BMW twin-turbo 3.0 litri, cel mai bun motor al anului

Joi, 08 Mai 2008, ora 10:18
6426 citiri
BMW twin-turbo 3.0 litri, cel mai bun motor al anului

BMW a reusit sa castige, pentru al patrulea an consecutiv, unul dintre cele mai importante premii ale industriei auto: International Engine of the Year (Motorul Anului).

Marele Premiu i-a fost acordat motorului twin-turbo pe benzina de 3.0 litri (306 CP) care se regaseste sub capota Seriei 1 (135i), Seriei 3 (335i) si a lui X6 (xDrive35i). Propulsorul BMW a castigat, de asemenea, si la o categorie separata, "Motoare intre 2.5 si 3.0 litri".

Acestea nu au fost insa singurele distinctii oferite grupului BMW. Astfel, motorul care a primit anterioarele Mari Premii in 2006 si 2007, V10-le de 5.0 litri, si-a adjudecat premiul pentru "Motoare peste 4.0 litri" iar unitatea de 1.6 litri de pe Mini si Mini Clubman a primit prima pozitia in categoria "Motoare intre 1.4 si 1.8 litri".

Mai mult, "Cel mai bun motor lansat in ultimul an" face parte tot din Grupul BMW, fiind vorba de dieselul twin-turbo de 2.0 litri de pe Seria 1 123d. BMW a reusit sa isi spulbere concurentii si la categoria "Motoare intre 3.0 si 4.0 litri", unde premiantul a fost V8-ul de 4.0 litri de pe actuala genaratie a lui M3.

"Castigarea International Engine of the Year este o mare realizare si subliniaza capacitatea tehnica si implicarea inginerilor si designerilor BMW. Insa a castiga acest premiu la o distanta clara in patru ani consecutivi e un lucru fara precedent. Motoarele Grupului BMW care au castigat categoriile concursului au fost, in multe dintre cazuri, in competitie cu alte produse ale noastre", sustine Klaus Kibsgaard, directorul BMW Marea Britanie.

Bavarezii sa afla la al patrulea titlu consecutiv. Daca in 2005 au reusit sa isi adjudece premiul cu motorul V8 de 4.0 litri de pe M3, cel mai mare titlu acordat motoarelor lumii a fost adjudecat in 2005 si 2006 de catre V10-le de 5.0 litri care poate fi regasit sub capota lui M5 si M6.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Bancul Zilei: Ce achiziții mai face statul român
Bancul Zilei: Ce achiziții mai face statul român
Ce achiziții mai face statul român: - Domnule ministru, ce achizitii mai urmează să faceți după ce luați BMW-uri pentru poliție? - Vom cumpăra câteva sute de boscheți din Anglia....
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#bmw, #motor, #International Engine of the Year , #stiri BMW