Ziare.com

BNR pune in circulatie o medalie de argint

Luni, 24 August 2009, ora 11:46

   

BNR pune in circulatie o medalie de argint
Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune de miercuri in circulatie, in scop numismatic, un set de monetarie cu anul de emisiune 2009, ce contine monede romanesti aflate in circulatie, precum si o medalie de argint, dedicata aniversarii Anului International al Astronomiei.

Setul de monetarie contine monedele romanesti aflate in circulatie, cu valorile nominale de 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani, iar medalia de argint este realizata din argint si are o greutate de 15,5 grame, se arata intr-un comunicat al BNR.

Aversul medaliei prezinta emblema oficiala a Anului International al Astronomiei si inscriptia circulara "ANUL INTERNATIONAL AL ASTRONOMIEI ROMANIA 2009".

Reversul medaliei prezinta in centru o compozitie grafica ce cuprinde: cupola Observatorului Astronomic al Academiei Romane din Bucuresti, luneta lui Galileo Galilei, portretul acestuia si planetele Sistemului Solar, iar, la exterior, in arc de cerc, inscriptia "DESCOPERA SINGUR UNIVERSUL".

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Atat medalia, cat si monedele care alcatuiesc setul sunt realizate in conditii de calitate proof. Tirajul aprobat al emisiunii este de 1.000 de exemplare.

Setul va fi prezentat sub forma de pliant, introdus intr-un etui, piesele componente fiind incastrate in locasuri speciale, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 110 lei/set.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1159 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incontestabil

valoarea numismatica a monedelor emise se intoarce in tejghelele BNR-ului;nu cred ca achizitionarea de catre colectionarii inraiti va putea deconta bugetului tarii o suma apreciabila!Monede,timbre si alte valori de colectie isi au rol mare in randul colectionarilor insa nu pot suplini total salariile celor din Monetaria Statului! La vreme de criza putem reduce emisiunile valorice,dar trebuiesc gasite variante si ptr supravietuirea celor ce le emit.....atunci cand este necesar!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor