Masina electrica, lansata de BMW: Vezi cat costa

Marti, 23 Iulie 2013, ora 16:16
3466 citiri
Masina electrica, lansata de BMW: Vezi cat costa
Foto: Fox News

Cei de la BMW au lansat un model de masina electrica pentru a face concurenta rivalelor Ford, Nissan si Tesla. Pretul acestei masini nu este insa unul prea scazut.

Modelul electric BMW i3 costa nu mai putin de 42.275 de dolari, el urmand a fi pus in vanzare incepand de saptamana viitoare in SUA, scrie Fox News. Modelele oferite de concurenta au preturi mai mici: Ford Focus Electric costa 35.995 de dolari, Nissan Leaf 29.650 de dolari, iar Tesla Model S poate fi cumparat in schimbul sumei de 71.070 de dolari.

Modelul BMW i3 a fost construit pe o platforma complet noua, creata special pentru masinile electrice. Ea este compusa dintr-un material facut din aluminiu si fibra de carbon in care este inclus si plasticul. Scopul introducerii acestor materiale este de a mentine o greutate scazuta a masinii.

Motorul dezvolta 170 de cai-putere, avand o autonomie de 160 de kilometri. Aceasta masina a fost creata pentru a face deplasarea in orase mai usoara, spatiul habitaclului fiind unul generos, similar celui oferit de modelele pe benzina. Producatorul afirma ca bateria poate fi incarcata la jumatate din capacitatea ei in doar 20 de minute. BMW va lansa in curand si o varianta hibrid de masina, avand doi cilindri, care ofera o autonomie mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#bmw i3 masina motor electric, #masina electrica BMW pret , #stiri BMW