Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

BMW, cea mai furata masina de lux in 2011

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 14:02
2491 citiri
BMW, cea mai furata masina de lux in 2011

Aproximativ 360 de autoturisme furate din strainatate au fost recuperate in 2011 de politistii de frontiera romani, majoritatea fiind marca BMW.

Anul acesta politistii de frontiera au descoperit 358 autovehicule ce figurau furate din strainatate, iar principalul "furnizor" al acestora a fost Italia, urmata de Germania si Ungaria, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Printre hotii care au fost prinsi cu masini furate se afla romani, bulgari, moldoveni, ucraineni, portughezi, spanioli, olandezi, italieni, albanezi, sirieni, turci si sarbi.

Politistii de frontiera mai anunta ca in 2011 au intocmit 231 dosare penale persoanelor care faceau parte din retelele de traficanti specializate in furtul autoturismelor de lux si cele specializate in furtul autoturismelor de categorie mijlocie.

Acestea actionau prin metoda frauda la asigurari, furt la comanda sau prin deturnarea sau frauda la firmele de inchirieri.

Rutele folosite de catre traficanti sunt, in general, orientate dinspre tarile vest europene cu finalitate in tarile est-europene, cum ar fi: Italia - Austria - Ungaria - Romania; Germania - Austria - Ungaria - Romania - Moldova si Ucraina sau Italia -Serbia - Romania - R.Moldova - Ucraina sau Federatia Rusa.

Politia de Frontiera mai anunta ca, in continuare, principalul "furnizor" de autovehicule furate care tranziteaza frontierele Romaniei este Italia, urmata de Germania si Ungaria.

"In majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul masinilor respective au declarat, pe timpul cercetarilor, ca nu stiau ca autoturismele se afla in atentia autoritatilor ca fiind furate, ei fiind doar 'cumparatori de buna credinta'. Altii au sustinut ca au primit o suma de bani (in general, de pana la 500 euro) pentru a transporta masina in Romania si, la fel, nu cunosteau ca aceasta este furata", se mai arata in comunicat.

In 2011, cele mai furate masini, la categoria autoturisme de lux, au fost marcile BMW si Mercedes, iar la autovehiculele de categorie mijlocie - Renault si Fiat.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#masini furate 2011, #dosare penale furt masini , #modele