Ego-ul a pus stapanire pe viata ta? Afla care sunt cele 5 semne!

   

Ego-ul este instrumentul prin care omul se diferentiaza de semenii sai, iar fenomenul este observat de cand societatea se bazeaza pe succes financiar, diferentiere, ierarhie si clasificari. Ego-ul este sinele fals, iar el ne face sa credem ca suntem altcineva fata de cine suntem cu adevarat.
n opinia psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept "Antrenorul Mintii", ego-ul poate fi comparat cu coaja unui ou, iar puiul (omul) aflat in ou va crede ca el este, in acelasi timp, si puiul, si coaja. In realitate, coaja este ego-ul, iar aceasta ne limiteaza si, concomitent, ne protejeaza. In momentul in care ne concentram exclusiv pe atingerea unor obiective doar ca sa umplem golul din interiorul nostru, atunci "coaja" (ego-ul) a preluat intreg controlul, iar viata noastra se desfasoara numai intre aceste granite. Pentru dezvoltarea noastra, psihologul afirma ca omul trebuie sa elimine coaja si sa traiasca dincolo ea.

Specialistul considera ca putem depista destul de usor cand ego-ul nostru incearca sa puna stapanire pe viata noastra, iar cele 5 semne ne pot ajuta sa nu cadem in aceasta capcana care va atrage dupa sine sentimente negative:
Marti, 05 Iulie 2016, ora 11:37
Sursa: Bistrita 24

Bistrita 24
Cele mai citite stiri
Liga a treia: Incep sa se contureze favoritele la promovare
Dupa patru etapa disputate din al treilea esalon competitional fotbalistic din Romania incep sa iasa ...
O locatie din judet, in TOP 3 destinatii de excelenta din Romania
S-au ambitionat, au investit si au demonstrat ca se poate! Iar la 10 ani de turism, au primit cel ...
Un medic de la UPU a ramas fara job pentru ca nu s-a prezentat la serviciu. Totul a pornit de la o plangere
Un medic de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita a ramas fara ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor