Leul, inghenuncheat: 3,85 lei pentru un euro

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 13:31
1611 citiri
Leul, inghenuncheat: 3,85 lei pentru un euro

Moneda europeana este cotat, vineri, in crestere, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs de referinta de 3,8545 lei pentru un euro.

Dolarul american este insa in scadere, ajungand la valoarea de 3,0210 lei.

Moneda nationala s-a mentinut, in deschiderea sedintei de vineri, in apropierea nivelului din seara precedenta, la 3,8450 - 3,85 lei/euro, evolutie similara cu a monedelor din regiune, dupa decizia istorica a Bancii Centrale Europene de a nu a miscat semnificativ valutele emergente din zona.

"Cursul de schimb se mentine, de la deschiderea sedintei, in intervalul 3,8450 - 3,85 lei/euro. In regiune au fost usoare aprecieri, insa si celelalte valute emergente din zona se mentin la cotatii apropiate celor de ieri (n.r. joi)", a declarat, dealerul Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de NewsIn.

BCE a coborat, joi, dobanda de politica monetara, cu 0,75 puncte procentuale, de la 3,25%, in contextul recesiunii din zona euro si temperarii inflatiei. Este cea mai ampla modificare aplicata de BCE in existenta sa.

Pe piata internationala, moneda americana s-a depreciat usor, de la 1,2731 dolari/euro la 1,2798 unitati/euro, iar la 10:35, ora Romaniei, euro era cotat la 1,2767 dolari.

Pe piata monetara, dobanzile pentru o zi (de tip overnight) au coborat usor, pana la 12-14% pe an, ramanand peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an, dar in apropierea dobanzii la facilitatea de credit (lombard), de 14,25% pe an.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#curs euro, #Curs BNR, #valoare dolar , #banci