BMW, amendata cu 40 de milioane de dolari. Probleme cu vehiculele Mini (Video)

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 17:33
4787 citiri
BMW, amendata cu 40 de milioane de dolari. Probleme cu vehiculele Mini (Video)
Foto: IIHS

Autoritatile de reglementare din SUA au amendat producatorul auto BMW cu 40 de milioane de dolari, pentru ca nu a rezolvat suficient de repede problemele intampinate de de masinile Mini la testele de coliziune.

Aceasta este a doua amenda primita de BMW pentru probleme similare. In 2012, Administratia Nationale pentru Siguranta Traficului Rutier (NHTSA) a amendat BMW cu 3 milioane de dolari, aminteste CBS.

Potrivit NHTSA, un model Mini Cooper cu doua usi a picat in octombrie 2014 un test de coliziune al agentiei, insa constructorul auto a sustinut ca masina a fost inscrisa in categoria gresita de greutate si ca va trece testul daca va fi incadrata corect.

BMW s-a angajat sa lanseze o rechemare pentru a corecta etichetele privind greutatea, dar si pentru a spori protectia masinilor fata de impact.

Insa in iulie 2015, masinile BMW au picat din nou testul NHTSA, desi au fost inscrise in categoria corecta de greutate, iesind la iveala faptul ca BMW nu a rechemat vehiculele pentru a spori protectia la impact.

Potrivit NHTSA, BMW a recunoscut ca nu a lansat campania de rechemare suficient de repede si ca si-a informat cu intarziere clientii si dealerii cu privire la alte rechemari de cand a fost amendata in 2012.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#BMW amenda SUA, #Mini Cooper picat test , #modele