Conferinta nationala despre educatie sexuala

   

Bebe Sexologul: "In sfarsit, Parlamentul imi confirma viziunea imunda, dupa 15 ani. Educatia se refera si la sex, si la sanatate"
Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut opiniei publice drept "Bebe Sexologul" a declarat, in cadrul Primei Conferinte Nationale de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, ca pana si Parlamentul Romaniei a constientizat ca, in formarea tinerilor, un rol esential joaca educatia sexuala. Proiectul de lege privind introducerea, ca materie obligatorie, a educatiei sexuale in scoli a primit un vot negativ din partea Senatului, dupa ce deputatii au dat aviz pozitiv.

Declaratia profesorului vine in contextul in care tara noastra ocupa prima pozitie in U.E. la numarul de fete sub 15 ani care devin mame si locul secund privind sarcinile in randul adolescentelor cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani. Mai mult decat atat, Institutul National de Statistica ne-a avertizat ca peste 35.000 de cupluri au divortat in 2013, cu 13% mai multi fata de anul 2012, ceea ce ar trebui sa ne puna un real semn de intrebare. De asemenea, Eurostat ne spune ca rata fertilitatii in Romania este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne indreptateste sa credem, potrivit specialistului, ca nu exista numai cauze medicale in acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concura si cauzele psihosociale.

In expozeul sau, conferentiarul pune accent pe preventie, iar aceasta se poate materializa numai prin introducerea unui "curs serios de educatie sexuala" in scoli si universitati. "Conferinta pe care am sustinut-o a avut ca tema, intamplator, una dintre preocuparile de ultima ora ale Parlamentului Romaniei: educatia sexuala. In sfarsit, dupa 15 ani de vorbit la radio, TV, aparitii editoriale, despre sex, educatie sexuala in scoli si universitati, cand nu am fost perceput ca fiind normal, iata, Parlamentul, in sfarsit, imi confirma viziunea imunda", declara sexologul Bebe Mihaescu, facand referire la proiectul de lege.

Conferentiarul Mihaescu mai spune ca "primul pas catre schimbarea mentalitatii s-a facut, chiar daca proiectul de lege nu a trecut si de Senat" si este convins ca aceasta nevoie a Educatiei romanesti se va materializa cat de curand. "Am satisfactia uriasa ca alesii din Parlament - nu toti, dar multi dintre ei - traiesc realitatea despre care vorbesc de atata timp. In acest sens, Conferinta Nationala de Psihoterapie Experentiala si Hipnoterapie a mai aratat ceva: specialistii pe care Ministerul ii cauta, exista deja: mii de psihologi si psihoterapeuti pe care Romania ii are foarte bine pregatiti sa faca fata acestei provocari. Ei si-au prezentat opiniile in luarile de cuvant", afirma Bebe Sexologul in cadrul conferintei despre relatiile de cuplu si sexualitate.

Prima Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, care a avut ca tema "Dezvoltare, cuplu, sexualitate", a fost organizata de Asociatia de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie (APEH), sub egida Colegiului Psihologilor din Romania, in colaborare cu Universitatea Transilvania din Brasov (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei), in perioada 30-31 mai 2015, in Aula Magna a universitatii brasovene.

Manifestarea stiintifica a culminat cu prezentarea a trei carti de specialitate, semnate de conf. univ. dr. Vasile Mihaescu, care au fost publicate la Editura Polirom: "A face dragoste aproape perfect", "Corp, sexualitate si psihoterapie" (2014) si "Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital" (2015).
Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 14:03
Sursa: Bistrita 24

Articol citit de 98 ori


Bistrita 24
Cele mai citite stiri
Bistritenii pot afla cat trebuie sa plateasca pentru impozitele si taxele locale. Vezi cum poti accesa informatiile!
Bistritenii pot sa vada cat datoreaza pentru impozitele si taxele aferente anului 2019, inclusivcu ...
Partia Cocos a fost redeschisa. Cateva zeci de persoane s-au bucurat de conditii excelente pentru schiat
Partia Cocos a fost redeschisa marti dimineata, de la ora 9, urmand sa functioneze dupa programul ...
PS Episcop Macarie: A avea constiinta ca esti parte dintr-un intreg, inseamna ca tu stii si simti ca nu esti singur
In aceste zile Preasfintitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat in vizita ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor