Ziare.com

Autoritatea de Supraveghere Financiara: Ce s-a vrut si ce-a iesit

Marti, 19 Martie 2013, ora 14:30

   

Autoritatea de Supraveghere Financiara: Ce s-a vrut si ce-a iesit
Infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost gandita cu scopul declarat de a rezolva disfunctionalitatile de pe pietele de capital, asigurari si pensii private, industrii care se afla in afara razei de influenta a BNR.

Succesul acestui demers este pus sub semnul intrebarii, pe masura ce noua institutie se contureaza a fi un simplu agregator al autoritatilor de supraveghere si nu un organism cu capacitate de reformare a pietei financiare.

Noua autoritate de supraveghere, care a primit vot favorabil luni in Senat, mosteneste pacatele institutiilor care vor fuziona, iar aceste pacate incep de la conducerea necalificata si politizata.

"Cei care se afla acum la conducerea CNVM, la asigurari si la pensii private, in marea lor majoritate, vor face parte si din noua conducere a Autoritatii de Supraveghere Financiara", a declarat pentru Business24, deputatul PNL Dan Radu Rusanu, aflat in pole position pentru presedintia acestei superautoritati.

Pe de alta parte, de la directia europeana care a justificat fuziunea celor trei institutii, s-a ajuns la un mamut cu 17 membri in board, dar care deviaza de la ideea unei institutii unice de supraveghere, prin lipsa unui control asupra pietei bancare.

Afla cum va functiona din luna mai noua Autoritate de Supraveghere Financiara, in continuarea articolului Autoritatea de Supraveghere Financiara: Ce s-a vrut si ce-a iesit pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor