Vasilescu, BNR: Fara cresteri salariale mai mari de 4,4%

Joi, 14 Mai 2009, ora 12:12
1182 citiri
Vasilescu, BNR: Fara cresteri salariale mai mari de 4,4%

Cresterile salariale din 2009 nu ar trebui sa depaseasca nivelul ratei inflatiei, estimata la 4,4% pentru acest an, sustine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

"Din pacate, o crestere salariala peste rata inflatiei nu este posibila. Deja suntem intr-o usoara depasire cu aceasta crestere pe lunile ianuarie, februarie si martie, dar in acest an, in ciuda cererilor sindicale, nu putem sari calul", a declarat Adrian Vasilescu, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat ca reprezentantii Fondului Monetar International vor fi foarte atenti la corelarea indicatorilor, existand posibilitatea sa puna presiune pe autoritatile de la Bucuresti pentru a nu majora salariile, in ciuda faptului ca este un an electoral.

Totodata, reprezentantul a evitat sa faca o estimare cu privire la durata actualei crize economice.

"Unii spun ca se va incheia anul acesta, altii ca abia la anul. Efectele crizei pot dura insa si 20 de ani, asa cum s-a intamplat in Japonia, incepand cu anul 1990. Adica sa asistam la crestere economica, urmata de scadere si tot asa", a precizat Adrian Vasilescu.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Adrian Vasilescu, #cresteri salariale, #rata inflatie, #fmi , #Mugur Isarescu