BNR cere scuze pentru ca Cinteza a amenintat Parlamentul cu DNA

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 15:56
3548 citiri
BNR cere scuze pentru ca Cinteza a amenintat Parlamentul cu DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Bogdan Olteanu, a cerut scuze public pentru ca un coleg al sau a amenintat Parlamentul cu DNA, in ceea ce priveste initierea Legii darii in plata.

Este vorba despre Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din cadrul BNR, care s-a aratat "mai convins ca oricand ca DNA ar trebui sa analizeze conditiile in care s-a initiat legea".

Ulterior, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a spus ca reprezentantii BNR trebuie sa ceara scuze public pentru aceste declaratii "de un prost gust fenomenal"

Cinteza ameninta Parlamentul cu DNA, Gorghiu riposteaza: Mi se pare de un prost gust fenomenal

Bogdan Oltean a aratat, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri, ca "intreaga procedura parlamentara legata de adoptarea legii, voturile din comisii si din plen nu sunt, nu pot fi si nu trebuie puse in discutie".

De asemenea, viceguvernatorul BNR a cerut scuze in numele colegului sau, "daca afirmatiile publice au jignit".

"Daca aducerea acestei chestiuni in dezbaterea publica a jignit, daca afirmatiile publice au jignit, cer eu scuze in numele colegilor mei. Am fost parlamentar, am condus Parlamentul, ii cunosc rolul in stat si il respect", a precizat acesta.

Controversa s-a iscat dupa ce, Nicolae Cinteza a scris, intr-un editorial publicat in Ziarul Financiar vinerea trecuta, ca DNA ar trebuie sa verifice cum a fost adoptata legea darii in plata de catre Parlament.

"Sunt mai convins ca oricand ca DNA ar trebui sa analizeze conditiile in care s-a initiat legea", a subliniat acesta, aratandu-se ca se impotriveste cu vehementa actului normativ.

Alina Gorghiu a spus, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca declaratiile lui Cinteza au fost "de un prost gust fenomenal" si se asteapta ca cei din conducerea BNR sa ia atitudine.

"Am vazut ca sunt argumente pro si contra, dar ce nu pot sa accept este comportamentul de neinteles al unui functionar din BNR. Pe acest proiect a fost unaniminate...sa ma ameninti cu DNA ca am votat o lege mi se pare de un prost gust fenomenal. Daca cineva isi imagineaza ca poti sa ameninti Parlamentul si sa folosesti pe post de sperietoare o alta institutie este intolerabil", a acuzat Gorghiu.

D.T.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#BNR scuze Cinteza, #Cinteza Parlament DNA scuze , #stiri BNR