Lazea: Salariile ar putea creste in 2012 daca restructurarea statului va continua

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 13:08
1037 citiri
Lazea: Salariile ar putea creste in 2012 daca restructurarea statului va continua
Foto: adevarul.ro

Salariile ar putea avea parte de cresteri nominale in 2012 daca va continua restructurarea in sectorul public, a anuntat, miercuri, economistul sef al Bancii Nationale, Valentin Lazea, cu ocazia unei dezbateri dedicata pietei financiar-bancare.

"Cred ca vom avea in 2012 o crestere economica sustenabila. Avem vesti bune din comert si din constructii. Sunt posibile cresteri nominale la salarii in sectorul public, daca continua restructurarea", a spus Lazea.

Economistul sef al BNR a subliniat, legat de situatia Romaniei in actualul climat, ca "iubitele" pietelor internationale, Polonia si Turcia, sunt intr-o situatie mult mai grea decat Romania, care se afla intr-o pozitie mult mai buna in privinta riscurilor de pe piata.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat luni ca in ceea ce priveste majorarea salariilor si indexarea pensiilor va avea loc o discutie in contextul unei cresteri economice sustenabile in trimestrul II, insemnand lunile aprilie, mai, iunie.

"Am discutat si in coalitie si la nivel guvernamental, daca cifrele economice o vor permite, cresterea salariilor, indexarea pensiilor. Daca vom avea o crestere economica sustenabila, putem sa luam in calcul acest lucru si in trimestrul II, insemnand lunile aprilie, mai, iunie. Pentru primul trimestru plecam cu un deficit de 1,9 la suta, fara indexari de salarii si pensii. Aici lucrurile sunt foarte clare", a spus Sulfina Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Valentin Lazea salarii 2012, #salarii 2012 crestere restructurare, #restructurare sector public 2012 , #banci
Comentarii