Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.306 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Avancronica etapei a 27-a din Liga a IV-a: Se va juca fotbal ori turca la Nasaud - Rodna ?

Sambata, 27 Mai 2017, ora 11:52

Avancronica etapei a 27-a din Liga a IV-a: Se va juca fotbal ori turca la Nasaud - Rodna ?Prin buricul targului nasaudean se zvoneste ca Nasaudul ar face figuratie

in fata Rodnei, maine, in cadrul etapei a 27-a din Liga a IV-a, ca forma de protest a jucatorilor Progresului fata de dezastrul lasat de masinile care au patruns pe gazonul stadionului orasenesc de sarbatorile urbei. Chiar daca supararea este motivata, suntem curiosi sa vedem daca "academicienii" au onoare si vor juca fotbal in fata minerilor. Asta, in conditiile in care, la meciul din tur, nasaudenii au parasit terenul de joc dupa circa 20 de minute de la startul jocului, acuzand duritatile gazdelor. In rest, etapa, care incepe la ora 16.00, are meciuri practic fara miza, in conditiile in care ecuatia clasamentului este deja rezolvata.

PROGRESUL NASAUD - MINERUL RODNA

Marius Poienar - Vaida Cozmin si Vasile Avram; Obs. AJF: Ioan Encean

GLORIA BISTRIEsA - HEBE SANGEORZ-BAI

Rares Targovet - Razvan Roiban si Robert Munthiu; Obs. AJF: Nicolae Baloi

PROGRESUL TAURE - VOINEsA LIVEZILE

Alex Frisan - Horatiu Talaba si Olimpiu Stejerean Obs. AJF: Igant Esarca

SPICUL SALVA - VOINEsA CETATE

Dan Atanasoaie - Ilie Dragan si Pavel Horti; Obs. AJF: Toma Ivan

ECIRO FOREST TELCIU - HENIU LESU

Vlad Vultur - Marius Gatan si Paul Ioja; Obs. AJF: Grigore Negrea

VIITORUL LECHINEsA - SILVICULTORUL MAIERU

Ionut Spatar - Bogdan Duca si Cristian Pop; Obs. AJF: Traian Ionele

LUCEAFARUL SIEU - ATLETICO MONOR

Gabi Moldovan - Rares Pop si Mircea Rosca; Obs. AJF: Liviu Pop

ACS DUMITRA sta

Clasament:

1. ACS Dumitra ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Meciul Progresul Nasaud - Minerul Rodna se va disputa in... Alep

Vineri, 26 Mai 2017, ora 23:59

Meciul Progresul Nasaud - Minerul Rodna se va disputa in... AlepO mocirla, cu santuri adancite de cauciucurile masinilor. Asa arata la aceasta ora gazonul de pe stadionul Progresul din Nasaud, situatie nefericita care se va rasfrange asupra echipei de fotbal, care, nu mai departe decat duminica, va primi vizita minerilor din Rodna intr-o partida de mare orgoliu. In tur, la Rodna, nasaudenii au parasit terenul de joc dupa circa 20 de minute, acuzand duritatile gazdelor. Astfel, "academicienii" de-abia asteptau revansa, insa elanul lor sportiv le-a fost taiat brusc de tiribombele care au impanzit perimetrul, cu ocazia sarbatorilor orasului.

"Ne-a incurcat teribil vremea ploioasa dar si inconstienta artistilor care au concertat la scena. Fiecare interpret a intrat cu masinile pe teren chiar daca majoritatea erau singuri in masina. E un fenomen pe care, cu parere de rau spun asta, l-am cam scapat de sub control. Din pacate, s-a muncit enorm la teren si s-a cam dus totul de rapa in doua zile. M-au sunat jucatorii cu lacrimi in ochi. Oricum vom incerca sa dregem cat de cat busuiocul cu un cilindru, in ziua de sambata. Experienta din acest an, ne spune ca trebuie luat in calcul chiar stramutarea evenimentului in alta locatie", ne-a declarat, vineri, viceprimarul Droin Vlasin.

Pana una alta, este de asteptat ca meciul de duminica sa se joace in conditiile de bombardament din Siria. Din pacate...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Alo, drumarilor, se aude?! Chemati-l pe domnul cu coasa, altfel e pericol sa vina... doamna

Vineri, 26 Mai 2017, ora 16:52

Alo, drumarilor, se aude?! Chemati-l pe domnul cu coasa, altfel e pericol sa vina... doamnaDe la iesirea din Salva catre Mititei exista trei treceri la nivel cu calea ferata, dintre care doua sunt amplasate pe DN 17D, iar cea de-a treia, pe drumul judetean care duce spre Runcu Salvei. Daca primele doua sunt dotate cu lumini si semnale acustice, cea catre Runc este semnalizata dar cu crucea Sfantului Andrei. Aici, pericolul unui accident rutier este foarte ridicat, in conditiile in care buruienile sunt atat de inalte, incat vizibilitatea soferilor de-a lungul caii ferate tinde spre zero. De aceea, facem un apel (poate l-or face si politistii) catre Drumurile Nationale, sa intervina urgent cu toaletarea atat de necesara. Altfel, Dumnezeu cu mila!

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Corneliu Florea, despre lichidarea politica a lui Mihai Eminescu

Vineri, 26 Mai 2017, ora 11:54

Corneliu Florea, despre lichidarea politica a lui Mihai EminescuLa cenaclul literar "George Cosbuc" a fost prezentata joi, de Inaltarea Domnului, conferinta "Patologia sfarsitului si inceputului, la Mihai Eminescu", rostita de Corneliu Florea, alias Dumitru Padeanu. Medic canadian, dar scriitor de limba romana, Corneliu Florea si-a construit conferinta pe ideea unui complot politic orchestrat impotriva influentei personalitati a poetului si ziaristului, a patriotului Mihai Eminescu, partizan al unirii teritoriilor de dincoace de munti, aflate sub stapanire austro-ungara, cu Regatul Romaniei. Eminescu sta in gazda la Ion Slavici, a carui sotie era apropiata serviciilor secrete austro-ungare, ce monitorizau activitatea de jurnalist si membru al Societatii "Carpati", care urmarea propasirea romanilor, unirea lor, orientare politica neconvenabila nici Vienei, nici lui Bismarck.

Dupa anumite opinii, Eminescu ar fi putut fi atins de afectiune bipolara (psihoza maniaco-depresiva), dar ridicarea sa de la baia publica, in modul in care s-a facut, crede Padeanu, a fost pusa la cale in cadrul unei conjuratii, de care nu erau straini nici reprezentantii puterilor interesate de teritoriul Romaniei, nici alogenii care nu produceau valori, ci doar le traficau. A fost depus la sanatoriul doctorului Alexandru Sutu, iar de tratamentul cu mercur s-a ocupat medicul Francisc Isaac, care i-a administrat ,,doze de cal", otravindu-l. Medicul studiase la Viena si diagnosticul de sifilis, prezentat si de Calinescu in "Viata lui Mihai Eminescu", nu este clar, ...

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Esara Nasaudului continua sa puncteze serios la imagine, prin mesterul popular Virginia Linul

Vineri, 26 Mai 2017, ora 11:54

Esara Nasaudului continua sa puncteze serios la imagine, prin mesterul popular Virginia LinulDaca nu i-am putut bate, in primavara, la fotbal, la inceputul acestei saptamani danezii s-au recunoscut cuceriti de frumusetea portului si a artizanatului popular, in casa din Salva a etnologului dr. Virginia Linul. S-a intamplat marti, atunci cand un grup numeros de motociclisti din tara lui Hamlet a vizitat comorile artei traditionale nasaudene din casa salauancei. Danezii nu au plecat cu mana goala, suvenirurile constand in curele, camasi, clopuri s.a.m.d. fiind la mare cautare. Nu a fost tot, intrucat oaspetii au fost tratati si cu bunatati culinare de-ale noastre: zama de salate, tocanita, branza si slanina cu ceapa. Astfel, nu a fost de mirare ca la plecare bikerii i-au facut o urare speciala gazdei, cantandu-i Virginiei un cantec danez cu dedicatiei.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Avem ursi, lupi, pisici salbatice si rasi de dat si la altii...

Joi, 25 Mai 2017, ora 23:59

Avem ursi, lupi, pisici salbatice si rasi de dat si la altii...Actiunea de evaluare a speciilor de animale salbatice strict protejate s-a incheiat in Bistrita-Nasaud, stabilindu-se (cam) cati ursi bruni, lupi, rasi, respectiv (cam) cate pisici salbatice sunt. De asemenea, s-a determinat si numarul ideal, din datele Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bistrita-Nasaud reiesind ca avem prea multe din toate.

Evaluarea efectivelor a fost realizata de 24 din cei 25 de gestionari ai fondurilor cinegetice de pe raza judetului, pe suprafetele care se suprapun peste ariile naturale protejate evaluarea facandu-se separat. In urma centralizarii datelor din teren, la nivelul intregului judet s-a constatat existenta urmatoarelor efective: 571 de ursi (520 in 2016), 236 de lupi (262), 66 de rasi (64) si 345 de pisici salbatice (339). Efectivele optime calculate sunt: pentru urs brun - 156 de exemplare, lup - 70, ras - 30, pisica salbatica - 116.

Potrivit APM, gestionarii au facut propuneri privind plafonul maxim de interventie pentru sezonul de vanatoare 2017-2018.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Milkomeda", de Maria Olteanu

Joi, 25 Mai 2017, ora 16:53

"Milkomeda", de Maria OlteanuPoeta Maria Olteanu a publicat recent, la Editura "Casa Cartii de Stiinta" din Cluj-Napoca, un nou volum de poezii, "Milkomeda", pastrand linia manierei proprii care a consacrat-o. Autoarea este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, pe langa scriitoare fiind si pictorita de icoane, realizand minunatii, dupa felul cum vechii iconari din Ardeal au impus genul recognoscibil in intreaga tara. Volumul de versuri se structureaza in jurul unei poezii-vis, "Milkomeda". Poeta se viseaza intr-o noua galaxie, unde "Un abur cald imi mangaia obrajii /.../Timpul disparuse/Trupul imi era alb de cuvinte / Sufletul absorbit de talazuri/". In jurul personalitatii creatoarei se aduna cuvintele, iar in jur se vedea cum "stele cu sanii verzi alaptau alte stele". Sugestiile merg spre imaginea Caii Lactee, zona "milkprodigioasa" a galaxiei.

Universul artistei si al poeziei sale este de culoarea zapezii: "Era anotimpul in care cresteau florile dragostei/ Respiram imaculatul alb/ faramitam in palme bucati de univers", iar gestul demiurgic al trecerii universului in nimic apare ca un exercitiu repetabil de la facere la desfacerea lumilor.

Nucleul lexical generativ al textului contine poezia ("Am pielea imbibata-n poezie") si cuvantul ("Mi-au ramas/doar cuiele cuvintelor"), alaturi de care steaua, soarele, cosmosul, "cheile" ce deschid nemarginitul cunoasterii, pe care poeta si-l apropie poezie dupa poezie, vers dupa vers. Dincolo de vers se banuie travaliul de decantare, de sublimare a starilor ..

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ludovic Orban: "Fiecare din cei 5.000 de delegati la Congresul PNL este posesorul propriului vot"

Joi, 25 Mai 2017, ora 16:53

Ludovic Orban: "Fiecare din cei 5.000 de delegati la Congresul PNL este posesorul propriului vot"Fostul prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a revenit joi la Bistrita, pentru a prezenta in fata colegilor de partid motiunea cu care se va prezenta la Congresul din 17 iunie, in alegerile interne pentru functia de presedinte al partidului.

"Am facut aceasta deplasare cu scopul de a prezenta ideile principale ale programului politic, viziunea mea asupra evolutiei PNL si sa purtam dezbaterile pe proiectul de motiune. Nu este un document final, motiunea este deschisa oricarei propuneri de imbunatatire pe care o formuleaza colegii mei, urmand sa fie scheletul viitorului program de guvernare al partidului", a explicat Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa sustinuta joi dimineata, la sediul PNL din Bistrita.

Referindu-se la sustinerea deja exprimata de catre presedintii de filiale judetene pentru unul sau altul dintre candidati, Ludovic Orban a tinut sa precizeze ca pentru el nu este important numarul de organizatii care ii sustin motiunea - prin vocea liderilor lor - ci delegatii care vor participa la Congres si al caror vot va conta. De altfel, dupa cum a precizat fostul prim-vicepresedinte, mesajul sau de campanie pentru urmatoarea perioada va fi concentrat tocmai spre acesti delegati - in momentul in care ei vor fi cunoscuti - pentru ca ideile sale, promovate prin motiunea propusa, sa ajunga direct la acestia, sperand astfel sa ii convinga pe cat mai multi sa ii acorde votul final.

"Fiecare din cei 5.000 de delegati la Congres este ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Mike Godoroja & Blue Spirit", mare concert la Sinagoga

Joi, 25 Mai 2017, ora 11:54

"Mike Godoroja & Blue Spirit", mare concert la SinagogaIn organizarea Consiliului Judetean, a Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si a Fundatiei "Societatea de Concerte" Bistrita, va avea loc duminica, de la ora 19.00, la Sinagoga, spectacolul multimedia "Nascut in Romania", sustinut de "Mike Godoroja & Blue Spirit". Artistul Mike Godoroja le este cunoscut bistritenilor din concertele anterioare de la Sinagoga, unde a lasat o impresie de exceptie, de fiecare data.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Complicata" mea relatie cu tara

Joi, 25 Mai 2017, ora 11:53

"Complicata" mea relatie cu taraNu este simplu sa mentii un oarece contact cu tara cand traiesti in SUA. Cel putin asta este concluzia mea. Spre deosebire de romanii din Spania, Italia sau alte locuri din Europa, cand vii in America, vii cu dorinta ca ea sa fie noua ta patrie. Nu vii sa faci un ban de masina sau sa-ti construiesti casa in Romania. Nu. Vrei sa devii american, vii sa stai: copiii primesc nume englezesti (eventual, cu dubla rezonanta, in engleza si romana), iti cumperi casa, aplici pentru cetatenie si platesti la fondul de pensii de aici. Multi dintre copiii romanilor pe care ii stiu (inclusiv ai mei) nu au decat cetatenie americana, chiar daca este simplu sa o obtii si pe cea romana. Nu vedem, insa, cu ce i-ar ajuta. O singura fetita vorbeste perfect romaneste, altii (cum sunt si baietii mei) inteleg limba, dar vorbesc precum un copil de patru ani, in fine, multi nici macar nu inteleg romaneste, ce sa mai vorbim de citit si scris. Eu citesc doar in engleza, de doi ani incoace nu reusesc sa trec de pagina treizeci intr-o carte de Pamuk. Cand vin in tara folosesc pasaportul american, cel romanesc este expirat si nu am de gand sa aplic pentru unul nou. Si totusi, pentru asta nu trebuie sa fim aratati cu degetul. Relatia cu tara este complexa si complicata. Fiecare suntem ocupati pana peste cap si fericiti unde suntem. Nici familiilor noastre din tara nu le este simplu sa ne viziteze in SUA si, rar cand vin, nu le place. De aceea, vreau astazi sa disec putin complicata mea relatie cu tara, pentru ..

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Echipajul Colegiului Silvic "Transilvania" Nasaud reprezinta Romania la Europeanul de Competente in Silvicultura din Elvetia

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 23:59

Echipajul Colegiului Silvic "Transilvania" Nasaud reprezinta Romania la Europeanul de Competente in Silvicultura din ElvetiaCele mai bune 18 scoli silvice din Europa se reunesc in weekend, in orasul elvetian Maienfeld, in cadrul celei de-a 16-a editii a Campionatului European de Competente in Silvicultura. Esara noastra va fi reprezentata de echipajul Colegiului Silvic "Transilvania" Nasaud, proaspetii campioni nationali. Pregatiti de profesorii Gavrila Neamt, Cristian Cosma si Gioconda Neamt, elevii Ionut Purcil, Cristian Hanganut, Leontin Gusa si Valerian Hutopila, sunt increzatori in potentialul lor si doresc sa se comporte meritoriu. In perioada 26 - 28 mai, ei se vor intrece cu ceilalti participanti la probe de indemanare si manuire a ferastraului mecanic, inclusiv de precizie in taiere si cepuit, si cele de parcurgere a unui traseu in padure, cu sarcini multiple legate de calcularea inaltimii arborilor dar si doborarea lor, fauna si flora.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ioana Nicolaie, Marin Malaicu-Hondrari si Dan Coman, cetateni de onoare ai orasului Sangeorz-Bai

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 16:53

Ioana Nicolaie, Marin Malaicu-Hondrari si Dan Coman, cetateni de onoare ai orasului Sangeorz-BaiMiercuri dimineata, intrunit in sedinta extraordinara, Consiliul Local din Sangeorz-Bai a fost de acord cu propunerea primarului Traian Ogagau ca trei scriitori sa devina cetateni de onoare ai orasului, pentru contributia adusa la promovarea artistica si culturala a localitatii. Este vorba despre Ioana Nicolaie, Marin Malaicu-Hondrari (sangeorzeni la origine) si Dan Coman (nascut la Rebrisoara), literati de marca, ce au primit cu bucurie titlul de noblete din partea orasului Sangeorz-Bai.

Primul titlu de "Cetatean de Onoare al orasului Sangeorz-Bai" a fost acordat in 2004, lui George Lecca, cel care a sprijinit financiar Muzeul de Arta Comparata din localitate. Au urmat: PS Florentin Crihalmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, profesorul Nicolae Mute (post-mortem), Alexandru Steopoaie (post-mortem), cantareata de muzica populara Saveta Bogdan, tenorul Filimon Siminic si artistul plastic Maxim Dumitras.

Life Show / stiri Life Show13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ce guverne proaste am avut si mai avem!

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 16:53

Ce guverne proaste am avut si mai avem!Cand a cazut guvernul Ciorbea m-am intristat. Nu pentru ca pierdea puterea, ci pentru ca din toata echipa aceea nu am putut sa iau nici un om. Nu pentru ca nu voiau. Nu-mi erau de folos. Mi se parea ca nu pot sa dau nimanui o responsabilitate. De atunci m-a obsedat aceasta idee: pe cati dintre cei aflati in echipa de guvernare as putea sa-i angajez. Anii au trecut si lista a ramas extrem de saraca. Unii au ajuns academicieni sau membri corespondenti. Altii, universitari cu multe titluri. Dar de lucrat intr-o firma, de condus o echipa, foarte putini erau in stare.

Nu-mi plac dezbaterile si seminariile. Nu duc la mare lucru. Nu schimba nimic. Sunt mai degraba supape pentru starile de nemultumire ale unora. Daca vorbesc pe la intalniri, nu mai explodeaza in public. Si nu mai sunt periculosi.

Am participat marti la un seminar al Asociatiei pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale (ASPES). Ce plictiseala. Premierul n-a venit. Ana Birchall a vorbit despre ultimii 10 ani de mari succese. Am depasit Polonia si in 5 ani vom depasi Finlanda. Asta au retinut participantii si de asta radeau pe holuri. A vorbit si secretarul de sat de la Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii Harry IIan Laufer. Am aflat despre eforturile extraordinare depuse recent. Despre programul pentru start-up care va incepe in iunie. Apoi si-a bagat nasul in telefon. Ministrul Economiei n-a venit. Ministrul Finantelor n-a venit. N-au participat la discutii decat Petru Andea (secretar de stat la ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Consum fraudulos de gaze naturale: 24 de cazuri depistate in Bistrita-Nasaud, de la inceputul anului

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 13:20

Consum fraudulos de gaze naturale: 24 de cazuri depistate in Bistrita-Nasaud, de la inceputul anuluiIn primele patru luni ale acestui an, Delgaz Grid a inregistrat aproximativ 900 de suspiciuni de consum fraudulos, paguba cauzata companiei fiind estimata la 2,5 milioane de lei.

"Din totalul cazurilor, 442 reprezinta consum fraudulos de gaze naturale (in cele 20 de judete din Transilvania, Moldova si Banat), iar 454 sunt sustrageri de energie electrica (in zona Moldova)", potrivit unui comunicat al Delgaz Grid.

Din totalul cazurilor de consum fraudulos de gaze naturale, 24 au fost constatate in judetul Bistrita-Nasaud.

"Prin modificarea unor componente din instalatii ori prin realizarea de improvizatii, atat persoanele care fac astfel de interventii, cat si cei din jur sunt expusi pericolelor de incendii, explozii, electrocutari. Totodata, consumatorii sunt afectati direct prin intreruperea alimentarii cu gaze naturale si/sau energie electrica. Delgaz Grid subliniaza faptul ca aceste interventii asupra echipamentelor de masura, in scopul inregistrarii unui consum mai mic decat cel real, reprezinta furt calificat, infractiune prevazuta si sanctionata ca atare de Codul Penal", conform aceleiasi surse.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Firma de exploatare a lemnului din Romuli amendata cu 5.000 de lei

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 13:20

Firma de exploatare a lemnului din Romuli amendata cu 5.000 de leiLa data de 23 mai a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice, in colaborare cu specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud, au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice. De asemenea, au efectuat controale la societati de exploatare, debitare si comercializare a materialului lemnos.

Astfel, in urma unui control efectuat la o societate de exploatare, debitare si comercializare a materialului lemnos, de pe raza comunei Romuli, s-a constatat ca in cursul lunii mai a.c. a fost expediata cantitatea de 27,58 mc de material lemnos, in valoare de 4.302,48 lei, fara a fi intocmite documentele legale de livrare. Totodata, expeditiile de material lemnos nu au fost inregistrate in evidentele societatii.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate sanctiuni contraventionale, conform Legii 171/2010, in valoare de 5.000 lei si s-a confiscat contravaloarea materialului lemnos expediat fara documente legale.

Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Greva japoneza la Primaria Bistrita, pana vineri

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 13:20

Greva japoneza la Primaria Bistrita, pana vineriLa Primaria Bistrita a inceput, miercuri, o greva japoneza de trei zile, in semn de solidaritate cu forma de protest anuntata la nivel national de cele sase federatii sindicale din Romania care manifesteaza impotriva proiectului legii salarizarii.

"Forma de protest nu impieteaza cu nimic desfasurarea unei activitati normale, singurul semn distinctiv fiind purtarea pe bratul drept a unei banderole albe, care semnifica greva japoneza", potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti.

Protestatarii cer o lege care sa reglementeze o salarizare unitara, proiectul de lege in forma actuala fiind socotit neconstitutional si in contradictie cu principiile care au stat la baza elaborarii lui: al nediscriminarii, al egalitatii (pentru munca cu valoare egala, salarii egale), al importantei sociale a muncii, al transparentei mecanismului de stabilire a drepturilor salariale. De asemenea, se sustine faptul ca legea nu tine seama de Decizia CCR nr. 794/2016 privind alinierea salariilor la nivelul salariului maxim al familiei ocupationale, ca interzice dreptul la negociere colectiva si ca politizeaza functia publica.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Melancolie, dulce melodie...la Colegiul National "George Cosbuc" Nasaud

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 13:20

Melancolie, dulce melodie...la Colegiul National "George Cosbuc" NasaudPentru absolventii de liceu, saptamana acesta este una foarte speciala, intrucat ea este ultima petrecuta pe bancile scolii. In acest context s-a incadrat si seara de miercuri, la Colegiul National "George Cosbuc" din Nasaud, cu siguranta una de neuitat pentru cei care au finalizat importanta perioada de formare a personalitatii si de gasire a unui scop in viata. Si asta din cauza traditionalei serenade - evenimentul extrem de frumos in cadrul caruia discipolii isi iau la revedere de la dascalii lor intr-un mod emotionant, pe acorduri muzicale. Insotiti de dirigintii lor - Edith Iovita, Simona Costea, Marius Lazar, Simona Catarig, Nicolae Bosbiciu si Gabriela Sermesan, tinerii celei de-a 153-a promotii au pasit luminosi si frumosi in cadrul festiv al aulei liceului. Fiecare din cele sase clase terminale a urcat pe scena pentru "cantecul de lebada", intr-un spectacol ce a smuls lacrimi si regrete. Apoi, frumos si emotionant au vorbit atat profesorii cat si absolventii. La final, s-a auzit binecunoscutul imn al absolventilor - "Gaudeamus Igitur"- dar si traditionalul "Multi ani traiasca!"

Vineri, 26 mai, de la ora 9.00, aici va fi festivitatea de premiere, prilej pentru "eroii zilei" sa se plimbe pentru ultima data ca si elevi prin liceul in care au stat patru ani. Nu va lipsi nici ultima ora de dirigentie, in care se va face prezenta pentru ultima data.

Uram tuturor absolventilor sanatate, succes in viata, fericire si multa iubire. Speram sa va regasiti peste ani si ani ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Spectacolul politicii romanesti continua

Marti, 23 Mai 2017, ora 23:59

Spectacolul politicii romanesti continuaS-ar putea ca propaganda atee de pe vremea lui Nicolae Ceausescu sa fi fost doar o infima fractiune din zgomotul politic de fond cu care este inzestrata societatea romaneasca de dupa 1989. Singurul post national de televiziune din tara nu prea avea timp fizic de multa galceava; acolo, un telejurnal cu vizita tovarasului si un film, daca se gasea. In rest, poporul trebuia sa se odihneasca, sa poata merge dimineata linistit la munca.

Nu ne-am dat seama ce binefacere poate aduce televiziunea; zecile de posturi devoreaza timpul personal fara mila, nemailasand cetateanului nici farama de vreme pentru lectura unei pagini, pentru meditatie asupra zilelor proprii. Adevarat este ca dupa evenimentele dinainte de '89 a urmat o perioada mult mai densa in stiri: teroristi, mineriade, atacuri asupra partidelor istorice si numai ce s-a dus o legislatura dupa alta si am ajuns la deliciosul deceniu "Basescu", in care domnia sa ne-a obisnuit cu iesirile de la ora optsprezece, dupa unii impetuos pe masura "benzinei". Un fel de neputinta a romanului de a se retine de la prezenta in fata televizorului il intorcea pe dos, creandu-i o stare de nervi incat ii venea sa puna mana pe revolver. Cati nu s-au rugat candva sa dea Domnul sa plece Basescu si sa vina cat de cat putina liniste pe ecrane si, evident, in casele celor ce nu pot renunta la a primi ultimele idei ale oamenilor politici. Si, initial, presedintele Iohannis a fost asa discret, nu scotea fuioare de vorbe prin conferinte de presa, mai ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Stefan Pop, la Opera din Bologna

Marti, 23 Mai 2017, ora 23:59

Stefan Pop, la Opera din BolognaTenorul Stefan Pop, concitadinul nostru, va sustine luna viitoare patru spectacole in Teatro Comunale di Bologna, unde va canta in opera "Lucia di Lammermoor", in zilele de 17, 21, 23 si 25 iunie. Prima repetitie a fost in 21 mai si artistul le comunica admiratorilor ca este foarte fericit sa colaboreze cu dirijorul Michele Mariotti. Stefan Pop va canta rolul Sir Edgardo di Ravenswood.

Repertoriul tenorului Stefan Pop include: Alfredo din Traviata, Ducele in Rigoletto (Verdi), Nemorino din Elixirul dragostei (Donizetti), Rodolfo din Boema (Puccini), cantaretul italian in Cavalerul rozelor (R. Strauss), Elvino in Somnambula (Bellini), rolul titular din Faust (Gounod), Don Ottavio din Don Giovanni (Mozart) si alte roluri.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Elevii din Feldru au invatat cum sa se dea cu bicicleta in siguranta

Marti, 23 Mai 2017, ora 16:55

Elevii din Feldru au invatat cum sa se dea cu bicicleta in siguranta"Sa biciclim in siguranta" a fost genericul sub care, vineri, la Liceul Tehnologic Feldru s-a desfasurat o activitate de educatie rutiera, coordonata de profesorul Viorel Leontin Zagrean. Potrivit acestuia, actiunea educativa a avut drept scop formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie si a indicatoarelor rutiere, pentru prevenirea accidentelor de circulatie in randul elevilor din invatamantul gimnazial.

Randuita ca la carte, activitatea a avut trei parti distincte. In prima, copiii s-au bucurat de o prezentare grafica, cu explicatiile de rigoare, privind regulile si indicatoarele de circulatie rutiera. Li s-a proiectat inclusiv un film sugestiv, "Save Kids Lives", regizat de celebrul Luc Besson.

In partea a doua, s-a trecut la punerea in practica a celor invatate, prin parcurgerea unui traseu cu bicicleta, contracronometru, intr-un poligon amenajat in curtea scolii, iar finalul a apartinut drumetiei pe doua roti, derulata pe un traseu de circa 10 kilometri, pe Valea Targului.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Doamne si domnite, jupanite si amante ale domnitorilor romani", o carte de istorie pasionanta ca un roman

Marti, 23 Mai 2017, ora 11:55

"Doamne si domnite, jupanite si amante ale domnitorilor romani", o carte de istorie pasionanta ca un romanConcitadinul nostru Cornel Birsan, autorul lucrarii de 1000 de pagini "Istorie furata. Cronica romaneasca de istorie veche", va lansa duminica, de la ora 13.00, la Bucuresti, in cadrul Salonului international de carte "Bookfest" din incinta Romexpo, cartea "Doamne si domnite, jupanite si amante ale domnitorilor romani", aparuta la Editura Librex si prefatata de prof.dr. Romeo A. Popa, Nick Teodoreanu si Cristian Mosneanu.

De la daci si Menumorut, "Sarlota, fiica voievodului Transilvaniei, mama regelui Ungariei", pana la 1900, este "dat pe fata" tot ce a fost prietenie la vedere sau secreta intre puternicii zilei si frumoasele doamne ale vremilor. Toate acestea, in cartea de istorie pasionanta ca un roman, dupa cum se poate observa din cuprinsul lucrarii.

Nadajduim ca istoricul Cornel Birsan va lansa cartea si la Bistrita.

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

La Antene, pe orice timp, minciuna rezista

Marti, 23 Mai 2017, ora 11:55

La Antene, pe orice timp, minciuna rezistaA defini recentul schimb de replici dintre realizatorii unor emisiuni ale Antenei 3 si conducerea RCS-RDS ca fiind un conflict intre trusturi de presa concurente este o eroare sau, dupa caz, o extrapolare interesata.

Mihai Gadea, orchestratorul manipularilor anteniste, a redat sub titluri de senzatie inregistrarea unei convorbiri telefonice din 2013 dintre Zoltan Teszari, actionar principal RCS-RDS, si Ioan Bendei, administrator al companiei. In dialog au aparut nume la care autorilor de campanii murdare li s-au aprins beculetele: "nea Traian", "Raducu", "Nuti". Pe loc au comunicat publicului dependent o traducere originala: "nea Traian" este categoric Traian Basescu, "Raducu" e ginerele acestuia, Radu Pricop, iar "Nuti" cine alta decat Elena Udrea. Mare veselie, mare, in studiourile Antenelor, care au rostogolit "dezvaluirea exclusiva" in toate emisiunile posibile, zile in sir.

Zoltan Teszari a explicat printr-un comunicat cine sunt personajele mentionate: "Intrucat din conversatia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume si asociate eronat, precizez ca vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994, si despre fiul acestuia, Sirian Radu (Raducu)... Pe domnul presedinte Traian Basescu nu l-am cunoscut niciodata, nu l-am intalnit, n-am participat la nicio intalnire, publica sau privata, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa sa fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. ..

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Banii alocati pentru maghiarii din Transilvania, dirijati de Budapesta

Luni, 22 Mai 2017, ora 23:59

Banii alocati pentru maghiarii din Transilvania, dirijati de BudapestaSursa foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCUOrganizatiile maghiarilor din Romania au primit in cursul anului 2016, prin "Fundatia Bethlen Gabor" (FBG), circa 60 de milioane de euro, suma calculata de catre erdely.atlatszo.hu

. Pe langa aceasta suma, Guvernul Romaniei a sprijnit comunitatea maghiara cu circa 4-5 milioane EUR.

Publicatia mai sus amintita a publicat o serie de articole despre alocarea sprijinului financiar pentru comunitatea maghiarilor, concluzionand ca FBG, Statul Ungar, respectiv UDMR, distribuie banii pe criterii netransparente, fara o conceptie cristalizata si de perspectiva. Beneficiarii sprijinului financiar sunt, desigur, bisericile si ONG-urile maghiarilor din Transilvania. Publicatia erdely.atlatszo.hu

mai atrage atentia asupra faptului ca UDMR si Viktor Orban acum sunt asociati, dar asta nu inseamna ca viitorul va ramane la fel. Pentru Guvernul maghiar este foarte important ca a reusit sa dirijeze proiectele de sprijin. Banii primiti de la Guvernul Romaniei sunt cheltuiti de UDMR si doar aproximativ 20-25% sunt distribuiti pe baza unor proiecte deschise. In cursul anului 2016, cel mai mare beneficiar a fost Biserica Reformata din Transilvania, care a primit 42,9 milioane de euro, iar 12,8 milioane euro au fost alocate Fundatiei Sapientia, legata la randul sau de biserica.

(sursa: http://24.hu/kulfold/2017/05/10/budapest-iranyitja-az-erdelyi-magyaroknak-szant-penzeket/
)

Situatia relativa la finantarea in cursul anului trecut a diferitelor fundatii ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Constantin Pavel, omagiat prin "Barbierul din Sevilla"

Luni, 22 Mai 2017, ora 16:55

Constantin Pavel, omagiat prin "Barbierul din Sevilla"La Palatul Culturii a avut loc duminica, in cadrul Zilelor Operei "Constantin Pavel", dedicate marelui muzician originar de pe meleagurile Bistritei, spectacolul cu opera "Barbierul din Sevilla", de Gioachino Rossini.

Orchestra si corul de barbati au venit de la opera din Brasov, dirijor fiind Bogdan Botezatu, din Craiova. Regia artistica i-a apartinut Arabelei Tanase, iar scenografia, lui Razvan Draganescu. Din distributie au facut parte: Daniel Pop din Bucuresti (Figaro), Diana Esugui de la Opera din Cluj-Napoca (Rosina), Florin Ormenisan de la Craiova (Contele Almaviva), Ioan Cherata din Craiova (Bartolo), Daniel Mateianu din Iasi (Don Basilio), Mihaela Pop din Craiova (Berta).

Spectacolul a fost jucat dinamic, acustica salii favorizand transmiterea frumoaselor voci ale artistilor. Costumele, decorurile, gestica personajelor au compus atmosfera epocii, sugerand moravurile si mentalitatile. Sa mai amintim orchestra, care a sunat foarte bine, si sa nu uitam publicul bistritean, care a fost prezent pentru a-l cinsti pe marele nostru Constantin Pavel prin reverenta adusa operei, artistilor si memoriei sale. Sala a fost plina ochi.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Vine iarna 2017-2018. Cu ce se incalzesc somesenii si bargauanii?

Luni, 22 Mai 2017, ora 16:55

Vine iarna 2017-2018. Cu ce se incalzesc somesenii si bargauanii?Am asistat, in ultimii doi ani, la o serie de masuri legislative care se refera la exploatarile silvice, in special la controlul si supravegherea acestora. Nu intentionez sa fac apologia eficientei legilor ca efect global, ci vreau sa aduc in atentia alesilor nostri efectele colaterale, cele care afecteaza gospodaria cetateanului de rand.

Am stat de vorba cu oameni simpli din zonele Maieru, Sangeorz-Bai, Prundu Bargaului etc., iar numitorul comun al discutiilor a fost combustibilul solid pentru sobe si centrale termice. Pe romaneste, lemnul de foc.

Concluziile discutiilor sunt aceleasi: lemnul de foc pentru gospodarii s-a scumpit foarte mult. Este adevarat ca nu e fiscalizat, ca este procurat de la carutasi (sau adus cu mijloace proprii), dar acesta este un tipar vechi de zeci de ani. Pe langa faptul ca s-a scumpit, lemnul de foc nu mai este accesibil omului de rand.

Spre deosebire de tarile vecine (Ungaria, Cehia, Slovacia), depozitele de lemne de foc sau centrele de distributie, coordonate de catre primarii, sunt ca si inexistente. Desigur, scuze sau motive legislative exista intotdeauna.

Varianta de a oferi "in rampa" cei cativa metri cubi alocati fiecarui cetatean este o gluma buna pentru majoritatea beneficiarilor. Imaginati-va o familie de batrani preluand bustenii in varful muntelui, transportandu-i si prelucrandu-i! Este de notorietate faptul ca o mare parte din aceste "cote" de combustibil lemnos pentru gospodarii sunt livrate "pe hartie", in realitate plecand ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Fostul europarlamentar liberal, Cristian Busoi, considera PSD "o masina care se duce cu toata viteza intr-un gard"

Luni, 22 Mai 2017, ora 13:20

Fostul europarlamentar liberal, Cristian Busoi, considera PSD "o masina care se duce cu toata viteza intr-un gard"Sursa foto : AgerpresLiderul liberalilor bucuresteni, Cristian Busoi, candidat la functia de presedinte al PNL, la Congresul din 17 iunie, a comentat in termeni foarte transanti recentul sondaj de opinie lansat in spatiul public privind popularitatea unor lideri politici, care alimenteaza zvonurile politice privitoare la o eventuala candidatura la presedintia Romaniei a Gabrielei Firea, actualul primar general al Capitalei.

"O posibila candidatura a primarului general Gabriela Firea pentru functia de presedinte al Romaniei din partea PSD ar putea fi una dintre deciziile foarte proaste", ale social-democratilor, a declarat Busoi, citat de Agerpres.

"Eu traiesc in Bucurestiul condus de doamna Firea si vreau sa va spun ca, dupa un an, lucrurile sunt mai mai grave decat la momentul preluarii mandatului. (...) Eu cred ca, pana in 2019, ceea ce vad eu astazi, fiind direct implicat si monitorizand cu atentie ce se intampla in Bucuresti, vor vedea toti bucurestenii si toti romanii, asa incat eu, personal, sunt foarte rezervat in a o lua in calcul pentru presedintia Romaniei. PSD este un partid care poate lua decizii foarte proaste si s-a dovedit acest lucru. Poate fi una dintre aceste decizii", a mai spus Busoi.

In opinia liberalului, PSD este "o masina care se duce cu toata viteza intr-un gard", prin masurile economice pe care le sustine actualul guvern.

"Haideti sa vedem ce va mai fi cu PSD pana in 2019, (...) pentru ca ceea ce promite in acest moment, starea de hiperoptimism ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Ar fi regretabil ca un judecator sa fie manipulat sau de rea-credinta"

Luni, 22 Mai 2017, ora 13:20

"Ar fi regretabil ca un judecator sa fie manipulat sau de rea-credinta"Sursa foto : AgerpresEuroparlamentarul Monica Macovei neaga ca ar fi spus in urma cu cativa ani ca ''Victor Ponta este santajabil cu ajutorul informatiilor care se gasesc in arhiva SIPA'', asa cum sustine judecatorul Dana Girbovan, presedinte al UNJR, fostul ministru al Justitiei cerandu-i acesteia sa vina cu dovezi.

"Ii solicit dnei Dana Girbovan sa aduca dovezi pentru declaratia cu care este citata in presa, si anume: '', citeaza Agerpres dintr-un comunicat de presa, transmis vineri, de europarlamentarul Monica Macovei. Aceasta precizeaza ca s-a referit la Victor Ponta in legatura cu SIPA pe 14 octombrie 2014, "adica la circa noua ani de la sigilarea arhivei SIPA, in timpul campaniei prezidentiale, cand aparuse informatia ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit SIE".

"In declaratia mea din octombrie 2014 puneam in discutie modul in care Rodica Stanoiu folosea, probabil, SIPA si informatiile din arhiva, despre care aparusera alegatii in spatiul public inca din 2005, motiv pentru care am si luat decizia de a desfiinta SIPA si a sigila arhiva. In niciun caz nu am afirmat ca am informatii din arhiva SIPA si ca Victor Ponta ar putea fi santajat astfel", arata Macovei.

Monica Macovei spune ca nu se astepta ca un magistrat, care conduce o asociatie a judecatorilor, "sa intre intr-un joc cu informatii nereale si insinuari, care are ca scop decredibilizarea justitiei si atacarea magistratilor".

"Ar fi regretabil ca un judecator sa fie manipulat sau de rea-credinta", conchide ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Bistritean cu dosar penal pentru folosirea ilegala a unei drone

Luni, 22 Mai 2017, ora 13:20

Bistritean cu dosar penal pentru folosirea ilegala a unei droneDronele sunt inca, cel putin pe cerul bistritean, o curiozitate, dar pentru ca nu sunt jucarii, manevrarea lor implica respectarea unor reguli cu caracter de obligativitate si termeni seriosi precum "autorizatie de navigabilitate" si "Cod Aerian Civil". Pe care un bistritean l-a incalcat, ceea ce constituie o infractiune. Pare cam mult tam-tam doar pentru ca barbatul, in varsta de 40 de ani, a vrut sa aiba amintiri de la inaltime de la un eveniment care se desfasura in zona Bisericii Evanghelice, dar nu cu mult timp in urma jandarmii au mai "taxat" pe cineva pentru exact acelasi lucru.

"Avand in vedere faptul ca exploatarea unui asemenea obiect, fara ca acesta sa posede certificat de inmatriculare/identificare si certificat/autorizatie de navigabilitate, constituie infractiune, pe numele barbatului jandarmii au intocmit actele de sesizare, in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 29 din 1997, republicata, privind Codul Aerian Civil, art. 103, alin. 1, lit. a, care au fost inaintate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj", potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud.

Si cum pare ca incet, incet dronele o sa faca tot mai mult parte din peisaj, faptul ca exista o legislatie in domeniu, a carei incalcare se pedepseste chiar cu inchisoarea, e o chestiune de lectura obligatorie pentru potentialii "piloti".

Se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda urmatoarele fapte:

a) exploatarea unei aeronave fara ca aceasta sa posede un ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Zilele Operei "Constantin Pavel" au debutat cu "Traffic Strings"

Luni, 22 Mai 2017, ora 11:52

Zilele Operei "Constantin Pavel" au debutat cu "Traffic Strings"Pe scena Palatului Culturii a avut loc sambata, de la ora 19.00, un concert sustinut de formatia "Traffic Strings", prefatator al spectacolului cu "Barbierul din Sevilla", care s-a desfasurat duminica, de la aceeasi ora. Ambele manifestari s-au constituit in omagiul adus la Bistrita marelui muzician care a fost Constantin Pavel, originar din Bistrita Bargaului, fondator al Operei Romane din Cluj-Napoca si regizor al Operei din Bucuresti in prima jumatate a secolului al XX-lea. Sarbatoarea Zilele Operei "Constantin Pavel", initiata de directorul Spitalului Judetean de Urgenta, prof.univ.dr. Mircea Gelu Buta, a ajuns anul acesta la cea de a VII-a editie.

Formatia "Traffic Strings" a prezentat instrumental fragmente de mare popularitate, bunaoara din Mozart, de asemenea, cateva fragmente din "Barbierul din Sevilla", interpretate de soprana Adriana Gheorghisor si baritonul Constantin Alexandru, separat, dar si in duet.

Evolutia artistilor a fost bine primita de publicul bistritean.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Bistritean cu dosar penal pentru folosirea ilegala a unei drone

Luni, 22 Mai 2017, ora 11:52

Bistritean cu dosar penal pentru folosirea ilegala a unei droneDronele sunt inca, cel putin pe cerul bistritean, o curiozitate, dar pentru ca nu sunt jucarii, manevrarea lor implica respectarea unor reguli cu caracter de obligativitate si termeni seriosi precum "autorizatie de navigabilitate" si "Cod Aerian Civil". Pe care un bistritean l-a incalcat, ceea ce constituie o infractiune. Pare cam mult tam-tam doar pentru ca barbatul, in varsta de 40 de ani, a vrut sa aiba amintiri de la inaltime de la un eveniment care se desfasura in zona Bisericii Evanghelice, dar nu cu mult timp in urma jandarmii au mai "taxat" pe cineva pentru exact acelasi lucru.

"Avand in vedere faptul ca exploatarea unui asemenea obiect, fara ca acesta sa posede certificat de inmatriculare/identificare si certificat/autorizatie de navigabilitate, constituie infractiune, pe numele barbatului jandarmii au intocmit actele de sesizare, in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 29 din 1997, republicata, privind Codul Aerian Civil, art. 103, alin. 1, lit. a, care au fost inaintate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj", potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud.

Si cum pare ca incet, incet dronele o sa faca tot mai mult parte din peisaj, faptul ca exista o legislatie in domeniu, a carei incalcare se pedepseste chiar cu inchisoarea, e o chestiune de lectura obligatorie pentru potentialii "piloti".

Se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda urmatoarele fapte:

a) exploatarea unei aeronave fara ca aceasta sa posede un ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
La Antene, pe orice timp, minciuna rezista
A defini recentul schimb de replici dintre realizatorii unor emisiuni ale Antenei 3 si conducerea ...
Banii alocati pentru maghiarii din Transilvania, dirijati de Budapesta
Sursa foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCUOrganizatiile maghiarilor din Romania au primit in cursul ...
In spatele celui de-al doilea mall din Bistrita se afla unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Europa
Ieri au inceput oficial lucrarile pentru mall-ul B1, care va fi ridicat pe Calea Modovei, langa ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor