O noua meserie prinde avant in Romania

   

In contextul in care Romania are una dintre cele mai mari rate de somaj in randul absolventilor de studii superioare din Uniunea Europeana (7,1% potrivit ANOFM), exista cateva specializari care reusesc sa creeze locuri de munca platite ca in Occident. Dintre acestea, o profesie care a devenit la mare cautare in Vest, castiga din ce in ce mai mare teren pe piata romaneasca. Meseria de psihoterapeut integrativ erskine reuseste sa ii tina pe absolventii de psihologie sa profeseze in tara, iar castigurile pe care acestia le genereaza depasesc 6.000 de lei pe luna, in primii doi ani de activitate, sustin formatorii din domeniu.
Ce reprezinta profesia de psihoterapeut integrativ erskine?

Psihoterapia integrativa erskine este o specialitate medicala care se desfasoara, in general, in regim privat si unde oamenii vin sa-si trateze toate problemele emotionale generate de ritmul de viata trepidant, specific secolului XXI. "Oamenii intra in cabinet, dar nu se aseaza pe o canapea, asa cum ati vazut in filme, ci stau fata in fata cu psihoterapeutul si vorbesc despre ceea ce ii supara sau isi doresc. Lucrurile care se spun in cabinetul de psihoterapie integrativa au legatura cu viata, cu crizele existentiale, cu problemele de cuplu, dar si cu aspecte mai dure, cum ar fi depresia, anxietatea, atacul de panica, tulburarile alimentare sau de somn", declara psihologul Camelia Stavarache, presedintele Asociatiei pentru Psihoterapie Integrativa (Scoala Erskine).

Cum ajungi psihoterapeut integrativ?

Psihoterapeutii integrativi erskine urmeaza cursurile postuniversitare la Asociatia de Psihoterapie Integrativa (Scoala Erskine), in principal fiind absolventi de medicina sau psihologie, ne spune formatorul. "Cursantii au nevoie de trei calitati, de o investitie de doi ani din viata lor si o motivatie puternica pentru a ajunge sa aiba succes in aceasta meserie. Cele trei calitati sunt: inteligenta peste medie, creativitatea inalta si un bun echilibru emotional. Prima etapa de formare dureaza doi ani, cursurile sunt intensive (1 weekend/luna) si, daca au trecut cu brio examenul final, isi pot deschide propriul cabinet. Urmeaza apoi, o perioada practica de minim 1 an, similara rezidentiatului", declara presedintele Camelia Stavarache. Totodata, formatorul ne spune ca aceasta profesie este foarte bine remunerata, iar in primii doi ani de activitate, cabinetul poate atinge venituri mult peste media Romaniei, de 5-6.000 de lei pe luna.

In 2015, primul curs de formare in psihoterapie integrativa va avea loc in Bucuresti, in perioada 28 februarie - 1 martie, iar in Constanta, in perioada 28-29 martie. Programele de formare sunt organizate de Asociatia de Psihoterapie Integrativa (Scoala Erskine), sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) si de Asociatia Internationala de Psihoterapie Integrativa (IIPA), iar absolventii pot obtine si Certificatul International de Psihoterapeut Integrativ.

Cursurile se vor desfasura dupa programa Institutului de Psihoterapie Integrativa de la New York, folosind Simulatorul PSI - un model unic in Romania si interactiunea cu pacientii reali. Inscrierile se pot face pe website-ul www.formarepsihoterapie.ro

Formatori internationali ii pregatesc pe viitorii psihoterapeuti integrativi romani

Cursurile vor fi sustinute de formatori reputati la nivel mondial, dintre acestia il amintim pe parintele psihologiei integrative si presedintele fondator al Asocatiei Internationale de Psihoterapie Integrativa (IIPA), Richard Erskine. Din echipa de formatori mai fac parte Anthony Janetty (SUA), Elena Guarella (Italia) si Amaia Mauritz (Spania), membri din Consiliul de conducere al IIPA si presedinti de asociatii de psihoterapie integrativa in tarile lor. "Cea mai importanta oportunitate pentru cursanti este de a lucra cu Richard Erskine, laureat cu doua premii Erc Berne, un fel de Nobel in psihologie. De asemenea, in perioada supervizarii, asociatia pune la dipozitie gratuit, cabinete si pacienti absolventilor sai", declara psihologul Camelia Stavarache, presedintele Asociatiei pentru Psihoterapie Integrativa (Scoala Erskine).
Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 13:17
Sursa: Bistrita 24

Bistrita 24
Cele mai citite stiri
Captura impresionanta de infractori! CINE sunt cei carora politia le-a venit de hac, ieri:
Zi plina ieri pentru politistii bistriteni. Acestia au reusit sa bifeze o captura interesanta ...
"Profu" cucereste juriul de la festivalul international de la Sibiu si aduce la Bistrita premiul cel mare
Documentarul "Profu" a reusit sa cucereasca juriul festivalului international de film de la Sibiu! ...
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului si Partidului de 15 ori de reorganizare administrativa! 9 comune din judet ar trebui sa dispara!
Radu Moldovan, presedintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizarii administrative. Acesta ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor