Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vasilescu: Acuzatiile PSD la adresa BNR sunt halucinante

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 22:39
2200 citiri
Vasilescu: Acuzatiile PSD la adresa BNR sunt halucinante
Foto: Arhiva

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, considera ca acuzatiile purtatorului de cuvant al PSD, Radu Moldovan, potrivit carora BNR face "jocul periculos" al Guvernului Boc, sunt "halucinante".

Vasilescu este de parere ca daca oficialul PSD s-ar fi consultat cu specialistii din partid s-ar fi jenat de gandul excentric ca BNR a manipulat cursul pentru accize, intrucat leul a avut printre cele mai mici deprecieri din regiune, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PSD Radu Moldovan a afirmat vineri ca rolul BNR este altul decat "acela de a incerca politicile criminale ale Guvernului Boc", banca centrala intrand intr-un joc extrem de periculos, "in prima faza printr-o decizie criminala de a creste artificial cursul euro, la sfarsitul lunii septembrie, pentru a avea un curs foarte mare atunci cand se stabileste cursul euro prin care vor fi incasate accizele pe anul urmator".

"Desi cred ca a vorbit in nume propriu, fiindca e imposibil sa fi promovat in numele partidului afirmatii atat de halucinante, ii voi raspunde tocmai avand in vedere gravitatea acuzatiilor aduse Bancii Nationale (...) Daca domnul Moldovan s-ar fi consultat cu colegii din comisia economica a partidului, ar fi aflat lucruri care l-ar fi facut sa se jeneze de gandul excentric care i-a trecut prin cap, acela ca BNR ar fi manipulat cursul << intr-un joc criminal >>", a aratat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Vasilescu a explicat ca intre 10 si 30 septembrie, in regiunea europeana in care sunt cuprinse Romania, Polonia, Cehia si Ungaria au avut loc deprecieri semnificative ale monedelor.

"In ziua de 3 octombrie, ziua in care cursul a fost luat in calculul accizelor, oferta de valuta din regiune a inceput sa creasca si toate cele patru monede s-au apreciat. Inclusiv leul. Asa ca, prin 'jocul' imaginat de domnul Moldovan, in ziua cu pricina cursul a defavorizat si nu a favorizat calculul accizelor", a aratat oficialul BNR.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Adrian Vasilescu accize, #adrian vasilescu acuzatii psd, #psd acuzatii BNR , #curs valutar
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Specialistii PSD sunt de tot rasul! Habar nu au pe ce lume traiesc!