Ziare.com

BNR a adaugat aproape 500 de milioane de euro la rezerva valutara

de Teodora Bodeanu
Joi, 02 Decembrie 2010, ora 15:47

   

BNR a adaugat aproape 500 de milioane de euro la rezerva valutara
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei s-au majorat cu peste 490 de milioane de euro in luna noiembrie, fata de octombrie.

Astfel, la 30 noiembrie 2010, rezervele BNR se situau la nivelul de 32,800 de miliarde de euro, fata de 32,309 miliarde de euro, la 31 octombrie, potrivit unui comunicat al bancii centrale.

In cursul lunii au existat intrari de 2,615 milioane de euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Iesirile au insumat 2,124 de miliarde de euro, reprezentand plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice interne si externe directe si garantate de stat si modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Rezerva de aur a ramas la nivelul de 103,7 tone, insa valoarea a ajuns la 3,522 de miliarde de euro.

Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) s-au majorat de la 35,532 miliarde de euro, la sfarsitul lunii octombrie, la 36,322 de miliarde de euro, la sfarsitul lui noiembrie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor