.

"Studiul vizeaza in principal: dimensiunea comunitatilor romanesti rezidente in statele membre OCDE, principalele state de destinatie, repartizarea geografica a grupurilor specifice, statistici privind distributia pe varste, gen, nivel de educatie, statut pe piata fortei de munca, principalele domenii de activitate, analiza comparativa cu alte comunitati din diaspora. De asemenea, studiul va include informatii cu privire la principalele motive ale emigrarii si factorii care ar putea determina revenirea in tara, tendintele actuale in comparatie cu comunitatile din alte state de emigratie, evolutii in domeniul emigrarii si al repatrierii", potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Acordul privind realizarea studiului a fost semnat in 6 martie intre Ministerul Afacerilor Externe si OCDE, documentul urmand sa fie finalizat si transmis partii romane in termen de 18 luni de la plata contributiei.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

(FOTO) Doua masini s-au facut praf, la Salva. Noroc ca nu au fost victime

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 23:59

(FOTO) Doua masini s-au facut praf, la Salva. Noroc ca nu au fost victimeSe indrepta spre casa, insa viteza cu care abordat o curba a facut sa nu-si mai poata stapani Audi-ul, astfel ca a intrat pe contrasens si a izbit un BMW. Este patania traita in aceasta seara, in jurul orei 18.45, de un sofer din comuna Cosbuc, pe DN 17 C, in Salva, implicat intr-un accident rutier cu BMW-ul condus de un tanar nasaudean, acesta din urma mai avand in masina inca doua persoane. Din fericire au fost doar pagube materiale. Cu sistemele de directie facute praf, cele doua masini vor avea nevoie de reparatii costisitoare pentru a fi din nou bune de circulat. Alcooltestul a fost negativ pentru ambii soferi iar in acum in actiune vor intra asiguratorii.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
De Sfantul Gheorghe, portile nasaudenilor continua sa fie instrutate
Praznuit pe data de 23 aprilie, Sfantul Gheorghe, Purtatorul de biruinta sau Sangeorzul, cum e ...
Lina Monica Craciun, din Bistrita Bargaului, retinuta in cazul bebelusilor morti
Sursa foto: FacebookProcurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului ...
Din ce in ce mai multi credinciosi isi alina sufletul la cea mai noua biserica ortodoxa din Nasaud
Este vorba de lacasul de cult ridicat in partea de jos a orasului, pe Valea Spinului, biserica ce-l ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor