Rezervele valutare ale BNR au scazut, in august, dupa plata primei rate catre FMI

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 22:16
2297 citiri
Rezervele valutare ale BNR au scazut, in august, dupa plata primei rate catre FMI

Rezervele valutare ale Bancii Nationale Romane (BNR) au scazut, in august, dupa plata primei rate prevazute in acordul pe care tara noastra il are cu Fondul Monetar International (FMI).

Astfel, la finalul lunii trecute, banca centrala avea o rezerva de 30,954 de miliarde de euro, in scadere de la 32,141 miliarde euro, cat era in iulie, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In august au avut loc intrari de 1,142 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, precum si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Potrivit BNR, iesirile au totalizat 2,329 miliarde euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, inclusiv prima rambursare de capital si dobanda in data de 6 august in suma de 728,62 milioane de euro in cadrul Acordului Stand-by cu Fondul Monetar International, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si alte plati.

BNR a facut profit din rambursarea primei transe catre FMI

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4.398 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute si aur) la 31 august 2012 au fost de 35,352 miliarde de euro, fata de 36,554 miliarde de euro la 31 iulie 2012.

Platile scadente in luna septembrie 2012 in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 132,25 milioane euro.

Romania a platit la inceputul lunii august catre FMI prima rata aferenta acordului incheiat in 2009, urmatoarele transe fiind programate pentru 6 noiembrie si 21 decembrie. Imprumutul va fi rambursat complet la inceputul anului 2016.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#rezerve valutare BNR august, #rezerve valutare BNR, #rezerve valutare rata FMI , #banci