Rezultatele 1 - 30 din 426 (0.458 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Firme bistritene pe lista neagra a ANAF

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 00:06

Firme bistritene pe lista neagra a ANAF Dan Steel Group Beclean si Roseyearns sunt doua firme binecunoscute in judetul Bistrita-Nasaud, care fac parte din grupul marilor contribuabili ai statului roman. Cu toate acestea, ele figureaza pe lista neagra a ANAF din cauza neplatii obligatiilor catre bugete.

Proprietarul Dan Steel Group Beclean, Dan Vasile, face parte din topul celor mai bogati oameni de afaceri din Romania - Top 500 miliardari, intocmit de Forbes.

Tot pe o lista neagra a restantelor catre bugetele statului, dar din

Business / stiri Business 429 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Spitalul din Nasaud are cu 2.000 de cazuri mai putin, aprobate de CJAS BN, in 2013 fata de 2010

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 02:05

Spitalul din Nasaud are cu 2.000 de cazuri mai putin, aprobate de CJAS BN, in 2013 fata de 2010 Situatia financiara a Spitalului Orasenesc "Dr. George Trifon" din Nasaud este departe de a se imbunatati, desi managerul institutiei sanitare, prin intermediul unui memoriu, a solicitat ajutor din partea autoritatilor in urma cu aproximativ o luna. Intre timp, senatorul liberal Ioan Denes a avut o interventie in plenul Camerei Superioare a Parlamentului Romaniei, cu privire la spitalul nasaudean. Imediat dupa actiunea senatorului Denes, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate

Actualitate / stiri Actualitate 71 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Cretu vrea sa ii mute pe saracii Bistritei in locuinte modulare pe Dealul Viilor

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 02:05

Cretu vrea sa ii mute pe saracii Bistritei in locuinte modulare pe Dealul Viilor Costul unui container de locuit este de peste 80.000 lei
Subiectul locuintelor de necesitate (modulare) a revenit in atentia municipalitatii bistritene condusa de primarul Ovidiu Cretu.

Daca in urma cu circa doi ani, Primaria Bistrita intentiona sa construiasca pe Dealul Viilor 60 de locuinte de necesitate cu circa trei milioane lei - deci aproximativ 50.000 lei per bucata locuinta modulara - acum pretul a mai crescut. Conform sumelor avansate in studiul de fezabilitate, pretul de cost

Business / stiri Business 140 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Spitalul din Nasaud, in pragul colapsului! Dr. Adrian George cere ajutorul autoritatilor.

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 02:06

Spitalul din Nasaud, in pragul colapsului! Dr. Adrian George cere ajutorul autoritatilor. Spitalul Orasenesc "Dr. George Trifon" din Nasaud se afla intr-o situatie tragica. Managerul institutiei spitalicesti nasaudene, dr. Adrian George, a cerut ajutorul autoritatilor locale si judetene in vederea obtinerii de fonduri banesti, pentru iesirea din impas.

Pana in prezent, peste 3.000 de pacienti au fost internati in spitalul din Nasaud, insa aproape 760 de cazuri sunt peste limita prevazuta in contractul incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate, care nu vor fi decontate. Drept

Business / afaceri 54 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

CJ BN tine una si buna: Directia de Paza va fi reorganizata! Raman fara loc de munca 80 de oameni

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 02:06

CJ BN tine una si buna: Directia de Paza va fi reorganizata! Raman fara loc de munca 80 de oameni Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud tine cu dintii la reorganizarea Directiei Judetene de Paza, actiune in urma careia 80 de posturi dispar din schema din totalul de 143.

Ovidiu Florean, seful Directiei Judetene de Paza Bistrita-Nasaud, nu este de acord cu aceasta reorganizare si, in consecinta, a inaintat conducerii CJ BN o plangere prealabila, care insa nu a primit un raspuns favorabil.

Astfel, nu este exclus ca peste o luna, Directia Judeteana de Paza sa atace in contencios hotararea

Actualitate / stiri Actualitate 122 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Prins de politisti cu tigari de contrabanda

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 00:06

Prins de politisti cu tigari de contrabanda Un barbat din comuna Sinmihaiu de Campie a fost prins, marti seara, de politistii bistriteni ca transporta ilegal tigari, despre care exista indicii ca provin din contrabanda.
"In urma investigatiilor efectuate de politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, in Bistrita a fost depistat S.D. de 41 ani din Sanmihaiu de Campie, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 12.000 de tigarete, despre care exista indicii ca

Actualitate / stiri Actualitate 44 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Crescatorii de animale din zonele defavorizate pot depune la APIA cererile de plata pentru 2013

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 00:06

Crescatorii de animale din zonele defavorizate pot depune la APIA cererile de plata pentru 2013 Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 14 octombrie - 15 noiembrie 2013 se depun cererile de plata aferente anului 2013 in cadrul "Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate", finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice si/sau

Business / afaceri 48 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Cretu face blocuri sociale pentru tigani, dar ATENTIE: NU a realizat nici macar un bloc A.N.L pentru tineri

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 00:09

Cretu face blocuri sociale pentru tigani, dar ATENTIE: NU a realizat nici macar un bloc A.N.L pentru tineri De cand a venit la conducerea primariei, Ovidiu Cretu a construit un cartier social la Viisoara si a promis ca va elibera cladirile din centrul Bistritei.

In urma cu cateva zile, primarul a facut o noua baie de multime si a inmanat cheile ultimului bloc finalizat. Ansamblul social din Viisoara cuprinde 9 blocuri cu 260 de locuinte, realizate in ultimii trei ani.

Apartamentele sunt super-finisate: au baie utilata complet, gresie-faianta, pereti gletuiti, parchet melaminat, centrala proprie,

Personalitati / Ovidiu Cretu 269 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

TVA va scadea la 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 00:06

TVA va scadea la 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii TVA va scadea la 9%, cel mai probabil, si in sectorul carnii, unde evaziunea a crescut de la majorarea taxei la 24%, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Achim Irimescu, informeaza Mediafax .

Achim Irimescu a aratat ca analiza realizata de Ministerul Agriculturii in domeniul carnii a indicat doua probleme, respectiv importurile reale si nereale si productia la negru din Romania.

"Din cifrele noastre reiese ca situatia este destul de grava. Dupa cresterea TVA

Business / stiri Business 26 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Ziua Mondiala a Postei, marcata la Nasaud

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 00:06

Ziua Mondiala a Postei, marcata la Nasaud Postasii nasaudeni vor marca pe 9 octombrie Ziua Mondiala a Postei.

Astfel, miercuri, vor avea loc in incinta Oficiului Postal Nasaud, cu incepere de la ora 15.00, manifestarile pregatite pentru acest eveniment.
In program figureaza vernisarea unor expozitii de pictura, sculptura si machete de chibrituri, lucrari de artizanat,

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Amicii PSD isi iau partea leului

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 00:06

Amicii PSD isi iau partea leului Aproximativ 18 de milioane lei va plati Primaria Bistrita pentru executia lucrarilor din cadrul proiectului Regenerarea urbana a municipiului Bistrita, Axa 1,2,3.

Contractul a fost atribuit SC TCI Contractor General SA, lider al asocierii SC TCI Contractor General SA, SC Iasicon SA, SC Drum Construct SRL, SC Ianus SRL si SC Elenmarc Impex SRL.
La aceasta lucrare are asigurata participarea si o firma bistriteana, abonata la bani publici, SC Proinstal 302G SRL, firma care are insa probleme

Business / stiri Business 62 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Sase elevi au promovat BAC-ul dupa contestatii

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 01:07

Sase elevi au promovat BAC-ul dupa contestatii Doar sase elevi din cei care au depus contestatii, au promovat Bacalaureatul in urma reevaluarii lucrarilor lor, informeaza Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

Nemultumiti de notele obtinute la examenul de Bacalaureat sesiunea de toamna din acest an, 121 de elevi au depus contestatii. Din acest numar doar 32 au

Actualitate / stiri Actualitate 41 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Inainte de contestatii, doar 20% dintre candidati au promovat BAC-ul de toamna

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 00:07

Inainte de contestatii, doar 20% dintre candidati au promovat BAC-ul de toamna Doar 20% dintre candidatii din judetul Bistrita-Nasaud care s-au inscris la examenul de Bacalaureat sesiunea de toamna, l-au promovat.

"La sesiunea august 2013 au fost inscrisi 1046 de candidati.
Procentul de promovabilitate inainte de contestatii este 20,05%. Situatia pe transe de medii este urmatoarea:

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Patru elevi bistriteni, eliminati din Bac pentru tentativa de frauda

Marti, 27 August 2013, ora 00:05

Patru elevi bistriteni, eliminati din Bac pentru tentativa de frauda Patru elevi au fost eliminati, luni, de la proba scrisa de Limba si Literatura Romana a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamna, pentru tentativa de frauda. Toti cei patru elevi provin de la licee din Bistrita.

La aceasta proba s-au inscris 613 candidati, din care s-au prezentat 450.

"Luni s-a desfasurat proba E) a) - proba scrisa la limba si literatura romana.

La aceasta proba s-au inscris 613 elevi si au fost prezenti 450.

Actualitate / elevi 33 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Hotararea de Guvern care poate rezolva litigiile consumatorilor cu bancile

Luni, 26 August 2013, ora 09:10

Hotararea de Guvern care poate rezolva litigiile consumatorilor cu bancile Autoritatile romane au la dispozitie o directiva europeana, adoptata de legislatia nationala, care ar putea duce la stoparea practicilor abuzive in domeniul protectiei consumatorilor, inclusiv a clauzelor abuzive din contractele de credit.

Prevederile hotararii de guvern la care facem referire nu au fost insa folosite pana acum, desi aceasta este aplicabila din 2007. Conform acesteia, un singur proces castigat de consumatori ar duce la eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele

Business / stiri Business 45 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Decontarea abonamentelor de transport, dezavantajoasa pentru o parte din elevii navetisti

Sambata, 24 August 2013, ora 00:05

Decontarea abonamentelor de transport, dezavantajoasa pentru o parte din elevii navetisti Consiliul National al Elevilor considera ca masura propusa de Ministerul Finantelor privind abonamentele de transport este dezavantajoasa pentru o parte dintre elevii navetisti, carora li se va deconta doar o treime din costul total al abonamentului.

In opinia, reprezentantilor Consiliului National al Elevilor, masura propusa de Ministerul Finantelor - decontarea abonamentelor de transport, incepand cu suma de 26 lei/abonament/luna pentru distanta de 3 km, iar pentru distantele ce depasesc 3

Actualitate / elevi 56 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Ziua Portilor deschise la situl arheologic de la Baile Figa

Joi, 22 August 2013, ora 10:07

Ziua Portilor deschise la situl arheologic de la Baile Figa Situl arheologic de la Baile Figa va fi deschis publicului joi, incepand cu ora 10.00, conform unui anunt postat de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, pe pagina sa de facebook.

Muzeul National al Carpatilor Rasariteni din Sfantu Gheorghe, jud. Covasna, in parteneriat cu Universitatea Exeter din Marea Britanie desfasoara cercetarile arheologice sistematice in situl de la Beclean - Baile Figa, jud. Bistrita-Nasaud, care au ca obiectiv cunoasterea unuia dintre cele mai importante situri

Life Show / stiri Life Show 44 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Ecologistul Marius Balan i-a scris primarului Bistritei

Marti, 20 August 2013, ora 00:07

Ecologistul Marius Balan i-a scris primarului Bistritei Domnului Primar Ovidiu Teodor Cretu

In urma multor dezbateri aprinse pe tema "centurii ocolitoare" dar si a aparitiei dumneavoastra in data de 16 august la AS TV Bistrita v-am urmarit cu atentie si m-am hotarat sa va trimit urmatoarele randuri. In ultimul minut din aceea emisiune ati reafirmat crezul dumneavoastra vis-a-vis de locuitorii orasului nostru. Ati tinut sa subliniati in mod special ca pentru dumneavoastra omul este pe primul loc si pe urma copacii ori animalele, respectiv pisicile

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Florin Bojor: Care este varianta nord reala pentru centura de ocolire a municipiului Bistrita?

Marti, 20 August 2013, ora 00:07

Florin Bojor: Care este varianta nord reala pentru centura de ocolire a municipiului Bistrita? Scrisoare deschisa CNADNR 2: Care este varianta nord reala pentru centura Bistrita?

Daca in prima scrisoare deschisa asupra problematicii centurii de ocolire a municipiului Bistrita m-am adresat CNADNR-ului, beneficiarul direct al lucrarii, intrebandu-i cine decide si ce se decide pentru centura de ocolire a municipiului Bistrita, acum se cade sa cerem lamuriri asupra contractului incheiat cu SC IPTANA SA, firma care a intocmit proiectele pentru variantele de centura aflate in discutie

Business / stiri Business 122 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Peste 3.000 de pietoni, sanctionati in 2013

Joi, 15 August 2013, ora 00:09

Peste 3.000 de pietoni, sanctionati in 2013 De la inceputul anului, 3286 de pietoni au fost sanctionati contraventional ca urmare a faptului ca au fost surprinsi traversand neregulamentar drumul.
Din vina pietonilor s-au produs 32 de accidente rutiere, soldate cu 5 decedati, 6 raniti grav si 21 raniti usor.

Conform legii, pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta intreaga

Actualitate / stiri Actualitate 34 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

13 perchezitii domicilare la suspecti de contrabanda cu tigari

Vineri, 09 August 2013, ora 21:07

13 perchezitii domicilare la suspecti de contrabanda cu tigari In aceasta dimineata, politistii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au efectuat 13 perchezitii la mai multe imobile si sedii de firme, detinute de persoane suspectate de contrabanda.
Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I.
La actiune au participat si politisti ai Serviciilor de Ordine Publica, Criminalistic, din cadrul Politiei Nasaud si Sectiei 6 Politie Rurala.

"Politistii au urmarit depistarea a 12 persoane

Actualitate / stiri Actualitate 79 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Gospodarie din Bistrita-Bargaului, mistuita de flacari

Vineri, 09 August 2013, ora 00:06

Gospodarie din Bistrita-Bargaului, mistuita de flacari O gospodarie din localitatea Bistrita-Bargaului a fost mistuita de flacari miercuri noaptea. Incendiul a izbucnit la o anexa gospodareasca (sura), dar s-a intins rapid la o alta anexa (grajd) si la casa de locuit.

Miercuri, la ora 23.52, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu la o anexa gospodareasca (sura) in localitatea Bistrita Birgaului. Doua autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Prundu

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Barbat decedat dupa ce s-a rasturnat cu tractorul

Joi, 08 August 2013, ora 00:07

Barbat decedat dupa ce s-a rasturnat cu tractorul Un barbat in varsta de 53 de ani, din localitatea Nuseni, a decedat marti seara, dupa ce tractorul cu care muncea la camp s-a rasturnat peste el.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, accidentul a avut loc in jurul orei 18.00, pe raza localitatii Beudiu.

"Un barbat de 53 ani din Nuseni s-a rasturnat cu tractorul in timp ce efectua munci

Actualitate / stiri Actualitate 85 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Nereguli in sectorul agroalimentar! Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 3.800 lei

Joi, 04 Iulie 2013, ora 10:09

Nereguli in sectorul agroalimentar! Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 3.800 lei In perioada 24.05.2013 - 20.06.2013, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

S-au efectuat 8.892 de controale in unitati care-si desfasoara activitatea in domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice, a altor produse alimentare precum si unitati de depozitare

Business / stiri Business 29 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Principele Nicolae al Romaniei, in vizita la Tasuleasa Social

Joi, 04 Iulie 2013, ora 10:06

Principele Nicolae al Romaniei, in vizita la Tasuleasa Social Alte.a Sa Regala Principele Nicolae se afla de duminica, 30 iunie, timp de o saptamana in campusul de la Tasuleasa Social si face parte din echipa de voluntari de baza ai asociatiei in Padurea Pedagogica.

Pana acum, ASR Principele Nicolae a vizitat Parcul National Muntii Rodnei, zona Lacului Lala si Varful Inau, a lucrat in Padurea Pedagogica cu 25 de copii din Bistrita, Oradea si Bucuresti, a impartasit din experienta pe care o are ca voluntar in

Actualitate / stiri Actualitate 59 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Se cauta cea mai frumoasa domnita a Bistritei

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 00:05

Se cauta cea mai frumoasa domnita a Bistritei In cautarea frumusetii si a gloriei de odinioara a cetatii, organizatorii Serbarilor Bistritei Medievale 2013 le propun din nou bistritenilor sa o aleaga pe cea mai frumoasa si vrednica domnita din cetate.

Astfel, sase-opt concurente care viseaza sa devina DOMNITA BISTRITEI, se vor intrece pe parcursul serilor de sambata si duminica, 29 iunie respectiv 30 iunie, in probe de indemanare si cunostinte, potrivite cu specificul medieval. Ele vor imbraca pentru concurs straie medievale puse la

Life Show / stiri Life Show 90 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Scandal cu topoare la o stana din Budacu de Jos! Un minor a ajuns la spital cu rani grave

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 00:07

Scandal cu topoare la o stana din Budacu de Jos! Un minor a ajuns la spital cu rani grave Un tanar de 16 ani din Viile Tecii a fost lovit in cap cu un topor, luni seara, de un alt tanar in varsta de 22 de ani. Tanarul de 16 ani a fost transportat de urgenta la Sectia UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

Agresorul a fost retinut pentru 24 de ore pentru tentativa de omor.
Totul s-a petrecut la o stana de pe raza comunei Budacu de Jos, in locul numit Dealul Budacului.

Luni seara, Sectia 1 Politie Rurala Bistrita a fost sesizata prin 112, ca la o stana de oi de pe raza

Actualitate / infractiuni 80 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Cercetati pentru furt de lemne

Joi, 06 Iunie 2013, ora 00:05

Cercetati pentru furt de lemne Politistii din Zagra impreuna cu reprezentanti de la Ocolul Silvic Somes-Tibles Nasaud au efectuat, marti, verificari pe linia prevenirii si descoperirii delictelor silvice.

In urma acestor verificari, au fost depistati si identificati doi barbati de 36 ani si 33 ani, ambii din Zagra, care au sustras din padurea proprietatea comunei Zagra patru arbori esenta foioase, in valoare totala de 547 lei, se precizeaza intr-un comunicat al IPJ BN.
In cauza s-a

Actualitate / stiri Actualitate 64 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Bistrita-Nasaud, in topul restantierilor la banci

Marti, 04 Iunie 2013, ora 00:08

Bistrita-Nasaud, in topul restantierilor la banci Restantele la credite ale firmelor si gospodariilor au ajuns la 31 de miliarde in aprilie 2013, in crestere cu 30% fata de nivelul de 24 de miliarde de lei inregistrat in aprilie 2012, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei, informeaza economica.net.
Soldul creditelor a scazut de la 227 de miliarde de lei la 222 de miliarde de lei in acest interval.

Restantele se refera doar la principalul datorat - suma efectiv imprumutata si nereturnata - si nu si la dobanzile si comisioanele

Business / stiri Business 53 vizite [ Gazeta de Bistrita ]

Cretu declara razboi datornicilor din blocurile sociale!

Luni, 03 Iunie 2013, ora 00:10

Cretu declara razboi datornicilor din blocurile sociale! Zece la suta dintre locatarii blocurilor sociale nu isi pot plati chiria si intretinerea si creeaza disconfort, este o declaratie recenta a primarului Ovidiu Cretu.

Pentru ca nu ii poate lasa pe drumuri, edilul Bistritei are totusi un plan de rezerva - sa ii mute in locuinte modulare, asa numitele locuinte de necesitate.

Ideea construirii unor locuinte de necesitate ii apartine liberalului Andrei Rusu, de pe vremea cand acesta era viceprimar al municipiului Bistrita. Proiectul este

Actualitate / stiri Actualitate 79 vizite [ Gazeta de Bistrita ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima