Ziare.com

Prima Casa in lei, o mutare a BNR pentru a tine in sah bancile straine din Romania

Joi, 01 August 2013, ora 19:03

   

Prima Casa in lei, o mutare a BNR pentru a tine in sah bancile straine din Romania
BNR a transmis semnale, cu mult timp in urma, ca ar prefera ca economia sa se bazeze pe moneda nationala si nu pe monedele straine, atat in ceea ce priveste creditarea cat si in ceea ce priveste operatiunile.

Piata imobiliara in Europa, si in principal, in Romania a avut de-a face cu aspectul negativ indus de riscul valutar.

"In Europa, peste riscul de credit, care este inerent acordarii oricarui credit, a existat si acest risc valutar, nefiind un risc administrabil de debitor", a declarat pentru Business24 Adrian Mitroi, analist economic si lector ASE.

Potrivit economistului, programul "Prima Casa" in lei este o modalitate de creditare la care balanta de risc este suficient de echilibrata ca sa sustina aceasta piata.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

"Riscul valutar si riscul de dobanda sunt eliminate iar riscul de garantie este rezolvat, intru-un fel sau altul prin garantia statului. Exista doar niste dobanzi care vor ramane in parametrii rezonabili pe termen lung", sustine Mitroi.

Afla care sunt bancile care ofera credite in lei si cum va influenta "noua politica a BNR" pretul locuintelor in continuare articolului "Prima Casa" in lei, o mutare a BNR pentru a tine in sah bancile straine din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 870 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Normal ar fi

Ca toate inprumuturile sa se faca in lei...de ce,muncim pe lui,platim in lei....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor