Rolls-Royce Ghost, cel mai nou si ieftin Rolls

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 22:45
2334 citiri
Rolls-Royce Ghost, cel mai nou si ieftin Rolls

Rolls-Royce aduce la Frankfurt "veriga-lipsa" dintre BMW Seria 7 si Phantom. Se numeste Ghost si este un model de lux care va dubla vanzarile marcii britanice.

Rolls-Royce a dezvaluit duminica o galerie foto completa si informatiile oficiale legate de noul Ghost, cel mai mic si mai ieftin model al marcii britanice de lux din Goodwood. Rolls-Royce Ghost, care va avea un pret fara taxe de 200.000-250.000 de euro, va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care isi va deschide portile peste 10 zile.

Desi noul Ghost are cele mai reduse dimensiuni din gama Rolls-Royce, noul model va dispune de cel mai puternic motor montat vreodata sub capota unui model al marcii britanice. Vorbim de un V12 de 6.6 litri care dezvolta 570 de cai putere si 780 Nm si este dublat de o transmisie automata cu opt trepte marca ZF. In aceste conditii, Rolls-Royce Ghist sprinteaza in 4.9 secunde de la 0 la 100 km/h si ajunge la o viteza maxima limitata electronic de 250 km/h.

Desi nu reprezinta o problema reala pentru un viitor posesor de Rolls, consumul mediu mixt anuntat de producator este destul de scazut: 13.6 litri/100 km.

Conform comunicatului oficial al producatorului britanic, noul Rolls-Royce Ghost a fost desenat de o echipa de designeri care au avut in vedere liniile actuale ale mobilerului de lux si ale iahturilor scumpe, inspirandu-se in acelasi timp din liniile elegante ale masinilor anilor 1930. In acest fel, modelul dezvoltat de Rolls-Royce primeste o "stampila" care il individualizeaza in gama britanicilor, dar il recomanda ca fiind un Rolls 100% autentic.

Ghost seamana pana la confuzie cu prototipul din care s-a dezvoltat, denumit 200EX si prezentat oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din martie 2009.

Rolls-Royce Ghost este cu 40 de centimetri mai scurt decat Phantom, celalalt model al gamei britanice, insa spatiul interior ramane unul voluminos. Motivul: Ghost este construit pe o structura monococa din otel care permite pastrarea unui spatiu interior ridicat in conditiile unui exterior redus ca dimensiuni.

Interiorul lui Ghost este cea mai atragatoare parte a modelului britanic, fiind orientat 100% spre confortul si relaxarea pasagerilor sai. Vorbim de materiale a caror calitate nu poate fi contestata, incepand cu manerele usilor si terminand cu gurile de aerisire ale sistemului de climatizare. Pasagerii nu vor depune niciun efort pentru a intra in habitaclu: unghiul de deschidere a portierelor posterioare este de 83 de grade, iar inchiderea acestora are loc printr-o simpla apasare a unui buton. Interiorul este iluminat natural multumita plafonului vitrat de mari dimensiuni.

Scaunele posterioare sunt asezate in spatele montantului C si au o inaltime ridicata, element care subliniaza existenta unui spatiu privat pe care clientii lui Ghost il vor aprecia cu siguranta. Evident, scaunele posterioare sunt complexe din punctul de vedere al constructiei, urmand sa poata fi setate sub forma unei banchete clasice sau sub forma unor scaune de masaj vantilate si incalzite individual. Aditional, Rolls-Royce ofera un spatiu refrigerat in care este inclus un set de pahare de sampanie din partea casei.

In cazul in care cumparatorul unui Rolls-Royce Ghost are nevoie de tehnologie de ultima ora, aceasta poate sa o abordeze direct fie prin sistemul audio de 600W, fie prin monitoarele LCD de 9.2 inch ale caror unghi de incidenta poate fi setat prin joystick-ul central.

Din punct de vedere tehnic, Ghost dispune de ultimele descoperiri in materie de siguranta si tehnologie. De exemplu, sistemul de suspensii poate detecta miscarea unui pasager de pe un loc pe altul in partea posterioara, adaptandu-si configuratia in functie de acest lucru. Calculul dureaza 2.5 secunde. In plus, daca este nevoie, soferul poate ridica sau cobori suspensiile lui Ghost cu pana la 2.5 centimetri, in functie de nevoi si suprafata de rulare.

Evident, siguranta este un capitol pe care inginerii Rolls s-au concentrat ceva mai mult. Sistemul Avansat de Monitorizare a Sigurantei analizeaza constant, de 2000 de ori pe secunda, datele pe care le ofera senzorii aflati de jur imprejurul masinii. Aceste date sunt utilizate, in caz de nevoie absoluta, pentru ca sistemul sa stie in ce zona a masinii trebuie sa actioneze pentru a limita la maximum efectele unui eventual accident. Rolls-Royce pune la dipspozitia celui de la volan un pachet inteligent de siguranta denumit Night Vision, care odata activat poate detecta in noapte obstacole si pietoni aflati la pana la 300 de metri distanta. In plus, pentru ca liniile caroseriei sa nu aiba de suferit din cauza unor accidente stupide, sistemul de camere cu infrarosii montate de jur imprejurul masinii lucreaza impreuna cu o serie de senzori pentru a "detecta" cele mai mici obstacole intalnite la manevrele de parcare.

Productia unui exemplar Ghost va dura 20 de zile, majoritatea asamblarilor si finisajelor fiind realizate manual. Conform prognozelor Rolls-Royce, noul lor model va fi cautat de 1000 de clienti anual, un asemenea volum de vanzari insemnand dublarea vanzarilor marcii din Goodwood. Rolls Royce Ghost este disponibil in 12 nuante exterioare pentru caroserie, acestea putand fi asortate cu o culoare speciala pentru capota, aflata in lista de optionale: Silver Satin.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Rolls Royce Ghost, #Salonul Auto Frankfurt, #cel mai ieftin , #stiri BMW