Ghetea: Nu ma astept ca BNR sa modifice actualul regulament de creditare

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 16:06
1347 citiri
Ghetea: Nu ma astept ca BNR sa modifice actualul regulament de creditare

Bancherilor nu cred ca BNR ar putea decide prea curand modificare actualului regulament de creditare, pe care oficialii bancii centrale au promis ca-l vor reanaliza la inceputul anului viitor, sustine Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

"Nu-mi fac iluzii ca BNR ar putea lua decizii inainte de urmatoarea sedinta de politica monetara", a mai declarat Ghetea, citat de NewsIn.

Cu toate acestea, presedintele ARB a spus ca spera ca bancherii sa se mai intalneasca cu reprezentantii BNR ca sa discute despre masurile care ar trebui luate in actualul context de criza internationala.

"Am trimis acum doua zile o scrisoare bancii centrale in care am mentionat ce masuri consideram necesare pentru fluidizarea creditarii, in baza carora activitatea de creditare sa continue, luand in calcul contextul international", a mai precizat presedintele ARB.

Acesta a adaugat ca punctul de vedere al ARB transmis bancii centrale contine "numai o parte din ce am trimis initial Ministerului Economieri si Finantelor", actuala versiune continand opinii pe care le-a agreat impreuna cu ministerul.

Declaratiile au fost facute in contextual in care Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a declarat cu o zi in urma ca banca centrala va reanaliza, in ianuarie 2009, cu reprezentantii bancilor comerciale, oportunitatea modificarii normelor de creditare a populatiei recent introduse, in conditiile in care datele disponibile in prezent nu sunt relevante.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Radu Gratian Ghetea, #norme creditare, #bancheri, #BNR , #norme bancare