Top 10 cele mai dezamagitoare masini

Joi, 09 Iunie 2011, ora 08:01
9692 citiri
Top 10 cele mai dezamagitoare masini

Sunt masini puternice, lansate cu mare fast si asteptate atat de cei cu bani, care isi permit sa le cumpere, cat si de cei fara bani, care pot doar sa le admire.

Cu toate acestea, aparitia lor pe piata auto nu a adus succesul scontat. Tocmai de aceea, CNN Money a facut un top al celor mai deamagitoare masini.

1. BMW X6. Este comercializat sub conceptul de masina sport-coupe, care combina atributele unui SUV (rotile cu tractiune mare fiind un exemplu in acest sens) cu stilul indraznet al unui coupe.

Totusi, cumparatorii sunt deranjati de stilul compact si pretul ridicat - aproape 100.000 de dolari pentru versiunea M turbo. Tocmai de aceea, BMW a vandut doar 1.559 de exemplare in acest an, fata de cele 10.000 de X5, model considerat mai conventional.

2. Mercedes-Benz R-Class. De probleme similare s-a lovit Mercedes-Benz R-Class, modelul fiind introdus pentru prima data pe piata in 2006. Cumparatorii par sa fie deranjati de aspectul "funerar", desi el se dorea a fi unul "sport cruiser". Tocmai de aceea, nu este de mirare ca dealerii auto nu au reusit sa-l vanda.

3. Ford Flex / Lincoln MKT. Modelele s-au dorit o incercare de a reinventa minivanul, prin accentuarea proportiilor sale orizontale si aplatizarea acoperisului. Acesteau au ajuns insa pe piata in 2008, moment care s-a dovedit a fi nepotrivit, deoarece consumatorii cautau masini de proportii mai mici.

Cei de la Ford se asteptau sa vanda 100.000 de masini Flex anual, insa doar aproximativ 2.000 de astfel de masini isi gasesc, in medie cumparatori in fiecare luna.

4. Smart Fortwo. Smart incearca sa dovedeasca faptul ca o masina mica, cu doua locuri si cu aspect amuzant este ideala pentru soferii de rand. Cu toate acestea, noua versiune, alimentata cu baterii, nu a resuscitat vanzarile, care au scazut la 467 de automobile in aprilie.

5. Toyota Tundra. Desi Toyota a pus la contributie toate creierele din spatele companiei pentru a lansa a doua generatie Tundra, acest lucru pare sa nu fi ajutat. Desi uzina Toyota din Texas are capacitatea de a construi 200.000 de masini Tundra pe an, Toyota a vandut doar 93.309 de automobile in 2010. Vanzarile arata un pic mai bine in acest an, dar Tundra nu poate detrona F-150 sau Chevy Silverado.

6. Nissan Quest. Modelul este a patra incercare Nissan de a raspunde rivalilor Chrysler, Honda si Toyota. Totusi, Nissan a vandut doar 3.335 de Quest-uri in acest an, in timp ce Honda a vandut 36.306 de Odyssey. Una din explicatiile pentru care Quest nu e pe lista preferintelor este ca are un design care arata mare la exterior, dar este mic in interior. Intrebarea este daca Nissan va urma GM si Ford in iesirea de pe piata de minivan?

7. Maybach. Lansat in 2002 cu mare fast, masina pare sa fie depasita chiar si pentru cei cu bani, care gasesc mai adecvat sa-si cumpere Rolls-Royce, Bentley sau Mercedes-Benz. La un pret de peste 400.000 de dolari, nu e de mirare ca doar 20 de persoane au cumparaty Maybach in acest an.

8. Honda Insight. Desi s-a vandut cu 19.800 dolari, acest lucru facandu-l cel mai ieftin vehicul hibrid disponibil in Statele Unite, masina nu a avut prea mare priza la public. O parte din vina o are scaderea preturilor la benzina cu peste o treime fata de anul trecut, lucru care a afectat cererea pentru automobile eficiente din punct de vedere al combustibilui. Este jenant pentru Honda ca Prius, o masina mai scumpa, sa bata Insight la capitolul vanzari.

9. Acura ZDX. Masina s-a dorit a fi un coupe de lux, cu patru usi, sport, insa combinatia a fost destul de controversata. Astfel, nu e de mirare ca mai putin de 1.000 de Acura ZDX si-au gasit cumparatori in acest an.

10. Subaru Tribeca. Desi Subaru a dorit sa revolutioneze, noul model a devenit practic "ratusca cea urata" a liniei de Subaru. Cu doar 910 de masini vandute prin aprilie, pe piata auto exista zvonuri ca masina ar putea sa nu se mai produca.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#top masini, #masini dezamagitoare, #top masini dezamagire , #stiri BMW