Vasilescu (BNR): Nu exista pericol de destabilizare a pietei valutare

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 12:34
2376 citiri
Vasilescu (BNR): Nu exista pericol de destabilizare a pietei valutare

In ciuda faptului ca euro a ajuns, vineri, la o cotatie record pentru acest an, din cauza deciziei CCR ca legea privind taierea pensiilor este neconstitutionala, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, sustine ca nu exista niciun pericol de destabilizare a pietei valutare.

"Este foarte utila polemica in aceste momente foarte fierbinti. Este insa bine sa ne referim la lucruri exacte, nu la inchipuiri. Domnul Eugen Radulescu a zis ca, daca in aceste conditii clasa politica nu ia masurile adecvate si societatea romaneasca nu va interveni, cursul s-ar putea ducea in balarii.

Stiti ca Banca Natioanala poate interveni pe piata in orice moment. Cand este oportun sa intervina, atunci o face. Va fac in numele Bancii Nationale precizarea ca nu exista niciun pericol de destabilizare a pietei valutare", a declarat Vasilescu, intr-o interventie la Realitatea Tv.

BNR: Curtea Constitutionala, responsabila pentru caderea leului

Potrivit acestuia, atunci cand erau valuri de valuta pe piata, toata lumea risipea, in timp ce Banca Nationala strangea, asa ca a facut o rezerva valutara.

Intrebat ce se va intampla daca Guvernul va decide majorarea TVA si a cotei unice, consilierul BNR sustine ca in acel moment problema se va muta asupra puterii de cumparare.

Vasilescu (BNR): De acum incolo, toate masurile sunt dramatice

"Nu stiu ce va decide Guvernul, astept cu interes sa vedem ce va decide. In clipa in care vom trece la aceasta masura, societatea romaneasca va avea o noua problema: sa mentina stabilitatea preturilor. Trebuie sa facem in asa fel incat sa nu ne trezim cu o scadere dramatica a puterii de cumparare", a conchis el.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#destabilizarea pietei valutare, #vasilescu BNR, #masuri BNR , #curs valutar