Relatiile de cuplu si sexualitatea dezbatute la Prima Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie din Romania

   

Asociatia de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie (APEH), in colaborare cu Universitatea Transilvania din Brasov (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei), sub egida Colegiului Psihologilor din Romania, organizeaza Prima Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie pe tema: Dezvoltare, cuplu, sexualitate.
Evenimentul stiintific va avea loc, in perioada 30-31 mai 2015, in Aula Magna a universitatii brasovene, iar programul include atat prezentari de lucrari si postere, cat si workshop-uri si prezentari de carti, din sfera temei dezbatute. La conferinta nationala se vor reuni atat specialisti consacrati, cat si colegi aflati la inceput de cariera, studenti, cadre didactice si personalitati marcante. Manifestarea stiintifica se desfasoara pe trei sectiuni, anume: Psihoterapie, Psihologie clinica si Studenti.

Un moment mult asteptat va fi marcat de conf. univ. dr. Vasile Mihaescu, cunoscut opiniei publice drept "Bebe Sexologul", membru al comitetului stiintific, prin valentele oferite de prezentarea cartilor sale publicate la Editura Polirom: "A face dragoste aproape perfect" si "Corp, sexualitate si psihoterapie", din 2014 si cea de a treia, aparuta in aprilie 2015 si care se gaseste deja in librarii: "Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital".

"Consideram ca tema aleasa pentru aceasta prima conferinta este de bun augur atat pentru specialisti, cat mai ales pentru publicul larg, intrucat rapoartele privind relatiile de cuplu si sexualitatea nu arata prea bine in tara noastra. INS-ul ne-a avertizat ca peste 35.000 de cupluri au divortat in 2013, cu 13% mai multi fata de anul 2012, ceea ce ar trebui sa ne puna un real semn de intrebare. Totodata, Eurostat ne spune ca rata fertilitatii in Romania este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne indreptateste sa credem ca nu exista numai cauze medicale in acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concura si cauzele psihosociale", declara conferentiarul Bebe Mihaescu, fondatorul Asociatia de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie si unul dintre cei mai reputati sexologi din Romania.

In urma inscrierii la conferinta se acorda diploma de participare si credite conform normelor Colegiului Psihologilor din Romania. Participantii la conferinta care prezinta lucrare/poster pot opta pentru publicarea in volumul conferintei sau intr-o revista indexata in baze de date internationale. Studentii au acces liber pe baza de legitimatie/carnet de student.

Cei interesati se mai pot inscrie la eveniment pana la data de 20 mai 2015, pe website-ul oficial al Asociatiei, www.apeh.ro (la rubrica Evenimente).
Luni, 04 Mai 2015, ora 09:16
Sursa: Bistrita 24

Bistrita 24
Cele mai citite stiri
Unul si...bun?? Un singur ofertant pentru lucrarile la UPU, la cea de-a doua licitatie
Inca din primavara anului trecut se vorbea despre extinderea UPU. Dupa ce documentatia a fost ...
S-a deschis CMC Brands! Daca iubiti blugii si hainele faine, musai sa treceti pe la ei!
Din peisajul Bistritei a lipsit dintotdeauna un magazin dedicat blugilor, de unde sa poti alege ...
Mortalitatea infantila la Spitalul Judetean, inca peste media nationala! Totusi, printre cele mai bune spitale din zona!
Sectia neonatologica a Spitalului Judetean a fost dotata cu aparatura noua. Desi mortalitatea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor