Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

BMW si Mahindra ar putea invia marca Saab

Vineri, 02 Martie 2012, ora 07:25
5620 citiri
BMW si Mahindra ar putea invia marca Saab
Foto: Expressen

Producatorul suedez de autoturisme Saab ar putea sa revina la viata in viitorul apropiat, dupa ce cu putina vreme in urma proprietarul marcii, concernul american General Motors, i-a anuntat intrarea in faliment.

Conform celor publicate miercuri in cotidianul suedez Expressen, de unul din cei mai cunoscuti jurnalisti scandinavi de profil, Jan-Erik Berggren, grupul german BMW ar fi inaintat celor de la General Motors oferte de a achizitiona Saab.

Potrivit lui Berggren, care citeaza surse din industria auto suedeza, BMW ar fi interesat fie sa cumpere in totalitate Saab (adica marca plus uzinele de la Trollhattan, de langa Goteborg), fie doar anumite linii de productie.

"BMW ar putea foarte bine sa fabrice propriile sale modele la Trollhattan, sporindu-si astfel capacitatea de productie...A reusit, insa, cu marca britanica Mini, asa ca ar putea sa resusciteze si Saab", scrie jurnalistul nordic.

Potrivit presei auto scandinave, General Motors a mai primit inca doua oferte pentru preluarea Saab. Una a venit din partea constructorului chinez Youngman Automotive, practic, necunoscut inca in Europa, in vreme ce a doua e din partea unui nume mai cunoscut: gigantul indian Mahindra.

Despre acesta din urma merita spus ca a intentionat (fara succes) sa cumpere fosta uzina "Tractorul" Brasov, dar si sa produca, la Campulung Muscel (tot fara succes), in cooperare cu ARO, modelul tot-teren Mahindra Scorpio.

Presa auto din Suedia crediteaza, insa, BMW, cu cele mai mari sanse de a prelua Saab. Deocamdata, proprietarii americani ai marcii negociaza cu toti trei potentiali cumparatori, in vreme ce uzina de automobile Saab este inchisa.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#BMW Mahindra Saab, #BMW cumpara Saab , #stiri BMW