Cine-ar fi crezut ca Muntii Rodnei si Bargaului ascund buncare cu usi blindate, realizate din ciment si pietris aduse tocmai din Ungaria

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 12:33
117 citiri
Muntii Rodnei si Muntii Bargaului fascineaza pe oricine ajunge pe meleaguri bistritene. Putini stiu insa ca acestia adapostesc inclusiv buncare. In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial au fost amenajate in zona zeci de buncare cu usi blindate.

Acestea au fost amenajate in gropi sapate in pamant de catre armatele horthyste, care aduceau cimentul si pietrisul tocmai din Ungaria.

Toata grupa nordica a Carpatilor Orientali inca poarta urme ale trecerii armatelor horthyste in cel de-al ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.