Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.278 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Strandul Codrisor se deschide saptamana viitoare, modernizat

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 16:54

Strandul Codrisor se deschide saptamana viitoare, modernizatPrimarul Ovidiu Cretu a facut, vineri, o vizita la strandul municipal Codrisor, aflat in ultima faza a modernizarii sale si in pragul inaugurarii, fixata vineri, 28 iulie.

Edilul a prezentat principalele elemente ale complexului, precum fapul ca bazinul are o capacitate de 2.400 metri cubi, intr-un capat adancimea de 1,5 m, iar in celalalt, de 2,2 m. In ce priveste cheltuielile, partea cea mai importanta in trecut o reprezenta costul apei, care trebuie schimbata saptamanal, insa in forma modernizata strandul este dotat cu o statie de purificare, ce reduce foarte mult costurile. Pentru ca apa sa nu se raceasca, peste noapte va fi asezata o folie la suprafata bazinului, pentru a se pastra caldura si a se putea face baie a doua zi. Sistemul de filtrare a costat cel mai mult, dar merita, a spus primarul, deoarece se fac economii anual de circa 200.000 de lei numai de la schimbarea apei. Primarul Cretu ar fi preferat ca iarba sa fie inlocuita cu gazon, insa deja este prea tarziu pentru a se face aceasta operatiune, ce ramane pentru la anul. Strandul mai are in dotare 80 de sezlonguri, toalete modernizate si un teren de sport.

Anul acesta, crede primarul Cretu, costul intrarii la strand va fi de 5 lei, dar anul viitor probabil se va opera o modificare de tarif, prin care sa se dea facilitati elevilor si studentilor. Edilul Bistritei a precizat ca nu sunt prevazute spatii de alimentatie publica in interiorul strandului.

Cu aceste date si dupa finalizarea de catre constructor a ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cornel Birsan, despre iubirile secrete de la curtile domnitorilor romani

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 11:54

Cornel Birsan, despre iubirile secrete de la curtile domnitorilor romaniLa Centrul Cultural Municipal ,,George Cosbuc" a avut loc joi, de la ora 17.00, lansarea volumului "Doamne si domnite, jupanite si amante ale domnitorilor romani", de Cornel Birsan, aparut la Editura Librex, evenimentul fiind organizat de Societatea "Conexiuni" a Scriitorilor Bistriteni.

Alaturi de amfitrionul intalnirii, directorul Centrului Cultural Municipal ,,George Cosbuc", prof.dr. Dorel Cosma, s-au gasit Cornel Birsan, preotul profesor Nicolae Feier, Cristian Mosneanu si Romeo A. Popa, de asemenea, managerul editurii ,,Librex", Ionut Radu, si scriitoarea Monica Ramirez, publicul, numeros, fiind format din scriitori si bistriteni atrasi de titlul incitant.

Directorul Dorel Cosma a spus despre Cornel Birsan ca este un cercetator si autor de istorie pasional, care nu a aparut peste noapte, cartea sa fiind foarte bine documentata. Cartea, crede Dorel Cosma, este, dincolo de titlu, o expresie a dragostei autorului pentru popor si pamantul romanesc. In continuare, preotul profesor Nicolae Feier a situat problematica volumului pe directia intentiei autorului de a incita cititorul spre normalitate, socotind ca societatea romaneasca si altele anterioare de pe acest teritoriu au o structura matriarhala complexa si foarte veche, apoi a facut o docta expunere despre istoria si spiritualitatea romaneasca in relatie cu cele vechi si, mai ales, cu cea bizantina, apropiata noua. La randul sau, profesorul prof.dr. Romeo A. Popa, prefatatorul cartii, a apreciat modul de a scrie ...

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Frangleza care ne omoara

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 11:54

Frangleza care ne omoara"Oh, my God, am uitat sa transmit nu stiu ce! Whatever, nu moare!". Se mai zice si: "OMG, am uitat. W8!". Adica "asteapta". Sunt prescurtari de pusti, introduse de comunicarea de pe net. De-ar fi doar acestea. O frangleza de tip anglican (generata tot de comunicarea pe Internet) se revarsa in limbajul cotidian. Asa cum, in perioada bonjuristilor, o vorba, doua in franceza, un citat sau o expresie separau junele venit de la studii din Franta de taranul ramas la sapa sau de functionarul coplesit de nevoi, la fel, acum, o pasareasca englezita, un soi de limba romana cu notiuni din comunicare in limba engleza (mai ales in domeniul publicitatii), face uneori dialogurile ininteligibile si enervante. Bietul George Pruteanu, daca ar auzi, s-ar rasuci in mormant!

Firmele celor tineri nu mai au nume in limba romana. Nici melodiile. Uneori, nici cartile. O fandoseala lingvistica de sfertodocti se intinde peste tot. Dispar si diacriticele, si semnele de punctuatie, chiar si regulile gramaticale. Cine sa-si mai faca o problema din asta? Ce daca decaderea si siluirea limbii romane reprezinta o forma de cedare de la identitatea nationala! Numai ca pentru multi nici pierderea identitatii nationale nu este o problema. Si asa se pregatesc sa emigreze. In fiecare zi aud pe toate canalele lucruri despre emigrare, despre plecarea definitiva, despre "regretul ca m-am nascut aici". E ca si cum s-ar vorbi despre un film bun sau despre un meci cu miza mare. Din Parlament pana la micul ecran, Romania ..

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Parada a portului popular, in cadrul festivalului "La Oglinda"

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:59

Parada a portului popular, in cadrul festivalului "La Oglinda"Formatiile de muzica populara ale Cercurilor militare din garnizoanele Bistrita, Iasi, Pitesti, Galati, Alba Iulia, Zalau, Brad si Brasov au oferit joi, de la ora 14.30, o parada a portului traditional romanesc din zonele carora le apartin, in cadrul celei de-a VIII-a editii a festivalului "La Oglinda".

Alaturi de artisti a fost prezent si comandantul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", col. Iulian Berdila, iar in frunte, Muzica Militara a Garnizoanei Bistrita.

Pietonalul "Liviu Rebreanu" a fost animat de Muzica Militara si de tinerii artisti in costume populare viu colorate si de mare diversitate. De notat prezenta Ansamblului Doinita al Cercului Militar Bistrita, indrumat de artista Cornelia Ardelean Archiudean, cu artisti micuti, chiar din primele clase scolare.

Coloana participanta la parada a trecut de pe pietonal prin Piata Mica, oprindu-se la filigoria din Parcul Municipal, unde, alaturi de col. Iulian Berdila, au luat parte la deschiderea festiva subprefectul Ciprian Ceclan, viceprimarul Cristian Niculae, directorul Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc", Dorel Cosma, sefi ai institutiilor militarizate din municipiu.

Primul dintre cele doua spectacole folclorice ale acestei a VIII-a editii "La Oglinda" are loc joi, de la ora 18.00, iar celalalt, vineri, de la ora 19.00, la Cercul Militar.

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

14 august, zi libera pentru angajatii din sistemul public

Joi, 20 Iulie 2017, ora 16:54

14 august, zi libera pentru angajatii din sistemul publicGuvernul a decis ca ziua de 14 august, care cade intr-o luni, sa fie libera pentru salariatii din sectorul public, pentru a face legatura intre weekend si ziua de 15 august, cand crestinii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Ziua libera va fi recuperata in sambata din aceeasi saptamana, 19 august, in regim de program normal, sau prin prelungirea timpului de lucru pana in data de 25 august.

"Facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. De asemenea, pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 14 august 2017 si nici participantilor in aceste procese. Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit, aferente datei de 14 august 2017, se inregistreaza in contabilitatea unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017", potrivit unui comunicat al Executivului.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Un sfat pe care l-am primit la Sangeorz-Bai si pe care vreau sa-l dau mai departe

Joi, 20 Iulie 2017, ora 11:56

Un sfat pe care l-am primit la Sangeorz-Bai si pe care vreau sa-l dau mai departeAcum douazeci si doi de ani mi-am petrecut concediul la Sangeorz-Bai. Eram in refacere dupa o hepatita cu o luna de stat in spital, urmata de trei luni de munca intensa la o bursa, la o universitate din Suedia. Pe atunci, eram inca asistent la Facultatea de Automatica si Calculatoare a Politehnicii din Timisoara. Am stat intr-un hotel mare (o fi "Somesul", oare?), ce avea un bazin de inot cu apa foarte rece, afara, pe dreapta cum intri in hotel. Tot in dreapta sunt niste dealuri cu poteci ce duc, dupa ore de mers, parca, la un popas. La inceput, poteca trecea pe langa un numar de gradini ingradite, unde am fost latrati din belsug de cainii din curte. Asta imi aduc bine aminte. Intr-una din zile, cu sotia ne-am propus sa facem o drumetie de o zi urmand acel drum, atat cat ne vor tine picioarele.

In drumul nostru, s-a intamplat sa fim ajunsi din urma de o localnica, care se grabea sa duca pranzul barbatilor la fan. Avea o grebla pe umar si mergea foarte, foarte repede, desi era mai in varsta decat noi. Am intrat in vorba si din una-n alta ne-a spus la un moment dat: "Noi, astia de la tara, suntem mult mai linistiti decat voi, orasenii. Nu avem atatia bani, dar suntem foarte fericiti cu ce avem". Si, intr-adevar, femeia degaja un aer de liniste si fericire, pe care l-am observat de cum am intrat in vorba cu ea. Din ce a povestit, parea foarte muncita: gospodarie, pamant, sot, copii si totusi era mult mai relaxata decat noi, cei doi oraseni veniti de la Timisoara. Sunt convins ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primarul Ioan Pavelea: "Incet dar sigur, trecem la fapte, intrucat comuna Cosbuc merita mai mult"

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:59

Primarul Ioan Pavelea: "Incet dar sigur, trecem la fapte, intrucat comuna Cosbuc merita mai mult"Ziua de miercuri a venit cu vesti foarte bune pentru primarul comunei Cosbuc, Ioan Pavelea, intrucat trei din totalul de sase proiecte depuse de edil la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au primit finantarea in etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala, pentru urmatorii trei ani. Un prim proiect aprobat la finantarea din bani guvernamentali pentru comuna Cosbuc vizeaza extinderea retelei de canalizare, cu o valoare de investitie de 1.563.813 lei, al doilea se va materializa in reabilitarea, modernizarea si dotarea dispensarului uman - 1.223.341 de lei, in timp ce al treilea proiect va sprijini constructia unui pod nou peste raul Salauta - 691.786 de lei. "Incet dar sigur, trecem la fapte, intrucat comuna Cosbuc merita mai mult. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu mai multa munca, sunt convins ca o sa reusim!", ne-a declarat, miercuri, primarul Ioan Pavelea.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

S-a publicat lista cu banii PNDL II. Vezi cat au primit localitatile din Bistrita-Nasaud

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 19:20

S-a publicat lista cu banii PNDL II. Vezi cat au primit localitatile din Bistrita-NasaudCea mai asteptata veste a momentului pentru autoritatile publice locale, dar si pentru agentii economici din sfera serviciilor in constructii si conexe a venit miercuri. Pe site-ul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost facuta publica lista investitiilor si a sumelor alocate acestora pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL II) in perioada 2017-2020.

Cu alte cuvinte, s-au aprobat, in sfarsit, banii pentru investitii aflati in gestiunea ministrului Sevil Shhaideh. Conform listei, judetul Bistrita-Nasaud va primi 701.206.562,21 lei, bani care se vor reflecta in investitiile autoritatilor locale din urmatorii trei ani. Mai precis, judetul nostru are aprobate la finantare 168 de proiecte.

Proiectele aprobate si sumele alocate (lei) unitatilor administrativ-teritoriale din Bistrita-Nasaud:

1Bistrita BirgauluiInfiintare retea de canalizare pe strada Tapiterilor665.765,20

2Bistrita BirgauluiConstruire dispensar uman in comuna Bistrita Birgaului527.230,00

3Bistrita BirgauluiDotare cu echipamente medicale si alte categorii de echipamente si dotari independente pentru Dispensarul Medical Uman Bistrita Birgaului450.000,00

4BranisteaRetea de canalizare si racorduri canal in localitatea Ciresoaia, comuna Branistea, judetul Bistrita Nasaud11.634.713,00

5Budacu De JosConstruire retea de canalizare si statie de epurare, in comuna Budacu de Jos, judetul Bistrita Nasaud13.903.887,00

6Budacu De JosConstruire gradinita cu program normal ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

O suta de lucrari de Carol Plesa, pe simeze la Muzeul Judetean

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 16:52

O suta de lucrari de Carol Plesa, pe simeze la Muzeul JudeteanIn sectia de Arta contemporana a Complexului Muzeal Judetean a avut loc marti, de la ora 18.00, vernisajul unei ample expozitii, cu aproximativ o suta de lucrari ale artistului plastic Carol Plesa (1911-2006).

Invitati: criticul de arta Vasile Radu, profesorul de istoria artei Vasile Duda si sotia artistului. Dupa introducerea rostita de directorul Complexului Muzeal Judetean, Alexandru Gavrilas, a urmat dr. Corneliu Gaiu, care si-a marturisit o mai veche dorinta de a deschide la Bistrita o expozitie cu lucrarile artistului Carol Plesa, legat de tinutul nostru prin mai multe expozitii personale din perioada interbelica si prin pictarea bisericii ortodoxe din Livezile.

In continuare, profesorul Vasile Duda a subliniat: "Originalitatea si forta de creatie a sculpturilor lui Carol Plesa este mult mai puternica in experientele abstracte transpuse in metal. (...) Adept al simbolurilor, alegerea nu este intamplatoare, artistul cauta sa reprezinte un semn al trezirii, cauta mesajul care sa ramana ager intre materialitatea adormita sub greutatea masei sale si libertatea ideala a spiritului care cauta sa se inalte".

Criticul de arta Vasile Radu a conturat un veritabil profil artistic si moral al artistului: ,,Vreme de 75 de ani artistul nu s-a miscat din perimetrul artei sale, punand alternativ in lumina una sau alta dintre calitatile sale. A ramas acelasi competitor redundant cu sine insusi, sfidand competitivitatea vijelioasa si insolenta a altora, strecurandu-se mereu ca un ...

Life Show / stiri Life Show7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Antidiscordia ca proiect de tara

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 16:52

Antidiscordia ca proiect de taraDaca ne privim tara de la o altitudine de la care se mai vad doar marile proiecte si idealuri, nu mai observam decat o agitatie indefinita, un soi de miscare browniana. Fiinte si comunitati se ciocnesc intre ele, se anihileaza si ricoseaza intr-o alta ciocnire de uzura. Asa a fost si a ramas Romania, un teritoriu in care cu greu poti strange cateva sute de oameni animati de aceleasi idei, valori si proiecte. Dupa o adunare, inclusiv dupa un miting la care toti participantii urla in cor, participantii se imprastie ca margelele pe scari. Si nu se mai aduna de nici un fel. Pana acasa au alta parere, pana la masa incep sa se gandeasca la ce nu-i adevarat si cu ce au fost inselati. Cel mai adesea, sustinatorii fanatici ai unui lider, ai unui plan sau ai unei idei devin dusmani de moarte. De ce? Asa suntem noi. De la psihologia unei comunitati legate de limba si istorie, de legi si credinta, trecem repede la judecatile individuale. Avem un talent nebun, o inclinatie sadica de a demonstra ca lucrul sustinut pana cu o ora in urma este gresit si trebuie schimbat. Si ca decizia luata trebuie neaparat anulata. Cum? Si de aici incepe un raspuns balbait. Tot romanul este un mare artist in a explica de ce nu face exact ce trebuia facut si isi construieste o complicata teorie a ratarii. Ca nu este bine, dar nici nu poate face cum trebuie pentru ca n-are aia si aia, pentru ca nu este respectat si, mai ales, pentru ca nu merita sa o faca. Sa-l plateasca si pe el cu "salariu ca afara" si o sa ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Centaurul modern: jumatate robot - jumatate masina

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 11:54

Centaurul modern: jumatate robot - jumatate masinaCentaurul antic era jumatate om, jumatate cal. Centaurul de astazi este jumatate robot, jumatate masina. In "pastila" de astazi am sa prezint cateva idei despre "self-driving cars", adica masinile care se conduc singure, deci masinile fara sofer. Pentru ca nu exista o denumire romaneasca echivalenta pentru "self-driving cars", am sa le numesc si eu tot asa (pe vremuri, o "cerinta" a unui doctorat era si aceea sa "botezi" cu nume romanesti tehnologii straine).

Ideea pentru self-driving cars nu este asa de noua. Ea exista cel putin din anii '70, dar realizarea ei a devenit credibila si realista abia dupa anul 2000, cand DARPA a lansat competitia "DARPA Grand Challenge" (https://en.wikipedia.org/wiki/DARPA_Grand_Challenge). DARPA este principala agentie federala americana ce finanteaza cercetarea stiintifica si inginereasca cu scopul de a dezvolta tehnologii militare de generatie viitoare. De fiecare data, insa, tehnologia militara si-a gasit utilitatea principala in aplicatii non-militare, de exemplu internetul sau GPS-ul. Revenind la "DARPA Grand Challenge", prima editie a competitiei a fost organizata in anul 2004 si a oferit un premiu de 1 milion de dolari echipei de ingineri care construieste o masina care reuseste sa parcurga prima un traseu lung de 240 km in statul California. In 2004, nici o echipa nu a reusit sa incheie competitia, distanta cea mai lunga parcursa fiind de aproape 12 km, de catre Humvee-ul Universitatii Carnegie-Mellon din Pittsburgh. Insa in anul ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Primul director al Gimnaziului Evanghelic, Georg Fischer, va avea bust la "Liviu Rebreanu"

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 10:20

Primul director al Gimnaziului Evanghelic, Georg Fischer, va avea bust la "Liviu Rebreanu"Primarul Ovidiu Cretu a anuntat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in fata Colegiului National "Liviu Rebreanu" din Bistrita va fi inaugurat sambata, de la ora 11.00, bustul lui Georg Fischer, primul director al Gimnaziului Evanghelic, institutia de invatamant pentru care a fost construita cladirea ocupata astazi de CNLR.

Bustul din bronz a fost realizat de artistul plastic Mircea Mocanu si a fost platit de Asociatia Sasilor Bistriteni din Germania si Austria (HOG), condusa de dr. Hans Georg Franchy.

Georg Fischer a fost cel mai longeviv director al Gimnaziului Evanghelic, pe care l-a preluat in 1882 si l-a condus pana in 1914. Gimnaziul functiona intr-o cladire cu trei niveluri langa Biserica Evanghelica si, devenind neincapator, in 1905 directorul Fischer a inceput strangerea de fonduri pentru constructia altei cladiri, pe strada Macelarilor (Bulevardul Republicii). In 1908 s-a pus piatra de temelie, iar in 1910 s-a dat in folosinta. Inaugurarea oficiala s-a facut abia in 1912.

Sport / stiri Sport3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Justitie si muzica

Marti, 18 Iulie 2017, ora 23:59

Justitie si muzicaRecentul interviu al procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a adus in spatiul public o veste excelenta pentru toti cei care suntem frustrati ca nu am reusit sa ajungem vedete de muzica populara sau usoara, poate chiar de opera. Nu despre o lege care sa ne inzestreze cu calitati iesite din comun, ci despre faptul ca exista softuri, unele chiar la liber, cu care se poate modifica vocea sau se poate efectiv genera vocea cuiva ori introduce franturi de fraza cu voce identica a unui personaj. Intre profesionisti, "raii" mai spuneau despre anumiti colegi: "Nu are voce si este cantaret creat pe calculator!". Pentru unii dintre cei care ne dorim sa ramanem interpreti este foarte sanatos sa ne putem barbieri vocile de raguseli, de haraieli si sa ramana o linie melodica lina, clara, trecuta pe un CD care sa se gaseasca "in acele timpuri" cand, poate, oamenii nici nu vor mai vorbi, ci se vor privi si isi vor citi gandurile unii altora.

Observatorii procurorului-sef al DNA au constatat ca, de fapt, informatia a fost importanta nu atat din punct de vedere tehnic, ci al "porumbelului" scapat; ceva rostit involuntar ar sugera ca asemenea tehnici ar fi folosite in activitatea DNA. Interesant lucru: la norma de arestati din perioada stalinista a Uniunii Sovietice ajungea sa te treaca Puterea pe o lista cu cei care vor fi arestati, pe cand astazi este mult mai simplu: daca vrea sa te infunde cineva, iti "fabrica" vocea si ai dat mana cu supararea. Orice se ..

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Recital extraordinar de flaut si pian

Marti, 18 Iulie 2017, ora 16:52

Recital extraordinar de flaut si pianConsiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Centrul Judetean pentru Cultura, in parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrita sunt cei care au sprijinit aceasta activitate. In cadrul Academiei de Flaut care in aceste zile desfasoara aici o serie de cursuri de flaut, cu sprijinul instutiilor enumerate mai sus, cursuri dedicate unei clase de flautisti compuse din tineri veniti din judet si din alte licee din tara, la Sinagoga a avut loc, luni seara, un recital de flaut si pian sustinut de excelentul artist Matei Ioachimescu, respectiv impunatorul pianist Alfredo Ovalles. Publicul bistritean a avut, astfel, prilejul sa se reintalneasca cu compozitori cunoscuti ai lumii muzicii, Johann Sebastian Bach, cu Sonata in Mi minor, si Serghei Prokofiev, cu Sonata Op. 94, sau sa se intalneasca cu lucrarea unei compozitoare tinere, Doina Rotaru, cu piesa numita "Cristale", o compozitie moderna, inspirata din vibratiile si zbaterile societatii in care traim, sub coordonatele postmodernismului muzical. Pianistul a folosit tehnica pentru sunetul din clape distorsionat, iar altele prin ciupirea corzilor din corpul pianului. Flautul, principalul instrument, impingea intr-un univers sonor aparent fals, sporind insa printr-o astfel de tehnica impactul cu mediul inconjurator imediat. O compozitie bine inchegata, structurata fara erori, o compozitie de varf a muzicii camerale.

Compozitiile clasicilor nu sunt decat ceea ce au fost dintotdeauna, extraordinare, si se impun prin sobrietate, prin ...

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Aproape 45.000.000 de lei incasati de Finantele bistritene din executare silita, in semestrul I

Marti, 18 Iulie 2017, ora 16:52

Aproape 45.000.000 de lei incasati de Finantele bistritene din executare silita, in semestrul IIn decurs de sase luni, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Bistrita-Nasaud a incasat creante fiscale in cuantum de aproape 45.000.000 de lei ca urmare a aplicarii masurilor de executare silita. Ponderea banilor obtinuti pe aceasta cale reprezinta 13,38 la suta in totalul sumelor incasate la bugetul general consolidat, potrivit raportului de activitate al institutiei pe semestrul I. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, incasarile din executare silita au crescut cu 0,47 la suta.

"Dupa formele de executare silita aplicate, din totalul sumelor incasate in semestrul I 2017 din executare silita, situatia se prezinta astfel: 49,37 la suta (22.179.000 lei) s-au incasat ca urmare a comunicarii somatiilor; 5,40 la suta (2.424.000 lei) s-au incasat din poprirea veniturilor la terti; 34,63 la suta (15.560.000 lei) s-au incasat din poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ale datornicilor; 0,14 la suta (62.000 lei) sunt sume rezultate din valorificare sechestrelor aplicate asupra bunurilor mobile; (...) 10,47 la suta (4.702.000 lei) s-au incasat din plati efectuate de debitori dupa instituirea de sechestre/popriri", reiese din datele AJFP.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Exploziv! Antena 3 are angajati "sorosisti"

Marti, 18 Iulie 2017, ora 11:54

Exploziv! Antena 3 are angajati "sorosisti"Niste fake-jurnalisti de la Antena 3 au luat informatii cu caracter public si au titrat victoriosi: Avem lista completa! Pe cine a platit Soros.

Saptamana trecuta s-au difuzat la Antene si la RTV noi episoade si liste despre George Soros si dusmanii Romaniei numiti generic "sorosisti". Antena 3 a fost cea mai darnica, reincalzind ciorba sleita pe care orice om plictisit o mai poate citi sub semnatura avocatului de serviciu al Securitatii, Mihai Pelin. Si acesta relua, la randu-i, in 2016, o ciorba acrita de prin presa, publicand o lista lunga de inamici ai natiunii, intitulati pentru mai multa greutate "coloana a cincea", care ar fi complotat pe banii lui Soros. Culmea e ca directoarea din Romania pe atunci a Fundatiei pentru o Societate Deschisa, Renate Weber, azi europarlamentar ALDE si "special guest" al Antenei 3 (unde, zic, niciun om onest si limpede la cap nu ar trebui sa calce), dadea o replica apasata acestui gen de discurs, aratand ca nu intelege operatiunea de discreditare si ca "sunt pure speculatii, cu o evidenta nota defaimatoare, interpretarile privind intentiile malefice care ar sta in spatele actiunilor filantropice ale domnului Soros". Azi, cand au reinceput la fel de coroziv speculatiile, doamna Weber tace.

Din rapoartele publice ale Fundatiei pentru o Societate Deschisa si ale altor organizatii cu activitatea la vedere, niste fake-jurnalisti de la Antena 3 au luat informatii cu caracter public si au titrat victoriosi: Avem lista completa! Pe cine a platit ..

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Parada a portului popular pe pietonal, joi, in cadrul Festivalului "La Oglinda"

Luni, 17 Iulie 2017, ora 23:59

Parada a portului popular pe pietonal, joi, in cadrul Festivalului "La Oglinda"Cea de a VIII-a editie a Festivalului cantecului si dansului popular al Cercurilor Militare din Ministerul Apararii Nationale "La Oglinda" se va desfasura, la Bistrita, in perioada 20 - 22 iulie. Editia va incepe joi, la Cercul Militar, iar in intervalul orar 10.00 - 12.30 va avea loc vernisajul expozitiei de pictura "Traditie si modernism in judetul Bistrita-Nasaud", organizat de cercurile de pictura si de filatelie "Bisnumphila", urmat de lansari de carte, de asemenea, de o dezbatere asupra editiilor anterioare ale festivalului.

De la ora 12.30 la 13.00, pe pietonalul ,,Liviu Rebreanu" ansamblurile artistice vor participa la o parada a portului popular, apoi, la filigoria din Parcul Municipal, va avea loc deschiderea festiva a acestei editii.

Formatiile cercurilor militare din garnizoanele Iasi, Pitesti, Galati, Alba Iulia, Zalau, Brad, Brasov si Bistrita vor sustine un amplu spectacol artistic, de la ora 18.00, in sala mare de festivitati a Cercului Militar Bistrita.

Manifestarea se va incheia vineri, cu o "Gala a folclorului romanesc", care va incepe la ora 19.00, tot in sala mare a Cercului Militar.

Life Show / stiri Life Show10 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cand viseaza, bobul de grau in pita asta se intrupeaza

Luni, 17 Iulie 2017, ora 19:20

Cand viseaza, bobul de grau in pita asta se intrupeazaPoza e doar de impoftire, cuvant care nu stiu sa existe, cum nu stiu sa existe pe rafturi pita ca aceasta, o pita de jinduire, de visat cu ochii deschisi si gura si mai deschisa, chit ca nu-ncape toata odata nici impinsa, ca nu-i precum verisoarele ei aerate, care se lafaie pe rafturile magazinelor labartate, de zici ca asteapta sa fie curtate, nu mancate, si pe care daca le strangi in pumni se fac atat de mici, de zici ca-s paini pentru furnici.

Pita asta se scoate din cuptor pe ascuns, hoteste, pentru ca imediat gura flamanda ca din pamant se iveste si pita ajunge la masa dezbracata, cu coaja de pe ea rasfirata prin diverse manute dibace, care n-au pace pana nu ramane din ea decat un norisor matasos, pe care nu stii daca sa-l gusti sau sa-l mangai in timp ce stai si te intrebi de ce pluteste asa de jos.

Odata intrata in nari nu mai e loc de rabdare, de aceea pita asta ar trebui sa aiba instructiuni de consumare, sa se spuna raspicat ca se serveste in portii mici, ca-i indestulatoare, nu ca painea-burete pusa in vanzare, pe care nici untul nu sta bine, caci neavand de ce se tine, se strecoara prin felie. Si sa se mai stie, cand nu-i intentie de-a o manca pe nerasuflate, sfatul lui Andreiu' lu' Manica: ce ramane din ea, se baga in congelator, iar la vremea potrivita se dezgheata si se mananca precum ar fi prospat scoasa din cuptor. De ce credeti ca se fac atat de multe o data? Ca sa ai si pe altadata, si pe altadata, pana o mananci pe toata, oricat de mult ar dura, cu ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Intalnirile literare de la Telciu, editia a treia

Luni, 17 Iulie 2017, ora 11:53

Intalnirile literare de la Telciu, editia a treiaIn perioada 15 - 20 august se va desfasura cea de a treia editie a intalnirilor literare organizate de poetul Gelu Vlasin in "Republica literara Telciu". Vor participa scriitorii: Catalina Balan, Mario Castro, Ana Dontu, Claudiu Komartin, Stefan Manasia, Ion Muresan (Muri), Iris Nutu, Cosmin Perta, Sinziana Sipos, Alexandra Turcu, Radu Vancu, Nina Vasile si Ioana Vintila.

"Timp de cinci zile veti avea ocazia sa-i vedeti in carne si oase si sa-i admirati pe cativa dintre cei mai importanti si activi poeti ai Romaniei! Numai la Telciu, in Republica Literara! Si numai intr-un loc miraculos ce nu figureaza pe niciuna dintre hartile lumii: Tranzbordare! Vom initia si desfasura sesiuni de scriere creativa la lelea Floare de pe Cicere, lecturi publice in foisor, performance la pastravarie, poezie forestiera la cabana parasita, creative writing la fantana vlasiniana, workshop la trenul prabusit si multe alte evenimente prevazute, dar mai ales neprevazute. Vom avea speakeri monumentali si vom beneficia de expertiza unora dintre cei mai avizati profesionisti din domeniul literaturii", transmite Gelu Vlasin.

Life Show / stiri Life Show9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Ce avantaje ai daca pornesti un business in Parcul Industrial Bistrita?

Luni, 17 Iulie 2017, ora 11:53

Ce avantaje ai daca pornesti un business in Parcul Industrial Bistrita?Ce avantaje ai, tu, ca antreprenor, daca deschizi sau extinzi o afacere in Parcul Industrial Bistrita Sud?

Locatie si infrastructura moderne, facilitati fiscale si administrative, servicii de asistenta. Primesti

mai mult, la bani mai putini.

Intai, locatia si infrastructura. Vorbim de un parc industrial greenfield, inaugurat in 2015, cu loturi de teren generoase si infrastructura de utilitati si drumuri moderna. Una este sa inchiriezi un spatiu intr-o fabrica veche, lipita de oras, cu probleme de acces de multe ori, cu probleme de poluare fonica sau restrictii de mediu, altceva e sa te situezi intr-o locatie noua, construita special pentru industrie, la doar cativa kilometri de oras. Loturile de teren din Parcul Industrial Bistrita Sud sunt pregatite cu utilitati la cheie: energie electrica (statie electrica si posturi de transformare), gaze naturale, retea apa, canalizare menajera si pluviala, inclusiv statie de epurare proprie, iluminat public stradal si pietonal. Ele pot fi concesionate sau chiar achizitionate pentru construirea imediata de hale de productie sau servicii. Platforma industriala are drum de acces din DN 17, iar in interior sunt construite drumuri, piste de biciclisti, statii pentru mijloacele de transport in comun, locuri de parcare, parcare pentru autovehicule cu gabarit. De asemenea, concesionarii benefi ciaza de monitorizare si paza permanenta, de un punct de informare si de control cu semibariere.

Apoi, facilitati fiscale si administrative. ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Omul animal si animalul cu insusiri umane

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 23:59

Omul animal si animalul cu insusiri umaneCandva se spunea ca nivelul de civilizatie al unei societati se poate vedea dupa pozitia, dupa rolul pe care il are femeia in cadrul respectivului grup uman. Judecata era mai veche, si, probabil, viza drepturile politice pe care le are femeia si pozitia pe care o poate ocupa in ierarhia politico-sociala. Cu vremea, lucrurile se schimba si societatile umane pot fi judecate, mai incoace, dupa finisare si finisare, din perspectiva atitudinii pe care o au fata de animale. Amintirea noastra a stocat faze ale istoriei in care omul era dispretuit si socotit doar o unealta vie, un mijloc de divertisment. Ne amintim de luptele cu gladiatori din Imperiul Roman, unde prizonierii de razboi erau educati, antrenati, pentru a lupta in arena si a distra, a produce emotii cetatenilor romani. Este de la sine inteles ca viata celor din arena nu conta. In acele obiceiuri imperiale isi are originea cel pastrat pana astazi: luptele cu tauri din arena. S-a dezvoltat o intreaga teorie estetica despre pozitia pe care o are matadorul, despre modul cum se misca, despre demnitatea lui de luptator in fata taurului incitat cu panza rosie. Se spune ca s-ar lupta de la egal la egal, ca taurul si matadorul ar avea aceeasi sansa, fapt absolut mincinos, deoarece omul se gaseste in fruntea ierarhiei inteligentei de pe planeta, iar taurul, undeva fara pozitie precizata. Animalul se foloseste de instinct, de datele naturale, care, se vede, sunt incomparabil mai modeste decat posibilitatile umane exersate in ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

(FOTO) Un sofer din Neamt si-a facut masina praf, dupa un carambol cauzat de o vulpe

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 19:20

(FOTO) Un sofer din Neamt si-a facut masina praf, dupa un carambol cauzat de o vulpePacaliti de vulpe, asa au fost trei conducatori, duminica dupa-amiaza, pe Drumul National 17D, intre Nepos si Feldru. Aparuta intempestiv pe sosea, roscata a cauzat un carambol din care cel mai rau a iesit un autoturism din judetul Neamt. Conducatorul acestuia si-a avariat rau Volkswagen-ul, dupa ce a intrat in spatele masinii unor sangeorzeni. Culmea este ca cele doua familii s-au cunoscut si imprietenit in ultimele ore la Lacul Rosu, iar acum nemtenii veneau ca invitati la Sangeorz-Bai. Din pacate, vulpea le-a stricat planurile de vacanta, insa ea a platit pretul suprem pentru faptul ca s-a avantat pe neasteptate pe sosea.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

(FOTO) Un sofer din Neamt si-a facut masina praf, dupa un carambol cauzat de o vulpe

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 16:56

(FOTO) Un sofer din Neamt si-a facut masina praf, dupa un carambol cauzat de o vulpePacaliti de vulpe, asa au fost trei conducatori, in aceasta dupa-amiaza, pe Drumul National 17 D, intre Nepos si Feldru. Aparuta intempestiv pe sosea, roscata a cauzat un carambol din care cel mai rau a iesit un autoturism din judetul Neamt. Conducatorul acestuia si-a avariat rau Volkswagen-ul, dupa ce a intrat in spatele masinii unor sangeorzeni. Culmea este ca cele doua familii s-au cunoscut si imprietenit in ultimele ore la Lacul Rosu, iar acum nemtenii veneau ca invitati la Sangeorz-Bai. Din pacate, vulpea le-a stricat planurile de vacanta, insa ea a platit pretul suprem pentru faptul ca s-a avantat pe neasteptate pe sosea.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cum Radu Banciu a luat-o pe aratura

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 13:20

Cum Radu Banciu a luat-o pe araturaIn seara care preceda "Ziua Nationala a Republicii Franceze", pamfletul "Lumea lui Banciu" era firesc sa debuteze cu cateva aprecieri despre Franta, despre presedintele Macron si despre frantuji. Mai intai a fost anuntata o aparitie editoriala in limba romana a cartii presedintelui Emmanuel Macron, lansata in 14 iulie a.c., la nu stiu care librarie din Bucuresti, surpriza constand in comunicatul oficial ca la manifestarile ocazionate de ziua de 14 iulie, ziua Frantei, va lua parte si presedintele SUA, Donald Trump, insotit de un batalion de soldati si ofiteri din trupele NATO, adica americane.

Banciu de la inceput a afirmat ca poporul francez nu-l are deloc la inima pe presedintele american, cu atat mai putin sa-l simpatizeze. Despre francezi in general Trump s-a exprimat in cateva randuri, in timpul campaniei de alegeri din Statele Unite ale Americii, cum ca fracezii nu ar fi un popor prea harnic, ca Francois Mitterand a fost presedinte cam "prostalau" (asta-i de la mine, insa cam asa ceva a exprimat R.B.), ca francezii sunt cu tendinte politice de stanga inca de dinainte de Al Doilea Razboi Mondial si, colac peste carnat, in recenta campanie electorala de alegeri din Franta Donald Trump a sustinut-o pe Marine Le Pen. Toate astea inmanuncheate au fost suficiente pentru ca macar parizienii sa-l priveasca cas pe actualul presedinte al SUA.

Dupa aceste informatii furnizate de Banciu, poate neavand altceva mai bun de facut, vorbitorul emisiunii s-a apucat el sa-si spuna ...

Sport / stiri Sport7 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Cum Radu Banciu a luat-o pe aratura

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 11:53

Cum Radu Banciu a luat-o pe araturaIn seara care preceda "Ziua Nationala a Republicii Franceze", pamfletul "Lumea lui Banciu" era firesc sa debuteze cu cateva aprecieri despre Franta, despre presedintele Macron si despre frantuji. Mai intai a fost anuntata o aparitie editoriala in limba romana a cartii presedintelui Emmanuel Macron, lansata in 14 iulie a.c., la nu stiu care librarie din Bucuresti, surpriza constand in comunicatul oficial ca la manifestarile ocazionate de ziua de 14 iulie, ziua Frantei, va lua parte si presedintele SUA, Donald Trump, insotit de un batalion de soldati si ofiteri din trupele NATO, adica americane.

Banciu de la inceput a afirmat ca poporul francez nu-l are deloc la inima pe presedintele american, cu atat mai putin sa-l simpatizeze. Despre francezi in general Trump s-a exprimat in cateva randuri, in timpul campaniei de alegeri din Statele Unite ale Americii, cum ca fracezii nu ar fi un popor prea harnic, ca Francois Mitterand a fost presedinte cam "prostalau" (asta-i de la mine, insa cam asa ceva a exprimat R.B.), ca francezii sunt cu tendinte politice de stanga inca de dinainte de Al Doilea Razboi Mondial si, colac peste carnat, in recenta campanie electorala de alegeri din Franta Donald Trump a sustinut-o pe Marine Le Pen. Toate astea inmanuncheate au fost suficiente pentru ca macar parizienii sa-l priveasca cas pe actualul presedinte al SUA.

Dupa aceste informatii furnizate de Banciu, poate neavand altceva mai bun de facut, vorbitorul emisiunii s-a apucat el sa-si spuna ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

"Ultima iubire - oglinda", recital de poezie din opera lui Nichita Stanescu

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 16:54

"Ultima iubire - oglinda", recital de poezie din opera lui Nichita StanescuPe scena Sinagogii a avut loc vineri, de la ora 19.00, un recital de poezie din opera marelui poet roman al secolului trecut Nichita Stanescu. Evenimentul a fost organizat de Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, iar cel care a modelat scenariul si regia recitalului a fost Ioan-Emil Teodorescu.

Tinerii actori Camelia Dinca Ion si Stefan Ruxanda au recitat cum nu prea multi obisnuiti ai scenei reusesc azi. Versurile alese de Ioan-Emil Teodorescu au gravitat in jurul oglinzii cu forta metaforica, imprimata spectacolului urzit pe versurile imblanzite de timp si curent, "digerabile" la aproape patru decenii de la trecerea la cele vesnice a poetului.

Actorii realmente stiau poezia, ceea ce nu este putin lucru in aceste vremuri, in care de la Atlantic la Urali se poarta invartirea pe langa deget. Actorii au folosit un instrumentar specific, de la modulatia vocala, la gestul scenic, empatia cu textul si publicul, care a rasplatit cu aplauze straduinta aducerii bistritenilor la miraculoasa intalnire cu versul stanescian.

Recitalul este inca o proba a acestei rare coordonate artistice pe care o probeaza cu aplicatie, cu supra de masura, Ioan-Emil Teodorescu.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

INSP: 8.017 cazuri de rujeola inregistrate pana vineri, cu 370 mai multe fata de saptamana trecuta

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 16:54

INSP: 8.017 cazuri de rujeola inregistrate pana vineri, cu 370 mai multe fata de saptamana trecutaNumarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana vineri este de 8.017, in crestere cu 370 fata de saptamana trecuta, cand erau raportate 7.647, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Cele mai multe cazuri - 1.214 - au fost inregistrate in judetul Timis, 1.109 - in Caras-Severin, 999 - in Arad, iar cele mai putine in Maramures - 2, Botosani - 3, Vrancea si Constanta - cate patru.

Au fost inregistrate 31 de decese.

Cele 31 de persoane care au murit din cauza rujeolei erau din: Timis - 8, Arad - 6, Dolj - 6, Caras-Severin - 3 si cate una din judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si din Bucuresti.

S-au inregistrat cazuri de rujeola in toate cele 41 de judete, conform sursei citate.

Agerpres

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Vernisaj eveniment la "Atelier Art C14", cu lucrari ale artistului Adrian Ioan Podoleanu

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 11:54

Vernisaj eveniment la "Atelier Art C14", cu lucrari ale artistului Adrian Ioan PodoleanuIn tanara galerie "Atelier Art C14", de pe strada Cerbului nr. 14, a avut loc joi, de la ora 18.00, vernisajul primei expozitii la Bistrita a artistului Adrian Ioan Podoleanu, incantat de generozitatea frumosului spatiu dedicat artei de familia Cudrec.

Cuvantul de bun venit a fost adresat celor prezenti de artistul plastic Cornelia Tersanszki, dupa care subprefectul Ciprian Oprea Ceclan a rostit o alocutiune in care a spus ca este o mare bucurie deschiderea unei noi galerii de arta. In continuare, despre expozitia propriu-zisa, despre lucrari si artisti a vorbit dr. Corneliu Gaiu, care a aratat ca o galerie este un templu in care privitorul se imbogateste sufleteste, fiind modul prin care societatea promoveaza cultura, frumosul si deschide pentru artisti noi spatii de contact cu publicul.

"Artistul Adrian Ioan Podoleanu poarta nobila povara a unei familii de artisti. A fost elev al profesorului iesean Adrian Podoleanu, de altfel, specificul scolii artistice iesene se reflecta in modul in care artistul abordeaza anumite teme", a remarcat dr. Gaiu, care a punctat ca Podoleanu procedeaza in tablouri ale sale reprezentand peisaje la o sinteza, la o concentrare care anuleaza volumele, pe panza ramanand doar vibratia luminii. Volumele se comprima, devin compacte, iar varietatea temelor, de la peisaje, la flori si naturi moarte, evidentiaza modul particular al unui colorit stins, lipsit de accente dramatice, a mai spus Gaiu, socotind peisajul in centrul preocuparilor artistului ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

Teodorovici propune impozitarea unor activitati ale Bisericii, urmand ca banii sa mearga in proiecte sociale

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 23:59

Teodorovici propune impozitarea unor activitati ale Bisericii, urmand ca banii sa mearga in proiecte socialeEugen Teodorovici, consilier onorific al primului-ministru si fost ministru al Finantelor, propune impozitarea unor activitati economice ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), urmand ca banii sa fie directionati strict catre proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de scoli.

"Este o discutie pe care am avut-o acum cativa ani, in sensul de a discuta cu cei din BOR care sunt acele activitati economice care, de comun acord, pot fi impozitate de catre stat, iar suma stransa in urma acestei impozitari sa fie mai departe directionata spre activitati de tip social. Este o chestiune pe care si Biserica, si populatia, si statul roman o pot accepta, pentru ca este o directionare clara a unei sume de bani catre nevoi pe care aceasta tara le are", a spus Teodorovici, prezent la conferinta organizata de Consiliul National pentru IMM-uri cu ocazia implinirii a 25 de ani de activitate.

El a precizat ca nu a facut o evaluare asupra sumei ce s-ar putea colecta de la Biserica, insa la nivel de tara ar fi destul de importanta.

Consilierul guvernamental a adaugat ca, la primele discutii, reprezentantii Bisericii s-au aratat deschisi, astfel ca subiectul ar trebui reluat.

"Repet, este o discutie care a inceput atunci si nu a apucat sa fie concretizata, dar e o discutie la care si ei au fost deschisi, pentru ca banii nu erau luati de stat, ci ramaneau mai departe la Biserica, dar erau directionati clar catre un tip de activitati cu caracter social", a adaugat ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]

O noua antologie a cenaclului "George Cosbuc"

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 16:55

O noua antologie a cenaclului "George Cosbuc"Cenaclul literar "George Gosbuc" din Bistrita, prin conducerea sa, formata din presedintele Olimpiu Nusfelean, vicepresedintele Mircea Malut si secretarul Alexandru Catcauan, anunta intentia de realizare a unei antologii, astfel ca ii invita pe membrii cenaclului sa colaboreze la acest proiect.

Antologia va fi editata in toamna acestui an si toti membrii care au activat si/sau activeaza in cenaclu sunt invitati sa intre in sumarul culegerii. Doritorii vor trimite urmatoarele: o fotografie-portret, 2-3 fotografii din activitatea literara (cu alti scriitori, precizati), o nota biografica, care va contine data si locul nasterii, studii, profesie, loc de munca, de cand este membru al cenaclului, cand a citit prima data in cenaclu - daca este posibil, activitate literara - inclusiv debutul literar, volume publicate, mentiuni critice (critici literari, publicatii), 2-3 fragmente critice despre cartile publicate, premii de notorietate, asociatii profesionale din care fac parte, cinci pagini de creatie proprie.

Textele si fotografiile vor fi trimise la urmatoarele adrese de e-mail: [email protected]
, [email protected]
, pana in data de 31 iulie.

Life Show / stiri Life Show9 vizite[ Mesagerul de Bistrita-Nasaud ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Aproape 45.000.000 de lei incasati de Finantele bistritene din executare silita, in semestrul I
In decurs de sase luni, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Bistrita-Nasaud a ...
Ce avantaje ai daca pornesti un business in Parcul Industrial Bistrita?
Ce avantaje ai, tu, ca antreprenor, daca deschizi sau extinzi o afacere in Parcul Industrial ...
Alte zece blocuri din Bistrita intra in reabilitare termica. Vezi lista!
Primarul Ovidiu Cretu va semna contractul de finantare pentru imbunatatirea eficientei energetice a ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor