Ziare.com

Rezervele BNR s-au redus in luna aprilie

Luni, 02 Mai 2011, ora 15:40

   

Rezervele BNR s-au redus in luna aprilie
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au scazut, in aprilie, la 32,073 de miliarde de euro, fata de 32,767 de miliarde de euro, cu o luna inainte.

In aprilie, au avut loc intrari de 759 de milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si venituri din administrarea rezervelor internationale, se arata intr-un comunicat al BNR remis luni Ziare.com.

De asemenea, au existat iesiri de 1,453 de miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro, cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

Rezerva de aur a bancii centrale s-a mentinut la nivelul de 103,7 tone, valoarea sa, in conditiile evolutiei preturilor internationale, fiind de 3,440 de miliarde de euro.

In total, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) erau, la 30 aprilie 2011, de 35,513 miliarde de euro, fata de 36,123 de miliarde de euro la 31 martie.

In luna mai, Ministerul Finantelor Publice are de efectuat plati scadente in valoare de 238,93 de milioane de euro.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 569 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor